CYPRUS CRITIC

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

The MMP* award 18-25/10/2010

Τούτη την εφτομάδα εννα σας φκω που την εξωτερική. Φαντάζομαι ότι το λογικό θα ήταν να βγάλω MMP τον Παπασάββα και τα δόντια του που μας κόστισαν 17,000 σε φόρους. Αλλά σκέφτηκα γιατί να τον βγάλω; Έκανε κάτι που δεν κάνουν οι υπόλοιποι κυβερνητικοί; Όχι. Όπως ψουμνίζουν τα καλλυντικά τους οι κυβερνητικές κότες από τα φαρμακεία και τα γράφουν για φάρμακα, όπως κάνουν laser τες τρίσες τους οι vain κυβερνητικοί και τους το πληρώνουμε για κάψιμο ελλιών έτσι και ο Παπασάββας έβαλε δόντια. Σιγά το σκατό. Α; Διαφωνείτε;
Προσπερνώ επίσης και το σκάνδαλο του Σταυράκη που μας επερίπεξεν για να δώσουμε λεφτά στην Γεριμοcypria έτσι ώστε να μην κάμουν default τα δάνεια που είχε στους εργοδότες του την Τράπεζα Κύπρου. Προσπερνώ το γιατί εν παλιό και ήταν ξεκάθαρο από τότε τι εγίνετουν

Βραβεύω λοιπόν σαν Most Manno Player of the week τον γγ της ΣΕΚ, Νίκο Μωϋσέως. Γιατί σχετικά με την πρόταση βουλευτών για μετακίνηση των αργιών στις μέρες Δευτέρα και Παρασκευή, ώστε να δημιουργούνται περισσότερα τριήμερα δήλωσε: «η εφαρμογή μίας τέτοιας πρότασης ενδεχομένως να αποτελέσει πλήγμα στις παραδόσεις και στην κουλτούρα μας. Ήδη από τις 9 αργίες του χρόνου υπάρχουν τέσσερα τριήμερα και οι υπόλοιπες αργίες είναι θρησκευτικές που θα πρέπει να γιορτάζονται με το δέοντα τρόπο. Προς τι να αναταράξουμε το υπάρχον σύστημα για ένα τριήμερο της Παρασκευής; Εάν κάποιος θέλει να εκμεταλλευθεί τριήμερο μπορεί να βάλει άδεια Παρασκευή ή Δευτέρα»

Εγώ ένα εν καταλαβω ρε Μωϋσή. Ποιον εν ειλικρινά το πρόβλημα σου. Δαμέ ο τράγος ο Tommy B είπε ότι δεν τον πειράζει να μεταφέρονται οι θρησκευτικές γιορτές. Αμαν εν τον πειράζει τζίνον εν που το πιριλλί το δικό σου ρε κουμπάρε; Πε μου να δούμε. Τζαι με ποιο δέοντα τρόπο γιορτάζεις δηλαδή εσύ τα Φώτα ας πούμε στις 6 του Γενάρη που εννα σου τον χαλάσει αν πέσει Παρασκευή. Πε μας τζαι εμάς ποιος εν τούτος ο τρόπος. Επίσης για ποια κουλτούρα και παραδόσεις μιλάς που έννα υποστούν πλήγμα αν πάρεις τον 15 Αύγουστο Δευτέρα; Μα είσαστε σοβαροί δηλαδή ρε οξά κάμνετε διαγωνισμό μαλακίας; Η τούτο η εσιεις κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον Φούλη τζαι τον Στυλιανίδη που εκάμαν την πρόταση τζαι πάεις τους πίκκα. Έτσι; Όι καλέ αποκλείεται.

Ειλικρινά διερωτούμαι ώρες ώρες με το ΙQ ορισμένων. Αλλά προφανώς εν εσιετε. Είσαι ο MMP of the week. Συγχαρητήρια το αξίζεις.

* Το MMP award είναι κάτι όπως το MVP (Most Valuable Player) αλλά στην κυπριακή του έκδοση. Είναι ο Most Mannos Player (MMP) of the week. Θα είναι αυτός που με τις πράξεις τα λεγόμενα και την μαννοσινη του ξεχώρισε από τους υπόλοιπους μαννούς. Θα είναι αυτός που θα ξεπεράσει τον εαυτό του τζαι έννα τα δώκει ούλλα. Στο τέλος της χρονιάς αυτός που θα πάρει τους περισσότερους ψήφους θα ανακηρυχτεί Most Mannos Player (MMP) of the year. Μιλούμε για μεγαλεία οι πελλάρες.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το διάσημο μέταλ συγκρότημα IRON MAIDEN παρουσίασε την νέα του μασκότ. Μετά από την τεράστια επιτυχία που είχε, και άλλα μεγάλα συγκροτήματα της ροκ έχουν επισκεφτεί την επαρχία Πάφου για να βρουν και αυτά τον δικό τους Φούλη.
Θέλω να δω ποιος θα διαλέξει τον Tommy B. Μάλλον οι ZZ Top

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ύμνος στα κωλούθκια σου τα ζουμερά

Φαντάζομαι όλοι είστε γνώστες της περίφημης έκφρασης «ε κουμπάρε έσιει κανένα κωλούι;». Συνήθως η εν λόγω ερώτηση εκστομίζεται από ξαναμμένους άντρες και απευθύνεται φυσικά στα γυναικεία οπίσθια (τα γνωστά στην Κύπρο και ως κωλά). Γνωστή και διαδεδομένη είναι επίσης η έκφραση-υπονοούμενο «τα κωλά σου μάνα μου» και η ερώτηση-δήλωση «α μάνα μου ίντα κωλά».

Στην Κύπρο όμως με αφετηρία τα τέλη Σεπτεμβρίου η ερώτηση «έσιει κανένα κωλούι» δεν παραπέμπει μόνο στα γυναικεία οπίσθια αλλά και σε κάτι άλλα κωλούθκια. Τα συγκεκριμένα κωλούθκια αντιθέτως με τα γυναικεία πρέπει απαραιτήτως να είναι πασιουρτούθκια. Αντίθετα με τα γυναικεία που επικρατεί η έκφραση περί ορέξεως κολοκυθόπιτα δηλαδή μπορεί να είναι χοντρά, λεπτά, πεταχτά, flat, μαύρικα, ότι προτιμά ο καθένας, τα συγκεκριμένα στα οποία αναφέρομαι πρέπει να είναι παχουλά και ζουμερά. Ποια είναι αυτά τα κωλούθκια; Μα φυσικά του αμπελοπουλιού. Ξεκινάς να το τρώεις Σεπτέμβρη που είναι ακόμα λεπτούθκια αλλά ως τα μέσα με τέλη του Οκτώβρη γίνουνται σιελές.

Πάντα έλεγα ότι οι κυπραίοι είμαστε αρνιά. Ανεχόμαστε τα πάντα. Την κοροϊδία των πολιτικών, τα τερτίπια της μαφίας, την ΠΑΣΥΔΥ που μας τα ρουφά, τους developers και τους χρηματιστές που μας ξεζούμισαν, τον Ομήρου κτλ. Ένα πράμα μεν πειράξεις του Κυπραίου όμως. Το αμπελοπούλι. Γίνεται σίλλος. Γίνεται ταύρος. Μπορεί να σε φάει τζαι εσένα ζωντανό. Αυτά είναι κύριοι. Ήβραμε επιτέλους το ευαίσθητο σημείο του Κυπραίου και είναι ένα μικρό πουλλούι με πασιά κωλούθκια.

Γιατί είδετε τι έπαθαν οι ακτιβιστές που προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωράφι που έστηναν βερκά πέρσι. Εφάν βέρκα πας την κελλέ τζαι εστήσαν. Επίσης ψες είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία όταν πήγε με πάσα μυστικότητα στον Άγιο Θεόδωρο να κάνει ντου στους αμπελοπουλάρηδες δεν περίμενε ότι θα γίνει της πουτάνας. Κανονική εξέγερση. Έξαλλοι νεαροί, γυναικόπαιδα και άντρες επιτέθηκαν στην ΜΜΑΔ τζαι έπεσε τοπούζι του άλλου κόσμου. Εφκήκαν τα γλομπς τζαι αρκεψαν να διούν. Το πλήθος μαζεύτηκε στην πλατεία και δεν έλεγαν να διαλυθούν. Ακολούθως η ΜΜΑΔ οδήγησε τα άτομα που συνέλαβε στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου. Εκεί τους ακολούθησαν γύρω στα 500 άτομα που προσπάθησαν να θέσουν τον σταθμό υπό πολιορκία. Αναγκάστηκαν για να γλυτώσουν οι μπάτσοι να καλέσουν ενισχύσεις από Λάρνακα και Λευκωσία. Κανονικός πόλεμος. Χαμός του κόσμου.

Αυτά είναι φίλοι μου. Μας διχάζουν 3000 πράματα αλλά μας ενώνει το αμπελοπούλι. Τσακωνούμαστε μεταξύ μας για τες μάππες τα πολιτικά το κυπριακό αλλά μας ενώνει το αμπελοπούλι. Τίποτα άλλο δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια να μαζέψει 500 άτομα να πολιορκήσουν ένα αστυνομικό σταθμό εκτός από το αμπελοπούλι.

Στην Γαλλία έγινε εξέγερση για το συνταξιοδοτικό στην Κύπρο για το αμπελοπούλι. Στην Γερμανία για τους ξένους στην Κύπρο για το αμπελοπούλι. Στην Αμερική για το Ιράκ και το Αφγανιστάν στην Κύπρο για το αμπελοπούλι. Στην Ελλάδα για την κατάντια τους στην Κύπρο για το αμπελοπούλι.

Έτσι είναι φίλοι μου. Όσα και αν μας χωρίζουν ενα μας ενώνει το κωλούι. In αμπελοπούλι we trust. God save the αμπελοπούλι.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

The MMP award 11-18/10/2010

Επικρατούσε πανικός αυτή την εβδομάδα. Είχα καθαρόαιμο φαβορί παραγωγής γνωστού και δυναμικού επιβήτορα αλλά εφαν μας ο υπουργός αμύνης πας το photo finish. Ουλλη την εφτομάδα ελάλουν να φκάλω MMP τον Μάρκο που άλλα εκαρτέραν και άλλα του επεφύλαξε ο Μάριος στην ψηφοφορία του Δημοσίου Καμπαρέ για τις θέσεις Μαγουλά στο κυπριακό. Επερίμενε κάτι θετικό αλλά το Μαριούι τελικά έκαμε την χάρη στον Νικολάκη και στους άλλους τσολιάδες. Είπε λοιπόν ο Μάρκος πας τα νεύρα του «δεν ξέρω τι κάνω σε αυτό το κόμμα». Μετά σταθερός στην πάγια τακτική του επούτεψε τζαι επήρε το πίσω. Πάει του πολλά πάντως το «Μα εγώ ετζεν...» που ελάλεν ο Αρτεμάκης στο Βουράτε γειτόνοι. Έχασε το MMP award μπορεί όμως να πάρει το MPP award of the week. Well done Marc!!!

Όλα ανατράπηκαν λοιπόν το Σάββατο όταν διάβασα την ηρωική δήλωση του Κώστα Παπακώστα για την ακύρωση του Νικηφόρου. Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η ματαίωση της ''Νικηφόρος'' δεν είναι σε βάρος της εκπαιδευτικής και μαχητικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς (Come again…..της ποιας ικανότητας;;;;). Επανέλαβε εξάλλου ότι «ενόσω τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στην Κύπρο, η Εθνική Φρουρά θα συνεχίσει να εξοπλίζεται να εκπαιδεύεται και να αναβαθμίζεται συνεχώς». Τρέμε Τούρκε σκύλε τρέμε...

κ. υπουργέ μου σοριν τζιόλας δηλαδή αλλά είσαι ο πιο μαννός (most mannos) player of the week. Γιατί οι παραπάνω που μας (όσοι ήμασταν δηλαδή τόσο ηλίθιοι που εν επροσπαθήσαμε να πιάσουμε απαλλαγή) επήαμεν στρατό. Ξέρουμεν ούλλοι ότι εν έσιει την παραμικρή υπόθεση. Οι στρατιώτες εν πασίηδες ανεκπαίδευτοι και μαμμόθρεφτοι, οι μόνιμοι βοσκοί τζαι χαντοί τζαι οι εφέδροι βαριεστημένοι που εξιχάσαν πως στήνεται και ξεστήνεται το G3. Για ποια εκπαίδευση μιλάς; Εγώ επήα δύο φορές Νικηφόρο ως έφεδρος ως τώρα τζαι έτσι πράμα εν είδα.

Την μια φορά που αποφασίσαν να τον κάμουν (ναι κάθε καμιά πενταετία λαλούμε να τον κάμνουμε 1-2 φορές) έδωκα του ύπνου πας τα αυκιά. Άκουσα τα πάντα για την μάππα αλλά ενημερώθηκα και για όλες τις εξελίξεις του housing market (ήταν πας τα άρπουλα του ακόμα τότε). Έλυσεν επίσης ο κόλος μου (πληγή στο καυλονούρι συγκεκριμένα) κάτσε κάτσε χαμέ πουκαστον τέρατσο (άτζαπις σου εν τέρατσος; Μα έλα τζαι που σιέται). Τωρά για εκπαίδευση ας μην μιλήσουμε καλύτερα. 3 μέρες ήρτε δύο φορές ένας αστεράτος και μας είπε τις καθιερωμένες παπαριές του. Μετά εξιχάσαν μας τζαι ούτε νερό εν μας εφέραν.

Την άλλη φορά επήα παρουσιάστηκα στις 8:00 τζαι έφυα ως τες 11:00. Να μεν σας πω για βολές. Εξηχασα που πατάς για να σίρεις σιπεθκιά.

Κατά τα άλλα μιλούμε για το αξιόμαχο της Ε.Φ. Καλά ότι πείτε. Εγώ ένα ξέρω. Αν γίνει οτιδήποτε εννα πιάσω την Κούλλα (Criticoula) μου τζαι να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται τζαι ας καρτερά το στοιχείο πολυβόλου τον ομαδάρχη του.
Ε.Φ. η κομπανία των αχάπαρων με μαέστρο τον Παπακώστα. κ. Υπουργέ είσαι ο MMP of the week γιατί εσιει τζαιρό που μας λαλείς πελλάρες τζαι έχω σου τα φυλάμενα.

Υ.Γ. Ακούσατε την είδηση με την Πολωνή που υποστηρίζει ότι η κόρη της έμεινε έγκυος στις διακοπές τους από την πισίνα τουριστικού καταλύματος στην Αίγυπτο;; ΧαΧαΧα. Κυρία μου wake up and smell the coffee. Η κόρη σου εν παλαμάρι αιγυπτιακό 20ποντο όπως τον κούφο που έφαεν οι εν που την πισίνα. Λαλείτε να το κάμω παγκόσμιο το award που διώ;

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010



Έκανε και πάλι την εμφάνιση του το παπούτσι. Κάτι όπως το the thing στο Adams family. Έκανε την εμφάνιση του και πάλι σε συνδυασμό με την αδελφούλα του την τρελή καλτσούλα με ρόμβους που μαζί κάνουν ένα ακτύπητο δίδυμο.
Είναι το παπούτσι δύο χρήσεων. Είναι το παπούτσι διπλοκάμπινο. Είναι το παπούτσι που σε βγάζει ασπροπρόσωπο είτε περπατάς στο χωράφι είτε στο γραφείο. Είτε συζητάς για το κυπριακό είτε φυτεύεις δέντρα στην πλαγιά εκεί να πρασινίσει όλη η γη. Είναι το μαγικό παπούτσι που σε συνδυασμό με την κλατσούα ΕΣΕΛ με ρόμβους προσδίδει στάτους στον πολιτικό που το φορεί αλλά ταυτόχρονα τον φέρνει και πιο κοντά και στον λαό. Είναι το απόλυτο παπούτσι. Το παπούτσι που πληροφορίες λένε ότι θα αντιγράψει η Timberland τώρα που ετοιμάζεται να λανσάρει την professional yet adventurous man σειρά υποδημάτων της.
Είναι το παπούτσι του μέλλοντος το παπούτσι για όλες τις δουλειές, το παπούτσι ενάντια στην οικονομική κρίση. Oh yes it is

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο Νομπελίστας τζαι το δασκαλούι

Ενώ ακούμε καθημερινά τις βαρύτατες κατηγορίες για την κυβέρνηση Χριστόφια και το ρουσφέτι ήρθε το βραβείο νόμπελ να μας θυμίσει μια ξεχασμένη ιστορία και ότι τελικά υπήρξαν και άλλοι πρωταθλητές στο άθλημα. Γιατί ναι μεν το ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ) είναι ο Usain Bolt και το ΑΚΕΛ η Yelena Isinbayeva του ρουσφετιού, να μην ξεχνάμε όμως ότι και το ΔΗΣΥ υπήρξε ο Michael Jordan του είδους. Γιατί ως γνωστό σε αυτή την χώρα είμαστε οι πρωταθλητές του είδους. Αν ήταν ολυμπιακό άθλημα το ρουσφέτι θα σαρώναμε τα μετάλλια. Έννα τους εδιούσαμεν πας τα αυκιά.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή του Χριστόδουλου Χριστοδούλου αντί του νομπελίστα πλέον κ. Πισσαρίδη στην θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απαράδεχτη επιλογή του κ. Κληρίδη και η τοποθέτηση του προσωπικού του φίλου σε μια τόσο νευραλγική θέση. Ειλικρινά θυμάμαι τον καιρό που πρωτομπήκε στην θέση αυτή ήταν ο περίγελος των διαδρόμων της κεντρικής. Γύριζαν οι υπάλληλοι και αστειεύονταν μεταξύ τους λέγοντας «Ρε πηαίνετε κάποιος να του εξηγήσει το supply&Demand ρε χαχαχαχα». Σε τέτοιο σημείο έφτανε η ασχετοσύνη του.

Θα μου πείτε καλά ρε Ομήρου (λαφαζάνη) Critic εσύ που τα ξέρεις; Μου τα έλεγε ένας φίλος που δούλευε κεντρική, τόσο απλά. Και δεν μου το είπε τώρα που γίνεται ο σάλος αλλά τότε μόλις είχε μπει ο Τοούλας.

Και σκέφτεσαι...Καλά ρε... Ο ένας προφέσορας των οικονομικών στο LSE ο άλλος δασκαλούι στην δημοτική εκπαίδευση. Ο ένας μάνα των οικονομικών ο άλλος μάνα των οικοκυρικών.
Η κενή θέση: Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
Αποτέλεσμα : Η επιλογή του Τοούλα.
Έτσι τόσο απλά

Τώρα όσο αφορά την δεύτερη φορά που ήταν υποψήφιος για την θέση είχε απέναντι του σοβαρό ανταγωνισμό. Ο κ. Ορφανίδης που πήρε τελικά τον θρόνο του διοικητή είναι μάνα στα οικονομικά όπως και ο Πισσαρίδης. Ήταν μια ίση μάχη. Τελικά τούτος ο Τάσσος έκαμε τζαι μερικά καλά (πολύ λίγα) μέσα στις τόσες μαλακίες που έκαμε. Δυο από αυτά ήταν η επιλογή Ορφανίδη αλλά και η τοποθέτηση Σαρρή στην θέση του υπουργού οικονομικών. Εξαίρετοι και οι δύο.

Αυτά. Έτσι για να μεν διούμε τζαι πολλή σημασία στον Φούλη που φκαίνει τζαι σίζει το μαγιό του καθημερινά για το ρουσφέτι. Τα ίδια σκατά είσαστε τζαι εσείς μεν σσιζεσαι. Sorry Γλαύκο μου sorry Νίκο μου sorry Φούλη μου αλλά έτσι αχάπαρο σε τόσο σοβαρή θέση εν νομίζω να βρεθεί άλλος να βάλει. Εξεπεράσετε τζαι το ΔΗΚΑ σε τούντη περίπτωση. Ένα πράμα όμως εν εκατάλαβα μες τούντη ιστορίαν. Πως γίνεται να κάμνει παρέα τον Τοούλα ο Γλαύκος.



Οι υπερωρίες της Αρχής Λιμένων για το 2008. Πρωταθλητής είναι ο Μάρκος Λορτζιές. Μπράβο σου. Είσαι εργατικότατος. 1,466 ώρες υπερωρίες. Αν υπολογίσουμε 260 εργάσιμες μέρες τον χρόνο τότε έχουμε 5.5 ώρες υπερωρία την μέρα. Ουαο. Πολλή δουλειά. Αξίζει τις 46,752 που παίρνει τον χρόνο σαν εξτρα για τις υπερωρίες.
Ξεφύγαμε τελείως. Δεν έχουμε σωτηρία. Η απόλυτη διαφθορά. Πληρώνετε ρε μαλάκες όλοι εσείς τα ταξίδια τα Mercedes και τα εξοχικά του Μάρκου. Θύματα μαλάκες πληρώνετε....

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

The MMP award 04-11/10/2010

Αυτή την βδομάδα το MMP award έχει οικονομικό χαρακτήρα. Το δίνω σε ένα τεράστιο συντεχνιακό για τον απλούστατο λόγο ότι αυτός νομίζει ότι το υπόλοιπο 85% του εργατικού δυναμικού αυτής της χώρας είναι οι μαλάκες του. Αυτοί που θα δουλεύουν μια ζωή για να πληρώνουν σε αυτόν και στα υπόλοιπα τσιβίτζια του μισθούς και σύνταξη.

Είπε του Γλαύκου Χατζηπέτρου (Γ.Γ της ΠΑΣΥΔΥ) λοιπόν ο uber economist Σταυράκης να τους κόψει καμιά προσαύξηση, καμιά προαγωγή έτσι για κανένα θκυο χρόνια ώσπου να έβρει τα πόθκια της η οικονομία τζαι μετά διούν πάλε ελεύθερα πάνω να ρουφήσουν. Τον παρακάλεσε επίσης, αν γίνεται δηλαδή, (Μα please κ. Γλαύκο μου please τζαι εν με τα γιαούρτια που με καρτερούν) να συζητήσουν την συνεισφορά των κυβερνητικών στα ταμεία συντάξεως. Ξέρετε τι απάντησε ο κ Γλαύκος; «Υπάρχει μια συνεχιζόμενη και εντεινόμενη προσπάθεια να επωμισθούν τα βάρη μόνον οι εργαζόμενοι και παραμένουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρήσεων το μεγάλο κεφάλαιο και γενικά όσοι προκλητικά φοροδιαφεύγουν, στερώντας από το κράτος τεράστια κέρδη». Μαλάκα μου εν εσύ που είσαι προκλητικός και στο κάτω κάτω καμία σχέση δεν έχει η φοροδιαφυγή και τα κέρδη των επιχειρήσεων με τα ρεκουέστς του Χαρούλλη. Το θέμα είναι ότι ρουφάτε μας το γαίμα μας με το καλαμάκι και αυτό πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Ιντα καλαμάκι όμως που εσύ εν υδροσωλήνα που βαστάς.

Υπερβάλω; Δεν νομίζω. Εκτός από όλα τα άλλα ωφελήματα που έχουν τα τσιβίτζια όπως ΑΤΑ, προσαυξήσεις ανεξαρτήτως παραγωγικότητας, αυξήσεις, υπερωρίες, ωράριο ως το μεσημέρι, ρουφούν τα και στο συνταξιοδοτικό. Γιατί κύριοι/ες οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν βασική σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο οποίο συνεισφέρουν 3,45%. Παίρνουν επίσης κρατική σύνταξη στην οποία δεν συνεισφέρουν ούτε σεντ και η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι το μισό του τελευταίου τους μισθού. Επιπλέον της κρατικής σύνταξης, οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν κατά την αφυπηρέτηση τους ως εφάπαξ πέντε χρόνια σύνταξης, αναλόγως των ετών υπηρεσίας τους.

Τι του ζήτησε ο Χαρούλλης; Να δημιουργηθεί Ταμείο Συντάξεως με συνεισφορές 1% του ακάθαρτου μισθού για τους υφιστάμενους υπαλλήλους και 5% για τους νεοεισερχόμενους, με περαιτέρω ισόποση αύξηση το 2012 και 2013. Απαράδεκτος έτσι; Ε ναι ρε γίνεται να πκιερώνουν για την σύνταξη τους έστω και 1% παραπάνω. Ε οι βέβαια. Απαράδεκτο ναι απαράδεκτο. Ε πως να δεχτεί τέτοιες απαράδεκτες απαιτήσεις. Λογικό.

κ. Χατζηπέτρου. Είσαι ο MMP of the week γιατί πραγματικά πιστέυκεις ότι είμαστε τέλλια μα τέλλια μαλάκες. Που μάλλον είμαστε δηλαδή για να μεν έρτουμε καμιά μέρα τζικάτω στην ΠΑΣΥΔΥ να σου τα σηκώσουμεν ούλλα ισια πάνω.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το πουλίν επέτασεν

Ήταν Πέμπτη απόγευμα 30-09-2010 και η διάθεση ήταν στα ύψη. Μπροστά μου απλωνόταν ένα τριήμερο ξεκούρασης με ευχάριστο καιρό τέτοιο που να μπορείς να κάθεσαι την νύχτα έξω να απολαμβάνεις το ποτάκι σου και το τσιγαράκι σου χωρίς ζέστες κρύο υγρασίες και άλλες καιρικές μαλακίες. Με την σκέψη στην έξοδο της νύχτας έριξα τον απογευματινό μου υπνάκο για να είμαι φρέσκος, αθλήθηκα για να μπορώ να κάψω τις επιπλέον θερμίδες του excessive φαγητού-ποτού και ήμουν έτοιμος για την έξοδό μου.

Πήρα λοιπόν αυτόν το υπέρτυχερο άνθρωπο που έχει την ευλογία να είναι δίπλα μου (μόνον ο Μπεεεεεε ο B αν της έδωκεν έτσι εφτζή) και πήγαμε να φάμε το καλύτερο σουβλάκι της πρωτεύουσας. Αφού στοτσιάσαμεν που το φαί τζαι τες μπύρες αρχίσαμεν την γνωστή συζήτηση που γίνεται πάντα μετά από έτσι περιπτώσεις. Άραγες σου να πα να γείρουμεν πας τον καναπέ να χωνέψουμεν τζαι σικκιμέ. Πρυτάνευσε τελικά η λογική αλλά και το ότι δώσαμε ραντεβού με διάφορους φίλους στο γνωστό μπάρ. Μετά το πρώτο Gin & Tonic αρκέψαν να ποκάθουνται τζαι τα σουβλάκια στο στομάσσι αλλά τζαι οι γνωστές αναθυμιάσεις του σιεφταλιού σμήκτικαν με το αέριο του Tonic και έγιναν λιγότερο έντονες στους γύρω μου (πάλε καλά).

Γενικά πέρασε πολύ ευχάριστα η νύχτα με κουβέντα και αρκετό ποτό ώσπου μας εθκιώξαν. Επιστρέψαμε σπίτι μισοζαλισμένοι και χαρούμενοι αφού γλυτώσαμε και πάλι το alcotest (να σας γυρίζει) και γείραμε για ύπνο. Σκεφτόμουν...ωραία αν θα περάσουμε έτσι και τις υπόλοιπες τρεις μέρες τότε το τριήμερο μας θα είναι super. Αμ δε.....

Στις 06:45 επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη και είμαστε σε περίοδο εκεχειρίας. Πρέπει όμως εδώ να σας πω ότι ο critic σαν βέρος πρωτευουσιάνος που είναι κατοικεί στο κέντρο άρα και ακούει ξεκάθαρα κάθε εκδήλωση και event που διοργανώνουν τα σαΐνια. Στις 06:45 που λέτε ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ.
Επετάχτηκα πάνω τζαι σκεφτούμαι καλά ρε μαλάκα πόσον ήπιες πάλε. Κανονιές στον ύπνο σου; Τι όνειρο να εθωρουν άραγε κανένα cool που είμαι ο Jack Sparrow τζαι σίρνουν μου κανονιές οι άλλοι πειρατές; Δεν πρόλαβα να τελειώσω την ηλίθια μου σκέψη και ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ.
Α μάνα μου επιάν μας λαλώ της criticoulas (from now on Κούλλα) που είσιε πεταχτεί τζαι τζείνη ίσια πάνω τζαι θώρεν γυρώ της σαντανωμένη. Όπως εχάσκαμεν ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ αλλη μια. Κάμνω κλίκ τζίντην ώρα.

Εν οι μόγγολοι του προεδρικού μάνα μου (Κούλλα μου) τζαι σίρνουν κανονιές για να γιορτάσουμεν την ανεξαρτησία μας. ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ.

Αστους να χαρούν την παλαβομάρα τους τζαι προσπάθα να ποτζοιμηθείς πάλε ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ.....ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ......ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ.

Περιττό να σας πω ότι τα κανόνια του Ναβαρόνε συνοδεύτηκαν από παρέλαση όπου παρουσιάσαμε τα υπερσύγχρονα «νέα» Τ80 που αγοράσαμε (τεχνολογία του 80 εξού και το όνομα), αλλά και από τις παουρκές του σπόρου του γείτονα κάτω στην αυλή που έκαμνε ποδήλατο. Ναι.....Άρα εσηκώθηκα πάλε με νεύρα τζαι πονοτζέφαλο (δαμέ μπορεί να έφταιξε τζαι λίο το ποτό) και την σικκιρτιση στο maximum γιατί ως γνωστό τούντα μουσκουρούθκια με τες κανονιές, τες σειρήνες τζαι τες σιπεθκιές θεωρώ τα grande μαλακίες που πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε.

Πέρασε που λέτε έτσι και το τριήμερο των εορτασμών της μισή μας δημοκρατίας εν μέσω κανονιών, παρελάσεων, πολιτικόπορτων και τον απόηχο της μαλακίας που είπε ο μαγουλάς για τις 2 πατρίδες.

Να μας ζήσει να την σιερούμαστε. Το πουλίν όμως επέτασεν

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

The MMP award 27-04/10/2010

Εγλύτωσεν την την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ανώτατου Σοβιέτ κ. Διμίτρι Χριστόφ με τες πελλάρες που είπε στον ΟΗΕ και την συνάντηση που είχε με τον πελλό το Αχμαντινετζατ. Εγλύτωσεν την γιατί όπως θα εκαταλάβατε φαντάζομαι ήδη, έχω μιαν ιδιαίτερη συμπάθεια στον Little Johny Boy Homer γιαυτό και είμαι και λίον προκατελειμμένος εναντίον του (ή και υπέρ του όπως θέλετε πάρτε το). Αφού για να καταλάβετε η πιο επικίνδυνη φάση της μέρας μου είναι όταν αποφασίσω να βουρήσω στον δρόμο μου (ναι τον ηλεκτρονικό που να βουρούμε μες τες στράτες) και στα νέα εμφανιστεί ο Homer. Κινδυνεύω με τραυματισμό λόγω πτώσης που την σύγχυση και τα νεύρα.

Anyway όμως που λέει και ο Tommy B, ο σύντροφος εκέρδισε με την αξία του και δίκαια το βραβείο του αυτή την εβδομάδα. Είπε όπως φαντάζομαι θα ακούσατε το εξής υπέροχο: «The so called motherlands both invaded Cyprus».
Μα τι λαλείς γιέ μου εσαντανώθηκες τέλλια; Εν τζαιν λόγο στο μαντρί του κόμματος σου που φκάλλεις στα υπόλοιπα αρνιά σου. Εν στο εξωτερικό που μιλάς και δεν χρειάζεται να αναδείξεις τον ανθελληνισμό και το μίσος σου προς τον Ελληνικό λαό και το Ελληνικό έθνος. Ναι είναι ξεκάθαρο ποιος κίνησε τα νήματα για το πραξικόπημα αλλά γιατί να το αναδείξεις σε μέγα θέμα σε ομιλία σου στο εξωτερικό; Ποίος ο λόγος; Εδώ οι Γερμανοί έσφαξαν και έψησαν την μισή Ευρώπη και δεν θα βρεις ένα να πει ότι έκαναν το πόλεμο αυτοί. Όχι τον έκαναν οι Ναζί.

Κάποιος διπλωμάτης σύντροφε παραδέχεται τα λάθη του μόνο όταν υπάρχει κάποιος απώτερος σκοπός, ή όταν τον στριμώξουν. Ποτέ δεν το κάνει πας την πίκκα της σικκίρτισης. Εσύ όμως είναι πλέον εμφανέστατο ότι δεν είσαι διπλωμάτης αλλά αχάπαρος. Επίσης αφού με κάθε ευκαιρία ξεπλένεις την ντροπή της Ελληνικής καταγωγής σου μας αποδεικνύεις ότι είσαι τελικά και με την βούλλα Μόγγολος. Η ακόμα χειρότερα Μόγγολος wannabe. Γιατί όσο πολύ και αν ήθελες να είσαι γέννημα θρέμμα της Σοβιετικής Ένωσης η της Κίνας μόνο γέννημα θρέμμα Μόγγολος μπορεί να είσαι. Προσοχή όμως Μόγγολος και όχι Μογγόλος.

Διμίτρι Χριστόφ λοιπόν MMP of the week.

Υ.Γ.1 Χτες ήταν η παγκόσμια μέρα των ζώων. Να ζήσουν πρωτίστως όλοι οι κύπριοι πολιτικοί αλλά και γενικά όλοι οι κύπριοι γάροι.

Υ.Γ.2 Sorry για την κάπως politically incorrect ορολογία περί Μογγόλων είναι για χάζι.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ετον τζαμέ τζαι δέ τον τζαι αν έσιει αϊπι πέ το

Εκάτσαν λοιπόν οι διάνοιες του ΔΗΚΟ τούντην εφτομάδα να αποφασίσουν ποια επίσημη θέση θα πάρει το «κόμμα» στις θέσεις Χριστόφια στο περιουσιακό. Λακωνικά θα ήθελα με μια λέξη να εκφράσω την αγωνία μου για την απόφαση του εκτελεστικού του ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ). ΕΠΡΗΣΤΗΝ.

Το ΔΗΚΑ λοιπόν, το δημόσιο καμπαρέ της κυπριακής κοινωνίας, μας απασχολεί κάθε τρεις και λίγο με πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, 15 λεπτά αφιερώματα στα νέα του ΡΙΚ του ΑΝΤ1 και του Λόγου. Εκτεταμένες αναφορές γίνονται σχετικά με τις περίφημες πλέον συνελεύσεις του και το σκληρό ροκ (όπως το αποκαλούν οι χάχες οι δημοσιογράφοι) που επικρατεί στην στρογγυλή τραπέζη του ΔΗΚΑ. Μια λέξη θέλω να πω και στους χάχες τους δημοσιογραφους.... ΠΡΗΣΤΟΥ.

Γιατί γαμώ το στανιό μου πρέπει να καθούμαστε ούλλοι εμείς να ακούμε εσάς τους χάχες να ασχολείστε με τους άλλους τους χάχες που συζητούν τσακώνονται μερώνουν ξανατσακώνονται και ξαναμερώνουν; Γιατί ρε χάχες πρέπει να διάτε υπόσταση του κάθε αχάπαρου «πολιτικού» που δεν έχει ίχνος ιδεολογίας και τσίπας πάνω του και το μόνο που τον νοιάζει είναι το βόλεμα και η θέση; Γιατί ασχολούμαστε με ένα «κόμμα» όπως το ΔΗΚΑ που έχει καταστρέψει την Κύπρο; Γιατί ασχολούμαστε με ένα «κόμμα» του οποίου τα στελέχη είναι ανίκανα σε σημείο γελοιότητας; Τι δεν είναι; Θέλετε μήπως να τους πιάσουμε ένα ένα; Οκ..

Πρόεδρος: Κάρογιαν. Ο πιο διεφθαρμένος του ΔΗΚΑ. Έχει ουσιαστικά τα μισό «κόμμα» εναντίον του να ζητά επιτακτικά την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση μαγουλά αλλά αυτός τους αγνοεί για να μένει εκεί να τρώει σαν συγκυβερνώντας αλλά και σαν πρόεδρος της βουλής. Ο πρόεδρός σας πραγματικά σας αξίζει και είναι καθρέφτης του ΔΗΚΑϊκού ψηφοφόρου.
Αναπληρωτής πρόεδρος: Κολοκασίδης. Τι να πω ο άνθρωπος ούτε βουλευτής εν καταφέρνει να φκεί τζαι έχουν τον αναπληρωτή. Πραγματικά τι να πεις. Καθαρή περίπτωση Δηκαϊκαου. Κάποιος αχάπαρος που στο ΔΗΚΑ έχει θέση λόγω της οικογένειας του.
Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος. Άραγε γιατί εν τζαμέ ίσως λόγω του παπά του;;; Οϊ καλέ αφού είναι πανάξιος.
Γενικός Γραμματέας: Κενεβέζος. Άραγε γιατί εν τζαμέ ίσως γιατί εδούλευκε στο γραφείο του παπά του αντιπροέδρου.;;;; Οϊ καλέ αφού εν ικανότατος.

Πρώην προέδροι: Ποιόν να πιάσουμεν τον Σπύρο; Ο άθρωπος ηταν 10 χρόνια πρόεδρος εν εμίλησε με κανένα για το κυπριακό τότε που έπρεπε τζαι το πράμα εκινείτουν ακόμα , ήταν με τα χάπια της πελλάρας και εσκηνοθέτησε την απαγωγή του ίδιου του του γιου για να φκεί πρόεδρος. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;;; Δεν νομίζω.
Να πιάσουμε τον Τάσσο; Τι να πούμε εστείλαμεν τον να συζητήσει το σχέδιο Ανάν και αυτός το μποϊκόταρε για παρουσιαστεί όσο πιο άσχημο εγίνετουν. Αντί να συζητά ο γάρος 5 μέρες που τον εστείλαμε τζικάτω επήεννε επισκέψεις στες Βρυξέλλες τζαι άμαν ήρτε πίσω έκαμνε τζαι κρυφές συναντήσεις με τον γιό του Ντεκτάς για να συμφωνήσουν πως να μποικοτάρουν τις συνομιλίες. Αν δεν είναι αυτό προδοσία τότε δεν ξέρω τι είναι.
Για ποιόν άλλο να πω για τον γιο του πρώτου προέδρου που είναι μεν ικανός αλλά όσο ικανός ένει εν 10 φορες παραπάνω σιέσης. Η να αρχίσω τωρά σχόλια για άλλους γνωστούς Δηκαϊκούς όπως τον Μπεεεεε τον Β και τον Πιττοκοπίτη; Pointless νομίζω έννεν;

Τέλος μια ανάφορά πρέπει να γίνει και στον ένδοξο και περήφανο ψηφοφόρο του ΔΗΚΑ που σχολάνει σταθερά 14:30 κάθε μέρα γιατί είναι κυβερνητικός, ημικρατικός η τραπεζικός υπάλληλος στην Κύπρου την Λαϊκή ή την τράπεζα του Αγίου Πνεύματος. Θα ήθελα μια δημοσκόπηση μια μέρα που να δείχνει ποιο ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος απασχολείται σε μια από τις πιο πάνω εργασίες. Θα έλεγα ένα 80%.

Αυτό είναι το ΔΗΚΑ αυτή είναι η ηγεσία του και αυτοί είναι και οι ψηφοφόροι του. Αυτό είναι το «κόμμα» που είναι κυβέρνηση σχεδόν κάθε πενταετία και μας διοικεί. Μπράβο μας όλους και ένα μεγάλο μπράβο στο ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ που η κόντρα τους έχει αναδείξει το ΔΗΚΑ σε κόμμα εξουσίας. Είσαστε σκατάες.