Επειδή τελευταίως γίνεται νάκκο πανικός με τους δίδυμους πύργους της Λεμεσού θέλω να κάμω μια πρόβλεψη. Κατ’ αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι έννεν πύργοι ούτε ουρανοξύστες. Εν καμιά εικοσαρκά ορόφους με το ζόρι. Έν ψηλές πολυκατοικίες.
Συμμερίζομαι βεβαίως τον ενθουσιασμό των φίλων Λεμεσιανών. Έννα γίνει βλέπετε New York New York η Limassol Limassol Limassol. Θκιεβάζοντας λοιπόν το τελευταίο ποστ της φίλης συν-blogger εκ Λεμεσού Αχάπαρης είπα να γράψω τζαι εγώ την γνώμη μου....
Φαίνεται όντως ωραίο έργο. Εν το είδα που κοντά φυσικά τζαι χλωμό το βλέπω να το δω πουμέσα.Εκτός τζαι αν γελάσω της Κάτιας Ζυγούλη που χλωμό το βλέπω επίσης. Ολόκληρο Σάκη που έσιει. Όμως με τόσους διάσημους που εννα έρτουν η επιτυχία του έργου είναι σίγουρη. Τι Αμπράμοβιτς τι Σάκης τι Χατζηγιάννης πανικός. Τζαι εν ούλλοι σίουροι ότι εννα σιεστούμε στο τάλιρο τωρά που εκάμαμε τζαι τους δικούς μας πύργους. Κλανιά τζαι δεκασέλινο, κοτσίρι τζαι δεκάευρω.
Έχω όμως κάποιες αντιρρήσεις εγώ. Τωρά με το μνημόνιο, την συζήτηση τζαι μόνο για την αύξηση στην φορολογία των εταιρειών τζαι την σκατάσταση των τραπεζών πόσους νέους επενδυτές καινούργιους νομίζετε ότι θα προσελκύσουμε στην Κύπρο. Μάλλον λίγους.Στην καλύτερη περίπτωση μακάρι να μας μείνουν τούτοι που έχουμε τζαι να μεν μας την σκαπουλάρουν για καμιά Μάλτα η καμιά Ιρλανδία. Τούτο ακόμα να μας φανεί πολλά,ιδιαίτερα στην Λεμεσό. Οι δείχτες όμως δείχνουν μια κάποια κάμψη.
Οι τιμές ακινήτων εππέσαν κατα 15.3% στην Λεμεσό από το τελευταίο τρίμηνο του 2008, τζαι η αγορά,το παζάρι εννοώ δείχνει μια κάμψη αλλά στηρίζουν το ακόμα οι ξένοι. Επίσης το σύνολο των καταθέσεων στις τράπεζες από τους κάτοικους τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ)δεν δείχνει προς το παρών τάση φυγής. Άρα αν μη τι άλλο υπάρχει μια στασιμότητα. Μια αναμονή για να δουν τι πρόκειται να γίνει. Εμείς όμως συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Κτίζουμε Μαρίνες, πύργους ανακαινίζουμε πολυκατοικίες στο κύμα και κτίζουμε τεράστια κλάμπς, εστιατόρια και συγκροτήματα εστιατορίων βασιζόμενοι στην εξωτερική ζήτηση.
Ξέρετε πως θωρώ εγώ τούντη συμπεριφορά; Σαν τες σπασμωδικές κινήσεις που γίνονται πριν το μεγάλο μπάμ. Όπως στο χρηματιστήριο στα τελικά στάδια μιας φούσκας μπαίνουν ακόμα τζαι οι κοτζάκαρες άμπα τζαι φκάλουν τίποτε. Όπως στο Ντουμπάϊ που το κτίσιμο του Palm Residence η του Dubai World islands θα απογείωνε τάχα την οικονομία και θα τους έκαμνε το κέντρο του Αραβικού κόσμου και αντ’ αυτού έφερε την καταστροφή τζαι την χρεοκοπία.
Κάπως έτσι το θωρώ. Σαν τις τελευταίες κινήσεις κάποιων ημιμαθών ανθρώπων. Η μαρίδα ήδη μπήκε στην αγορά ενώ οι καρχαρίες είναι ήδη στο περιθώριο και παρακολουθούν περιμένοντας εξελίξεις. Τζαι ως συνήθως τζείνη που τρώεται εν η μαρίδα. Τζαι φοούμαι ότι το μπαμ εν πολλά πιο δυνατό ειδικά αν ανέβηκες πολλά ψηλά όπως η Λεμεσός.
Καλή τύχη με το μεγαλεπήβολο έργο.