CYPRUS CRITIC

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Χορηγίες του κώλου

Ο Πολίτης σήμερα έβγαλε στην δημοσιότητα τις κυβερνητικές χορηγίες που πήραν τα κόμματα μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Σύνολο περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με 4.5 εκ. που τους ταΐσανε πέρσι.

Το πιο ωραίο όμως εν που μοιράζουν τζαι μισό εκατομμύριο ευρώ στα παρακλάδια των κομμάτων. Η ΕΔΟΝ πρώτη τζαι καλλίτερη τσεπώνει 151,000 για να μας γεμώνει τους δρόμους με κόκκινες αφίσες τζαι να μας φέρνει μια φορά τον χρόνο τον Παπακωνσταντίνου να μας τραγουδά το ΤσεεεεεΓκεβααααρααα. Λεφτά επίσης παίρνουν και όλες οι νεολαίες των κομμάτων, λιγότερα φυσικά από την ΕΔΟΝ αφού τζείνες εν μπορούν να φέρουν τον Βασίλη να τραγουδήσει. Η ΝΕΔΗΣΥ παίρνει ας πούμε 110,000 η ΝΕΔΗΚ 63,000 και πάει λέγοντας.

Λεφτά επενδυμένα από την κυβέρνηση για την διαιώνιση του είδους. Είναι όπως τα φυτώρια των ομάδων της μάππας ένα πράμα. Επενδύει η ομάδα για να φκάλει νέα ταλέντα, νέους παίχτες. Έτσι τζαι οι πολιτικοί επενδύουν στα φυτώρια τους τα οποία θα τους παρέχουν μια αξιοσέβαστη παραγωγή γλειφτονιών κολάκων και μαλθακών οι οποίοι θα τους προσκυνούν στον αιώνα τον άπαντα. Άσε που παράγουν και νεά αστέρια όπως λόγου χάρη τον Χάρη τον φκιακουρή. Οργανώνουν επίσης και κατασκηνώσεις. Αυτές είναι που συντείνουν ουσιαστικά στην διαιώνιση του είδους που λέω πιο πάνω. Εκεί ανδρώνονται για παράδειγμα τα μικρά Δηκοϊκόπουλα τα οποία κάτω από τον πεύκο θα κάνουν για πρώτη τους φορά σεξ ξεπαρθενεύοντας την μικρή και αθώα Δηκοϊκοπούλλα. O yes.

Λεφτά επίσης δίδονται και στις γυναικείες οργανώσεις όπως ας πούμε στην ΓΟΔΗΚ η οποία παίρνει 17,000 ευρώ, η στην Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση η οποία παίρνει 26,000. Money well spent που λένε και στο Αμέρικα. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά άλλωστε σε αυτές τις οργανώσεις. Ξέρετε πόσα είδη τσαγιού δοκιμάζονται καθημερινά; Α Ξέρετε; Τσαϊ ρωσικό, τσάϊ σπατζιά, τζαι γαρίφαλο στα αφτί και τσάι πισπιλλιά στο μάτι άμαν λάχει. Επίσης ξέρετε πόσες συνταγές για κουλουράκια τυροπιτάκια και γενικώς συνταγές για οτιδήποτε άλλο τελειώνει σε άκια κυκλοφόρούν σε όλες αυτές τις συνεστιάσεις; Καλό καλό τι ενομίσετε ότι εν πεταμένα λεφτά; Φυσικά και όχι.

Έχω όμως και εγώ τις δικές μου εισηγήσεις για δημιουργία οργανώσεων οι οποίες θα επιχορηγούνται από την κυβέρνηση. Γιατί όχι; Η κάθε μαλακία επιχορηγείται σε αυτή την χώρα γιατί όχι και οι δικές μου μαλακίες; Είμαι τίποτε παρακαθκιανός δηλαδή εγώ;

Πρώτα από όλα θα ήθελα να εισηγηθώ την δημιουργία της ΠΑ.Ο.ΠΟ.ΚΥ. Της Παγκύπριας Οργάνωσης Πορδοκλάνων Κύπρου. Εκεί θα μαζεύονται όλοι οι πορδοκλανιάρηδες της Κύπρου και θα ανταλλάσσουν πορδές δυνατές βαρβάτες και βρωμερές. Μετά όλοι μαζί παρέα θα εισπνέουν βαθιά και όσοι μείνουν όρθιοι θα ανταλλάσσουν πληροφορίες. Εσένα μυρίζει egg and mayo, εσένα φατζή, εσένα λουβί με κρόμυους τζαι νομίζω ότι εν ξεκάθαρο ότι εγώ έφαα ένα διάφορα που τον Γιαπανά. Πανικός ανταλλαγή ιδεών και μυρωδιών.
Άσε που είναι και άκρως παραγωγικό. Προωθεί την εγχώρια παραγωγή οσπρίων (για να έχεις πολεμοφόδια στην συνέλευση) και επίσης σε μαθαίνει να αντέχεις και τις πορδομαχίες των πολιτικών μας στα κανάλια.

Χρήσιμη επίσης θα ήταν και η δημιουργία της οργάνωσης ΡΕ.Γ.ΚΥ.Μ. Ρεύομαι για την Κύπρο μας. Αυτή θα έχει επαναπροσεγγιστικό χαρακτήρα. Όλοι μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μαζευόμαστε μαζί στο ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και θα ρευόμαστε δυνατά και αδρωπινά. Με αυτό τον τρόπο θα δείχνουμε και οι δυο κοινότητες με δυναμικό τρόπο στην Τουρκία ότι είναι πλέον ανεπιθύμητη στο νησί μας. Σκοπός φυσικά είναι να ακουστούμε στις ακτές της Τουρκίας. Εκτός από το δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα που θα δίνει η οργάνωση στους εισβολείς, θα προωθεί και την κατανάλωση και παραγωγή ανθρακούχων ποτών. Ε αξίζει μιας επιχορήγησης αυτή η οργάνωση οξά εν αξίζει; Πέτε μου να δούμε;

Τέλος πιστεύω η δημιουργία της ΟΜ.ΚΥ.ΠΟ. προβλέπεται να ανοίξει τους σεξουαλικούς μας ορίζοντές. Η οργάνωση Ομαδικού Κυπριακού Πορνό θα προωθήσει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μια νέα βιομηχανία για την χώρα μας. Όπως έγινε και στην Ελλάδα όπου η τεράστια Τζούλια αναβίωσε το Ελληνικό πορνό. Στην Κύπρο η αρχή μπορεί να γίνει με μια πρόσκληση στην τεράστια αυτή σταρ. Παρέα με την σταρ θα πρωταγωνιστούν όλοι οι μεγάλοι πορνοστάρ…ε σόρυ πολιτικοί της Κύπρου. Η Τζούλια και ο Νίκαρος, Ένας Αρμένης για την Τζούλια, Ο Δημητράκης πορνοστάρ, Ο Άντρος παίρνει την Τζούλια και τέλος η Τζούλια παίρνει τον Γιαννάκη.

Προβλέπεται να έχουν τεράστια επιτυχία νομίζω. Εκτός όμως από την σίγουρη τους εισπρακτική επιτυχία οι ταινίες αυτές, αναμένεται ότι θα προωθήσουν και τους θεσμούς της οικογένειας αλλά και της φιλίας και της παρέας. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να συνευρεθεί σεξουαλικά και ο ίδιος μπροστά στην τηλεόραση του παρακολουθώντας την Τζούλια με τον Νίκαρο τον τρομερό. Επίσης ποια αντροπαρέα δεν θα ήθελε να μαζευτεί να δει την Τζούλια να παίρνει τον Γιαννάκη με dildo. Θα θυμηθούν άλλωστε και τα εφηβικά τους χρόνια τότε που όλοι μαζεύονταν με ανοιχτά τα φερμουάρ στο σαλόνι της μαμάς που πήγε για επίσκεψη για να δουν το αριστούργημα της έβδομης τέχνης το «Ο Παλούκι Λούκ στην άγρια στύση». Θα είναι επίσης και βοηθητικό για τους κομματάρχες. Θα χωνέψουμε όλοι μας επιτέλους ότι αυτό που κάνουν στην Τζούλια το κάνουν και σε εμάς εδώ και χρόνια. Άλλο να το βλέπεις μπροστά σου και άλλο να το φαντάζεσαι. Χωνεύεται πιο εύκολα.

Αυτές οι οργανώσεις, οι δικές μου, μάλιστα προσφέρουν έργο. Γιατί να μην αξίζουν και αυτές μιας μικρής επιχορήγησης δηλαδή; Γιατί;

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μπράβο στον Αποέλ...Όμως...

Μπράβο στον Αποέλ. Χίλια μπράβο για την πρόκριση του στους 16 του Champions League. Έχουν τεράστια καρύδια και με λιλιπούτειο προϋπολογισμό σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες κατάφερε να τις προσπεράσει.

Ως τζαμέ όμως. Πειράζει δηλαδή αν δεν μοιραζόμαστε όλοι τα ίδια επίπεδα ενθουσιασμού. Προσωπικά εν μου κάμνει τζαι κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Εν υποστηρίζω το Αποέλ. Ούτε την Ομόνοια ούτε την Ανόρθωση ούτε το ποδόσφαιρο γενικότερα. Εν με απασχολεί το άθλημα πως να το κάμουμε. Θεωρώ το βαρετό, και τα περισσότερα παιχνίδια χωρίς ουσία θέαμα και στρατηγική. Ειδικά το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ακόμα παραπάνω το Ελληνικό τα θεωρώ γελοία.

Εννεν πως δεν ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Ασχολούμαι τζαι μάλιστα πολλά. Τζαι παίζω ερασιτεχνικά, τζαι παρακολουθώ, τζαι νεκατώνουμαι σε επίπεδο φυτωρίων. Απλά όι με το ποδόσφαιρο. Εμένα η μανία μου εν το μπάσκετ. Ασχολούμαι τουλάχιστο ένα δίωρο την μέρα με το άθλημα. Παρακολουθώ Κυπριακό, Ελληνικό, Ισπανικό, NBA, αντρικό, εφηβικό τα πάντα. Ακόμα τζαι δεύτερη κατηγορία Κυπριακό κάποτε που έδειχνε το LTV εκάθουμουν τζαι θώρουν.

Ο Κυπραίος όμως τούτο εν μπορεί να το συλλάβει. Εν έσιει κουμπάρε άλλο άθλημα εκτός που τον φούρπο. Ο Κυπραίος διαγράφει τα ούλλα. Κλασσικό αθλητισμό, βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμπι τα πάντα. Για τον Κυπραίο υπάρχει μόνο η μάππα. Σάννα τζαι τα υπόλοιπα ούλλα παίζουνται με ρότσους οϊ με μάππα.

Τι μου έδωκε το έναυσμα για τούντο ξέσπασμα. Εψες εκάλεσε με ένας φίλος να δούμε το παιχνίδι. Εν είμαι εναντίον του ποδοσφαίρου. Αλλά παρακολουθώ το όταν υπάρχει κάποιο σημαντικό παιχνίδι (όπως το ψεσινό ας πούμε) και έχω παρέα και μπύρες. Τότε μπορώ να επικεντρωθώ περισσότερο στην μπύρα μου τζαι στην παρέα έτσι ώστε να μεν βαρεθώ που για 90 λεπτά το πολύ να δω 1-2 γκολ (η τζαι καθόλου) τζαι ακόμα 5-6 φάσεις της προκοπής. Άσε που εγώ παιχνίδι που ο προπονητής μπορεί να κάθεται αμέτοχος για 45 λεπτά στον πάγκο του, θεωρώ το πολλά μωρίστικο τζαι χωρίς στρατηγική. Εκτός αν είσαι ο Ferguson που δικαιούσαι να το φκάλλεις το παιχνίδι τζαι καθιστός. Άτε να μεν είμαι υπερβολικός. Λίη στρατηγική έσιει την τζαι ο φούρπος.

Εκάλεσε με λοιπόν ο παρέας ο Αποελίστας να πάω να το δω. Μπύρες, ντελιβερι και οι γνωστές καταστάσεις. Ωραία πράματα. Θα επήαινα φυσικά. Έλα όμως που εψές είχε μπάσκετ στην τηλεόραση και μάλιστα Euroleague (το αντίστοιχο του Champions League στο μπάσκετ). Σόρυ λαλώ τους κοπέλλια αλλά εγώ έννα κάτσω να δω μπάσκετ.

Δεν μπορώ να πω ότι το δέχτηκαν πολύ καλά. Ρε μα σοβαρομιλάς παίζει Κυπριακή ομάδα για να περάσει στους 16 του Champions League τζαι εσύ έννα δεις μπάσκετ;;; Την ίδια αντιμετώπιση είχα τζαι σήμερα στην δουλειά. Εν το δέχουνται ρε κουμπάρε με τίποτε. Με τίποτε όμως. Η δική μου απάντηση η ίδια. Αν έπαιζε, λέμε τώρα, Τρίτη νύχτα που έχει Champions League η ΣΠΕ Στροβόλου Handball (παράδειγμα λέμε) για να περάσει στους 16 του πρωταθλητριών έννα εκάθεσουν να το εθώρες; Η απάντηση τους οϊ έννα εθώρουν Champions League. Ε τζαι εγώ εψές είδα μπάσκετ. Τόσο απλά. Εγύριζα το κάθε κανένα κάρτον για να δω το σκορ.

Η νοοτροπία του να ισοπεδώνουμε ότι δεν υποστηρίζουμε και δεν συμφωνούμε εν γενικό κακό των Κυπραίων. Πόσα τζαι πόσα παραδείγματα. Ειδικά στην πολιτική. Έτσι τζαι εγώ μπαίνω πλέον στην αντεπίθεση όταν μου λαλούν για φούρπο.....Η απάντηση μου είναι ότι δεν παρακολουθώ παρακαθκιανά και κατωτέρου επιπέδου αθλήματα. Fight fire with fire. Σκοπός μου να τους σοκάρω άμεσα για να κοπεί η συζήτητση τζαμέ. Να σκεφτούν εν μάννος τούτος καλλύττερα να μεν συζητάς μαζί του.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η χώρα των ηλιθίων

Όταν άκουσα τα νέα μέτρα του υπουργού οικονομικών την Παρασκευή εν επίστευκα στα αφκια μου. Τρία μέτρα τα οποία φωτογραφίζουν την απόλυτη απελπισία αλλά ταυτόχρονα και την απόλυτη βλακεία που μαστίζει αυτό τον τόπο.

Ακούω το πρώτο λαλώ καλά επιτέλους τζαι έφεξε. Πάγωμα αυξήσεων, προσαυξήσεων και ΑΤΑ στον δημόσιο και ημι-δημόσιο τομέα για δύο χρόνια. Καλά αν τελικά έχουμε τα καρύδια να το περάσουμε από την συντεχνία και το αρχιτσιβίτζι τον λιγνιασμένο τον Γλαύκο τότε πάλε καλά. Άρκησε πολλά να έρτει, δεν μας γλυτώνει κατά πάσα πιθανότητα από τον μηχανισμό στήριξης αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ακούω το δεύτερο μέτρο λαλώ εντάξει επόμενο ήταν. Αναλογική συνεισφορά υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα από 0.5%-1.5%. Μετά προσέχω το καλύτερα. Τι εννοείς του ιδιωτικού; Του δημόσιου δηλαδή όχι; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο κυβερνητικός υπάλληλος θα πληρώνει χαμηλότερο φόρο εισοδήματος από εμένα τον ιδιωτικό!!!!!!!!!! Σε ποια χώρα του κόσμου ειλικρινά γίνεται τούτο; Σε ποια χώρα του κόσμου δύο υπάλληλοι με τον ίδιο μισθό πληρώνουν διαφορετικό φόρο εισοδήματος απλά και μόνο γατί δουλεύουν για διαφορετικό εργοδότη!!!!!! Μπράβο σας πολλά έξυπνο.

Τέλος άκουσα για την flat φορολόγηση 0.5% στον τζίρο όλων των τοπικών εταιριών. Δηλαδή μια εταιρία με 40εκ τζίρο θα πληρώσει 200,000 ευρώ έξτρα φόρο ανεξαρτήτως κερδοφορίας!!!!!! Ακόμα χειρότερα. Το μπακάλικο της γειτονιάς σας με 150,000 ευρώ τζίρο και καθόλου κέρδος θα πληρώσει 750 ευρώ φόρο δηλαδή ένα μηνιαίο μισθό του ιδιοκτήτη του (και μοναδικού υπαλλήλου του). Τέλος ο γέρος ο κουρέας της γειτονιάς σας που κάμνει τζίρο καμιά 100,000 ευρώ τον χρόνο και χάνει και 5-6,000 ευρώ σε ζημιές, θα πληρώσει ακόμα 500 ευρώ σε φόρο έτσι για να σιγουρευτούμε ότι θα κλείσει.

Άμαν το άκουσα τζαι τούτο είπα καλά. Κλείσε απλά ένα αεροπλάνο για να μεταναστεύσουμε. Δεν υπάρχει καμία σωτηρία, απλά διοικούμαστε από ηλίθιους. Συγχαρητήρια. Περιμένω με αγωνία να δω τι θα δηλώσουν σήμερα και αν θα επισημοποιήσουν τις βλακωδέστατες-ηλιθιοδέστατες τους προτάσεις.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η άγια ενέργεια

Ooooooooo Oooooooo

Το άγιο πουγκί σκοπεύει να επενδύσει στην ενέργεια. Το αποκάλυψε ο αρχιτράουλλος σε πρόσφατη συνέντευξη του. Τα άγια λεφτουδάκια της εκκλησίας και των καημένων των πιστών που τα προσφέρουν στους μαύρους νίντζα για να σωθούν οι ψυχές τους, θα επενδυθούν τελικά στην ενέργεια.

«Εντός του νέου χρόνου, θα μεταβώ στο Ισραήλ κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της χώρας Σιμόν Πέρες. Θα είναι μία επίσκεψη σύνθετη με θρησκευτικό χαρακτήρα και με επαφές για την προώθηση των επενδυτικών στόχων της εκκλησίας στον τομέα της ενέργειας». Τάδε έφη Tommy B (how much there is to see) ooo Tommy B.
Προσέξετε όμως. Η συνάντηση θα είναι σύνθετου χαρακτήρα. Θα είναι πρωτίστως θρησκευτικού χαρακτήρα και μετά οικονομικού. Δηλαδή έννα πάει ο αρχιDarth Vader τζαι έννα πει του Σιμόν.

“E my friend Simon. First of all let’s agree on one thing. That Jesus was indeed a god. OK?
Cut your Jewish bullshit. That Jesus was not the messiah and so on and so on ok?.....No no no listen to me re my friend. If you want to do business with me we have to at least agree on that…Jesus is a god. OK? OK na laleis!!!!

Ε τι να κάμει τζαι ο Πέρεζ....Κρύψε να περάσουμε έννα σκεφτεί. Νέφκε του πελλού Nαι πέρκι ηρεμήσει. Κάπως έτσι θα περασουν μετά στο οικονομικό κομμάτι της συνάντησης. Έτσι και αλλιώς Money is our god σκέφτεται ο Εβραίος.

Ο μέγας Τόμμης ο λιρολάτρης είπε ότι αυτή η συνάντηση είναι αναγκαία «με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας και λόγω της αστάθειας που χαρακτηρίζει την τουριστική βιομηχανία». Ένας Τόμμης θα μας σώσει. Ευτυχώς ρε γαμώτην μου που υπάρχεις. Είσαι μια ευλογία (ή ευλογιά) για τούντο δύσμοιρο τον τόπο που εν θωρεί ποττέ δροσιά.
Ο αρχιτράουλλος λοιπόν ο οποίος πάνω από όλα βάζει την πατρίδα του και το συμφέρον των πιστών πρόσθεσε ότι «Ήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου πρότειναν να αγοράσουν γη από την εκκλησία. Μας προτείνουν μεγάλη συμμετοχή στο μετοχικό τους κεφάλαιο και η πρόταση αυτή μας ενδιαφέρει. Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να ανταγωνιστούν την ΑΗΚ στην παραγωγή ηλεκτρισμού».

Προσέξτε να την ανταγωνιστούν. Πελλέ μου πρέπει να σου πω ότι εξέφυγες εντελώς!!!!!. Μα εντελώς όμως!!!! Μισό δευτερόλεπτο πριν είπε μας ότι την κίνηση κάμνει την για το καλό της πατρίδας μας που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τωρά δηλώνει ότι θέλει να συνεργαστεί με τους Ισραηλίτες για να ανταγωνιστεί την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΗΚ η οποία ανήκει στο ΚΥΠΡΙΑΚΟ κράτος και εργοδοτεί ΚΥΠΡΙΟΥΣ. Θα μου πείτε ότι θα την ανταγωνιστεί για να προσφέρει πιο φτηνό ρεύμα από την ΑΗΚ και να επωφεληθεί ο Κύπριος καταναλωτής.
Ναι καλά cucumber of Piggos. Όπως αποζημίωσε τζαι τους πρόσφυγες για τις περιουσίες τους μετά που ψηφίσαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Μιλούμε εσιεστήκαν της άγιας λίρας ούλλοι οι πρόσφυγες μετά το δημοψήφισμα. Ένι ξέρουν τι να τα κάμουν.

Επίσης ο Πανγαριότατος μιλά και για το θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας. Είπε ότι «εφόσον μέχρι στιγμής δεν τα βρήκαμε με αυτή την κυβέρνηση, θα τα βρούμε ενδεχομένως με άλλη». Ναι αυτό είναι ένα από τα πολλά θεία δώρα που έχει. Μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει το μέλλον. Όπως στις αρχιεπισκοπικές είπε ότι το όνομα του επόμενου αρχιεπίσκοπου θα αρχίζει από Χ εννοώντας φυσικά τον εαυτό του. Έτσι τωρά έσυρεν τζαι τον σύντροφο του ώμου του τζαι επήε. Έννα το συζητήσω με τον επόμενο λαλεί...Καλό κουμπάρε έννα σπάσει το πλάσμα. Όι έννα σε φυλάξει για το κύπελλο ενόμισες ρε Ντιμίτρι.

Φυσικά μερικές φορές κάμνει τζαι λάθος. Πολύ λίγες αυτές οι φορές αλλά τυχαίνει. Όπως το 2008 ασπούμεν που μας είπε ότι του επόμενου προέδρου το όνομα θα αρχίζει από Α (Αναστάσιος άλλώς Τασσος) αλλά έπιασε τον πούλλατσον από τον πρώτο γύρο. Χαχαχαχα.......Ε συγκεντρώθου αμαρτία να ειρωνεύεσαι...Άτε να δω άτε.

Για το Κυπριακό δήλωσε επίσης ότι «Θα έπρεπε να με ευχαριστούν οι πολιτικοί αρχηγοί που θέτω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση του νησιού μας». Ω ναι όντως θα έπρεπε...Εγώ έννα το πάρω ένα βήμα πιο κάτω. Θα πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεο (ποιον;) που υπάρχεις. Ναι που υπάρχεις. O Thanks sweet god for creating St Tommy B….Όντως θείο δώρο να έχει ο τόπος ένα τόσο μεγάλο μα.... σόρυ πνευματικό ηγέτη. Θείο δώρο λαλώ σας ρε άπιστοι.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η γενιές της σιωπής και της μαλάκινσης

Εστείλαν μου τούντο άρθρο (generation sell)το οποίο ήβρα πολλά ενδιαφέρον. Είναι όντως λιο μεγάλο αλλά νομίζω ότι περιγράφει πολλά καλά την μαλθακή κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα. Επίσης αναλύει πως μεταμορφώθηκαν οι επαναστάτες του παρελθόντος στους σημερινούς φλώρους. Δηλαδή εμάς

Εγώ το παίρνω ένα βήμα παραπέρα τζαι συνδέω το με τούτο (Απαγορεύεται να)που είχα γράψει πιο παλιά. Όντως νομίζω ότι μεθοδικά έχει δημιουργηθεί ένα πρότυπο το οποίο όλοι πρέπει να ακολουθούμε. Αφού επιτύχουν οι κυβερνήσεις να μας βάλουν σε αυτό το καλούπι και να περιθωριοποιήσουν οποιονδήποτε μένει εκτός τότε μας επιβάλλουν όλα αυτά που εκείνοι θεωρούν σωστά και ακίνδυνα για αυτούς. Μας μετατρέπουν σε άβουλα πουριτανά αρνιά τα οποία μπορούν και ελέγχουν ευκολότατα.

Είναι κακό το ποτό το κάπνισμα η τεμπελιά. Πρέπει να κάνεις οικογένεια να μπεις τζαι εσύ στο γαμημένο το καλούπι που θέλουμε εμείς. Και όταν καλοκάτσεις μέσα σε αυτό με οικογένεια πλέον και υποχρεώσεις τότε είναι που μας έχεις περισσότερη ανάγκη. Μας έχεις ανάγκη για να σου βρούμε δουλειά και κατ’ επέκταση λεφτά και τροφή. Το Αμερικάνικο όνειρο είναι πλέον παγκόσμιο.

Και αφού καταφέραμε αυτό, πλέον το παίρνουμε και ένα βήμα παραπέρα. Αν δεν καπνίζεις, δεν πίνεις δεν κάνεις ναρκωτικά και γενικά καταχρήσεις τότε ο έλεγχος σου γίνεται ακόμα πιο εύκολος. Το μάθημα που πήραν οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα οι Αμερικάνοι στα τέλη της δεκαετίας του 60 είναι ότι οι ουσίες και ιδιαίτερα τα recreational drugs είναι επικίνδυνα για την δημοκρατία. Οτιδήποτε σε βγάζει εκτός καλουπιού και ελέγχου είναι κακό για την δική τους δημοκρατία, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται φυσικά. Την δημοκρατία τους η οποία εχτές συνέλαβε στο Όκλαντ ειρηνικούς διαδηλωτές του Occupy Wall Street και την περασμένη εβδομάδα συνέλαβε άλλους 70 διαδηλωτές σε πάρκο στην Νέα Υόρκη “so that sanitation crews could clean it” όπως είπαν.

Αυτή είναι η δημοκρατία και η ελεύθερη κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα κατά την άποψη μου. Κάτι όπως την φτιαχτή κοινωνία στην οποία ζούσε ο Jim Carrey στο The Truman Show. Πολλά επιτρέπονται μέχρι ενός σημείου αλλά ακόμη πιο πολλά απαγορεύονται. Και πλέον φτάσαμε στο σημείο όπου όλα αυτά που απαγορεύονται τα αποφεύγουμε αυτόβουλα γιατί «κάνουν κακό».

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ελλοχεύουν κίνδυνοι....Προσοχή

Τι Αίγυπτος τι Λιβύη, Συρία και μαλακίες. Κύπρος ολάν. Γιατί ο Μουμπάρακ εχρειάζετουν φρουρούς δηλαδή; Γιατί ο Γκαντάφι να είσιε προσωπικό στρατό, φυλές και μουνάρες από την ανατολική Ευρώπη να τον προσέχουν τζαι να τον τρίφουν αναλόγως της περίστασης. Οι δικοί μας δηλαδή τι ένει. Οι δικοί μας εν κινδυνεύουν δηλαδή. Εν τίποτε παρακθκιανοί; Εν θωρείτε δηλαδή ίντα ξύλο πέφτει στες μάππες. Πόσες πόμπες βάλλουν στα μπούκκικα; Α;

Εν αρκιμός να φάει δηλαδή καμιά αξινόστραφην ο Μάριος ο Κάρογιαν ας πούμε σαν εν μες τον Μαρίνο τον ανθοπώλη τζαι ψουμνίζει ανθοδέσμη της Ροτίκας; Φυσικά και χρειάζεται 14 φρουρούς. Εν αρκημός δηλαδή να μπεί ένας Δικαϊκός ψηφοφόρος (ψηφοφόρος του ΔΗμόσιου ΚΑμπαρέ) που υποστηρίζει την σκληρή γραμμή του σκληροτράχηλου Νικουλάκη τζαι να τον πασπαλιάσει; Έννεν απομακρισμένο σενάριο εν μπορείτε να πείτε. Άρα κομμένα τα φκιόρα ρε φκιόρο....sorryn ρε Μάριε. Εν επικίνδυνο σπορ.

Επίσης τι θα πει δεν χρειάζεται 2 φρουρούς ο Tommy B (how much there is to see) ooooo Tommy B. Αν δεν χρειάζεται τούτος τότε ποιος εν που τους χρειάζεται; Οϊ 2 εν 22 που θέλει. Με τόσες μαλακίες που μας λαλεί κάθε μέρα εν απίθανο να τες φάει; Ίντα εγώ έννα πρότεινα να στέκουντε πουπανοθκιόν του σαν τζοιμάται τον ύπνο του δικαίου να τον ιγλέπουν. Εν απίθανον δηλαδή να μπεί κανένας άλλος Darth Vader μες τον δωμάτιο να τον πνίξει με το μαξιλάρι; Οϊ πέτε μου εν απίθανο; Πόσα να αντέξουν τα πλάσματα μες την αρχιεπισκοπή; Πόσες μαλακίες να ακούσεις; Εμείς 2 φορές την εφτομάδα τον ακούμε τζαι εν αντέχουμε. Σκεφτείτε να τον έσιετε πας την κελλέ σας που το πρωί κάθι μέρα; Πελλανίσκεις οξα εν πελλανίσκεις;

Γιατί ο Κουτσού. Ε καλά ο Κούτσου έχει business. Ποιος να του μεζέυκει τες ελιές ποιος να στήνει τα κρεβάθκια που εισάγει ποιος να παίρνει την Σούλα να παίζει μπιρίμπα. Να οδηγήσει είπετε; Μα είσαστε σοβαροί ρε; Η γεναίκα του Κουτσού να οδηγήσει. Άγια ολαν εν είσαστε σοβαροί.

Λογικό επίσης να έσιε τζαι 2 φρουρούς ο Ντίνος ο Μιχαηλίδης. Ε τούτος τζαι αν κινδυνεύει. Πρόεδρος ολόκληρου ΑΔΗΚ που ένει. Ξέρετε πόσους εχθρούς έσιει το ΑΔΗΚ. Εν όπως την πολυπληθή μάζα που υποστηρίζει την Αλκή Λάρνακας ένα πράμα. Τόσοι πολλοί. Αμ ο Αλέξης Γαλανός. Ολόκληρος δήμαρχος Αμμόχωστου και πρώην πρόεδρος της βουλής εν χρειάζεται φρουρό; Ξέρετε πόσο πιθανό σενάριο είναι οι Τούρκοι να προσπαθήσουν να τον φαν λάχανο. Είπαμε ολόκληρος δήμαρχος Αμμοχώστου. Το τονίζω δεν είναι αστεία πράγματα.

Φυσικά το πιο λογικό είναι οι δύο που προσέχουν την Φωτεινή Παπαδοπούλου. Ε πρώην γυναίκα του Τάσσσσσσου είναι. Είναι και μάμμα του Νικουλάκη και του υποψήφιου βασιλεύς της Λευκωσίας Κωνσταντίνου. Ε να μεν έσιει τζαι τζείνη η καημένη 2 φρουρούς να την παίρνουν τζαι να την φέρνουν στην Στράκκα. Εκτός των άλλων πρέπει να πιέννει τζαι στον Ερυθρό Σταυρό κάθε μέρα. Ξέρετε τι κινδύνους κρύβει η διαδρομή Στράκκας- Προδρόμου. Χαμός.
Αμ η Μιμή Κυπριανού!!! Η Μιμή της καρδιάς μας; Η χείρα του Σπύρου και η μάμμα του Μάρκου. Αφυπηρέτησε της καημένης ο δικός της ο φρουρός τζαι διούν της 1,400 ευρώ επίδομα για οδηγό. Την καημένη. Προτείνω και κουπόνια φαγητού. Εσφίξαν τα ζωνάρια τωρά που έφυεν τζαι ο Μάρκος που υπουργός. Δύσκολοι καιροί για χείρες προέδρων και μαμμάδες πολιτικών. Γαμώ το κέρατο μου συγκινήθηκα. Κούλλα (Criticoulla) το κωλόχαρτο please να φυσήσουμε καμία μούττη πριν συνεχίσω. ΦΦρρρρρρρρρρ

Ο γέρος όμως. Ο Κληρίδης. Ε να μεν έσιει τζαι τζείνος 6 να τον προσέχουν για τες μετακινήσεις του; Ε πως μισό λεπτό δηλαδή. Τρείς να βαστούν το Π σαν περπατά ένας να οδηγά τζαι θκυό να τον ιγλέπουν πουπίσω άμπα τζαι γείρει. Εσάς φαίνουνται σας πολλοί δηλαδή; Αν ναι τότε συγνώμη αλλά είσαστε υπερβολικοί.
Όπως επίσης λογικό είναι και ο Βάσιους Λυσσαυρίδιους να έχει 11. Ναι ρε 11. Ξέρετε τι σημαίνει κάθε πανσέληνο να ξυπνά το φάντασμά του τζαι να βουρά στα κανάλια να κάμει δηλώσεις. Εν εύκολο νομίζεται να συνάξεις το φάντασμα Λυσσαυρίδιους; Α; Προσπαθάτε εσείς αν μπορείτε!!! Εν είδετε το Ghost Busters; Ε πάρτε μια γεύση.

Έσιει τζαι άλλα. 99 λαλεί σου για την προεδρική φρουρά!!! Ε σας παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι πριν 37 χρόνια έγινε πραξικόπημα. Είμαστε πολύ κοντά στο επόμενο. Άλλωστε όπως λέει και ο Άντρος Κυπριανού (9 φρουρούς τούτος) γίνεται ήδη πολιτικό πραξικόπημα. Εν αρκιμός τούτοι οι ακροδεξιοί να κάμουν τζαι κανονικό. Λογικό. Ε τωρά βάση τούντων δεδομένων ακούνται πολλοί οι 99; Α;
Ο Τασσος είσιε 100. Ενενήντα εννιά φρουρούς τζαι ένας ο Schumacher εκατόν. Επροσέλαβε τον μόλις επαρέτησε που την Φόρμουλα 1 για τες μετακινήσεις του. Εν τυχαία νομίζετε που επήαινε τάππο μες την Χώρα τζαι ούτε το μάτι σας εν επρόφτανε να τον πιάσει. Τον Schumacher για προσωπικό οδηγό ο σιύλλος. Εν γνωστό άλλωστε ότι εν για αυτό που ο Γερμανός πρωταθλητής επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά. Γιατί έμεινε άνεργος μετά που έπιασε τον ΠΟΥΛΛΛΟ ο Τασσος στες εκλογές.Χαχαχα

Τζαι σκέφτουμαι. Εγώ είμαι πεταξούμενος δηλαδή; Ολόκληρος Blogger Critic εν κινδυνεύω; Ίντα τόσα που είπα για τον Tommy B (how much there is to see) ooooo Tommy B εν απίθανο να μου στείλει κανένα κακό άγγελο να με κάμει που το χωρκό του κούνουπου.
Ε οϊ κουμπάρε. Θέλω τζαι εγώ τρεις. Έναν για τες μετακινήσεις μου, έναν για το σπίτι για τες δουλειές τζαι το μαείρεμα να μεν παιδεφκεται η Κούλλα (Criticoulla), τζαι έναν για το typing του blog. Ε μα πόση ώρα επόνησα τα δακτύλια μου. Τι πρέπει να κάμω για να μου εγκριθεί κονδύλι; Πέτε μου τζαι εγώ είμαι μέσα. Ότι χρειάζεται να γλύψω έννα γλύψω. Μάμμα θέλω τζαι εγώ φρουρό. Θέλω θέλω θέλω.

Υ.Γ. Εγώ ένα πράμα διερωτουμαι. Εσείς ούλλοι οι αστυνομικοί που κάμνετε τες οικιακές βοηθούς, τες καμαριέρες, τους οδηγούς, τες πλύστρες τζαι ξέρω γω τι άλλο κάμνετε έν έσιετε τσίπα πάνω σας; Πάτε σπίτι την νύχτα τζαι λαλείτε του γιου σας ας πούμε γιε μου είμαι αστυνομικός αλλά σήμερα έχασκα για 10 ώρες τζαι εν έκαμνα τίποτε. Ή γιε μου σήμερα επήρα την κυρία Σούλα να ψουμνίσει. Ή σήμερα ξεσκάτισα τον γέρο. Εν αντρέπεστε ρε; Εν αντιδράτε στο σύστημα; Οξα όνειρο ζωής σας ήταν να γίνετε μπάτσοι-καμαριέρες. Ντροπή ρε. Αχαΐρευτοι.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Γάμος αλά Λευκωσιάτικα

Πως θα ήθελες να κλείσει ένα ωραίο κατά τα άλλα σαββατοκύριακο; Βγήκαμε τα έξω μας, ήπιαμε τα ποτάκια μας, φάγαμε το φαί μας το καλό (έκαμε την υπέρβαση η Κούλλα (Criticoulla) τζαι εμαείρεψε) παίξαμε το μπασκετάκι μας, νίκησε τζαι η ομάδα. Ε πως θα ήθελες να τελειώσει αυτό το σαββατοκυρίακο; Με μπάλα η με μια ωραία ταινία στην τηλεόραση, με μια μπυρίτσα με φίλους, με μαραθώνιο σεξ με την κυρία σου η αν δεν έχεις κυρία με μια τυχαία κυρία. Ναι καλα ούλλα τούτα. Τούτα θα ήθελα να κάμω τζαι εγώ την νύχτα της Κυριακής μου. Δεν τα έκαμα όμως. Είχα γάμο.

Νύχτα Κυριακής. Τι σημαίνει τούτο; Γάμος Κυριακή σημαίνει πρέπει να έρτετε αλλά εν χρειάζεται να μείνουμε ως αργά. Εννα πιούμε λίο, να φάμε λίο, να διασκεδάσουμε λίο, να χορέψουμε λίο τζαι το πολύ ως τες μια να πάμε σπίθκια μας. Έννα μου πεις καλά ρε προτιμάς Σάββατο να σου χαλάσουν τζαι τα πλάνα. Οϊ αλλά Κυριακή ρε κουμπάρε; Εχάθηκε μιά Πέμπτη ας πούμε.

Τζαι πόσους γάμους ρε παιθκιά σε τζίντο Hilton τζαι το Hilton Park. Εμάθαμε πόξω το μπουφέ, τα ποτά, τα γκαρσόνια, τες τουαλέτες, τα πάντα. Τζαι ότι τζαι να κάμεις όσο τζαι να στολίσεις τζίντες αίθουσες, ακόμα τζαι την πεθερά σου να κρεμάσεις ανάποδα για ντεκόρ πάλε το χαλί χαμέ θα παραμείνει το χαλί του Hilton.

Εγώ που τους πολλούς που επήα συγχύζω τους πλέον. Εν στου Γιαννή τον γάμο που έγινε το τάδε στου Κωστή οξά στου Χαμπή; Ξέρω γω που να θυμούμαι αφού ήταν ούλλοι στο Hilton Park τζαι ήταν οι ίδιοι.

Τζαι εν μας κανούν ούλλα τα άλλα εκόψαν μας τζαι το τσιάρο. Τουλάχιστον παλιά άφτεννες τζαι κανένα να ποσκολιέσαι σαν εμίλας με τους γνωστούς άγνωστους στο στρογγυλό λευκό τραπέζι. Τωρά πρέπει να πιέννεις στην είσοδο του ξενοδοχείου σάννα τζαι καρτεράς ταξί.

Αμ το άλλο. Τα δώρα. Σιέσε μέσα. Πέρσι εχάσαμε τες διακοπές μας με την Κούλλα (Criticoulla) γιατί εν εβαστούσαμεν να πάμε. Εφκάλαμεν την στην ωραία Πάφο. Να μου πεις έτσι τζαιρούς καλή εν τζαι η Πάφος.
Αλλά κατά που πάμε ούτε τζαμέ εν μας θωρώ να πιέννουμε. 14 γάμους τζαι βαφτίσια σε 5 μήνες! Έξω τα bachelor. Και γαμώ το πρόγραμμα. Έγειρεν η κελλέ μου. Εζάωσα που λένε και στα χωριά. Τζαι να πεις να έχανα τζαι κανένα. Εν ούλλοι φίλοι καλοί τζαι στενοί. Στους υπόλοιπους εν πάω.

Το καλό ένει ότι έκλεισε η σαιζόν προς το παρών. Του χρόνου πάλε.

Τούτο που εν καταλάβω ένει πως καταφέρνω πάντα να μουρμουρώ πριν πάω τζαι στο τέλος να φέυκω παραπατώντας η ώρα 4 το πρωί αγκαλιά με τον γαμπρό. Ίσως πρέπει να το κοιτάξω λίον τούτο. Εν για αυτό που μας καλούν σε τόσους γάμους αλλώπως. Εφκάλαμεν νάμι φαίνεται. Εν πειράζει καλύτερα. Με έτσι συμπεριφορά τουλάχιστο μειώνονται οι προσκλήσεις σε βαφτίσια.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τα λόγια είναι περιττά

Είμαι ο Αντρέας και είμαι ηθοποιός. Εμφανίζομαι στο Ανεμώνα «όταν σημάνει Εσπερινός». Θέατρο αλλά και «Ένα τραγούδι είναι η ζωή μου». «Σταλιά Σταλιά» την ήπια την ζωή και την ρούφηξα. Για «άλλη μια φορά» όμως ο κόσμος δεν με καταλαβαίνει. «Σ’αγαπώ» τους λέω «λεγε μου σ’αγαπώ» και εσύ. «Για πρώτη φορά».

«Τα λόγια είναι περιττά». «Κοίτα με στα μάτια» λοιπόν και θυμήσου. Πες μου την αλήθεια. Είμαι καλός ηθοποιός η όχι; Τι νομίζεις για μένα; Σκοπός όλων των έργων μου μαζί με τον Μαρίνο είναι να προκαλέσω για να προσελκύσω κόσμο; «Μ’άναψες φωτιά» τώρα. «Συννεφιές» έχω τώρα με αυτά που μου είπες. «πυρετος» με πιάνει «πυρετός».

«Άσε με να ζήσω μονάχος». Είμαι εναλλακτικός σου λέω. Ναι είμαι οκ; Δεν προκαλώ απλά για να προκαλέσω. Είναι τέχνη. «Θα κλάψεις μια μέρα» με αυτά που λες. Εγώ όμως όχι. Γιατί «οι άντρες δεν κλαίνε». Ακούς; Δεν είναι ξεπερασμένο το θέατρο του προκαλώ με θέματα όπως ομοφυλοφιλία και γύμνια. Όχι δεν είναι. Μπορεί στο εξωτερικό να σταμάτησαν να το κάνουν πριν 30 χρόνια αλλά στην Κύπρο ακόμα πουλά ok;

Ακούεις. «Άνοιξε πέτρα» για να μπω και «Δώσμου το αθάνατο νερό». Αθάνατη θα μείνει η τέχνη μου. Αθάνατη. Όπως και η Μαρινέλλα.


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Στην Κύπρο εν αχάπαρος

Μου έστειλε πριν λίγες μέρες ένας φίλος μια μελέτη της Morgan Stanley μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες παγκοσμίως. Η πολυσέλιδη ανάλυση επικεντρωνόταν στην παγκόσμια νομισματική πολιτική. Οι οικονομολόγοι που συνέθεσαν αυτή την μελέτη στις πρώτες δύο σελίδες της κάνουν αναφορά στις αυθεντίες κατά την άποψη τους στον πιο πάνω τομέα. Διαβάστε:


People matter in central banking. Understanding monetary policy in the era of DDD (debt, deficit, deleveraging) requires understanding the thoughts of the people that make it. With Ben Bernanke, Athanasios Orphanides, Adam Posen and Lars Svensson, the Global Central Bank has scholars of ‘depression economics’ at its helm.

Their studies of the past – the Great Depression in the 1930s and Japan in the 1990s – have yielded two principal policy recommendations: 1) Be aggressive and pre-emptive to avoid deflation at all costs; 2) Err on the side of caution when exiting expansionary monetary policy.

Οι αυθεντίες λοιπόν της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως οι οποίοι ειδικεύονται στα depression economics είναι οι πιο πάνω που διαβάσατε. Πρώτος ο Ben Bernanke, Chairman of the Fed, δηλαδή ο κεντρικός τραπεζίτης των Ηνωμένων Πολιτειών, και δεύτερος ο Αθανάσιος Ορφανίδης of the European Central Bank όπως λέει. Εν λαλεί φυσικα central Banker of the manno kypreoi.

Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο τον οποίο παγκοσμίως θεωρούν αυθεντία στα depression economics εμείς τον έχουμε πετάξει. Αυτόν του οποίου η γνώμη σε περιόδους DDD δηλαδή περιόδους χρέους, δημοσιονομικού ελλείμματος και απομόχλευσης (όπως τώρα δηλαδή) έχει ιδιαίτερη βαρύτητα εμείς θέλουμε όταν λήξει η θητεία του στην κεντρική να τον διώξουμε. Μάλιστα ο πρόεδρος και η αριστερή κυβέρνηση του αποφάσισε να αφαιρέσει την διαχείριση του χρέους από την κεντρική και τον άνθρωπο ο οποίος είναι παγκόσμια αυθεντία στον συγκεκριμένο τομέα και την ανάθεσε στον Σταυράκη και στο υπουργείο οικονομικών.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στις διάνοιες του Ακέλ και του προεδρικού που ακόμη μια φορά τα έκαναν ΣΚΑΤΑ.

Υ.Γ. Ρε παιθκιά η Ελλάδα χρεοκοπεί με την απόφαση του βλάκα του Γιωργάκη να πάρει το σχέδιο της Τρόϊκας σε δημοψήφισμα και στα δικά μας τα κανάλια εν 4η είδηση. BBC, CNN τζαι γενικά ούλλα τα κανάλια παγκοσμίως σούζουν τους τόπους με τούντην καταστροφική απόφαση. Οι αγορές κατρατζυλούν το ευρώ πέφτει like there is no tomorrow αλλά εμάς η πρώτη μας είδηση εν πάλε το κυπριακό τζαι οι τσακωμοί του Κασίνη με την φκιακουρού. Μα εν σοβαροί ρε; Αντιλαμβάνουνται ρε ότι η χρεοκοπία της Κύπρου εν τόσο κοντά που αν κλάσει θα την μυριστούμε. Τζαι έντονα μάλιστα