CYPRUS CRITIC

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ω μα τι καμπάνια


Έτσι ρε. Για να δείξουμε παντού ότι είμαστε μπροστά στην διαφήμιση. Έχουμε όραμα μπορούμε να αγγίξουμε τον πελάτη, τον καταναλωτή. Να τον κερδίσουμε. Ναι είμαστε μπροστά στην διαφήμιση.

Εμένα πάντως η νέα καμπάνια του ΚΟΤ εκέρδισε με. Τζαι οι μόνο εμένα που είμαι Κυπραίος αλλά τζαι τους ξένους. Τι ατάκα θεέ μου! Πολλά μπροστά. «2,392,228 τουρίστες βλέπουν στο χαμόγελό μας…την Κύπρο!» Μια πρόταση που κρύβει ένα τεράστιο νόημα. Με 8 λέξεις ο διαφημιστής μας δίνει να καταλάβουμε τι θα πει Κύπρος. 



Και όμως μια χώρα με μόλις 800,000 κατοίκους μπορεί να φιλοξενεί 2,392,228 τουρίστες. Ο yes really!!!!! Μα τόσους πολλούς; Ε τότε τούτοι πρέπει να ξέρουν τι κάμνουν. Εν καθηγητές. Και στο χαμόγελο των ιθαγενών, (οι οποίοι παρεπιπτόντως είναι μονίμως χαμογελαστοί σαν τους χάχες) ο τουρίστας βλέπει……κρατηθείτε….. την Κύπρο. Ω ναι βλέπει την Κύπρο. Τι νόημα! Τι επιφοίτηση!

Τζαι φαντάζομαι ούλλοι, όπως τζαι εγώ άλλωστε, μπορείτε να φανταστείτε τους πιο πάνω επαγγελματίες με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους. Ναι σίγουρα. Θέλει λίο σφίξιμο αλλά σιγά σιγά έννα σας έρτει. Όπως την δυσκοιλιότητα. Θέλει όμως φαντασία.

Ο σερβιτόρος ας πούμε στην τουριστική στην φώτο πάνω δεξιά. Όϊ μα σας παρακαλώ πιπέρι στο στόμα. Εν τζαιν όπως τον θυμάστε. Έννεν πλέον ο κακόκεφος, μονίμως εκνευρισμένος κοτσούθκιας που αν του πείτε τζαι καμιά κουβέντα παραπάνω έννα σας φτύσει μες το φαί. Όι φυσικά. Πλέον τα εστιατόρια προσλαμβάνουν σε μόνο αν είσαι κάτω των 35, φορείς παπιγιόν, έσιεις ταπελλούα χωρίς το όνομα σου πάνω τζαι επίσης είσαι τραβεστί. Ναι ναι. Αν δεν είσαι τραβεστί έν έσιει τίποτε. Χαμόγελο αλά στάρ του χόλιγουντ και κοκκινάδι όπως την Jessica Rabbit. Όι κουμπάρε αν μεν έσιει μια φάουσα κοτσινάδι ο σερβιτόρος εγιώ εν ξανατρώω δαμέ. Ναι ρε εν τρώω. Έννα σας σίρνω το σουβλάκι πίσω.
Α τζαι επίσης πας το τραπέζι μου πλέον θέλω 2 ποτσούθκια με λάδι δίπλα δίπλα. Ξύδι εν θέλω όϊ κομμένο το ξύδι φέρνει μου ξυθκιατό. Θέλω το ακριβώς όπως την φωτογραφία. Εμένα ο ΚΟΤ έτσι με έμαθε.

Γιατί η άλλη κάτω αριστερά. Τζείνη πρέπει να ένει προσωπικό εδάφους της Cyprus Airways. Ε σίουρα ρε με έτσι χαμόγελο τι μπορεί να ένει. Όϊ βέβαια έννεν κυβερνητική τι εννοείς; Εν πάντα χαμογελαστή τζαι πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει. Α τζαι εν έσιει extensions στα μαλλιά της α. Εν φυσικά. Τζαι το φουλάρι φορεί το πάντα. Τζαι άμαν εν 40 βαθμούς πόξω εν τη κόφτει Έσιει πειθαρχία τζαι φορεί το. Τζαι ας φκάλλει παούρμα.

Ο πιο ωραίος όμως εν κάτω δεξιά. Ξεχάστε τον ταξιτζή με το μαλλί σαν τον Παναγιώτη Φασούλα το 1987, την φανέλα την ξοβαμμένη, το τσιάρο στο στόμα, τον αγκώνα πόξω που το παράθυρο τζαι την σκεμπέ που τζίζει στο τιμόνι. Ξεχάστε επίσης την μυρωθκιά του που ετσακκώθηκε εδώ και χρόνια με το μπάνιο τζαι το αποσμητικό του. Όχι πλέον. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Στην τουριστική μπαίνεις στο ταξί τζαι τα πάντα είναι διαφορετικά. Η μυρωδιά μασχαλίλας είναι πλέον μια γλυκόπικρη (γλυκόξινη;) ανάμνηση του παρελθόντος. Οι μονολεκτικές απαντήσεις και η αγένεια δεν έχουν θέση πλέον στο Κυπριακό ταξί. Πλέον ο Κύπριος ταξιτζής είναι ένας λεπτός γυμνασμένος σαραντάρης. Έχει γλυκό χαμόγελο, είναι χτενισμένος, ελαφρώς αξύριστος όπως προστάζει η μόδα, περιποιημένος και σέξι. Ένας ταξιτζής που μπορείς να φέρεις για γαμπρό στην μάνα σου και θα την κερδίσει. Δεν κλέβει, βάζει πάντα ταξίμετρο, είναι γλυκούλης και δεν προσπαθεί ποτέ να την πέσει σε μεθυσμένες Εγγλέζες τουρίστριες. Never.

Ε την τέταρτη φωτογραφία να σας πω την αλήθκεια εν τη έπιασα. Εν φτάνω σε διορατικότητα τον διαφημιστή για να το πιάσω το νόημα. Νομίζω όμως ότι κρύβει ένα σεξουαλικό νόημα. Δηλαδή μπορεί να έχουμε εξευρωπαϊστεί αλλά ο Κύπριος εραστής που γνωρίσατε την δεκαετία του 80 ακόμα ρέει στο αίμα μας. Yes.
Alo baby you want to go beach with me? Ι buy you sex on the beach drink then hehehe, και άλλα τέτοια ρετρό ωραία. Το cheeky smile του νεαρού Κύπριου κρύβει πολλά. Η στάση του επίσης. Ανοιχτά σκελια, ύπουλο χαμόγελο, το ένα χέρι στο γόνατο να φαίνεται τζαι το άλλο;;;; Α; Που είναι κρυμμένο το άλλο; Πονηρούλη!!!!

Αυτά είναι. μπράβο ρε ΚΟΤ. Φοβερή καμπάνια. Μπράβο ειλικρινά. Welcome friends to Cyprus.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η Ρωσική δικτατορία και η Κύπρος


Γεια σας φρέντς. Πως πάμε; Επεράσαμε καλά τες διακοπές; Εγώ πάντως μια χαρά επέρασα. Χαλάρωσα σε σημείο ηλιθιότητας τζαι άτε μετά να μπεις πάλε σε ρυθμό. Δύσκολο.

Έβλεπα ψες στα νέα τες εξελίξεις για το πάνκ συγκρότημα pussy riot. Φυλάκιση δυο χρόνων για χουλιγκανισμό αφού τραγούδησαν εντός εκκλησίας τραγούδι που πρόσβαλε τον άρχοντα δικτάτορα Πούτιν αλλά και την εκκλησία. Απίστευτό α; Η Ρωσία επιστρέφει στην ολιγαρχία, επιστρέφει στον κομμουνισμό με άλλο όνομα δηλαδή την δικτατορία. Κρίμα πραγματικά πως ένας λαός 150 εκατομμυρίων δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να πάρει την εξουσία στα χέρια του και αφήνει τον κάθε πράκτορα της KGB να βαφτίζεται με το ζόρι ηγέτης του.

Φαίνεται ότι δεν είναι ώριμος ο Ρωσικός λαός για ελευθερία και δημοκρατία. Χρειάζεται διαταγές για να λειτουργήσει. Η πολύχρονη κομμουνιστική καταπίεση τους έχει κάνει ρομπότ. Χρειάζονται προγραμματισμό. Πως διαφορετικά μπορούμε να εξηγήσουμε την υποταγή τους σε ένα γελοίο νάρκισσο όπως ο Πούτιν. Και αυτοί οι λίγοι που εναντιώνονται στο καθεστώς του όπως ο Κασπάροφ ή οι pussy riot τρώνε το ξύλο της Ρωσικής αρκούδας ή φυλακίζονται.

Και ενώ όλη η Δύση τους κατακρίνει και χτίζεται πλέον ξεκάθαρα ένας μίνι ψυχρός πόλεμος εμείς τον χαβά μας. Ξεπλένουμε αβέρτα το μαύρο χρήμα των ολιγάρχων που άρπαξαν ότι μπόρεσαν μετά την πτώση του κομμουνισμού και τώρα το παίζουν τζαι πασς επιχειρηματίες. Όλη μας η οικονομία είναι βασισμένη στο Ρωσικό μαύρο χρήμα. Παράγουμε μηδέν και απλά προσφέρουμε υπηρεσίες. Από αυτές ζούνε οι τραπεζίτες, οι δικηγόροι και οι λογιστές μας και κατ’ επέκταση οι κυβερνητικοί αφού από τους φόρους των πιο πάνω ουσιαστικά πκιερώνουνται.

Εμείς όμως τον ύπνο του δικαίου. Πανηγυρίζουμε μάλιστα τωρά γιατί αυξήθηκε λέει ο τουρισμός από την Ρωσία και αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά και οι αφήξεις. Με λίγα λόγια δηλαδή επικεντρώνουμε και αυτό το κομμάτι της οικονομίας μας στην Ρωσική αγορά. Η στρατηγική της Κυπριακής οικονομίας λέει ότι σκοπός μας είναι να  εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από την Δικτατορία της Ρωσίας. Τόσος εν ο νους μας. Ακόμα και τα δάνεια της κυβέρνησης μας πλέον είναι από την Ρωσία όπως και τα γκάζια μας προσπαθούμε να τα πλασάρουμε στην Gazprom.

Ούλλα τούτα ενώ οι υποτιθέμενοι σύμμαχοι μας δηλαδή η Ευρώπη κρατά απόσταση από την δικτατορία της Ρωσίας και είναι πλέον πολύ επιφυλακτικοί. Εμείς όμως ως συνήθως κάμνουμε το δικό μας. Τόσο βλάκες είμαστε. Τόσο ΒΛΑΚΕΣ.

Ενδεικτική ιστορία που μου είπε ένας φίλος που δουλεύει σε τραπεζικό όμιλο στην Κύπρο, συμφερόντων χώρας της Ευρωπαϊκής ένωσης (όχι Ελλάδας ή Κύπρου). Παρουσίασαν στον CEO τους προϊόν καταθέσεων σε δολάρια Αμερικής. Ωραία τους είπε να το προωθήσετε αλλά μην μου φέρετε μέσα Ρώσο πελάτη. Μα, μου, κύριε γενικέ είναι πολλά τα εφτά των Ρώσων. Με μα, με μου, τους είπε. Δεν θέλω το παράρτημα της τράπεζας μου να έχει ούτε και ένα Ρώσο πελάτη. Οποιονδήποτε. Τέλος.

Ρατσισμός; Να μπορεί αλλά η πιο πάνω ιστορία έχει κάτι να μας πει για την άποψη των εταίρων μας για την Ρωσική δικτατορία και τα μαύρα, τα ολόμαυρα λεφτά που διακινούμε και καθαρίζουμε. Πάλε ακολουθούμε λάθος δρόμο και απομονωνόμαστε. Δουλειά μας. Είμαστε δόκτορες σε αυτό το κομμάτι. Τούτο άλλωστε κάμναμε τόσα χρόνια.

Τι να πεις. Λευτεριά στις  pussy riot και κουράγιο σε αυτούς τους λίγους που προσπαθούν να παν κόντρα στον δικτάτορα Πούτιν. Ωραίο το τραγουδάκι και πολύ ωραίοι οι στίχοι. Ειδικά το «botoxed his cheeks and pumped his chest and abs». χαχαχα.
Οι Sex Pistols της Ρωσίας έχουν γεννηθεί και το anarchy in the UK στο Ρωσικό του version προβλέπεται να γίνει μεγάλη επιτυχία.
Καλά οκ υπερβάλω λίο ξέρω το..

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

A la la la la long A la la la la long long li long long long


Ρε κοπέλια. Μα τούτη η κουβέντα με το email για τους ημικρατικούς βάλει με σε σοβαρές σκέψεις. Τούτοι εκαταφέραν να τα κάμουν κακκά τέσσερις φορές τζαι να χριστούν μόνοι τους. Εν εντυπωσιακό. Πριν που τούτη την κουβέντα είχαμε το μάιλ για βύσμα στην Εθνική φρουρά, είχαμε την εντολή του Άντρου για τον διορισμό μελών στο συμβούλιο της Λαϊκής τζαι είχαμε τζαι το μάιλ πάλε για προαγωγές στο δημόσιο.

Εν γίνεται πιο εξτρίμ νομίζω. Ούλλοι κάμνουν τα αλλά εν τζαι ανακοινώνουν τα. Τζαι τούτο εμένα ανησυχεί με. Γίνεται ρε όντως να εν τόσο αχάπαροι;
Δηλαδή σε τούντην ιστορία δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Για πού εν τέλλια σβούμ ούλλοι μες τζείντο κόμμα τζαι εν πογυρίζουν τους λάκκους ή που κάποιος τους σαμποτάρει. Εγώ νομίζω κάποιος τους σαμποτάρει. Γιατί αν πράγματι ούλλα τούτα γίνουνται κατά λάθος τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Κανένας τετρακοσιάρης εν θα κατάφερνε να βάλει τόσες τρικλοποθκιές του εαυτού του. Ούτε ο Σατσιάς του Αποέλ έτσι κλαδέματα εν καταφέρνει να κάμει μες το γήπεδο.

Εκτός αν έχουμε καταστάσεις αυτοτιμωρίας και μαζοχισμού. Ξέρετε εσείς χειροπέδες, μαστιγώματα, βιτσιάσματα, whos your daddy τζαι άλλα τέθκοια ωραία!!! Ενι ξέρω πάντως εφκάλαν νάμι. Μπράβο…

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Καλά να περάσεις πρόεδρε

Θέλετε διακοπές ρε; Υπάρχουν πολλές επιλογές. Θάλασσα, βουνό, εσωτερικό, εξωτερικό. Μπορείτε να πάτε σε νησάκι στην Ελλάδα, μπορείτε να απολαύσετε τις μπυρούες σας στις υπέροχες πλατείες της κεντρικής Ευρώπης κάτω από τον καλοκαιριάτικό ήλιο.Μπορείτε να πάτε και πιο μακριά αν θέλετε. Στις υπέροχες παραλίες την Ταϊλάνδης ή ακόμα και σε νησί του ειρηνικού. Αλλά μπορείτε αν θέλετε να πάτε και στο Λονδίνο να δείτε τους Ολυμπιακούς όπως ο πρόεδρος.
Εγώ την δεδομένη στιγμή είμαι σε μια κατάσταση αναμονής. Κρέμομαι από μια κλωστή και δεν ξέρω αν θα έχω δουλειά σε 2-3 μήνες. Οι εργοδότες μπορεί να πουλήσουν την εταιρεία μπορεί τζαι να την κλείσουν μπορεί τζαι να μεν κάνουν τίποτε. Αλλά μέσα σε τούντην αβεβαιότητα που επικρατεί προσπαθώ να είμαι θετικός. Ρε γαμώτο έννα περάσουμε.Κάπου έννα έβρουμε που έννα παέι. Στο κάτω κάτω αλλάσσουμε τζαι κατεύθυνση. Τι να γίνει.
Παράλληλα λοιπόν με τούτη την σκατοκατάσταση, μέσα στον καύσωνα της Λευκωσίας είμαι επίσης αναγκασμένος να παρακολουθώ τον πρόεδρο Χριστόφια μαζί με τους αυλικούς του να παραθερίζουν στο Λονδίνο με έξοδα του κράτους. Τζαι εν τον κανεί να παέι να δει τους Ολυμπιακούς τζαι να κρύψει γυρίζει την παροικία τζαι τους συνδέσμους τζαι κάμνει προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής του τζαι κατά των τραπεζών. Ανάμεσα σε άλλα στο πρόγραμμα του ο Κύπριος πρόεδρος πρέπει να παραστεί όπως μας είπαν σε εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο στο κεντρικό Λονδίνο, που διοργανώνει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Επίσης στον ίδιο χώρο θα τελέσει και εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας«Ο αθλητισμός στη Κύπρο-Μια ιστορία Αιώνων».
 
Στην Κυπριακή αποστολή στο Λονδίνο εκτός από τους προπονητές και αθλητές στείλαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την σύζυγό του Έλση, την συνοδεία του Προέδρου, την ηγεσία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, την αρχηγό της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Όλγα Πιπερίδου, τον βοηθό αρχηγό Αντώνη Γιωργαλλίδη και μέλη της ΚΟΕ.
Ρε δεν μας χέζετε λέω εγώ.
Παράλληλα με τούτα τζαι ενώ ο πρόεδρος μαζί με τους φίλους του διακοπέυουν στο Λονδίνο, (κάτι όπως την Rihanna με τες φίλες της στo Saint Tropez) στην Κύπρο συμβαίνουν και ανακοινώνονται τα εξής.
  • Η Τρόικα έχει δώσει ξανά ραντεβού μαζί μας τον Σεπτέμβρη όταν και θα μας ανακοινώσει την λυπητερή. Έχει στο μεταξύ τσακωθεί με τον πρόεδρο, την υπουργό εργασίας αλλά και όλους τους συντεχνιακούς.
  • Το σκάνδαλο με τα αξιόγραφα καλά κρατεί. Ο κόσμος φκαίνει καθημερινά στες τηλεοράσεις τζαι φωνάζει ότι εξαπατήθηκε ενώ οι τράπεζες υπεραμύνονται των πράξεών τους.
  • Το δημόσιο χρέος της Κύπρου έχει ανακοινωθεί ότι εκτοξεύθηκε στο 74%/ΑΕΠ διαγράφοντας την δεύτερη μεγαλύτερη (χειρότερη) ποσοστιαία μεταβολή στην Ευρώπη των 27.
  • Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έπεσε σε αρνητικό πρόσημο τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά από τον Γενάρη του 2010 αφού οι καταθέσεις είναι πλέον λιγότερες από τα δάνεια. Το σύνολο των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 2.34% (1.7δις) σε μόλις ένα μήνα. Επέρχεται πιθανό bank run.
  • Ο υπουργός οικονομικών απαλλαγμένος πλέον από τον πρόεδρο που παραθερίζει δηλώνει και παραδέχεται για πρώτη φορά ότι η Τρόικα θα επιβάλει μέτρα που θα επηρεάσουν μισθούς συντάξεις και ωφελήματα.
  • Η ανεργία ανακοινώθηκε από την Eurostat έχει φτάσει το 10.5% τον Ιούνιο 35% ψηλότερα από πέρσι.
  • Και η S&P ρίχνει για έβδομη φορά τα τελευταία δυο χρόνια την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου στο ΒΒ προβλέποντας ότι το χρέος της χώρας θα μπορεί κάλλιστα να εκτοξευθεί στο 120% από το 48%/ΑΕΠ που παρέλαβε ο Χριστόφιας το 2008.
Μάλιστα. Ο πρόεδρος τι κάνει ενώ στην Κύπρο συμβαίνουν τα πιο πάνω; Πάει στα παιχνίδια του Αχιλλέως και φωνάζει «μπράβο Γιώργο». Πάει στα παιχνίδια του Παγδατή τζαι πιάνουν τα νερά και σύντομα αναμένεται να πάει τζαι στον Κοντίδη να φκάλει φωτογραφίες μαζί του τζαι να πανηγυρίσουν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου. Παράλληλα φακκά γυρο τες εκδηλώσεις τζαι την παροικία τζαι κατηγορεί τον Ορφανίδη, τες τράπεζες, τον Φούλη, τον Νικουλάκη τζαι την αντιπολίτευση.
Τωρά κάτω που τούντες συνθήκες εσύ που κάθεσαι σαν τον μαλάκα ξεκρέμαστος στην Λευκωσία τι πρέπει να κάμεις; Να νευριάζεις; Να νευριάζεις που υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εσύ υποχρεωτικά να κάθεσαι έσσω σου για ανυπολόγιστο χρόνο με έξοδα Κουλλας (Criticoullas) ενώ ο κύριος υπαίτιος της κωλοκατάστασης κάμνει διακοπές τζαι προπαγάνδα; Πέτε μου τι κάμνεις; Νευριάζεις;
Εγώ προς το παρόν συγκρατούμαι. Γελώ. Γελώ με την ηλιθιότητα, την ανωριμότητα τζαι την ανικανότητα του να χειριστεί οποιοδήποτε ζήτημα. Τουλάχιστον εγώ ευτυχώς εν τον εψήφισα. Εγλύτωσα το χαρακίρι. Να κλαιν τζαι να νευριάζουν τζείνοι που τον εφκάλαν πρόεδρο. Εξαπατήθηκα έννα πουν πολλοί. Ξέρω το εν το άθλημα μας στην Κύπρο γαμώτο.