CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η Ρωσική δικτατορία και η Κύπρος


Γεια σας φρέντς. Πως πάμε; Επεράσαμε καλά τες διακοπές; Εγώ πάντως μια χαρά επέρασα. Χαλάρωσα σε σημείο ηλιθιότητας τζαι άτε μετά να μπεις πάλε σε ρυθμό. Δύσκολο.

Έβλεπα ψες στα νέα τες εξελίξεις για το πάνκ συγκρότημα pussy riot. Φυλάκιση δυο χρόνων για χουλιγκανισμό αφού τραγούδησαν εντός εκκλησίας τραγούδι που πρόσβαλε τον άρχοντα δικτάτορα Πούτιν αλλά και την εκκλησία. Απίστευτό α; Η Ρωσία επιστρέφει στην ολιγαρχία, επιστρέφει στον κομμουνισμό με άλλο όνομα δηλαδή την δικτατορία. Κρίμα πραγματικά πως ένας λαός 150 εκατομμυρίων δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να πάρει την εξουσία στα χέρια του και αφήνει τον κάθε πράκτορα της KGB να βαφτίζεται με το ζόρι ηγέτης του.

Φαίνεται ότι δεν είναι ώριμος ο Ρωσικός λαός για ελευθερία και δημοκρατία. Χρειάζεται διαταγές για να λειτουργήσει. Η πολύχρονη κομμουνιστική καταπίεση τους έχει κάνει ρομπότ. Χρειάζονται προγραμματισμό. Πως διαφορετικά μπορούμε να εξηγήσουμε την υποταγή τους σε ένα γελοίο νάρκισσο όπως ο Πούτιν. Και αυτοί οι λίγοι που εναντιώνονται στο καθεστώς του όπως ο Κασπάροφ ή οι pussy riot τρώνε το ξύλο της Ρωσικής αρκούδας ή φυλακίζονται.

Και ενώ όλη η Δύση τους κατακρίνει και χτίζεται πλέον ξεκάθαρα ένας μίνι ψυχρός πόλεμος εμείς τον χαβά μας. Ξεπλένουμε αβέρτα το μαύρο χρήμα των ολιγάρχων που άρπαξαν ότι μπόρεσαν μετά την πτώση του κομμουνισμού και τώρα το παίζουν τζαι πασς επιχειρηματίες. Όλη μας η οικονομία είναι βασισμένη στο Ρωσικό μαύρο χρήμα. Παράγουμε μηδέν και απλά προσφέρουμε υπηρεσίες. Από αυτές ζούνε οι τραπεζίτες, οι δικηγόροι και οι λογιστές μας και κατ’ επέκταση οι κυβερνητικοί αφού από τους φόρους των πιο πάνω ουσιαστικά πκιερώνουνται.

Εμείς όμως τον ύπνο του δικαίου. Πανηγυρίζουμε μάλιστα τωρά γιατί αυξήθηκε λέει ο τουρισμός από την Ρωσία και αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά και οι αφήξεις. Με λίγα λόγια δηλαδή επικεντρώνουμε και αυτό το κομμάτι της οικονομίας μας στην Ρωσική αγορά. Η στρατηγική της Κυπριακής οικονομίας λέει ότι σκοπός μας είναι να  εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από την Δικτατορία της Ρωσίας. Τόσος εν ο νους μας. Ακόμα και τα δάνεια της κυβέρνησης μας πλέον είναι από την Ρωσία όπως και τα γκάζια μας προσπαθούμε να τα πλασάρουμε στην Gazprom.

Ούλλα τούτα ενώ οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι μας δηλαδή η Ευρώπη κρατά απόσταση από την δικτατορία της Ρωσίας και είναι πλέον πολύ επιφυλακτικοί. Εμείς όμως ως συνήθως κάμνουμε το δικό μας. Τόσο βλάκες είμαστε. Τόσο ΒΛΑΚΕΣ.

Ενδεικτική ιστορία που μου είπε ένας φίλος που δουλεύει σε τραπεζικό όμιλο στην Κύπρο, συμφερόντων χώρας της Ευρωπαϊκής ένωσης (όχι Ελλάδας ή Κύπρου). Παρουσίασαν στον CEO τους προϊόν καταθέσεων σε δολάρια Αμερικής. Ωραία τους είπε να το προωθήσετε αλλά μην μου φέρετε μέσα Ρώσο πελάτη. Μα, μου, κύριε γενικέ είναι πολλά τα εφτά των Ρώσων. Με μα, με μου, τους είπε. Δεν θέλω το παράρτημα της τράπεζας μου να έχει ούτε και ένα Ρώσο πελάτη. Οποιονδήποτε. Τέλος.

Ρατσισμός; Να μπορεί αλλά η πιο πάνω ιστορία έχει κάτι να μας πει για την άποψη των εταίρων μας για την Ρωσική δικτατορία και τα μαύρα, τα ολόμαυρα λεφτά που διακινούμε και καθαρίζουμε. Πάλε ακολουθούμε λάθος δρόμο και απομονωνόμαστε. Δουλειά μας. Είμαστε δόκτορες σε αυτό το κομμάτι. Τούτο άλλωστε κάμναμε τόσα χρόνια.

Τι να πεις. Λευτεριά στις  pussy riot και κουράγιο σε αυτούς τους λίγους που προσπαθούν να παν κόντρα στον δικτάτορα Πούτιν. Ωραίο το τραγουδάκι και πολύ ωραίοι οι στίχοι. Ειδικά το «botoxed his cheeks and pumped his chest and abs». χαχαχα.
Οι Sex Pistols της Ρωσίας έχουν γεννηθεί και το anarchy in the UK στο Ρωσικό του version προβλέπεται να γίνει μεγάλη επιτυχία.
Καλά οκ υπερβάλω λίο ξέρω το..

29 σχόλια:

  1. Και η μη διχτατορική δυση...

    http://athriskos.gr/?p=14085

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. osr7 Αυγούστου 2012 2:01 μ.μ.
    "άμαν καταρρεύσουν όπως λαλείς σημαίνει ότι η μόνη λύση που υπάρχει πλέον ενει να πουλήσεις τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία μαζί με το πορτφόλιο των καλών δανείων που θα πουλήσεις εν κανούν ούτε για να ξοφλήσεις τους μισούς καταθέτες"

    έχεις στοιχεία για τούτα που λαλείς οξά λαλείς τα γενικά τζαι αόριστα;

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου δώσω ένα απλούστατο παράδειγμα τζαι ελπίζω ότι θα το δεχτείς αν τζαι αμφιβάλλω.
      Τα καταθετικά και δανειακά χαρτοφυλάκια του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος είναι γύρω στα 70δις. Τα δάνεια αυτή την στιγμή είναι άνω του 10% υπερήμερα (δεν πληρώνονται). Άρα στα βιβλία περνούν ως ζημιά και η τράπεζα χρειάζεται περισσότερο κεφάλαιο να τα καλύψει.

      Η Τρόικα πριν ένα μήνα είπε ότι πρέπει να γίνει επανεκτίμηση των ακινήτων που χρησιμοποιούνται ως collateral. Άρα όλα τα δάνεια τα οποία οι τράπεζες δεν θεωρούσαν υπερήμερα γιατί είχαν εξασφάλιση ψηλότερη από την αξία του δανείου (δηλαδή την αξία του ακινήτου) θα περάσουν και αυτά στα βιβλία ως υπερήμερα.
      Προβλέπεται ότι το ποσοστό των υπερήμερων θα υπερβεί το 20%. Άρα με απλούς υπολογισμούς το δανειακό χαρτοφυλάκιο θα αξίζει 14δις λιγότερα από ότι το καταθετικό. Μόνο από αυτό τον απλό υπολογισμό τα κουτσιά ενι φκαίνουν…

      Αν θέλεις παράδειγμα όμως χειροπιαστό για να πειστείς (επειδή εγώ είμαι αχάπαρος τζαι λαλώ πελλάρες) παρακολούθα την πώληση που προσπαθεί να κάμει στην Εμπορική Τράπεζα στην Ελλάδα η Credit Agricole. Δανειακό χαρτοφυλάκιο κοντά στα 20δις και περιουσιακά στοιχεία. Δε την αξία της εξαγοράς που θα γίνει και μετά ξαναμιλούμε. Δε πόσα θα πουληθεί μαζί με την ακίνητη ιδιοκτησία της.

      Διαγραφή
    2. αυτό που είχα πει ήταν ότι το μόνο που πρέπει να μας κόφτει είναι απλά και μόνο οι καταθέτες και οι εργαζόμενοι στην λαική τζαι στα @@ μας η λαική τράπεζα καθαυτή

      δηλαδή, να παττίσει, να εξασφαλίσεις ΜΟΝΟ τους καταθέτες τζαι τους εργαζομένους τζαι μετά να την κρατικοποίησεις χωρίς να μας κόφτουν ούτε οι μέτοχοι της ούτε οι δανειστές της

      ας κάμουν αγωγες κατά των υπευθύνων διοικητικών κλπ όπως κάμνουν ούλλοι οι μαλάκες εκτός οι τράπεζες



      το επιχείρημα που χρησιμοποίησες κατά αυτής της πρότασης ήταν ότι τα περιουσιακά στοιχεία δεν φτάνουν να ξοφλήσεις τους μισούς καταθέτες

      στην απάντηση σου γράφεις το εξής:
      "Τα καταθετικά και δανειακά χαρτοφυλάκια του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος είναι γύρω στα 70δις."

      πόσα τελικά εν τα λεφτά των καταθέσεων ξέρουμε; γιατί μόνο τούτο μας κόφτει σε σχέση με το δικό μου επιχείρημα

      Διαγραφή
  3. "Ούλλα τούτα ενώ οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι μας δηλαδή η Ευρώπη κρατά απόσταση από την δικτατορία της Ρωσίας και είναι πλέον πολύ επιφυλακτικοί."

    Χμμμ, η προεδρία της ΕΕ τι λέει;

    Πάντως το "Anarchy" είχε απαγορευτεί τότε από το BBC. Για λίγο μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό όλη η Δύση να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τη δημοκρατία και την ελευθερία τού λόγου στη Ρωσσία, όταν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια περίοδο με τη δίκη των Pussy Riot η βρεττανική κυβέρνηση ποδοπατά κάθε διεθνή συνθήκη αρνούμενη να σεβαστεί το άσυλο που παρείχε ο Ισημερινός στον Ασάνζ! Στη δε Σουηδία, την δήθεν χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δύο Σουηδέζες θυμήθηκαν ύστερα από 20 χρόνια ότι ο Ασάνζ τις βίασε, δηλαδή δεν τις βίασε, έκανε συναινετικό σεξ μαζί τους αλλά χωρίς προφυλακτικό, και αυτό έγινε λόγος να στείλει η Σουηδία σήμα με την Ίντερπολ εναντίον τού Ασάνζ.

    Οι Pussy Riot είναι οι "χρήσιμες ηλίθιες", για να χρησιμοποιήσεω τη φράση τού Λένιν, της Δύσης, η οποία τις χρησιμοποιεί για να χτυπήσει τον Πούτιν. Και γιατί θέλει η Δύση να χτυπήσει τον Πούτιν; Μα, απλούστατα, επειδή ο Πούτιν ΔΙΕΛΥΣΕ τα κυκλώματα των -τότε- 25ρηδων δισεκατομμυριούχων (αλήθεια, πού τα βρήκαν τα λεφτά) πλουτοκρατών που είχαν αγοράσει ό,τι είχε και δεν είχε η Ρωσσία σε υποδομές και παραγωγή ενέργειας αντί πινακίου φακής, και ήταν έτοιμοι να τα ξεπουλήσουν στις μεγάλες δυτικές πολυεθνικές.

    Δεν θα επιχειρηματολογήσω για το αν η Ρωσσία είναι ή δεν είναι δημοκρατία. Θα πω όμως ότι ποτέ ο απλός Ρώσσος δεν ζούσε καλύτερα από ό,τι τώρα. Τα χιλιάδες τσάρτερ σε Κύπρο και Ελλάδα δεν φέρνουν κροίσους για διακοπές, οι κροίσοι έχουν ιδιωτικά τζετ! Όλα αυτά τα τσάρτερ φέρνουν απλό κόσμο ο οποίος επί Γέλτσιν δεν είχε να φάει!

    Τέλος, κάθε πολιτική άποψη είναι σεβαστή, αλλά η προσβολή τού θρησκευτικού συναισθήματος είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Εγώ, δηλαδή, που είμαι υπέρ της πορνογραφίας (εφόσον οι ηθοποιοί είναι ενήλικοι) πρέπει να πάω να το διαλαλήσω πάνω στο βήμα τής συναγωγής, στο μινμπάρ του τζαμιού ή στον άμβωνα της εκκλησίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα η Ρωσσία έτσι κι αλλιως μετά την πτώση του κουμμουνισμού βρισκόταν σε ένα πειραματικό στάδιο ας το πούμε "ολιγαρχίας" που δεν απέχει και πολυ από το φασισμό του Πούτιν. Άρα εγώ καταλείγω ότι ποτέ της η Ρωσσία έστω και μετά από τόσα χρόνια κατάφερε έστω να συλλάβει την έννοια της δημοκρατίας (οι πως εμεις έχουμε δλδ)ή έισε ποτέ της δημοκρατία. Ήταν μια καθαρά "εξετρεμιστική" κίνηση των ποουσι χωρίς όμως αποτέλεσμα...ετο εκατσαρίσαν λιον τζε αύριο θα ξεχαστούν. Ον δε οδερ σαιντ που λαλούν τζε οι "φίλοι" μας οι εγγλέζοι το θεωρώ υποκρισία τους που κατακρίνουν τούτον όλο όταν είναι οι πρώτοι που επεφημούσαν την κατάσταση στη Ρωσσία μετά το κουμμουνισμό (που ήταν δραματική). Όσο για το κεφάλαιο "Εμείς και η Ρωσσία" αυτό είναι ένα πράμα που θα πληρώσουμε πολλά ακριβά μετά! Η Ρωσσία ξεπλένει σε εμάς τα άπλυτα της τζε φέρνει και τους βλάχους της στο Κυπριστάν με απότερο σκοπό να υπάρχει κάτι ρωσσικό μες την Ευρώπη. Απλά εμείς δεν το έχουμε συνηδειτοποίησει ακόμα..δυστηχώς!Σενάριο επιστημονικής φαντασίας - τι θα γίνεται αν κάτι τέτοιο γινότανε σε κανένα που τους πολυτελέστατους ναούς του Τόμμυ?

    Που σου: Είμαι της απόψης ότι ο ψυχρός πόλεμος ποτέ δεν είχε τελειώσει! Απλά τωρά άρκεψε τζε βράζει το καζάνι πάλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτα ειναι!! επειδη το κατεστημενο παιρνει χαρτζιλικι απο τη μαμα ρωσσια πρεπει να ηρωιοποιουμε τη μουσικη τους... οκ... ψαξε για τους "πλαστικους ανθρωπους του συμπαντος" που 40 χρονια εκαναν το ιδιο.. κλπ.. κλπ.. Lenin left da building, αλλα.... σορρυ... δες και στην ελλαδιτσα (και τι καταλαβαμε; ακομα φτυνω χημικα και μεσοπροθεσμα) : http://www.youtube.com/watch?v=qrUrISvhmd8&feature=related .
    βεβαια το ελληνικο αν δεν ειναι εθνικιστικο δεν γινεται αντιληπτό. ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΤΙΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ



    Κονσουέλα extra small

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνος Λαμπριανίδης21 Αυγούστου 2012 στις 10:19 π.μ.

    Δεν βλέπω ουσιαστική μεταβολή του Κυπριακού Οικονομικού Μοντέλου από την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

    Η παραγωγή πλέον στοιχίζει ακριβά καθώς δεν είναι ανταγωνιστικά τα Κυπριακά ημερομίσθια. Θα μπορούσε η Κύπρος να αναλάβει εξειδικευμένη παραγωγή (ιατρικά μηχανήματα, γραμμή παραγωγής εξειδικευμένων μηχανημάτων) αλλά δεν υπάρχει υποδομή

    Θα μπορούσε να υπάρξει εξειδικευμένος τουρισμός ο οποίος θα αναπλήρωνε ευρωπαϊκά κενά αλλά υπάρχουν έντονες εγχώριες αντιδράσεις.

    Όλα τα κράτη που τυγχάνουν σεβασμού στον χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και σε άλλους τομείς π.χ διαφύλαξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιπέδου ζωής (Λουξεμβούργο, Ελβετία, Λίχτενσταϊν) βασίζουν μεγάλο μέρος της βιωσιμότητάς τους στην εξυπηρέτηση διφορούμενων συμφερόντων διαφόρων κρατών. Χωρίς αυτή τη διάσταση της βιομηχανίας υπηρεσιών, το κυπριακό βιωτικό επίπεδο θα κλονιζόταν και θα έμοιαζε ολοένα με αυτό των Βαλκανίων.

    Είναι αναγκαίο και επιτακτικό να υπάρξει διασφάλιση πρακτικών η οποία θα εξασφαλίσει τη συνεχή κεφαλαιουχική ροή και κάθοδο επενδύσεων αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τη νόμιμη καταγωγή αυτών. Άποψή μου είναι ότι η ισοπεδοτική άρνηση αποδοχής Ρωσικών Κεφαλαίων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις έστω και αν λειτουργεί ως καθαρτικό συνείδησης.

    Πιθανόν η μετάβαση της Ρωσίας στο καπιταλιστικό σύστημα, να είναι πιο χρονοβόρο από ότι περίμεναν οι Ρώσοι πολίτες και ο υπόλοιπος κόσμος. Περαιτέρω θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η Ρωσία είναι ανομοιογενές κράτος με όλα τα συνεπακόλουθα διοικητικά προβλήματα που αντανακλούνται στην άσκηση κεντρικής εξουσίας. Είναι μια παλιά αυτοκρατορία που καλείται τα τελευταία 20 χρόνια να λειτουργήσει στις δομές ενός νέου κράτους και να παίξει με κανόνες που ποτέ δεν έπαιξε στο παρελθόν. Βεβαίως αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες για τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν. Τα ζήσαμε και εμείς στο δυτικό ημισφαίριο με το Μακαρθισμό, τη Χούντα και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Λαμπριανίδης

    Γιατί η παραγωγή να αποσκοπεί αποκλειστικά στο κέρδος;

    (Πράγμα που μπάζει στο παιχνίδι την ανταγωνιστικότητα και το κόστος παραγωγής.)

    Γιατί να μην αποσκοπεί στην κάλυψη άμεσων βασικών αναγκών και αποδέσμευση από την Αγορά των Μεταπούληδων;

    Για το κόστος παραγωγής, υπόψη ότι δεν μιλούμε για πακετάρισμα και μεταφορά αν κάθε κοινότητα φροντίζει για τα δικά της.

    Επίσης: http://en.wikipedia.org/wiki/Forest_gardening

    Όσο για το "...μετάβαση της Ρωσίας στο καπιταλιστικό σύστημα..."¨, ένας Πρίγκηπας κάποτε τους ψιθύρισε πως ούτε καν στην εκβιομηχανοποίηση δεν έπρεπε να παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωνσταντίνος Λαμπριανίδης22 Αυγούστου 2012 στις 8:20 π.μ.

    @ the Idiot Mouflon22 Αυγούστου 2012 7:06 π.μ.

    Πάντα η άποψη μου: Η μεταστροφή σε μια οικονομία όπως την περιγράφεις ίσως προϋποθέτει τη ριζοσπαστική ανδιάρθρωση της κοινωνίας, του κράτους και αναθεώρηση των διεθνών διμερών και πολυμερών σχέσεων.

    Τέτοια αναδιάρθρωση και αναθεώρηση ίσως οδηγήσει σε μια περιθωριοποίηση του κράτους που δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν τα ισχυρά συμφέροντα που δεν συμμερίζονται τις απόψεις σου.

    Μπορεί να αποτελεί μια άριστη προσωπική ή συλλογική επιλογή μικρής κλίμακας. Όμως, και πάλι η άποψή μου, τέτοιες οικονομικές πρακτικές δεν θωρακίζουν από καταστάσεις που προκαλούνται από άλλα κράτη που δεν ασκούν τέτοιες πρακτικές.

    Βεβαίως δεν έχω οποιαδήποτε ένσταση απέναντι στην παρουσία τέτοιων κοινοτήτων και ατόμων που υιοθετούν τέτοιες πρακτικές. Αντιθέτως συνεισφέρουν στον πλουραλισμό των οικονομικών και επιχειρηματικών μοντέλων.

    Το μοντέλο υπό αναφορά ενδεχομένως να προϋποθέτει στη συλλογική εργασιακή μεταστροφή.Δεν θα ήθελα να μου επιβληθεί τέτοιο μοντέλο γιατί δεν έχω τις ικανότητες να καλλιεργώ και να δουλεύω στην παραγωγή καθώς, προσωπικά, δεν μου αρέσει να ασκώ τέτοιου είδους εργασία.

    Πολύ ενδιαφέρον και διαφωτιστικό το άρθρο για το Forest gardening. Αν γνωρίζεις περισσότερα θα ήθελα να μου υποδείξεις που μπορώ να βρω προϊόντα αυτού του είδους για να συγκρίνω ποιότητες με τα προϊόντα συμβατικής παραγωγής.

    Όσο για τη Ρωσία... Υπάρχει επαρκής και βιώσιμος τρόπος να περιορίσεις την επιθυμία και θέληση του ανθρώπου για μεγιστοποίηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...Μπορεί να αποτελεί μια άριστη προσωπική ή συλλογική επιλογή μικρής κλίμακας..."

      Τούτο θα έπρεπε να είναι η οδός για πάσης φύσεως πολιτικές πρακτικές. "Δείξε τε μας πως θα είναι η ζωή με τον τρόπο σας". Είτε μιλάμε για αναρχοαυτόνομα είτε για κομμουνστικοπρολεταριακά είτε εθνικοσοσιαλ-η-στικά είτε ...

      Όποτε έχω απέναντι μου κάποιον που προτείνει τα Α ή Β "άλλο μοντέλο" ερωτώ:
      "Πόση Γη έχετε δεσμεύσει και πόσο πληθυσμό δύναται να συντηρήσει"

      ***

      "...Δεν θα ήθελα να μου επιβληθεί τέτοιο μοντέλο γιατί ..."

      Εννοείται πάντα ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συναίνεση των συμβαλλομένων.

      ***

      "...Αν γνωρίζεις περισσότερα θα ήθελα να μου υποδείξεις που μπορώ να βρω προϊόντα αυτού του είδους για να συγκρίνω ποιότητες με τα προϊόντα συμβατικής παραγωγής..."

      Δεν είναι πάντα ο σκοπός τους η Αγορά αλλά... για σκοπούς αυτοσυντήρησης υπάρχει όντως θέμα κόστους. Νερό πχ.

      Για μαγαζιά στην Κύπρο με "βιολογικά", δεν σημαίνει ότι τα προϊόντα προέρχονται από τέτοιου είδους καλλιέργεια, θα πρέπει να ρωτάς για κάθε συγκεκριμένο προϊόν. Καλή τύχη.

      http://www.youtube.com/results?search_query=permaculture&aq=f

      http://www.youtube.com/results?search_query=food+forest&aq=f

      Διαγραφή
  11. @ ολους τους προλαλήσαντες: δηθεν αναρχικούς (υπάρχει λόγος που απέτυχαν τα 60'ς + υπαρχει λογος που η λιθινη εποχη ηταν πριν 10.000 χρονια), δηθεν οικονομολογους (που εκτος που 2-3 τρεις- τόσο τζαιρόν που ησασταν;), δηθεν ρωσσολόγους (δαμαί εν εκαταλάβαμε τι ειστί κυπραίος, εμαθαμε να αναλυουμε και αλλους λαούς;), κ.ο.κ.

    ερώτηση 1: Πώς θα με μάθεις πρακτικα να ζω με 300-600 ευρώ το μήνα;

    Ερώτηση 2: Πώς σταματάς τον ψυχικο εκφυλισμό (ενδοοικογενειακη, ρατσιστικη κλπ βία, καταθλιψη, θρησκευτικος-ποδοσφαιρικος-ιδεολογικος φονταμενταλισμος, κλπ) που πάει πακέτο με τον οικονομικό;

    ...
    η αληθκεια ειναι πως καθενας καμνει τη ζωη του σε ατομικο επιπεδο, οσο καλυτερα μπορεί και παει παρακατω. Θωρεις χαμαι τον συμπολιτη σου να ζηθκιανευει και δεν ιδρώνει το αφτί σου πιον. Κρυφοχαίρεσαι επειδη βαστας 2 ευρω ενω τζιεινος τίποτε.
    Η κυπριακή πραγματικοτητα θυμιζει μου κατι ταινιες "τρομου", που παει μια παρεα βολτα μες στα κακκαφα, χαλα το αυτοκινητο τους, βρισκουν μιαν ερημη καλυβα, η ξανθιά παει να λουθει τζαι μες στο μπανιο σφαζει την ενας που φορει μασκα του χοκεϋ.
    ...


    μ.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "υπάρχει λόγος που απέτυχαν τα 60'ς"

      τι είναι τα 60΄ς και ποιος είναι ο λόγος που απέτυχαν;

      Διαγραφή
    2. με "τα 60'ς" ενοοώ την τελευταια ειλικρινη και αυθορμητη επανασταση, η οποια ειχε οραμα εναν καλυτερο κοσμο και παλεψε για να τον κερδισει. Άλλαξε τον τροπο αντιληψης στα παντα, αμφισβητώντας τα παντα, και το εκανε στην καρδια της δυσης.

      Κανεις δεν μπορει να πει γιατί απετυχε. Αν το ξεραμε θα διορθώναμε σε πολλα τη ζωη μας. Στις πολλές αναλύσεις ξεχωριζω την επισήμανση οτι ο καπιταλισμος αντί να έρχεται σε συγκρουση με ο,τι τον αμφισβητεί, το αφομοιώνει. Παρατηρησε μια διαφημιση της κοκα κολα και δες πως το μηνυμα της ειναι "αντικαπιταλιστικο". Δες την απαντηση που εδωσε ο κομανταντε μαρκος των ζαπατιστας οταν φωτογραφηθηκε να πινει κοκα κολα, το συμβολο του εχθρου!
      Δοθηκε ετσι η εντυπωση πως η αλλαγη θα μπορουσε να γινει μόνο εσωτερικα -οι ακραιοι ριζοσπαστες εγιναν τρομοκρατες, πορνοσταρ, καραγκιοζηδες στα ΜΜΕ, πεθαναν ναρκωτικα, απο ασιτια, τους δολοφονησαν, κλπ- και οντως πολλες αλλαγες εχουν επιτευχθει ενδοσυστημικά. Έτσι ενδυνάμωσαν και εμπλουτισαν και το "συστημα".

      Στην "αναρχία" εξυπηρετεις αυτο που θελεις να αλλαξεις καθως αυτοπροσδιορίζεσαι διαλεκτικα ως το αντίθετό του. (όπου δεν υπαρχει "Αρχή", δεν υπάρχει σημειο αναφοράς της "ελευθεριας" -περιπτωση καφκα στο αναποδο ή απλώς δινεις πατημα στην καταστολή) Πρόσεξα ότι διατηρεις μια πολυ αξιολογη ιστοσελιδα, ποιου ομως τα συμφεροντα ανακυκλώνεις οταν στο τελος της ημερας το "μεσο ειναι το μηνυμα"; Πιστευεις πως στην αιγυπτο πετυχε η επανασταση του τουητερ και του φεησμπουκ;

      Και δεν απαντησες στις ερωτησεις μου.

      μ.χ.

      Διαγραφή
    3. απευθύνθηκες προς τους δήθεν αναρχικούς λέγοντας ότι:

      "υπάρχει λόγος που απέτυχαν τα 60'ς"

      και τωρά γράφεις ότι


      "Κανεις δεν μπορει να πει γιατί απετυχε."


      κατά τη γνώμη τούτον εν αντιφατικό τζαι αυτοαναιρείται το όποιο επιχείρημα ήθελες να αναδείξεις προς τους δήθεν αναρχικούς

      θα ήταν κατά τη γνώμη μου επιχείρημα προς τους δήθεν αναρχικούς μόνο αν έλεγες ότι τα 60΄ς όπως τα ονομάζεις απέτυχαν γιατί έγινε αυτό αυτό και εκείνο και που να έχει σχέση με τους δήθεν αναρχικούς ή αυτό που εσύ θεωρείς ότι τους προσδιορίζει

      αναφέρεσαι στα 60΄ς χαρακτηρίζοντας τα ως

      "την τελευταια ειλικρινη και αυθορμητη επανασταση, η οποια ειχε οραμα εναν καλυτερο κοσμο και παλεψε για να τον κερδισει. Άλλαξε τον τροπο αντιληψης στα παντα, αμφισβητώντας τα παντα, και το εκανε στην καρδια της δυσης."

      καταρχήν πρέπει να προσδιορίσεις τι εννοείς με τον όρο "επανάσταση" για να ξέρουμε ότι εννοούμε το ίδιο πράγμα ή όχι

      δεύτερον πρέπει να διευκρινήσεις σε ποιους αναφέρεσαι όταν λες ότι έκαναν αυτό που εσύ ονομάζεις "επανάσταση",

      ή τουλάχιστον ποιο ήταν το ιδεολογικό τους στίγμα αν ήταν ένα πράγμα ομοιογενές

      ή αν ήταν ανομοιογενές ποια ήταν τα στίγματα τους

      δηλαδή με λίγα λόγια αυτοί που έκαναν αυτό που εσύ ονομάζεις "επανάσταση" των 60'ς τι επιδίωκαν;

      καθώς επίσης και το τι εννοείς όταν γράφεις

      "Άλλαξε τον τροπο αντιληψης στα παντα, αμφισβητώντας τα παντα,"

      πως ήταν η αντίληψη προηγουμένως και πως τον άλλαξαν τα 60'ς

      σε ποια "πάντα" αναφέρεσαι τα οποία αμφισβήτησαν αυτοί που θεωρείς ότι έκαναν αυτό που εσύ ονομάζεις "επανάσταση";

      όσον αφορά τα ερωτήματα που θέτεις, εφόσον απευθύνεσαι σε μένα να σου πω τη γνώμη μου

      ερώτηση 1: Πώς θα με μάθεις πρακτικα να ζω με 300-600 ευρώ το μήνα;

      καταρχήν δεν είμαι δάσκαλος διδάσκαλος γκουρού παπάς μάγος για να μάθω τον οποιοδήποτε οτιδήποτε

      όσον αφορά την ουσία και αυτό που έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ υπονοείς απλά θα σου πω αυτό που πιστεύω

      ο άνθρωπος δεν χρειάζεται ευρώ δολάρια γιεν κλπ λεφτά για να ζήσει

      ο άνθρωπος για να ζει αξιοπρεπώς χρειάζεται να έχει φαγητό στέγη ελευθερία επιλογής

      πάντως ξεκαθάρισε τι ακριβώς θέλεις να πεις με το ερώτημα σου για να σου απαντήσω με περισσότερη λεπτομέρεια σε σχέση με αυτά που πιστεύω


      "Ερώτηση 2: Πώς σταματάς τον ψυχικο εκφυλισμό (ενδοοικογενειακη, ρατσιστικη κλπ βία, καταθλιψη, θρησκευτικος-ποδοσφαιρικος-ιδεολογικος φονταμενταλισμος, κλπ) που πάει πακέτο με τον οικονομικό;"

      εφόσον αποδέχεσαι και εσύ ότι η βασική αιτία όλων αυτών που αναφέρεσαι στην παρένθεση προκαλείται από τις οικονομικές συνθήκες εξαθλίωσης των ανθρώπων πιστεύω ότι θα έχεις την ίδια γνώμη με μένα

      όσο συνεχίζεται η εξαθλίωση της φτώχειας και της μιζέριας που επιβάλλεται με την βία από τραπεζίτες βιομηχάνους εφοπλιστές και λοιπά παράσιτα αυτού του συστήματος που ελέγχουν τον κόσμο και τις κυβερνήσεις τόσο θα συνεχίζεται αυτό που εσύ ονομάζεις ψυχικό εκφυλισμό


      όσον αφορά το ερώτημα


      "Πιστευεις πως στην αιγυπτο πετυχε η επανασταση του τουητερ και του φεησμπουκ;"

      τον όρο "επανάσταση" εδώ τον χρησιμοποείς με το ίδιο περιεχομένο όπως τον χρησιμοποιείς δηλαδή για την "επανάσταση" των 60΄;

      Διαγραφή
    4. πιστευκεις πως υπηρξαν ποττέ επιτυχημενες και προμελετημενες επαναστάσεις; Αν παρουμε για παραδειγμα τη γαλλικη, χαοτικά ήταν τα παντα, μια νεκατωσούρα, χωρις να ξερει κανενας κανεναν, δηλαδή απλά έτυχε. Παντα εκ των υστέρων, η εξουσια που αντικαθιστά μιαν αλλη, ξαναγραφει την ιστορια και ουλλοι θελουν να εμφανιζονται "αντιστασιακοι" και "ηρωες" (το ιδιο αυθαιρετα καποιοι αλλοι ειναι "προδοτες") και πως ηταν ολα ειτε θελημα "θεού", ειτε θελημα "λαου", ειτε και τα δυο, ειτε τιποτα και η ζωη συνεχιζεται.
      Το πιο συγχρονο, ο κοινοβουλευτισμός, δεν ειναι η νικη των εμπορων εναντι στο μονοπωλιο των φεουδαρχων-αριστοκρατων; Παραδειγμα η Μεγ. Βρεττανια όπου δεν έγινε βιαιη επανασταση. Μονο οι εθνικοσοσιαλιστές και οι κομμουνιστές εβάλαν τα μαζι του. Οι πρώτοι εσφαξαν τοσα εκατομμυρια (και ακομα επιμενουν) και οι δευτεροι εκτος που το σφαξιμο εβαφτησαν τη δικτατορια "λαικες δημοκρατιες" (και ακομα επιμενουν).

      όσο για την ορολογια και το πετσοκομμα που εκαμες σε ο,τι εγραψα εν αδικο να μπουμε σε τετοιο διαλογο, κυριως σε ενα μπλοκ χαννεται η μεταφραση. Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε με ενα μεηλ, ακομα και που κοντα να το αναλυσουμε. Αρεσκει μου ο διάλογος. Το "δηθεν αναρχικοι" κλπ το εννοούσα πως αν δεν ειναι κατι πρακτικο όπως η φτώχεια των 300-600 ευρω ουλλα ειναι ευκολα. Εισαι π.χ. αναρχικος αλλα καθομαστε τοσες ωρες (βαζω και εμενα στο δικο μου μετεριζι) και επιμενουμε για τις αποψεις μας νομιζοντας πως καμνουμεν και τιποτε... Ούτε, βεβαια, με το να ανατινάσσεις τα μακντόναλτς ή να πετασσεις μολώτωφ αποδεικνύεις το δίκιο σου. Δες πως την πατησαν οι "αγανακτισμένοι". Διαφωνώ με τα "αντιφα", "αναρχοτεθκεια" κλπ όσο και με τους ακροδεξιους.
      η "Επανασταση" εχει οσες εννοιες θελεις.
      Για μενα ειναι η λογική ως "δυνατότητα να κάνεις παράλογες και αδικαιολογητες πράξεις". Να κατεβεις που το δεντρο π.χ. ή να φκεις που τη σπηλια και ψηνεις το κρέας αντι να το τρωεις ωμο, όσο και αν σου φωναζουν "μα ηντα πελλαρες καμνεις". Αλλα και να σταματας στο κοκκινο σε αδειο δρομο, να σεβεσαι ακομα και αν δεν σε σεβονται, να κανεις λαθη. Να καταλαβαινεις και να ξεκαταλαβαινεις μαζι και παλε που την αρχη. Σε συλλογικό επιπεδο είμαι ειλικρινής: δεν πιστευω σε τιποτε "μαζικό" και δεν ελπιζω σε τιποτε καλό, αν δεν εχεις να κανεις με ανθρωπους που εκαμαν που πριν τον "αγωνα" τους και εφααν τα μουτρα τους μονοι τους.

      Επιστρέφοντας στο θέμα που εβαλεν ο κριτικ, ναι, εν επανάσταση που εκάμαν οι "καττούες", εννα εχουμε και στην κυπρο σε λιγο τεθκιες αν δεν εχουμε ηδη, μπράβο τους, αλλά εν του αέρα. Ηταν υπερβολή να χλευασουν (ακομα και αν ειναι εντελως διεφθαρμένοι) την Εκκλησία και τους θεσμους. Σκετη η "αντιδραση" φερνει την "αντιδραση της αντιδρασης" και επιστρέφουμε σε ενα χειροτερο ιδιο. Βεβαια δεν εχεις αλλην επιλογη...αν δεν καμεις τις μαλακιες σου (χωρις να βλάψεις -επιμενω- κανεναν) κολλας στην επαναστατική γυμναστικη...και τρων σου τη δοξα (καττουες) αλλοι...

      μ.χ

      Διαγραφή
    5. τι εξηγείσαι ότι πρέπει να γίνει;

      Διαγραφή
    6. ανεκαθεν στην Κύπρο το ρολο των θεωρητικων, πολιτικών αναλυτών κλπ, παίζουν τον οι κομματαρχες, τα κομματοσκυλα και οι φιλολογοι. Το ρόλο των πολιτικών έχουν τον οι δικηγόροι και λοιποί επιχειρηματίες, οι οποίοι εκάμαν τα παντα, σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, για να υποφέρω εγώ και η γενιά μου και η γενιά των παιδιών μου (που δεν έχω για οικονομικούς λογους). Το ότι "φταίνε οι πολιτικοί πρόσφυγες", το "Ακελ", η "προδοτική δεξιά" ή οι "τράπεζες" ακούω τα βερεσέ. Εν όπως τους άλλους που τους εφταίαν οι "εβραίοι". Το αποκορύφωμα είναι πως οι υπερεθνικιστές έγιναν φιλοϊσραηλίτες, λόγω αερίου και (πρόσκαιρης) αντιτουρκικής στάσης του ισραήλ. Αν δεν υπήρχε κρίση θα ήταν ούλλοι άγιοι. Επίσης, η οποια "επανάσταση" απορροφάται από το σύστημα και το κανει να αναδιπλώνεται. Ο Μάης του '68 ανεδειξε τον Ντε Γκωλ, ο Ρήγκαν βγήκε με σύνθημα εναντίον των χιππις ("εχουν τη νοημοσύνη του ταρζαν, τη σεξουαλικότητα της τζέην και τη μυρωδιά της τσίτα" -κάτι τέθκιο), στην μετα-απαρχάιντ εποχή οι μαύροι ειναι πιο ρατσιστές απο ότι οι λευκοι (ενδεικτική η ταινία "disgrace" με τον μαλκοβιτς), η "γενια του πολυτεχνείου" είτε κατέλειξε στο -γεματο ποιηση μεν αλλα άδοξο και αυτοκτονικό- περιθώριο, είτε έγινε Τσόχος και Γιωργάκης/Κωστάκης/Αντωνάκης.
      Και για το γλασέ της τούρτας, οι ιδεολογίες μας είναι όλες εισαγώμενες, φτηνές (όσο κοστίζει μια μετάφραση) και χωρίς συνέπειες. Όση σχέση έχει ένας τραπεζίτης (ή ένας που πλούτισε με εταιρεία ταξί, ξενοδοχείο, καπαρέ ή εισαγωγες σιδήρου και ανεμιστήρων από την κίνα) με τον άνταμ σμιθ, τόση έχει η 17Ν, και οι μετέπειτα, με τον Μαρξ.
      Και μέσα σε τούτα τα παρανοϊκά, έχουμε τη ρητορική της ΕΟΚΑ, της εισβολής, της μαμάς ρωσσίας, της οικολογίας (!!) ...
      Οπότε;

      Εψήφισα σε ΟΥΛΛΑ λαθος. Και στις προεδρικες και στο Αναν. Και ΔΕΝ μπορώ να κάμω τίποτε για αυτό. Ούτε μπορούσα, ούτε θα μπορώ. Που να φακκώ χαμαί ή να γράψω ποψε 100 σελίδες αφορισμών και μετάνοιας. Και δε νομίζω πως η αποχή (σορρυ κριτικ) είναι λύση. Δεν είναι μόνο ότι αφήνεις τους άλλους να παιζουν μονοτερμα όσο το γεγονός πως η απόσταση αυτή ειναι ναρκισιστική και σου δίνει τη ψευδαίσθηση της "αντικειμενικότητας".

      Αυτή η συνειδητοποίηση, ειναι το πρώτο βήμα.

      Το επόμενο ειναι να οργανωθούμε.

      μ.χ

      Διαγραφή
    7. ...να πηαίννουμεν εκδρομές, να ψηννουμεν καμιάν σούβλα, να παιζουμεν κανενα χαρτούδιν. Ησυχα πραματα. Ε τζαι στη βραση του πραματος, μετα που λλιην μπυρούδαν -τα κονιάκια και οι ζιβανίες απαγορεύονται και οι κυρίες πίννουν νερό ή σεβεν απ- να πιαννουμεν τα πολιτικά και να τους ξιτιμαζουμεν ουλλους, να λεμεν το εναν αχρηστον, τον αλλον αχρηστον, τον παράλλον αχρηστον, "ε τζαι εν πραματα τουτα ρε κουμπαρε;", "ε τζαι που να σου πω εγιωνι ηνταμ που έπαθα προχτες" και άλλα υπέροχα. Όποιοι εχουν μωρα ενναν λαλουν για τα μωρά τους, οσοι εχουν σιυλλους για τες περτιτζιες, κ.ο.κ. Οι πιο απάσιηες εννα λαλουν για τοτε που ηταν στο βιετναμ τζαι για τωρα που εφτήνησεν το καπαρε αλλα εχαλασαν οι κορουδες. Ε τζαι κατά τις 5 (επειδη εν αργα τζαι "δουλευκουμεν αυριο") να συνάεται ο καθενας εσσω του, να βαλλει ρικ τζαι να σκεφτεται πως εν ο καλλυτερος του κοσμου τζαι πως εν τυχερος που εν τοσον εξυπνος, τζαι ενεσιει άλλον και τζαι πως εκαταλαβεν τα ουλλα τζαι κανενας εν του γελά.

      μ.χ

      Διαγραφή
    8. ωραίος ο πασιαμάς τζαι το χαιχούιν εν λέω

      οι

      το πρόβλημα με τυπάκους σαν τζαι σένα που νομίζουν ότι κάτι λαλούν είναι ότι ουσιαστικά εν λαλούν τίποτα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τους κόφτει να πουν τίποτε ουσιαστικό πέραν του κραξιματος χρησιμοποιώντας στερεότυπες γενικολογίες που έμαθεν που την τηλεόραση που τα έργα τζαι που τα μικιμαους

      γενικολογίες αοριστολογίες μπλα μπλα κράξιμο γενικά τζαι αόριστα χωρίς να θέλεις τζαι ενδεχομένως να μπορείς να εμβαθύνεις ούτε στο ελάχιστον στην ουσία των πραμάτων

      κανένας δεν κατέχει την αλήθεια

      το θέμα όμως κατά τη γνώμη μου είναι να είμαστε ανοικτοί τζιαι να μπορούμε να αναθεωρούμε όταν αντιλαμβανόμαστε χρησιμοποιώντας την λογική μας ότι κάπου εκάμαμεν λάθος τζαι να προσαρμόζουμεν τις απόψεις μας στην πραγματικότητα τζαι όι το αντίθετο

      που τούτον το κατεβατό που είπες προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχεις άποψη παρά μόνο θυμό που ενεν κατάνάγκη κάτι κακό αλλά το πρόβλημα σου είναι ότι εσύ είσαι κακόπιστος δηλαδή θέλεις απλά τους διαπληκτισμούς αλλά όι πάνω σε επιχειρήματα αλλά σε γενικολογίες αφορισμούς τζαι στερεότυπα με ταπέλες που βάλεις στους ανθρώπους

      τυπακοι σαν τζαι σένα αποκαλύπτονται ότι βασικά στα @@ τους να κάνουν κάτι επί της ουσίας όταν τους υποβληθούν ουσιαστικά ερωτήματα και πρακτικά για το τι εισηγούνται πρώτα οι ίδιοι ότι πρέπει να γίνει και πως αυτά θα γίνουν πράξη

      γιαυτό μιχι συνέχισε το κράξιμο τζαι καλόν ύπνο



      Διαγραφή
    9. Η μόνη αλήθεια που έχουμε πηγάζει από μέσα μας…..reload osR
      http://osr55.wordpress.com/2012/01/01/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B7/




      http://osr55.wordpress.com/2010/10/05/



      Ο Όργουελ έλεγε ότι τους καιρούς της παγκόσμιας εξαπάτησης το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη………………

      Αλήθεια……………..

      Είναι κάτι που με απασχολεί συνεχώς……

      Ποιος αλήθεια κατέχει την αλήθεια; Τι είναι τελικά η αλήθεια;

      Υπάρχει αλήθεια κοινή, ίδια για όλους

      http://osr55.wordpress.com/2009/11/29/

      Ο εαυτός μου, εγώ, το δαιμόνιο, η αλήθεια, η πραγματικότητα, οιεπιλογές

      «Κανείς δεν είναι περισσότερο σκλάβος από αυτόν που (ψευδώς) νομίζει ότι είναι ελεύθερος………….. μήπως υπάρχει αλήθεια;

      Ποια η ερμηνεία της; Ο καθένας έχει την δική του;

      Πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει το σωστό από το λάθος, σωστό για ποιον; Λάθος για ποιον;

      Μήπως ένα «σωστό» να είναι «λάθος» για κάποιον άλλο;

      Τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο;

      Ποια είναι τα κριτήρια για να φτάσεις στην αλήθεια αν αυτή υπάρχει;

      Όγκος πληροφοριών και γνώσεων τις οποίες έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να ελέγξεις

      Βομβαρδισμός απόψεων από παντού, ο καθείς με την δικιά του

      Εν τέλει τι έχει αξία στην ζωή αυτή;

      Το πιο δύσκολο είναι κάποιος να ξεμάθει αυτά που έμαθε………

      Να ξεμάθει και να ξεριζώσει αυτά που έμαθε να θεωρεί ως αναλλοίωτες αναμφισβήτητες αλήθειες

      Να μπορείς να δεις με μάτια όσο μπορείς καθαρά…. Χωρίς φίλτρα δογμάτων και προγενέστερης «γνώσης»

      Εμπειρία…….. γηράσκω αεί διδασκόμενος

      Από ποιον; Μα φυσικά από τον εαυτό σου

      Φτάνει φυσικά να είσαι έτοιμος να δεις…….. να μην είσαι προσκολλημένος σε στερεότυπα τα οποία και συ ο ίδιος έφτιαξες στο μυαλό σου

      Ο καθείς βλέπει αυτό που θέλει και ο καθείς πιστεύει αυτό που βλέπει!

      Διαγραφή
    10. Έγινε.. πολλές φορές…. Το θέμα είναι να μπορείς να επαναπροσδιορίσεις τι στα αλήθεια είναι αυτό που βλέπεις και αν πράγματι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

      Είναι αυτό που πράγματι βλέπεις ή αυτό που θέλεις να δεις;

      Απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει…..»





      VIDEO Βλέπουμε αυτό που θέλουμε και πιστεύουμε αυτό που βλέπουμε
      http://osr55.wordpress.com/2009/09/05/

      «Ο καθένας βρίσκει αυτόυ που πιστεύει και βλέπει αυτό που θέλει…………….. αυτό έχει να κάνει και αφορά τα πάντα στον κόσμο μας και πως τον αντιλαμβανόμαστε, από τον τρόπου που βλέπουμε τα χρώματα μέχρι τον τρόπου που αντιλαμβανόμαστε ένα γεγονός!

      Ο καθένας μας έχει την δική του οπτική γωνία, καμιά φορά θα ήταν καλά να αρχίσουμε να διευρύνουμε τους οριζοντες μας και να επεκτείνουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και ίσως να αρχίσουμε να βλέπουμε τα “πράγματα” και τον κόσμο μας αλλοιώς!!»



      Έχω περάσει από αρκετά στάδια στην ζωή μου…….. επί της ουσίας δεν έχω αλλάξει

      Ό,τι πίστευα το πίστευα έντονα πάντα………….

      Πάντα ήμουν άνθρωπος της ρήξης

      της σύγκρουσης

      με μόνο στόχο την ανεύρεση της …..αλήθειας…..

      Ποτέ μου δεν μπορούσα τα μισοδότζην πράματα………….. δεν αντέχω τα ημι……. ή θα πιστεύεις και θα πράττεις αυτό που λες ότι πιστεύεις ή όχι

      Πάντα έχω μια επιφύλαξη για την ………….. αλήθεια των λόγων μου… όσο και αν έχω πίστη ότι τα όσα λέω είναι σωστά και ανταποκρίνονται στην αλήθεια..

      Το να έχεις άποψη για κάτι είναι ένα πράγμα………… δημοκρατία, δικαιοσύνη κλπ

      http://osr55.wordpress.com/2010/08/02/

      «Το να έχεις άποψη είναι ένα πράγμα………….. το να έχεις άποψη αλλά να μπορείς να την τεκμηριώσεις με επιχειρήματα τόσο θεωρητικά αλλά και πρακτικά είναι κάτι άλλο……………

      το να έχεις άποψη και να μπορείς να την τεκμηριώσεις τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά αλλά και βιωματικά είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα»



      σκέφτομαι τις αντιμαχίες που συμβαίνουν καθημερινά …………….. αντιμαχίες που αφορούν την…………. αλήθεια…………. Όλοι την κατέχουν……………. Διαπληκτισμοί αλληλομαχαιρώματα βρισίδι για χάριν της ……….. αλήθειας…..

      δεν υπάρχει συνταγή για να φτάσεις πουθενά……….. απλά ακολουθείς αυτό που νοιώθεις

      ακολουθείς τον εαυτό σου………… την λογική ……… και φυσικά είσαι έτοιμος να ακούσεις και να ξεμάθεις κάτι που έμαθες αν χρειαστεί…………… μου έχει συμβεί………. Σοκ αρχικά ηρεμία στην συνέχεια……….

      Ο καθένας πράττει όπως πιστεύει ό,τι πρέπει να πράξει

      Το πιο σημαντικό είναι να είναι κάποιος αληθινός απέναντι στον εαυτό του…….. δεν μπορείς να είσαι ψεύτης απέναντι στον εαυτό σου και σε αυτό που είσαι και πιστεύεις………

      Η μόνη αλήθεια που έχουμε πηγάζει από μέσα μας…………….

      Διαγραφή
    11. ...γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελεθερώσει υμάς:
      http://www.youtube.com/watch?v=gD75ESiRJC0

      Τυπάκος

      Διαγραφή
    12. ρε αγρινέ εσύ είσαι οξά έσιει παρόμοιες εμπνεύσεις τζαι ο τυπάχος ο μιχις

      Διαγραφή
  12. τι εισηγείσαι ότι πρέπει να γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο τέλος ρε Κριτικέ, δεν θα πάρουμε το δάνειο από τους Ρώσους και θα σου ρίξουν (κι) εσένα το φταίξιμο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή