CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το αιώνιο αναπάντητο ερώτημα

Έκανε η κότα το αυγό, ή το αυγό την κότα;

Είναι αυτό όντως το αιώνιο αναπάντητο ερώτημα; Είναι σίγουρα αναπάντητο αλλά ποιος καίγεται; Αν είναι βιολογικό το αυγό υγιεινό και εύγευστο τότε εν πανα φύτρωσεν η κότα. Χεστήκαμε. Ποιος ενδιαφέρεται; Άλλο είναι το ερώτημα;

Τι θέλει η Κύπρια γυναίκα; Αυτό είναι το αιώνιο ερώτημα για κάθε κύπριο άντρα.

Εγώ σαν outsider πλέον, αφού απέχω από την αρένα του dating εδώ και κάτι χρόνια, μπορώ να μελετήσω και να παρατηρήσω συμπεριφορές με περισσότερη προσοχή και αντικειμενικότητα από ότι παλαιοτέρα. Σαν επιστήμονας ένα πράμα. O Yeah
Τις παλιές εποχές, πριν τες φασαρίες του 63, που πάλευα και εγώ στα μαρμαρένια αλώνια είχα το μυαλό μου θολωμένο με μια και μόνο σκέψη. Πρέπει να καταφέρω να της γελάσω πριν μου γελάσει τζείνη.

Το άγχος αυτό φυσικά με διακατείχε μόνο εντός Κύπρου. Γιατί στο εξωτερικό το παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικό. Τόσο διαφορετικό ήταν μάλιστα που μέχρι να το συνηθίσω μάλλον για μαλαππάπα πρέπει να με περνούσαν. Ήταν ξεκάθαρο τι ήθελε η γυναίκα. Δεν λέω, υπήρχαν και περιπτώσεις όπου η 22χρονη μισομεθυσμένη Γερμανίδα- Αγγλίδα-Σουηδέζα συμφοιτήτρια έκαμνε σου κούτζια. Τις περισσότερες όμως φορές ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα. Goal. Μην φανταστείτε φυσικά ότι ήμουν και ο Ronaldo (το φαινόμενο) στα καλά του, αλλά σίγουρα κάτι εκινήτουν.

Μετά έρχονταν οι διακοπές. Επιστροφή στην Κύπρο και στο άγχος. Ρε παιδιά δεν ξέρω τι παίζει τώρα με τα εικοσάχρονα αλλά πριν 10-15 χρόνια τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην Λευκωσία. Ήθελε πολύ ψήσιμο η φάση. Μα πάρα πολύ. Σε σημείο που το steak γινόταν well done και να φανταστείτε εγώ το τρώω medium rare.
Το σενάριο σχεδόν πάντα το ίδιο. Ναι ρε μου αρέσει αυτή. Πως θα την καταφέρω όμως να πέσει στο κρεβάτι μου χωρίς πολλά πολλά.. Αυτή άραγε τι θέλει; Θέλει σχέση; Πως θα το χειριστώ; Πως θα καταφέρω να την καταφέρω χωρίς να μου την καταφέρει αυτή; Πως θα τριπλάρω αυτήν την natural born bride χωρίς να μπλέξω;

Και όμως ήταν απίστευτο. Η ίδια γυναίκα που στο εξωτερικό σαν φοιτήτρια ήταν πρόσχαρη και δεκτική (σε όλα) στην Κύπρο τα καλοκαίρια και στις διακοπές έκανε νηστεία. Καθόλου κρέας αν δεν υποσχεθείς γάμο λουλούδια και παρανυφάκια. Ρε γαμώτη μου τι κωλοκατάσταση και αυτή. Όλες στο κλαμπ ακίνητες με το ποτό στο χέρι και την μύτη στα ουράνια. Να μην σου πώ ότι και το ποτό ήταν κόκα κόλα.

Και όταν και αν κατάφερνες να προσπεράσεις τα εμπόδια, τα συρματοπλέγματα και τα ναρκοπέδια και τελικά αποσπούσες τον μαγικό αριθμό τι έγινε; Goal θα έβαζες μόνο σε δύο περιπτώσεις. Εάν έκανες την σοβαρή κίνηση και έβγαινες καμιά 10αριά dates ή εάν φαινόσουν μαλάκας. Στην πρώτη περίπτωση το σενάριο προβλεπόμενο. Στην δεύτερη περίπτωση όμως εξελισσόταν κάπως έτσι. Βεβαίως και μου αρέσεις, τι γυναίκα είσαι εσύ, ναι να βγούμε και αύριο να πάμε όπου θες εσύ, βεβαίως και είμαι σοβαρός εγώ μαλακίες εν κάμνω, ανατροπή και πέναλτι, goal και την άλλη μέρα κλειστό το κινητό και μένουμε σπίτι λίγες μέρες να μεν μας κόψει πούποτε.

Πάντα όμως ανεξαρτήτως αποτελέσματος με βασάνιζε ένα ερώτημα. Τι τεράστιες αντιστάσεις μπορεί να έχει κάποια κοπέλα και πόσο παιχνίδι μπορεί να παίζει χωρίς να σκοράρει. Καλό είναι το ποδόσφαιρο αλλά όταν λήγει κάθε φορά το παιχνίδι στο 0-0 να το χέσω για άθλημα. Καλύτερα πινγκ-πονγκ. Δηλαδή κάνω εγώ τα αυτιά μου όπως του Jumbo του ελέφαντα τρεις ολόκληρες ώρες στο κλαμπ για να σε ακούω. Πίνουμε ωραία και καλά το ποτάκι μας και κυλά η συζήτηση όπως το νερό. Σε έπεισα μάλιστα να κατεβάσουμε και ένα-δυο σφηνάκια μαζί και εκεί που ετοιμάζεται ο επιθετικός μου να σκοράρει και να βγάλει και την φανέλα στους πανηγυρισμούς.....καληνύχτα τα λέμε αύριο αν θες. Μα τι καληνύχτα. Τώρα έπρεπε να αρχίσει η νύχτα. Γαμώ τις αντιστάσεις μου γαμώ.

Να μου πεις καλά ρε. Και τι σε νοιάζει εσένα. Αφού είσαι πλέον εκτός παιχνιδιού τωρά το θυμήθηκες. Έ τι να κάμω αφού τα βλέπω να μην τα σχολιάσω; Μπορεί να είμαι εκτός αγοράς αλλά το παιχνίδι το παρακολουθώ. Στενά και καθημερινά. Αφού εσσω μου εν τζαι κάθουμαι. Πίνω το ποτό μου και παρακολουθώ όπως είπα και πιο πάνω από επιστημονικό ενδιαφέρον.

Παρακολουθώ από την μια τους single φίλους μου οι οποίοι πασχίζουν να βρουν γκόμενα να ταιριάξουν. Ο ένας μου λέει ρε μαλάκα ένα μήνα βγαίναμε και μου κουβάλησε την τσάντα με τα ρούχα της στο διαμέρισμα. Ο άλλος μου λέει ρε μαλάκα στην εβδομάδα μου έκανε παρατήρηση ότι δουλεφκω πολλά τζαι εν με θωρεί. Ο άλλος μου παραπονιέται ρε μαλάκα (όπως αντιλαμβάνεστε είμαι όντως μεγάλος μαλάκας) ετάισα την 3 φοράς τζαι ακόμα χαρά εν είδαμε. Η άλλη του γνώρισε όλες τις φίλες της στις 5 μέρες, η άλλη είπε του να μεν πάει μάππα τζαι να παν μαζί σινεμά (τεράστιο λάθος να το αποφεύγετε πας τα ιερά με τζίζετε), η άλλη του γνώρισε τους γονείς της στον μήνα, η άλλη του μίλησε για γάμο στους δύο μήνες και πάει λέγοντας. Μην σας πω για ορισμένες νυν γκόμενες που άλλα τους εδείξαν τζαι άλλα τους εμπήξαν. Δεν θέλω καν να αρχίσω.

Οι κοπέλες από την άλλη σε παρόμοια επίσης φάση. Ανομβρία μεγάλη. Δεν υπάρχουν άντρες πια, και δεν γίνεται να φλερτάρουμε εμείς, και είναι όλοι μαμμόθρεφτοι, και είναι όλοι αχαίρευτοι που μόνο με ξένες παν. Ε μα ρε κοπέλα μου τι να κάμουμε άνοιξε η αγορά. Δυστυχώς η εποχή (το 1998) που σε πλησιάζαμε στο μπαρ του Zoo-Σφηνάκια και μας έλεγες talk to the hand πριν καν ανοίξουμε το στόμα μας έχει περάσει. Γιατί όντως υπήρξε μια περίοδος όπου η Λευκωσιάτισα είχε την ψευδαίσθηση ότι κατάγεται από το Manhattan και ο Λευκωσιάτης που την προσεγγίζει από το New Jersey. Πέρασε μεν αυτή η εποχή αλλά τα πράγματα δεν είναι και πολύ πιο εύκολα. Είναι ίσως πιο εύκολα στο σεξ αλλά στο θέμα σχέσης παραμένουν δύσκολα.

Ο Κύπριος αντέδρασε κλώτσησε και μπήκε στην αντεπίθεση. Πλέον δεν κάνει καν προσπάθεια. Έγινε ακόμα πιο μαλάκας έδωκε με τα μούτρα πάνω στο ξένο προϊόν και μάλιστα με την βοήθεια της τσέπης του νομίζει ότι έγινε και ο Δον Καυλών. Η Κύπρια από την άλλη είναι περίπου στην ίδια φάση, με λιγότερες μεν αντιστάσεις αλλά με παρόμοια κολλήματα και κατάλοιπα πουριτανισμού στην συμπεριφορά της.

Ήμουν πρόσφατα παρών σε τραπέζι με φίλους όπου μια κοπέλα φωνάζει και βρίζει δημόσια τον άξεστο μεθυσμένο που την μπαλαμούτιαζε στο κλαμπ. Όλα καλά και λογικά μέχρι αυτού του σημείου. Που πας ρε γύφτο με απλωμένο το χέρι να κυνηγήσεις κώλους; Ε; Σε καταλαβαίνω απόλυτα της λέω. Πως γίνεται όμως δέκα λεπτά μετά το φτύσιμο-χέσιμο να απαντά ναζιάρικά και σεξουαλικά στα μηνύματα του άξεστου στο κινητό. Ναι του ίδιου με το μακρύ χέρι-χουφτωτήρα. Ρε κουμπαρε έννα μας παντρέψεις μ’αδρωπο εσύ. Άλλα ελάλες πριν 5 λεπτά. Θα καϊλϊσει άραγε; Χλωμό. Απλό παιχνίδι και το λεγόμενο cock teasing έτσι για να ανεβεί η αυτοπεποίθηση μας.

Συμπέρασμα. Λίγα άλλαξαν σε αυτό το παιχνίδι το οποίο εμείς οι Κύπριοι και ειδικά οι Λευκωσιάτες δεν το παίζουμε καλά. Δεν το έχουμε ρε παιδί μου. Όπως οι Εγγλέζοι ας πούμε δεν παίζουν basket αλλά παίζουν μάππα τζαι cricket. Έ κάπως έτσι. Εμείς είμαστε καλοί στα σκατούλλικα ας πούμε. Ε σε πόσα πράματα να εν καλό το πλάσμα.

Υ.Γ. Εάν φαίνομαι μισογύνης είναι παρεξήγηση. Απλά γράφω τα γεγονότα από την ανδρική μεριά. Φαντάζομαι και οι κοπέλες έχουν πολλά να πουν.

Υ.Γ.2 Επικεντρώνομαι στους Λευκωσιάτες-Λευκωσιάτισσες γιατί κάθε επαρχία έχει διαφορές στον τρόπο αντιμετώπισης του φλερτ.

14 σχόλια:

  1. To loipon critic..ws pa8ousa...tha to pw apla kai blepoume pou tha katalhxei to symperasma.

    Sto exwteriko...ekatses tou..en efkhken h fash...mallon en tha ton xanadeis....allon panw.

    Ekatses tou... en efkhken h fash mallon en tha ton xanadeis....allon panw....

    ekatses tou en efkhken h fash...mallon en tha ton xanadeis

    ktl ktl ktl

    Sth kypro...ekatses tou (leme twra ;))..en efkhken h fash...en na ton xanadeis xana kai xana kai xana kai xana...

    ate...allon pano...ekatses tou? En o exaderfos tou prohgoumenou...kai tha tous deis xana kai xana kana...ate..allon panw...ekatses tou....en efkhken h fash? twra fkainei me thn kollhth sou...kai tha tous xanadeis xana kai xana kai xana...

    Me to sympa8kio alla posous loutsous na thwreis kathe fora mprosta sou....pianei se to aloimono....kala sior...ekamame lathos krish en anagkh na to trifomasten sth mourh?... o epomenos....en na FTYSEI GAIMAN....

    Kapws etsi....

    CP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν πρωτοήρθα Κύπρο κάναμε ένα τηλεοπτικό γύρισμα στην Μακαρίου. Ένα συνεργείο καμιά 25ριά νοματαίοι, άντρες γυναίκες, 25-35 ηλικίες. Όλη μέρα χαιρετούσαν κόσμο. Σταματούσαν αυτοκίνητα, σταματούσαν περαστικοί, νέοι, γέροι, γριές, παιδάκια - χαμός! Όλοι γνώριζαν όλους. Συγγενείς, φίλοι, κουμπάροι, συμμαθητές, συνάδελφοι, σύζυγοι, γκόμενοι, εραστές, γείτονες, συγχωριανοί!.. Έπαθα σοκ.

    Να τι σκεφτόμουνα: Εδώ για να ξενογαμήσεις πρέπει να κυκλοφορείς με μάσκα!..

    (Έτσι κατανόησα και τη ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά της νεαρής Κύπριας σκηνογράφου, που στην Αθήνα ήταν "διάολος μεταμορφωμένος" και στη Λευκωσία οσία, ανέγγιχτη και χαμηλοβλεπούσα :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός είπεν ότι εν αναπάντητο το ερώτημα ρε;

    http://oilaomon.blogspot.com/2010/07/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Invictus: Cool μα απαντήθηκε επιτέλους. Άτε να τους δω να απαντήσουν τζαι το άλλο ερώτημα τωρά.

    @ Δεμων: Μα φίλε μου εδώ δεν λύθηκε το πρόβλημα του να γαμήσεις στην Κύπρο που να φτάσεις και στην ξενογαμία. Πολυτέλεια.

    @ CP: Εν διαφωνώ μαζί σου. Είναι όντως ένα σοβαρό πρόβλημα. Αλλά που την άλλη δεν πρέπει να παραπονιούνται και οι γυναίκες. Είναι μια επιλογή.
    Λαλεί σου ο άλλος πόψε έννα φκω για να βρω γυναίκα για σεξ γιατί έσιει τζαιρό τζαι έφκαλα κάλλους στο σιέρι. Όταν φκεί με τούντο σκοπό, έχοντας υπόψη του τα πιο πάνω που ανάφερες πόσο chance έσιει να κολλήσει σε Κυπραία αν γύρω του έχει και ξένο φρούτο. Μάλλον μικρό. Λαλεί σου αφού έννα μου φκάλει την πίστη μου ώσπου να δεχτεί αξίζει το κόπο; Άρα εν φαύλος κύκλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ma to thema einai oti DEN to laloun! en sou laloun...listen babe are you game? Kai h allh mporei na tou pei nai h fye pou damai re anwmale (depending on the woman). Ara kai emeis (emeis? telos pantwn) en tous pisteukoume kai testaroumen tous...testaroumen testaroumen...so...they go off and find the foreign fruit. The thing is (auto pou den katalavame emeis oi kypraies is that men look for sex and find love..) As tous katsoume loipon xwris expectations kai as elpisoume oti mesa pou to sex en na bre8ei h agaph kai oxi to ma de thn skatopoutana me posous epien....girls will always look for love (or money).

    cp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όι όι εχάλασες μου τα με το: "Βεβαίως και μου αρέσεις, τι γυναίκα είσαι εσύ, ναι να βγούμε και αύριο να πάμε όπου θες εσύ, βεβαίως και είμαι σοβαρός εγώ μαλακίες εν κάμνω, ανατροπή και πέναλτι, goal και την άλλη μέρα κλειστό το κινητό και μένουμε σπίτι λίγες μέρες να μεν μας κόψει πούποτε"

    Ενεκατάλαβα? Χεμα προσπαθείτε να γελάσετε των κορούδων, χέμα παραπονιέστε που εψιλιαστήκαν και δεν κάθονται αμέσως??

    Μόνο και μόνο γιαυτό καλά σας κάμνουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ kaisi: Μα όλα είναι θέμα επιλογών. Υπήρχαν (πάντα μιλούμε σε αόριστο χρόνο, εν ξέρω πλέον τι παίζεται μπορεί να ευκόλυναν τα πράγματα) όπως είπα 2 επιλογές. Η θα έκανες dating και στο τέλος θα έκανες και σεξ (αλλά θα έπρεπε να είσαι προετοιμασμένος να δοκιμάσεις αυτή την σχέση), ή θα ήσουν μαλάκας.
    Υπήρχαν και οι μεμονωμένες περιπτώσεις όπου τα πράγματα ήταν εξηγημένα. Γρήγορα χωρίς δεσμεύσεις και εξηγημένα. Πολύ περιορισμένες αυτές οι περιπτώσεις φυσικά.

    Αλλά και το να είσαι μαλάκας είναι επιλογή. Ακριβώς όπως έχει και η γυναίκα επιλογή. Η κοπέλα μπορεί να πει δεν με ενδιαφέρει θα κάνω σεξ με όποιον γουστάρω και όπως θέλουν ας με χαρακτηρίσουν. Είναι μια επιλογή.
    Έτσι και ο άντρας μπορεί να πει εγώ θα πουλάω αγάπη και στο τέλος θα την κάνω σαν μαλάκας και ας βγάλω όνομα ότι είμαι γάρος. Όλα είναι επιλογές που επηρεάζουν την υστεροφημία σου στο παζάρι.

    @ CP: Είπες πολλά σοφή κουβέντα..... «men look for sex and find love»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι αλλά όταν η κοπέλλα ειναι εξηγημένη ότι θέλει σχέση και όχι one night stant οφείλει και ο άντρας να το σεβαστει. Και να είναι εξηγημένος ότι θέλει μόνο σεξ και τιποτε άλλο, για να μπορει και η κοπέλλα να κάνει την επιλογή βασισμένη στα πραγματικά δεδομένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Επεσα τυχαία πάνω σ' αυτήν την ανάρτηση και διαβάζοντάς την συνειδητοποίησα ακόμα μια φορά πως δεν είμαι μόνο εγώ που θεωρώ πως πλέον ούτε οι γυναίκες ούτε οι άντρες έχουν υπόθεση στο θέμα σχέσεων, έρωτα, έστω φλερτ. Ως γυναίκα πιάνω τον εαυτό μου να χαλιέται με τη στάση των περισσοτέρων ανδρών αλλά παράλληλα παραδέχομαι πως και γω κάνω διάφορα από αυτά που τη "σπάνε" (όπως λες) στο αντίθετο φύλο. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές συζήτησα αυτήν την κατάσταση με φίλους και φίλες αλλά κανείς δε φαίνεται να ξέρει τι θέλει. Οι δικοί σου άντρες φίλοι που είναι έξω στο "παιχνίδι" πώς θέλουν να λειτουργεί η γκόμενα με την οποία προσπαθούν να κάνουν σχέση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρε προηγούμενα κείμενά σου και στη θέση του Χατζηπέτρου βάλε την κυπριακή σεξουαλική κουλτούρα.
    Ανακυκλώνουμε τα ίδια πρότυπα συμπεριφοράς σε όλα τα επίπεδα.
    Και μεγαλώνουμε παιδιά σε τέτοιες συνθήκες.

    -μχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προτείνω σε ούλλους να θκιαβάσουν το "Εγωιστικό Γονίδιο" του Ρίτσαρτ Ντόκινς.
    Οι "αδρώποι" αντιλαμβάνονται την "βιωσιμότητα" τους με το "πήεννε με όσες πιο πολλές γίνεται", απλά διότι παράγουν κάποια δισεκατομμύρια σπερματοζωάρια (ώσπου να πεθάνουν) τζιαι ακόμα τζιαι οι¨"αστοσιές" εν ενοχλούν διότι ούλλον τζιαι κάποια "υπόθεση" εννά οδηγήσει τα γονίδια τους σε "βιώσιμον έδαφος".
    Οι "γεναίτζιες" που την άλλην έχουν κάποιες εκατοντάδες ωάρια (ως κάποιαν ηλικίαν, μετά σταματούν) να διαθέσουν προς επίτευξην "βέλτιστης βιωσιμότητας". Η φύση ορίζει να εν πιο "επιλεκτικές" στο με ποιον εννά παν.
    Γι' αυτόν ακόμα τζιαι τωρά που το σεξ μπορεί να είναι καθαρά για ευχαρίστησιν, άλλωσπως "φιλτράρουν" οι "αδρώποι", άλλωσπως οι "γεναίτζιες" πριν δώκουν μέσα. Κατά τα άλλα το ίδιον "πολυγαμικοί" είμαστεν τζιαι τα θκιό φύλα, η μονογαμία εν σχετικά νέα εξέλιξη για να εν πιο βιώσιμα τα μωρά μας, άμα δείτε τα χαρέμια των "συγγενών" μας (πίθηκοι γενικώς) εννά καταλάβετέ ήντα αγώνας είναι να μεν βουράς πίσω που κάθε ωραίον κολαράκιον.
    Όσο για τους κυπραίους, εν καθαρά κοινωνικής φύσεως τα κολλήματα τους (λόγω επαρχιώτικης, μικρής κοινωνίας όπου ούλλοι σχεδόν εν γνωστοί μεταξύ τους), εξ'ου τζιαι οι "αδρώποι" έχουν έφεσην στες ξένες (μικρή έως καθόλου δέσμευση) ενώ οι "γεναίτζιες" "απελευθερώνονται" εντυπωσιακά όταν εν μακριά που το σπίτιν τους (τζιαι φυσικά εν γίνουνται "πορνίδια" όπως τες κατηγορούν οι κακεντρεχείς).
    Stay cool and keep rocking people!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Michalis Tapakoudis to the rescue once again!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kale mou Critic: an oi antres theloun na tous ka8ontai oi kypraies,as stamatisoun na xaraktirizoun poutanes aftes pou tous ka8ontai. ;-p giati polloi single filoi mou exoun kai to allo provlima : "re ma en polla kali gia fuckbuddy alla epien me tosous." LOL?! itheles na ti kseparthenefkis 2 fores tin evdomada meta ti douleia?;p kata ta alla , nomizw oti paizoume ena paixnidi xwris na exoume kanones-me apotelesma na epikratei to xaos kai i sigxisi: kanena pou ta 2 fyla enen siouro pws na antidrasei entos edras!ektos edras paizoume me tous kanones pou yparxoun idi allou(opou eimaste).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι όντως πρόβλημα το επήε με τόσους. Ο πουριτανός εγκέφαλος του κυπραίου άντρα που περιορίζει τις ελευθερίες ανάλογα με το φύλο. Εν η ίδια λογική που λέει ότι η γυναίκα σου δεν πρέπει να σου κάνει στοματικό γιατί μετά φιλά τα παιδιά σου. Ε ας κάμει τα δόντια της ρε...

    Εν αντιλήψεις όπως τούτες που με ενοχλούν αφάνταστα. Συμφωνώ μαζί σου δεσποινίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή