CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΟΧΙ άλλα ΟΧΙ



Ω ρε κάτι παλληκάρια! Ω ρε κάτι λεβέντες! Πάμε για άλλο ένα ηρωικό όχι. Αυτή την φορά για το νομοσχέδιο εκποιήσεων.

Ναι απόλυτα λογικό το ηρωικό όχι. Γιατί το σωστό είναι, να διατηρηθεί η ισχύουσα δυσλειτουργική κατάσταση. Αυτό δηλαδή που ξέρουμε να κάμνουμε τόσα χρόνια. Δηλαδή να παίρνουμε δάνειο να αγοράζουμε ότι θέλουμε να μην το πληρώνουμε και σε δέκα χρόνια με τις ισχύουσες τριτοκοσμικές χρονοβόρες διαδικασίες μπορεί και να μας το πάρει η τράπεζα. Μπορεί λέμε, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα. Με λίγα λόγια δηλαδή λέμε όχι σε μια νομοθεσία η οποία ουσιαστικά θα καταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία σε εφαρμόσιμη. Απόλυτα λογικό.

Γατί το σωστό στην βλακονησίδα μας δεν είναι να εκσυγχρονίζονται και να διευκολύνονται οι διαδικασίες έτσι ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή τους. ΌΧΙ. Σωστό είναι να διατηρείται η ισχύουσα κατάσταση, να μην κινείται φύλλο γιατί απλά έτσι εμάθαμε τόσα χρόνια που να βουρούμε τωρά να τα αλλάξουμε.

Τα πράγματα βουλευτόπουλα μου και πολέμαρχοι Νικολάκη και Ομήρου είναι απλά. Παίρνεις δάνειο για να αγοράσεις σπίτι; Πρέπει να το πληρώσεις τέλος. Δεν μπορείς; Σου γίνεται μια διευκόλυνση, προσπαθείς να δεις εάν στο μέλλον υπάρχει η πιθανότητα αποπληρωμής  και αν δεν υπάρχει τότε ναι το παίρνει η τράπεζα. Μαζικές εκποιήσεις δεν πρόκειται να γίνουν δεν συμφέρουν σε κανένα. Άρα μην το πιπιλάτε για εντυπωσιασμό.

Ποιος φταίει για την εκτίναξη των τιμών στα σημερινά πολύ ψηλά επίπεδα; Οι πολιτικοί, οι τράπεζες, οι κτηματομεσίτες, οι εκτιμητές, αλλά και ο κόσμος ο οποίος αδυνατούσε να αντιληφθεί ότι οι τιμές ήταν πολύ ψηλές και συνέχιζε να δανείζεται για να αγοράζει. Και ποιος θα την πληρώσει; Ο κόσμος φυσικά θα την πληρώσει όπως γίνεται σε κάθε φούσκα.

Είναι άδικο; Ναι είναι άδικο. Αλλά έτσι είναι. Πάντα σε μια φούσκα αυτός που την πληρώνει είναι αυτός ο οποίος ήταν το θύμα που αγόρασε. Έτσι είναι δυστυχώς. Πρέπει όμως να  τιμωρηθούν και αυτοί οι οποίοι με δόλιο τρόπο και με χειραγώγηση των τιμών άφησαν τα ακίνητα να πετάσουν και φυσικά δεν άφησαν τις τιμές να διορθώσουν σιγά και σταθερά όπως έπρεπε. Ναι φυσικά πρέπει να πληρώσουν. Αλλά φυσικά τίποτε εν θα γίνει όπως πάντα.

Το ένα όμως δεν θα πρέπει να επηρεάζει το άλλο. Το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις πρέπει φυσικά να περάσει. Τζαι τούτοι ούλλοι οι πίθηκοι πολιτικοί οι οποίοι οδήγησαν την κατάσταση εδώ που είναι σήμερα πρέπει να σταματήσουν να παριστάνουν τους σωτήρες του λαού. Monkeys κατεβάστε τον νού σας (όσο έχετε φυσικά γιατί οι περισσότεροι μάλλον για το αντίθετο φημίζεστε) τζαι αφήστε τους παλληκαρισμούς. Θέλετε να θυμίσουμε που οδήγησαν στο παρελθόν παρόμοιες συμπεριφορές;

Το ηρωικό σας όχι την μαύρη εκείνη Τρίτη μετά το Eurogroup οδήγησε στο βίαιο κλείσιμο της λαϊκής, στο φόρτωμα της Τράπεζας Κύπρου με τον ΕΛΑ, και στο πλούμισμα της Πειραιώς. Το επόμενο ηρωικό σας ΟΧΙ στην ψηφοφορία για τον συνεργατισμό, απλά γιατί δεν καταφέρατε να μετρήσετε σωστά τα ναι και τα όχι, παραλίγο να οδηγήσει σε κλείσιμο και του συνεργισμού. Για αυτό τον λόγο, μετά την ψηφοφορία, μείνατε αποβλακωμένοι να κοιτάζετε ο ένας τον άλλο και να διερωτάστε τι σκατά έγινε.

Για αυτό σας παρακαλώ μικρά, ανώριμα και ελαφρόμυαλα βουλευτάκια. ΦΤΑΝΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΟΧΙ. Σκάστε και σοβαρευτείτε επιτέλους.

Υ.Γ. Δεν θα βαρεθώ να το γράφω. Το καλύτερο πράγμα που έτυχε σε αυτή την χώρα (πλην κουρέματος) είναι η κάθοδος της Τρόικα. Η παράδοση δηλαδή της διοίκησης της χώρας σε ξένους. Αφού αποδείξαμε τόσα χρόνια ότι δεν το κατέχουμε το άθλημα και είμαστε ανίκανοι να διοικήσουμε.