CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

She’s back with a bang.


Η Αντιγόνη το κανόνι χτύπησε και πάλι στην Ευρώπη. Για άλλη μια φορά κόλλησε στον τοίχο την Τουρκία και την έκανε αφίσα εφηβικού δωματίου. Η Αντιγόνη μαζί με την άλλη βαρετή Ευρωπαϊκή μας τορπιλάκατο την Ελενίτσα Θεοχάρους έχουν ξεκωλωθεί να κολλούν την Τουρκία στον τοίχο. 

Θυμάστε φαντάζομαι την εκπληκτική περσινή Χριστουγεννιάτικηγιορτή που διοργάνωσε η Αντιγόνη; 

Ε βέβαια την θυμάστε. Την θυμάται όλη Ευρώπη. Έμεινε που λένε. Χόρεψαν καλαματιανό, ήπιαν, έφαγαν και φυσικά ας μην ξεχνάμε στόλισαν το special tree. Ένα δέντρο γεμάτο με φωτογραφίες των αγνοουμένων. A special tree from our special one.
 
Ανατρέχοντας στην περσινή γιορτή θυμήθηκα ότι η Αντιγόνη το κανόνι (κορίτσια κανόνια - αγόρια μακαρόνια) στόλισε το special tree σε περίοδο όπου η Κυπριακή δημοκρατία είχε φάει πρόστιμο γιατί είχε αποκρύψει στοιχεία από συγγενείς αγνοουμένων ενώ ήξεραν ότι το άτομο ήταν νεκρό. Φέτος ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιο παρόμοιο συμβάν. 

Τέλος πάντων. Μετά από την τεράστια επιτυχία του περσινού event η Αντιγονάρα σκέφτηκε να το επαναλάβει. Πήρε λοιπόν μερικές από τις εξαιρετικές περσινές φωτογραφίες της Κύπρου μας (το θέατρο ας πούμε) αλλά και την περσινή ανεπανάληπτη-υπέροχη φώτο του Δέντρου, πρόσθεσε ακόμα 2-3 νέες και να σου η καρτούλα πρόσκληση. Και αυτή την χρονιά λοιπόν χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές ικανότητες που απέδειξε ότι έχει σε διάφορα software εξειδικευμένα για γραφίστες μας παρουσίασε το εξής εξαίσιο νέο της poster-πρόσκληση. 



Αυτή την φορά όμως, είναι κλάσεις ανώτερο από το περσινό. Εμφανέστατα. Γιατί εκτός των άλλων φέτος διαθέτει και αστεράκια. Α τζαι νάκκο σιονούϊ. Αν δεν το έκανε η ίδια (πολύ το αμφιβάλλω) απέδειξε ότι σίγουρα ξέρει να διαλέγει ικανούς αλλά και ταλαντούχους συνεργάτες.

Οι οποίοι πρέπει να έχουν και την αγγλική σαν μητρική τους γλώσσα. One more Christmas….. with unfulfilled expectations for Cyprus..... Μάλιστα ρε αυτά είναι... Κάτι όπως το γνωστό θρυλικό και διαχρονικό πλέον Λιλλικικο... «This is the first time I come to Poland and I don’t know why»

Τζαι εγω πραγματικά I dont know why, I dont know why μας εβάλαν στην Ευρώπη. 

Αφού λοιπόν ανοίξει την εορτή η Αντιγόνη με την σέξι και όποιος αντέξει φωνή της και την σέξι και όποιος αντέξει αγγλική προφορά της, θα ακολουθήσουν τα κάλαντα από την χορωδία του δήμου Στροβόλου. Ταξιδάκι αναψυχής sponsored by Dimotes Strovolou στην πρωτεύουσα της Ευρώπης για να τραγουδήσουν επ’ ευκαιρίας και στην γιορτή της Αντιγόνης. 

Τέλος η γιορτή θα κλείσει με το θρυλικό πλέον στόλισμα του δέντρου, κάτι που έχει γίνει θεσμός σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού σκέφτονται το εν λόγω στόλισμα να γίνεται από τα Χριστούγεννα του 2014 στην Place du Luxembourg, γνωστή πλατεία των Βρυξελλών και κλασσικός χώρος μάζωξης των Eurocrats

«Ελάτε και στολίστε μαζί μας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο»...Σε ακριβή μετάφραση “come and decorate with us the Christmas tree”. Ακόμα και στο Google translate η μετάφραση φαίνεται λιγότερο άμεση από τα Ελληνικά. Δοκιμάστε. 

Μόνο που θωρώ τούντες βλακείες πιάνει με η πελλάρα for one more Christmas..... and I don’t know why.

15 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως γελώ and I do know why.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είμαστεν για να μας κλαιν οι ρέγγες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσαπατσουλιές...
    Είναι και Ευρωβουλευτής for Christmas tree's sake!
    Θλιβερό όπως και η όλη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Unfulfilled expectations… χμ πολλά kinky ακούεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όλα οδηγούν στο ερώτημα: είναι σύμπτωμα ή αιτία (εκ των πολλών) του Κυπριακού προβλήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να υποθέσω ότι πίσω από τη διαμαρτυρία που προβάλλεις με την ανάρτησή σου υπάρχει μια αυθεντική ένσταση απέναντι την αισθητική που περιβάλλει την πρωτοβουλία των κυριών και μόνο;

    Γιατί θα είναι ενδιαφέρουσα η προσέγγιση ότι πέραν του ότι το Κυπριακό δεν λύνεται μόνο ¨λόγω των απορριπτικών Ελληνοκυπρίων", αλλά παράλληλα λόγω του ότι οι " απορριπτικοί είναι ακαλαίσθητοι".

    Και ας αντιπαραβάλουμε την πιο πάνω ακαλαίσθητη απόπειρα των κυριών να υπενθυμίσουν τα αυτονόητα, απέναντι στην super media friendly απόπειρα του ΚΕΒΕ να μας υπογραμμίσει τα οφέλη που θα μας παραχωρήσει η φιλεύσπλαχνη και ευρωπότροπη Τουρκία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα μου φέρνει λίγο προς μακάβριο να πιάνεις πρόσκληση με "come and decorate with us the Christmas tree" και τα "decorations" να είναι φωτογραφίες αγνοουμένων.

    Δηλαδή το δέντρο έχει 1619 στολίδια?
    Τζείνοι που βρέθηκαν αφαιρούνται που τα στολίδια ή είναι για πάντα fixed?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσκεφτήκετε να σας καλέσω έσσω μου τα Χριστούγεννα τζιαι πας το δέντρον μου να έχω τες φωτογραφίες των παππούων μου τζιαι του θκειού μου που εμακαριστήκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζαβαρακατρανέμια δηλαδή... έλεος έλεος! Λυπηθείτε τον κόσμο!
    Μιά φορά ήμουν σε ένα συνέδριο που διοργάνωνε ο Δήμος Μόρφου για τους αγνοούμενους εκτελώντας χρέη Διερμηνέα. Το Κανόνι ήταν η κεντρική ομιλήτρια και ήθελε παρακαλώ να ελέγξει το ποιόν της διερμηνείας και φόρεσε και τα ακουστικά να δει πόσο καλά έκανα τη δουλειά μου όταν μιλούσαν οι ευρωπαίοι σύνεδροι.
    Ήρθε μετά να μου πει, μιλούσες πολύ γρήγορα και με προφορά και δεν κατάλαβα όλα όσα είπες... ε συγνώμη κυρία μου που κάνω τη δουλειά μου.
    Άτε ρε, ας πάμε να κάνουμε decorate το μακάβριο Christmas Tree... oh Christmas Tree.... Βοήθειά μας!
    Και by the way... έγραψες με τον κυνισμό σου... άψογο το post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ακκανούρης: Φίλε εν χρειάζεται καν να μπούμε σε έτσι συζήτηση νομίζω.

    Η νοοτροπία του είμαστε καημένοι λυπηθείτε μας τζαι πλις ελάτε τζαι στο πάρτι μας επαλιηνε. Κανεί με την μαρτυρική νήσο. Εν έσιει σχέση ποιος φταίει τζαι ποιος όχι. Το Κυπριακό δεν είναι η Κοκα Κόλα και δεν πάει με όλα. Τζαι σίουρα εν πάει με τα Χριστούγεννα. Όπως τζαι τα πρόσωπα των αγνοουμένων που δεν είναι στολίδια.

    Και όντως όπως ρωτά και η Δρακούνα πόσες θα είναι οι φωτογραφίες;;;;; Έχουμε αριθμό;;;

    Η γιορτούλα που διοργανώνει η κυρία Αντιγόνη μπορεί με μια λέξη να χαρακτηριστεί ως ΗΛΙΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Antioni is one angry b..ch; sorry , lady.

    Why do You Get Angry & How to Deal With it.
    Why do I get angry?
    Anger is often the result of unfulfilled desires and expectations. If we have an unfulfilled expectation of a person we become angry and upset. The mind creates the expectation and imagines the fulfillment of the expectation. However, when the person or event does not match the expectation a pressure develops within, and the mind becomes angry.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιγόνη...the think tank

    Lol
    Aw...bless

    ΑπάντησηΔιαγραφή