CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σαν τα σαζες πριν γείρουσιν

Ξαπλωτός στις υπέροχες παραλίες της Κύπρου (όντως υπέροχες ειδικά μεσοβδόμαδα) διαβάζω για τις εξελίξεις στην οικονομία. Την νέα υποβάθμιση από τους Moody’s σε επίπεδα σχεδόν junk bond με αρνητικό ορίζοντα. Φυσικά οι δύο βαθμίδες που μας έχουν υποβαθμίσει ήταν δεδομένες και γνωστές πριν ακόμα γίνει η έκρηξη στο Μαρί. Τώρα με την έκρηξη (παρότι την προσθέσανε στο λεκτικό τους) πρέπει να περιμένουμε και άλλη υποβάθμιση. Εξού και ο αρνητικός ορίζοντας.

Εγώ όμως διερωτώμαι. Όταν κάτι βλάκες όπως εμένα (που υποτίθεται δεν είμαστε όσο ειδικοί όσο εσύ) αναφέρουν από πέρσι ότι η Κύπρος θα χρεοκοπήσει εσύ πως δεν το βλέπεις. Όταν σου φωνάζουν ένα χρόνο πριν ότι πρέπει να ξυπνήσεις γιατί είσαι στην άκρη του γκρεμού αλλά εσύ περπατάς αμέριμνος τι είσαι; ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι. Αν βρίσκετε κάποια άλλη λέξη που ταιριάζει καλύτερα τότε παρακαλώ feel free.

Ακόμα και τώρα όμως κωλώνει. Μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει κωλώνουν να κονταροχτυπηθούν με τον Χατζηπέτρου. Και γαμώ τις δυνάμεις αυτός ο Γλαύκος ε; Τελικά αυτός διοικεί την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι ο εκάστοτε πρόεδρος.

Α και μια διόρθωση. Την ημερομηνία που είχα βάλει σαν πρόβλεψη για την επίσημη κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας, την 27η Φεβρουαρίου 2012 δηλαδή την μεταφέρω πιο κοντά. Πόσο κοντά; Θα δείξει από τα μέτρα που θα παρθούν από τους άχρηστους και κατά πόσο αυτά θα πείσουν τις αγορές. Μια τελευταία ευκαιρία. Για να δούμε θα κρεμάσουν τελικά τα ανύπαρκτα καρυδάκια τους η θα πάρουμε φόρα και να βουτήξουμε.

Και η πλάκα ξέρετε ποια είναι; Ότι κρατιόμαστε από ένα κλωνί και αυτοί φωνάζουν ακόμα για παραιτήσεις υπουργών και ανασχηματισμό. Άντε γεια.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πολύ καλό άρθρο

Η θεωρία της "μεγάλης έκρηξης" είναι ένα πολύ καλό άρθρο και αξίζει τον κόπο να το δείτε όσοι δεν το έχετε ήδη διαβάσει. Αν και παρουσιάζεται σε αρθρογραφία της εφημερίδας Αυγή η οποία και είναι η εφημερίδα της αριστεράς στο διαδίκτιο είναι γενικά αρκετά αντικειμενικό και όχι τοποθετημένο. Φωτογραφίζει την Κυπριακή πραγματικότητα και τονίζει την γελοιότητα της Κυπριακής ψευδοιδεολογίας.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Χριστόφια μπουφετζή φέρε μας μαχαλεπί

Τι και αν με φτύνουν 10,000 κόσμος κάθε νύχτα έξω από το σπίτι μου. Τι και αν με αποκαλούν δολοφόνο και προδότη. Τι και αν με κράζουν όλα τα πολιτικά κόμματα με εξαίρεση τον γλείφτη το Μαριούι. Εγώ έχω δίκαιο. Εννεν εγώ που φταίω εν οι άλλοι. Οι δεξιοι. Τζαι αν επεθάναν τζαι 13 νοματοί που δική μου αμέλεια πάλε οι δεξιοί φταιν. Α και το ΝΑΤΟ. Ναι τζείνο πάντα φταίει.

Στα αρχίδια μου εμένα. Εγώ έννα κάμω το δικό μου. Έννα φέρω όλα τα αρνάκια μου να μου πεμπερίσουν δυνατά και καθαρά να νιώσω καλύτερα. Θα τους φέρω ρε ούλλους δαμέ τζαι ας ταπανιαστούν με τους φασίστες έξω. Εν με κόφτει εν με κόφτει εν με κόφτει. Ακούτε; Εν με κόφτει.

Άτε φκάινω ώρα μου. Είμαι ο καλύτερος. I’m the one and only. Τζαι που έννα πάω στο Κελλάκι πόψε έννα πω της Έλσης να μου βάλει το τραγουδάκι να το ακούσω την ώρα που έννα μουλιάζω τα πόθκια μου στο βραστό το νερό για να μου κόψει τα νύσια μου. Είμαι ο καλύτερος.

Τα συγχαρητήρια μου για την υπεύθυνη στάση του προέδρου. Έπρεπε ρε να ήταν και οι διαδηλωτές όσο μούλοι όσο εσύ και θα θώρες τι θα γίνετουν. Σφαγή. Αλλά ευτυχώς έδειξαν αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα. Κάτι που εσύ δεν έχεις. Εσύ είσαι ερωτευμένος με τον εαυτό σου και με τις παρωχημένες σου ψευτοιδεολογίες. Αλλά γλύφεις και καλά. Ως τζαι για την Ελλάδα είπες μας εψες. Τζαι κορτώνεις τζιόλας όπως τον χάχα. Όλο περηφάνια σε όλες τις ψεσινές φωτογραφίες. Δέτε τον ρε παιδιά.

Μα σας παρακαλώ ρε πέτε μου τι σας θυμίζει. Πέτε μου.




Εν ο πρόεδρος πιγκουίνος. March of the penguins’ και δεν συμμαζεύεται. Τζαι το περπάτημα του ίδιο είναι. Ακόμα τζαι το κουκκούμωμα της φάτσας τωρά που εν μαραζωμένος εν πιγκουίνο που θυμίζει. Άποψή μου αντί για γραβάτα να φορείς παπιγιόν. Καλύτερα θα σου πάει.
Φυσικά θα μου πείτε τι σου φταίει ρε το συμπαθέστατο το πουλί και το παρομοιάζεις με αυτόν. Δίκαιο έχετε. Αλλά και αυτός συμπαθής θα ήταν υπό άλλες περιστάσεις. Αν ήταν μπουφετζής στο καφενέ του χωρκού σας ας πούμε. Λέμε τώρα. Δεν θα ήταν συμπαθής; Θα ήταν

Πιάσε ένα μαχαλεπι ρε Δημητράκη μου τζαι βάρτου τζαι τον πάγο του. Τζαι οϊ να λυπηθείς το τριαντάφυλλο πάλε α….

Υ.Γ. Ένα μηνυματάκι θα ήθελα να στείλω στην αρχισυντάκτρια της Χαραυγής την ψευδοδημοσιογράφο Γκιούροβα. Αν πραγματικά πιστεύεις ρε μισθωτή του Ακέλ, ρε ρεζίλι της δημοσιογραφίας, ότι οι αγανακτισμένοι χρηματίζονται από κάποιους τότε σε προτρέπω να πάρεις τα πόδια σου, ρα, και να έρθεις εκεί στο κυκλικό κόμβο του προεδρικού. Να δεις από μόνη σου τι γίνεται και όχι ότι φαντάζεται ο διεφθαρμένος σου εγκέφαλος ότι συμβαίνει. Αλλιώς να μην αφήνεις υπονοούμενα και μαλακίες να δημοσιεύονται στην "εφημερίδα" σου.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ω ρε κάτι πατριώτες

Ήρθε τουρκοκυπριακό ρεύμα και ηλεκτροδοτεί πλέον τον Στρόβολο και τα Λατσιά. Μερικοί όμως πατριώτες δεν δέχονται αυτή την κατάντια. Να δροσίζονται με το κλιματιστικό τους χρησιμοποιώντας Τ/Κ ρεύμα; Είναι άλλωστε ψευδορεύμα.

Ο υιός Παπαδόπουλος, το τέκνο δηλαδή αυτού που έβαλε την υπογραφή του στην μόνιμη πλέον διαίρεση της Κύπρου νιώθει αηδία. Λέει ότι στο δίλημμα ταλαιπωρία με αξιοπρέπεια η διευκόλυνση με εξευτελισμό η κυβέρνηση επέλεξε το δεύτερο. Ρωτώ λοιπόν τον κ Νικουλάκιον.
Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι η γυναίκα σου (η πριγκίπισσα με το μπιζέλι) αλλά και τα τέσσερα σου παιδιά την βγάλανε με ανεμιστήρα την τελευταία εβδομάδα; Ε; Μεγάλε τεράστιε πατριώτη; Μεγάλη ιδρωτίλα και ταλαιπωρία στην οικία Παπαδόπουλου. Κάθε λίγο και λιγάκι όλοι μαζί στην αυλή να τους ραντίσει ο Νικουλάκιος με το λάστιχο να δροσιστούν. Άσε που στα γραφεία Παπαδόπουλου στο κέντρο της Λευκωσίας δεν έχει ανάψει κλιματιστικό ούτε για δείγμα την τελευταία βδομάδα.

Εεεεε φυσικά και ο πρόεδρος της βουλής από την άλλη μίλησε για κατάντημα. Αγνοεί ίσως ότι έτσι και αλλιώς κατάντημα είναι για την χώρα μας το γεγονός ότι αυτός κατέχει δημόσιο αξίωμα. Οποιοδήποτε αξίωμα πόσο μάλλον αυτό του προέδρου της βουλής.

Αμ ο άλλος. Ο φωτεινός παντογνώστης. Ο Άγιος Σβούμ. Μας είπε ότι παρά να χρησιμοποιούμε ψευδορεύμα καλύτερα είναι να αφήσουμε την άνεση και τα κλιματιστικά μας να ιδρώσουμε λίγο για να νιώσουμε τις δυσκολίες. Αχ καλέ. Πάντως εαν το έχουν εφαρμόσει αυτό στην αρχιεπισκοπή πρέπει να πέφτει μεγάλη βρώμα. Σκεφτείτε ράσο με σαράντα βαθμούς χωρίς κλιματισμό. Πιιιιι. Είναι πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά και την αφήνω στην φαντασία σας.

Είναι επίσης έξαλλοι και οι Ελαμίτες αλλά και το πατριωτικό σουβλάκι η Αδούλωτη Κερύνεια. Μάλιστα το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το γαλανόλευκο σουβλάκι βρίσκεται πίσω από το Ταχυδρομείο Στροβόλου στην Προδρόμου. Άρα σίγουρα καίει Τ/Κ ρεύμα. Άραγε θα κλείσει; Η Εθνική περηφάνια και η πατρίδα θα υπερτερήσουν του κέρδους απ τα σουβλούθκια. Αν το κλείσουν πάντως εγώ τους υποκλίνομαι. Αν όχι τότε σκάσε τζαι ψήνε.

Αστείρευτος ο πατριωτισμός σε αυτή την χώρα. Ξεχειλίζομε από πατριωτισμό.

Υ.Γ. Δεν θα γράψω νομίζω ξανά για την οικονομία. Είναι πλέον ξεκάθαρη η πορεία μας. Πριν we were in deep shit. Τώρα αδυνατώ πλέον να χαρακτηρίσω την θέση στην οποία βρισκόμαστε. Δύο μικρές προβλέψεις όμως θα ήθελα να κάνω.
Η πρώτη είναι η πώληση ποσοστού της ΑΗΚ σε ιδιώτες οι οποίοι θα σπονσάρουν την ανοικοδόμηση του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού. Το privatisation που τόσο φοβούνταν οι αχάπαροι του Ακέλ ίσως τους έρθει από το πλάι.
Δεύτερη η πώληση (προ εξόρυξης) των δικαιωμάτων μας στο φυσικό αέριο. Έτσι που τελικά θα το παράγουν άλλοι και θα το πωλούν σε εμάς μετά.

Υ.Γ. 2 Όλοι μαζί και απόψε στο προεδρικό. Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Λατέρνα Φτώχια και Φιλότιμο

Είμαι χαρούμενος. Είμαι εκστασιασμένος. Περάσαμε στην νέα εποχή της Κύπρου μας. Σε μια εποχή αγνή. Επιστρέφουμε πίσω στις ρίζες μας. Πίσω στα βασικά. Σε αυτή την ρομαντική εποχή που μας περιέγραφαν οι γονείς μας από τον καιρό που ήταν ρόκολοι στο χουριό. Την εποχή που με τόση μελαγχολία θυμούνται και γεμίζουν τα μάτια τους. Την εποχή της αλουσιάς, της φτείρας, της ελλιάς τζαι του κρεμμυθκιού. Της μυρωδάτης μασχάλης, του τσαττοπαντέλονου και της αλιπολησιάς.
Είμαστε όντως εκεί. Το βλέπω. Το ακούω. Το μυρίζομαι.

Πάω για δουλειά στο διπλανό γραφείο. 12 η ώρα. Έχουμε ήδη περάσει στην τρίτη ώρα χωρίς κλιματιστικό. Άσε που ψες την έβγαλες και πάλι με ανεμιστήρα (στην καλύτερη περίπτωση) την νύχτα.
Ωωωω γεια σου συνάδελφε πως πάμε; Ωωω παράγγειλες πίτσα ε;; Μα πως όχι αφού το μυρίζομαι. Μάλιστα πάω και στοίχημα ότι πρέπει να ήταν Toronto Special με extra κρεμμύδι. Τι δεν παράγγειλες; Α τώρα κατάλαβα. Είναι η μυρουδιά ελαφριάς μασχαλούλλας, με δρώμα 2 ωρών συνδυασμένο με ιδρώτα στεγνωμένο της προηγούμενης νύχτας. Αποτέλεσμα Toronto Special. Ευωδιά σε όλο το γραφείο. Πάρε συνάδελφε την επιστολή και επόμενη φορά φύλαξε μου το ψωμάκι.

Πάμε στο επόμενο γραφείο να δούμε αν η συνάδελφος πήρε το e-mail μου. Ωωω χαίρεται συνάδελφε. Τι κάνουμε. Μα πολύ αλλαγμένη σε βρίσκω σήμερα. Ωραία όμορφη και γυαλιστερή. Εκθαμβωτική με μια έντονη γυαλάδα. Τι έκανες ποιο είναι το μυστικό σου;
Ναι είμαι όντως ανανεωμένη. Η μαμά μου δεν με πίστευε. Βάζεις κρέμα μου είπε. ΟΧΙ δοκίμασε το Dove δρωτίλα και είδε την διαφορά. Μόνιμη ενυδάτωση στο δέρμα και γυαλάδα.
Ωωω χαίρομαι. Να το καθιερώσεις. Δείχνεις νεότερη και φρεσκονιμμένη. Και εις ανώτερα. Με λίγη ακόμα προσπάθεια θα είσαι στο επίπεδο που σηκώνεις το τηλέφωνο και παραγγέλλεις Toronto Special.
Τι ωραία. Τι καλά τι αεράτα και μυρωδάτα που περνάμε στο γραφείο.

Τέτοιες μέρες φυσικά μου έρχεται στο μυαλό και το άλλο. Τι είναι 15 Ιουλίου χωρίς τις σειρήνες μας. Για πές μου. Ε; Να ξυπνήσω 15 του Ιούλη και να μην ακούσω σειρήνα; Είναι σαν να και δεν ξύπνησα. Ε αμ πως. Γίνεται να μην θυμάμαι 3 φορές τον χρόνο ότι είχαμε πραξικόπημα εισβολή και κατοχή. Γίνεται; Δεν γίνεται...
Kαι όχι μόνο εμείς αλλά και οι ξένοι. Όποτε ακούω την σειρήνα μου έρχεται στο μυαλό μια παλιά ιστορία κάποιο πρωινό της 20ης Ιουλίου στο παρελθόν. Τότε που ο σεξουλιάρης Critic (προ Κούλλας Criticoulas φυσικά) ξάπλωνε τα ξημερώματα της επετείου της εισβολής στο κρεβάτι με αιθέρια ύπαρξη από το εξωτερικό.

Ξαφνικά στις 6 παρά. ΙΙΙΙΙΙιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι. Σούστα πάνω στο κρεβάτι η αιθέρια ύπαρξη από το εξωτερικό. Τι είναι αυτό ρε Critic;
Σειρήνα πολέμου είναι μην ανησυχείς γύρισε πλευρό και πάμε από την αρχή. Που τζαμέ που μας έκοψε.
Σειρήνα πολέμου τι έγινε εισβολή;
Όχι και καλά την παίζουμε όποτε έχουμε επέτειο. Κάθε χρόνο. Κάθε πρωινό της κάθε επετείου. Όποτε δεν παίζουμε με την άλλη δηλαδή ή ακόμα και σε συνδυασμό.
Το ύφος της αιθέριας ύπαρξης όλα τα λεφτά. Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το περιγράφω. Πάντως σεξ δεν είχε εκείνη την νύχτα. Φαντάζομαι σκεφτόταν. Ω ναι υπάρχουν πράγματι τόσο ηλίθιοι στον κόσμο. Ω ναι υπάρχουν και είναι στην Κύπρο. Εγώ τελικά έπαιξα με την άλλη. Την σειρήνα.

Λίγα χρόνια αργότερα με επισκέπτεται ο καλαμαράς ο φίλος από το πανεπιστήμιο. Βεβαίως φίλε μου εννοείται ότι το Critic’s-Criticoula’s house είναι ορθάνοικτο και έτοιμο να σε φιλοξενήσει. Μόνο φίλε μου έχουμε ένα μικροπρόβλημα με το νερό. Τι πρόβλημα; Δεν έχουμε 2 από τις 3 μέρες. Ναι φίλε μου. Είναι κοινό το ντεπόζιτο στην πολυκατοικία βλέπεις και είναι όποιος προλάβει. Γιατί; Γιατί φίλε μου ο πρόεδρος είναι μαλάκας και σταμάτησε τα έργα αφαλατώσεων και τώρα που δεν έβρεξε απλά δεν έχουμε.

Επόμενο πρωί. Καλημέρα φίλε μου. Πως κοιμήθηκες; Ωωωω ωραία χαίρομαι. Εγώ δεν ξέρω με πείραξαν λίγο οι ψεσινοί μεζέδες. Ναι ναι άλλωστε μπορείς να το μυριστείς κιόλας. Ναι είναι αυτή η υπέροχη ευωδιά που αναβλύζει από την τουαλέτα. Ναι φίλε μου μόλις ξεφορτώθηκα το μισό ψεσινό μας γεύμα. Μην φοβάσαι όμως θα την συνηθίσεις την μυρωδιά. Θα την απολαμβάνεις για ακόμα 24 ώρες μέχρι να έρθει το νερό.
Στην άλλη τουαλέτα να πας; Ε εκεί είναι λίγο καλύτερα. Εκεί θα διακρίνεις την γνωστή asparagus pee μυρουδιά (άλλως κάτουρα του σπαραγγιού). Ναι ναι είναι από τα αγρελλούθκια που έφαεν η Κούλλα Criticoula και τόσο σου άρεσαν και εσένα. Θα συνδυάσετε τις μυρουδιές σας. Ναι φίλε μου μοναδικές στιγμές. Ευτυχώς που ήρτες.
Μπανάκι θέλεις φίλε μου; Βεβαίως. Τώρα να φέρω την σικλούδα και το μπρίκι.

Ναι είναι υπέροχα εδώ στο νησί της Αφροδίτης. Είναι υπέροχα. Ειδικά σήμερα το απόγευμα που θα ανεβώ τα 200 σκαλιά της πολυκατοικίας μου και θα μπω στο δροσερό μου διαμέρισμα. Θα βγάλω τα ρούχα μου να μείνω με το μποξεράκι. Θα ανοίξω διάπλατα τα πόδια μου να μου φυσήξει ο υπέροχος δροσερός αέρας του Λευκωσιάτικου απογεύματος στα σκέλια να δροσιστώ. Ναι ναι πόσο αγωνιώ. Γιατί το βραδάκι. Με το κερί μου στο μπαράκι και την ζεστή μου μπύρα υπέροχα θα περάσω με τους άλλους γυαλιστερούς και μυρωδάτους Λευκωσιάτες.

CyWorld - CyWorld - Party time - Excellent.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Wanted. Alive για να υποφέρουν

Οι ακόλουθοι εγκληματίες καταζητούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σάββας Αργυρού (Υπαρχηγός Ε.Φ.)

Νεότερα στοιχεία τα οποία αποκάλυψαν ηλεκτρομηχανολόγοι αναφέρουν ότι το ράντισμα μετάλλων με νερό συντείνει στην διαδικασία ηλεκτρόλυσης των υλικών η οποία με την σειρά της τα μετατρέπει σε δυνητικούς πυροκροτητές. Αυτά γράφει ο Πολίτης. Άρα κ. Αργυρού μου τους είπατε να τα ραντίζουν για να επισπεύσουμε την διαδικασία. Μπράβο. Καθαρή δολοφονία.
Σύντροφε Χριστόφια αυτά έχεις όταν προάγεις ηλίθιους και ανίκανους σε τόσο σημαντικά πόστα.


Ένοχος γιατί: Αποφάσισε όπως η κατασκευή σκέπαστρου για τα εμπορευματοκιβώτια θα ήταν πολύ ακριβή και η μεταφορά τους αδύνατη. Όλα αυτά μετά από επιθεώρηση και παρά το γεγονός ότι επί μια εβδομάδα ακούγονταν εκρήξεις από μέσα στα εμπορευματοκιβώτια.
Καθησύχασε λέγοντας ότι το φορτίο δεν θα ήταν επικίνδυνο εάν το κρατούσαν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εισηγήθηκε μάλιστα να πηγαίνει στρατιωτικό βυτιοφόρο τρεις φορές την ημέρα και να βρέχει τα εμπορευματοκιβώτια έτσι ώστε να μειώνονται οι υψηλές θερμοκρασίες.
Απόφαση: Φυλάκιση

Πέτρος Τσαλικίδης (Αρχηγός Ε.Φ.)

Ένοχος γιατί: Αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις που του είχαν γίνει και έχει την κύρια ευθύνη για την καταστροφή παρόλο που από ότι φαίνεται ο υπαρχηγός είχε ηγηθεί της υπόθεσης.
Στο τελικό στάδιο και μετά από τις προειδοποιήσεις του Διοικητή Ναυτικού Αντρέα Ιωαννίδη, ο Υπουργός ενημερώνεται πως η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και τα μέτρα που πάρθηκαν ενδεχομένως να μην είναι αποτελεσματικά (Τετάρτη 06-07-2011). Ο Υπουργός Άμυνας μετά από σύσκεψη στο γραφείο του με τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της ΕΦ παίρνει εκ νέου διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.
Απόφαση: Φυλάκιση

Κώστας Παπακώστας (Υπουργός άμυνας)

Ένοχος γιατί: Έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων στην συγκεκριμένη τοποθεσία αλλά και για την μη εφαρμογή των σωστών κανόνων φύλαξης. Επίσης δήλωσε ότι «το υλικό είναι απολύτως ασφαλές και θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος».
Ο ΥΠΑΜ, είχε ψευδώς δηλώσει επίσης ότι στο στρατόπεδο έγιναν εργασίες βελτίωσης των αποθηκευτικών χώρων για να φυλαχτούν τα εμπορευματοκιβώτια.
Απόφαση: Φυλάκιση

Μάρκος Κυπριανού (ΥΠΕΞ)


Ένοχος γιατί: Η απόφαση για διατήρηση του φορτίου στην Κύπρο ήταν καθαρά πολιτική. Υπάρχουν δύο επιστολές υπογεγραμμένες από το ΥΠΕΞ (31-12-2009 και 07-07-2010) που τονίζουν ότι οι πολιτικοί λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων από την Ε.Φ. παραμένουν. Έξω και οι τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί που έγιναν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με Αμερικάνους και ΕΕ.
Απόφαση: Άμεση παύση και απέλαση στην Σπιναλόγκα

Δημήτρης Χριστόφιας (πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας)

Ένοχος γιατί: Πήρε την πολιτική απόφαση να κατασχεθούν τα εμπορεύματα από την Κυπριακή Δημοκρατία και να μην καταστραφούν από Αμερική, Γαλλία και Γερμανία. Έδωσε προσωπικά εντολή να φυλαχτούν από την Ε.Φ. τα πυρομαχικά παρά τις διατυπώσεις ότι το φορτίο είναι επικίνδυνο και πρέπει να καταστραφεί. Και όλα αυτά για να μην κακοφανίσει την Συρία το Ιράν και την Ρωσία γράφοντας στα αρχίδια του την ΕΕ.
Προφανώς δική του ήταν και απόφαση για τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων στο συγκεκριμένο μέρος έτσι ώστε να είναι κοντά στο στρατιωτικό λιμάνι και να είναι ευκολότερη η μεταφορά τους στην Συρία στο μέλλον. Το ότι η τοποθεσία αυτή γειτόνευε με τον Σταθμό της ΑΗΚ διόλου δεν τον ενόχλησε.
Απόφαση: Άμεση παύση και απέλαση στην Μογγολία να κάνει παρέα με τους δικούς του.

Χάρης Θράσου (Πρόεδρος ΑΗΚ)


Ένοχος γιατί: Αποδέχτηκε την τοποθέτηση της βόμβας λίγα μέτρα μόνο από τον πιο σύγχρονο και ακριβό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ. Σαν κλασσικό Ακελικό αρνί δεν είπε κιχ για να μην πάει κόντρα του προέδρου του, αυτού δηλαδή που τον έβαλε εκεί. Πιστεύω ότι η Atlantic Insurance αλλά και οι ασφαλιστικοί κολοσσοί που ήταν πίσω από την ασφάλεια του σταθμού δεν θα δεχτούν με ιδιαίτερη χαρά την τοποθέτηση εκρηχτικών λίγα μέτρα μακριά. Και αν στο τέλος δεν αποδεχτούν να πληρώσουν τα 600εκ τα οποία τους αναλογούν τότε ο κύριος Θράσου θα έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του (τι λιθαράκι δηλαδή που είναι βράχος ολόκληρος) στην χρεοκοπία της Κύπρου.
Απόφαση: Άμεση παύση και απέλαση στην Μογγολία να κάνει παρέα με τον πρόεδρο του.

Αυτοί έτσι για αρχή. Ξεκινούμε και βλέπουμε. Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλους στην λίστα παρακαλώ μην διστάσετε.

Μια ακόμα παρατήρηση. Παρά την τεράστια επιτυχία που είχε η εκδήλωση και η πορεία της Τρίτης το νόημα και το συναίσθημα χάθηκε όταν εμφανίστηκε το ΕΛΑΜ. Όλα αυτά που έλεγαν σε διάφορους που προσπάθησαν να ανακόψουν την γελοιωδέστατη στρατιωτική τους πορεία (περί κοινού στόχου) εγώ δεν τα αγοράζω. Αν μη τι άλλο κύριοι του ΕΛΑΜ σεβαστείτε την απόφαση για μη πολιτικοποίηση της εκδήλωσης. Από την στιγμή που είστε πλέον πολιτικό κόμμα θεωρώ απαράδεχτη την οργανωμένη παρουσία σας στην εκδήλωση και τα συνθήματα (ΕΛΑΜ ΕΛΑΜ) που φωνάζατε. Σεβαστείτε τους διοργανωτές και τους υπόλοιπου διαδηλωτές. Αν θέλετε να έρθετε στην επόμενη στις 19 Ιουλίου τότε φορέστε τα μαύρα σας φανελάκια αφήστε τα γελοία ρόπαλα και τα κράνη στο πλάι και ελάτε ειρηνικά να φωνάξουμε χωρίς πέτρες, καυγάδες, βρισιές και άλλες παρόμοιες μαλακίες.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011



Πλατεία Ελευθερίας Τρίτη 12 Ιουλίου 8μμ
Όλοι απόψε εκεί!
Όλοι στην υπερκομματική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία στο Ζύγι και την απραξία των κυβερνώντων ( και της αντιπολίτευσης) απόψε, στις 8μμ, στην πλατεία Ελευθερίας. Ο λαός υπάρχει, ας τους το αποδείξουμε, μακριά από κόμματα! Ας μην λείψει κανείς. Διοργανωτές: Όλοι οι απλοί πολίτες, εσείς!
Υπερκομματική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Απλών Πολιτών

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κλείστε το. Φτάνει

Δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από την ανάρτηση που έκανα για τον στρατό. Και σήμερα συμβαίνει αυτό. Η τεράστια έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί. Υπάρχει μια απίστευτη συχνότητα στα ατυχήματα που συμβαίνουν την τελευταία δεκαετία στα στρατόπεδα μας.

Το 2002 έπεσε ελικόπτερο και σκοτώθηκε ο Αντιστράτηγος Φλωράκη και τέσσερις άλλοι αξιωματικών της Δύναμης. Λίγα χρόνια αργότερα το 2006 έπεσε μαχητικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα. Λίγο αργότερα το 2009 σκοτώθηκε έφεδρος αξιωματικός σε άσκηση όταν αναποδογυρίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός. Αιτία αν θυμάμαι καλά ήταν ο άξονας του ο οποίος είχε κοπεί. Λίγους μήνες μετά σκοτώθηκε μόνιμος υπολοχαγός μετά από έκρηξη χειροβομβίδας μέσα στα χέρια του. Μάλιστα τότε ο υπουργός ο κ. Παπακώστας έτρεξε να μας πει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος.

Και σήμερα αυτό. Έκρηξη σε κιβώτια με εκρηκτικά. Αλλά αυτή την φορά μιλάμε για 15 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι είχαν δοθεί ήδη οδηγίες έτσι ώστε να ψυχθούν τα κιβώτια και να απομακρυνθούν ώστε να καταστραφούν από πυροτεχνουργούς του στρατού. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα συγκεκριμένα κοντέινερ παρουσίαζαν εικόνα διόγκωσης εδώ και τρεις μήνες και για το γεγονός αυτό ήταν ενήμερο το ΓΕΕΦ. Μα αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό; Αυτό είναι έγκλημα. Πρέπει να κάτσουν μέσα ούλλοι που γύρω.

Πέστε μου ειλικρινά σε ποιόν άλλο στρατό του κόσμου είχαν την τελευταία δεκαετία τόσα πολλά ατυχήματα. Έχουμε 15 (υπολογίζω) όλα και όλα ιπτάμενα και κατέπεσαν τα 2. Δεν νομίζω να έχουμε περισσότερα από 15. Άρα χάσαμε 15% του σμήνους μας εν καιρό ειρήνης λόγω κακής συντήρησης. Χάσαμε ανθρώπινο δυναμικό λόγω κακής συντήρησης πυρομαχικών και οχημάτων. Και τώρα χάσαμε 15 άτομα πιθανότατα λόγω κακού συντονισμού και αμέλειας.

Μήπως λέω μήπως είναι καιρός να το κλείσετε το μπουρδέλο που λέγεται Ε.Φ;
Έτσι όπως το καταντήσατε θα αρχίσω να αναθεωρώ αυτά που έλεγα την περασμένη εβδομάδα. Όλοι για αναστολή να την κλείσουμε την φαρσοκωμωδία που μόνο εσείς αποκαλείτε στράτευμα.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η αναισθησία στο κόκκινο

Όταν σήμερα πήρα την πρωινή εφημερίδα στα χέρια μου (τον Πολίτη συγκεκριμένα) και είδα ότι έχει 6 σελίδες αφιερωμένες στην συνάντηση Χριστόφια Ερογλου στην Γενεύη είπα ωραία. Για να δούμε τι έγινε. Βλέπετε έχω μείνει κάπως πίσω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Δεν βλέπω ειδήσεις Κυπριακές στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό. Προτιμώ άλλα πιο ενημερωτικά προγράμματα. Κανένα History channel, κανένα Discovery, κανένα National Geographic.

Πήρα λοιπόν τον Πολίτη και είπα α. Για να δούμε τι είπαν στην Γενεύη τα δυο σιαχίνια. Να ενημερωθούμε λίγο και για το Κυπριακό τζαι εκόψαμε πίσω. Ξεκίνησα λοιπόν την μελέτη αλλά μάταια. Τι βαριεστιμάρα θεέ μου. Μια παράγραφο κατάφερα να ολοκληρώσω από τις 6 σελίδες. Μια παράγραφο!!
Ξέρετε τι έχω προσέξει τελευταίως; Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Καθόλου όμως. Τους ακούω στο ράδιο να μιλάνε για Κυπριακό αλλάζω σταθμό. Τους βλέπω στην τηλεόραση αλλάζω σταθμό. Γράφει η εφημερίδα γυρίζω σελίδα. Δεν θέλω να ξέρω δεν με ενδιαφέρει. Δεν πάει άλλο. Το σίριαλ Πορδή και Μαλακία έχει τελειώσει.

Καταφέρατε αυτό που θέλατε. Σκοτώσατε κάθε ελπίδα, κάθε διάθεση για συμβίωση. Πλέον ο φιλελεύθερος Κύπριος, αυτός που ήταν πρόθυμος να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις και να δεχτεί μια λύση έχει ξεπεράσει το επίπεδο του θυμού. Το επίπεδο όπου είχε την διάθεση να κάνει κάτι ρε αδελφέ να σωθεί η κατάσταση. Να καταψηφίσει έστω τον Τάσσο Παπαδόπουλο να πάει σπίτι του ίσως σώσουμε κατιτίς. Όχι αυτό το επίπεδο το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Πλέον έχουμε περάσει στο επίπεδο που λέγεται στα καρύδια μας. Εγώ τουλάχιστον

Βλέπω μια οικονομία έτοιμη για χρεοκοπία, βλέπω φίλους να χάνουν τις δουλειές τους, βλέπω να έρχεται μπροστά μας μια κατάσταση όπου και τα πέντε θα μας αρκούν δεν θα θέλουμε πλέον τα 10. Θα έχουμε ξεχάσει καν πως μοιάζουν τα 10. Και μέσα σε αυτή την κατάσταση στην πολιτική μας σκηνή βασιλεύει η πλήρης αβουλησία. Και ενώ όλα γύρω μας είναι έτοιμα να καταρρεύσουν οι ηγέτες μας (και καλά) κωλυσιεργούν. Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος αντί να είναι μέρα νύχτα στο ίδιο τραπέζι με τον Χατζηπέτρου της ΠΑΣΥΔΥ και να συζητά το οικονομικό πακέτο παραθερίζει με άλλους κρετίνους στην Κούβα. Για σύσφιξη των σχέσεων λέει. Δεν μας κατουράς ρε Πάριε. Αν είναι δυνατόν.

Μαζεύτηκαν λέει την Παρασκευή όλες οι διάνοιες μαζί στο εθνικό συμβούλιο για την οικονομία. Βγήκαν μετά όλοι έξω κορδωμένοι λέγοντας μας ότι ήταν μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση. Μάλιστα ελπίζουν ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν μάλιστα συμφωνήσει. Πρώτη φορά τους είδα τόσο μονιασμένους και αγαπημένους. Πρέπει να κάνανε και πρόβα ο καθένας τι θα πει. Α ρε χάχες. Κλάσατε μέντες ε; Σε παρακαλώ κύριε Moody’s μου προς θεού όχι άλλη υποβάθμιση. Μα please κύριε Moody’s μου please. Too little too late που λένε και οι Αγγλάρες.

Και ο πρόεδρος!!! Αυτός που είπε Όχι για να τσιμεντώσει το Ναι κάνει συνομιλίες για τις συνομιλίες. Και οι άλλοι οι αντιδραστικοί οι απορριπτικοί οι οποίοι έχτισαν καριέρες βασιζόμενοι στην φοβία του κόσμου περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν να αραδιάσουν τις παπαρολογίες τους.

Μας φτάσατε στο ΑΜΗΝ. Μας φέρατε στο σημείο να πούμε δεν μας χέζετε ρε με το Κυπριακό σας. Η αναισθησία μου έχει αγγίξει κόκκινο. Εμένα τουλάχιστον. Εν με κόφτει ρε κουμπάρε πιον πως να το κάμουμε.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Παναγία μου....Ένα αγγελούδι στο χακί

Μάνα μου τα μωράκια τα καλά. Που τα βάλανε στο ΚΕΝ Λάρνακας να καταταχτούν και να πάρουν αυτομάτως απαλλαγή και μεσημέριασε και δεν τα έβγαλαν ακόμα. Μάνα μου το μωρό μου, που μπήκε μέσα να τους πει ότι είναι σχιζοφρενής για να απαλλαγεί και να προλάβει την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αλλά ακόμα να τον βγάλουν. Παναγία μου και είναι 12 η ώρα και το μωρό μου είναι ακόμα νηστικό. Τι απάνθρωποι. Τι άξεστοι. Α μάνα μου το μωρό μου. Μόνο 18 χρονών είναι και συμπλήρωσε 5 ώρες νηστικό. Και αν πέσει το μικρό γλυκούλικο αμφαλάκι του που την πείνα τι θα κάμω.

Έξω από το ΚΕΝ Λάρνακας βρέθηκαν 20 περίπου γονείς οι οποίοι δήλωσαν ότι έχουν πρόβλημα με τον Υπουργό Άμυνας ο οποίος «δεν τους βοηθά». Από τις 7 πήρανε λένε τα παιδιά τους και ακόμα περιμένουν να εξεταστούν. Μια έλεγε ότι ο γιος της έχει πρόβλημα με τα μάτια του και δεν μπορεί να κάνει στρατό και τον αφήνουν εδώ νηστικό από το πρωί και δεν τον απολύουν. Αχ καλέ. Αχ καλέ. Πάντως στην περίπτωση αυτή ο συγκεκριμένος νέος πρέπει να πάσχει από την γνωστή ασθένεια όπου ο συνδυασμός προβληματικής όρασης μαζί με την πείνα μπορεί να προκαλέσει ολική τύφλωση. Γνωστή ασθένεια.

Ακούτε να σας πω ρε φλωρομανάδες. Εδώ έχουμε δύο επιλογές. Πρώτον η τον κλείνουμε τον στρατό και δεν υπηρετεί κανένας η δεύτερο τον αφήνουμε και αγοράζετε γυαλιά του γιου σας και υπηρετεί. Διαφορετικά δεν γίνεται. Γιατί μετά ο φλωράκος σας που πείνασε και έριξε κλάμα στις 12 το μεσημέρι αν δεν υπηρετήσει το κάνει εις βάρος των άλλων ηλίθιων οι οποίοι δεν έχουν ψυχολογικά και δεν βλέπουν τον άγιο Πέτρο στον ύπνο τους.

Πρέπει επιτέλους να το χωνέψουν όλοι αυτό. Δεν είμαι υπέρ του στρατού. Απεναντίας. Πιστεύω ότι είναι μια τεράστια ΜΑΛΑΚΙΑ, με όλη την σημασία της λέξης. Χάσιμο χρόνου. Ο Κυπριακός στρατός είναι ένα συνονθύλευμα ανεκπαίδευτων βαριεστημένων χοντρών κληρωτών στρατιωτών οι οποίοι διοικούνται από εξίσου ανεκπαίδευτους μόνιμους στρατιωτικούς (βοσκούς). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται διακρίσεις. Είτε όλοι είτε κανένας. Δηλαδή κάναμε και τον στρατό μια δεύτερη δημόσια υπηρεσία; Προνόμια για τους λίγους. Προνόμια για αυτούς που «κανόνισαν» την πάρτι τους για να μην υπηρετήσουν. Όχι αυτό δεν είναι σωστό.

Θα πρέπει, για να λέμε ότι ζούμε σε μια δίκαιη κοινωνία, να εφαρμοστουν μέτρα έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο. Μέτρα όπως αυτά που εισηγήθηκε το υπουργείο. Ότι δηλαδή ο νέος θεσμός προνοεί κανονική θητεία συν 8 μήνες, με την προϋπόθεση ότι οι στρατιώτες δεν θα υπόκεινται σε ορισμένες υποχρεώσεις που έχει ένας κανονικός Ι1(γιώτα ένα) στρατιώτης. Στην περίπτωση δηλαδή που κάποιος καλείται να εκτίσει θητεία 25 μηνών και ζητά αναστολή ή απαλλαγή προφασιζόμενος ασθένειες και κρίνεται από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως ακατάλληλος, τότε θα πρέπει να κάνει 33 μήνες θητεία. Το θέμα είναι να μπορεί να αναγνωρίσει το νοσοκομείο τις περιπτώσεις όπου κάποιος νέος είναι πράγματι άρρωστος (έτσι ώστε να απολυθεί) και τις περιπτώσεις όπου λέει παπαριές. Γιατί μέχρι τώρα οι ευθυνόφοβοι αξιωματικοί του υγειονομικού δεν έπαιρναν καμία ευθύνη στους ώμους τους και όποιος τους έλεγε πέντε μαλακιές έπαιρνε και αναστολή.

Τώρα όσο αφορά την άλλη πρόταση για επανεξέταση όλων όσων απάλλαχτηκαν από το 95 και μετά την θεωρώ βλακώδεστατη. Δηλαδή αν έρθει κύριε Παπακώστα κάποιος 35άρης με δύο παιδιά και μια καλή δουλειά και ανακαλύψεις ότι σε κορόιδεψε (η έστω θεραπεύτηκε) πριν 17 χρόνια θα τον αναγκάσεις να καταταγεί; Να χάσει δηλαδή την δουλειά του να μείνουν νηστικά τα παιδιά του για να κάνει θητεία; Και τι θα του πεις. Έκανα λάθος διάγνωση το 1996 και δεν είσαι άρρωστος τελικά άρα τώρα πρέπει να υπηρετήσεις; Καλά σε βλέπω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είπαμε να κάνετε και καμία έκπτωση στις μαλακίες που μας τσαμπουνάτε.

Τέλος μια ακόμη συμβουλή στην ευαίσθητη Κύπρια μάνα. Αν θέλεις Κύπρια μάνα ο γιος σου να μην υπηρετήσει τότε θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο λύσης του Κυπριακού. Γιατί μόνο με λύση και αποστρατικοποίηση του νησιού θα καταργηθεί αυτή η γελοιότητα που λέγεται Εθνική Φρουρά. Αν το 2004 όταν ο μικρός σου άγγελος ήταν 11 ετών εσύ ψήφισες ΌΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ (και το ευχαριστήθηκες κιόλας νιώθοντας εθνικά υπερήφανη), τότε δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παραπονιέσαι. Ας το σκεφτόσουν από τότε ότι το αγγελούδι σου μια μέρα θα κλειθει να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη απέναντι στον Τούρκο εισβολέα.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εφκάλαν το κουρπάτζι

Ο kinky και σεξουλιάρης υπουργούλλης έβγαλε το μεγάλο και μακρύ μαστίγιο του και άρχισε να βιτσιάζει.
Αχ καλέ σταμάαατα.
Σταμάαατα καλέ. Τρελό αγόρι ναζιάρικο και σέξι. Μην είσαι τόσο μα τόσο σκληρός.
Μα τι μέτρα είναι αυτά που πήρες σκληρό τρελό αγόρι; Μα τι μέτρα είναι αυτά;
Μα γιατί είσαι τόσο σκληρός υπουργούλλης; Τι σου κάνανε οι καημένοι οι κυβερνητικοί και τους συμπεριφέρεσαι με τέτοια σκληρότητα;
Ε; kinky αγοράκι τρελό;

Και επειδή τα μέτρα σου είναι τόσο μα τόσο σκληρά, σαν παλούκι, σαν κουπί, σαν κατάρτι πλοίου ένα πράμα, είπα να τα σχολιάσω. Ένα ένα. Είπαμε είναι τόσο σκληρά που αξίζουν μιας λεπτομερέστατης ανάλυσης.

Συγκράτηση δαπανών
1. Κατάργηση αχρείαστων ημικρατικών οργανισμών, όπως προαποφασίστηκε από το Υπουργικό (Κυπριακός Οργανισμός Γάλακτος, Συμβούλιο Ελαιοκομικών Προϊόντων, Συμβούλιο Πατατών). Κατάργηση επίσης του ημικρατικού οργανισμού πιάστο αυκό τζαι ξιούριστο και του Συμβούλιο ορθού κνησίματος
2. Κατάργηση των κενών θέσεων στο Δημόσιο με ανώτατο όριο στις εξαιρέσεις. ΟΟΟ...Μπράβο τεράστιο βήμα. Κατάργηση κενών θέσεων. Είναι κάτι όπως το κλάνω μέντες ή το χέσε ψηλά και αγνάντευε.
3. Υιοθέτηση λόγου 1-4 μεταξύ προσλήψεων και αφυπηρετήσεων για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά 5.000 σε 5 χρόνια. Κάτι πάει να γίνει. Καλό μέτρο με μακροχρόνια αποτελέσματα. Τώρα τι γίνεται;
4. Εφαρμογή της εναλλαξιμότητας. Α μπράβο. Να δούμε αν αυτός που τα ξύνει στο υπουργείο οικονομικών μπορεί να τα ξύσει εξίσου καλά και στο υπουργείο Γεωργίας. Παράδειγμα είπα.
5. Μείωση των υπερωριών κατά 5% φέτος και ακόμα 20% του χρόνου. Εσσσίστης
6. Διαμόρφωση σεναρίων για μείωση των κλιμάκων για τους νεοεισερχόμενους. Το ίδιο σχόλιο με το 3
7. Διάλογος για την ΑΤΑ. Ναι όι να βραχνιάσετε που τον πολύ διάλογο. Είμαστε σοβαροί ρε; Εν μέτρο ο διάλογος; Μα έννα μες παντρέψετε με άθρωπο ρε εσείς. Αν επιτρέπετουν φυσικά στην άκρως προοδευτική μας κοινωνία.

Συνταξιοδοτικό:
1. Ένταξη των νεοεισερχομένων στο Ταμείο Συντάξεων των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ασσσιοϊλε. Μα σοβαρά ρε!!! Έννα πληρώνουν για την σύνταξή τους δηλαδή;;; Ουάο.
2. Διόρθωση του υπολογισμού σύνταξης και εφάπαξ με βάση τους τελευταίους 30 μήνες και όχι τον τελευταίο μισθό. Μμμ. Μάλιστα. Δηλαδή την προαγωγή τώρα έννα πρέπει να την πιάνει 30 μήνες πριν την αφυπηρέτηση για να έχει effect στην σύνταξη.
3. Μερική συνεισφορά των υφιστάμενων υπαλλήλων του Δημοσίου. Τι σημαίνει μερική; Εξηγάτε μου να καταλάβω. Τώρα δηλαδή που θα είναι μερική η συνεισφορά εγώ πρέπει να νιώθω λίγο λιγότερο μαλάκας από πριν. Μαλάκας μεν λιγότερο δε; Thanks. Appreciate
4. Αναπροσαρμογή της συνεισφοράς στο ταμείο για χήρες και ορφανά. ;;;;;; Η χήρα με τα τρία ορφανά που παίρνουμε επ όμου και πάμε για πικνικ
5. Κατάργηση της αυτόματης αναπροσαρμογής των υφιστάμενων συντάξεων μετά από τις γενικές αυξήσεις. Άτε να δούμε

Κοινωνικές Παροχές:
1. Συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο για τη στόχευση κοινωνικών παροχών και επιδομάτων. Δηλαδή κομμένο το Πασχαλινό επίδομα σε όλους τους συνταξιούχους για να πιάσουμε ψήφους σύντροφε;
2. Διόρθωση του συστήματος δημοσίων βοηθημάτων μέχρι το τέλος του έτους. Πολύ συγκεκριμένη πρόταση αυτή.

Αύξηση των Εσόδων:
1. Συζήτηση των προτάσεων (πχ. φοροδιαφυγή) του Συνδικαλισμού. Μπλα μπλα μπλα
2. Χρήση των σημερινών τιμών για τη φορολόγηση ακινήτων, μαζί με αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών. Την κότσινη Πέφτη. Έχει 2 χρόνια που το ακούμε. Με effect το 2035.
3. Εισαγωγή κλιμακωτού τέλους για όλες τις εγγεγραμμένες εταιρείες. Ο μα τι έγινε το σούπερ πλάνο με τα 1,000 ευρώ φόρο σε όλους. Ήταν ίσως πολύ μογγόλικο; Η θα το εφαρμόσετε και αυτό;
4. Εισαγωγή φορολογίας επί του οφέλους από την αλλαγή πολεοδομικών ζωνών. Κανένα σχόλιο.

Γενικά πρέπει να παραδεχτώ ότι ορισμένα είναι μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση. Μέτρα που ίσως μειώσουν το κόστος μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Θα μειώσει επίσης και τον συνολικό τους αριθμό. Ναι ωραία.
ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ. Τωρά τι κάμνουμε. Εγώ περίμενα κάτι δραστικό. Να τους πείτε κοπέλια. Εκάμαμε τα ΣΚΑΤΑ. Έχουμε έλλειμμα 500 εκατομμύρια το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου αντί 200 πέρσι. Εφτάσαμε το έλλειμμα στο 2.71%/ΑΕΠ αντί για 1.15%/ΑΕΠ πέρσι (ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ) ενώ λέγαμε στον προϋπολογισμό ότι θα το μειώσουμε. Ναι τα κάναμε ΣΚΑΤΑ για αυτό δεν έχει για 2 χρόνια ΑΤΑ, προσαυξήσεις, αυξήσεις και προσλήψεις και βάζουμε σε άμεση ισχύ την εναλλαξιμότητα. Μετά βλέπουμε. Τζαι αν θέλετε απεργήστε. Εν έσιει τίποτε.

Δεν έχουμε όμως τα καρυδάκια ε; Είναι εμφανέστατο. Ε κάτσε τώρα και περίμενε το ΔΝΤ να σε σπονσάρει σε 6 μήνες γιατί δεν θα βρίσκεις τα λεφτά από την αγορά.
Δεν είμαστε καλά. Καθόλου καλά. Ζουν σε άλλο πλανήτη. Ίσως στον πλανήτη όπου τα λεφτά της μονόπολης μετρούν για κανονικά; Δεν ξέρω.