CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο Νομπελίστας τζαι το δασκαλούι

Ενώ ακούμε καθημερινά τις βαρύτατες κατηγορίες για την κυβέρνηση Χριστόφια και το ρουσφέτι ήρθε το βραβείο νόμπελ να μας θυμίσει μια ξεχασμένη ιστορία και ότι τελικά υπήρξαν και άλλοι πρωταθλητές στο άθλημα. Γιατί ναι μεν το ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ) είναι ο Usain Bolt και το ΑΚΕΛ η Yelena Isinbayeva του ρουσφετιού, να μην ξεχνάμε όμως ότι και το ΔΗΣΥ υπήρξε ο Michael Jordan του είδους. Γιατί ως γνωστό σε αυτή την χώρα είμαστε οι πρωταθλητές του είδους. Αν ήταν ολυμπιακό άθλημα το ρουσφέτι θα σαρώναμε τα μετάλλια. Έννα τους εδιούσαμεν πας τα αυκιά.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή του Χριστόδουλου Χριστοδούλου αντί του νομπελίστα πλέον κ. Πισσαρίδη στην θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απαράδεχτη επιλογή του κ. Κληρίδη και η τοποθέτηση του προσωπικού του φίλου σε μια τόσο νευραλγική θέση. Ειλικρινά θυμάμαι τον καιρό που πρωτομπήκε στην θέση αυτή ήταν ο περίγελος των διαδρόμων της κεντρικής. Γύριζαν οι υπάλληλοι και αστειεύονταν μεταξύ τους λέγοντας «Ρε πηαίνετε κάποιος να του εξηγήσει το supply&Demand ρε χαχαχαχα». Σε τέτοιο σημείο έφτανε η ασχετοσύνη του.

Θα μου πείτε καλά ρε Ομήρου (λαφαζάνη) Critic εσύ που τα ξέρεις; Μου τα έλεγε ένας φίλος που δούλευε κεντρική, τόσο απλά. Και δεν μου το είπε τώρα που γίνεται ο σάλος αλλά τότε μόλις είχε μπει ο Τοούλας.

Και σκέφτεσαι...Καλά ρε... Ο ένας προφέσορας των οικονομικών στο LSE ο άλλος δασκαλούι στην δημοτική εκπαίδευση. Ο ένας μάνα των οικονομικών ο άλλος μάνα των οικοκυρικών.
Η κενή θέση: Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
Αποτέλεσμα : Η επιλογή του Τοούλα.
Έτσι τόσο απλά

Τώρα όσο αφορά την δεύτερη φορά που ήταν υποψήφιος για την θέση είχε απέναντι του σοβαρό ανταγωνισμό. Ο κ. Ορφανίδης που πήρε τελικά τον θρόνο του διοικητή είναι μάνα στα οικονομικά όπως και ο Πισσαρίδης. Ήταν μια ίση μάχη. Τελικά τούτος ο Τάσσος έκαμε τζαι μερικά καλά (πολύ λίγα) μέσα στις τόσες μαλακίες που έκαμε. Δυο από αυτά ήταν η επιλογή Ορφανίδη αλλά και η τοποθέτηση Σαρρή στην θέση του υπουργού οικονομικών. Εξαίρετοι και οι δύο.

Αυτά. Έτσι για να μεν διούμε τζαι πολλή σημασία στον Φούλη που φκαίνει τζαι σίζει το μαγιό του καθημερινά για το ρουσφέτι. Τα ίδια σκατά είσαστε τζαι εσείς μεν σσιζεσαι. Sorry Γλαύκο μου sorry Νίκο μου sorry Φούλη μου αλλά έτσι αχάπαρο σε τόσο σοβαρή θέση εν νομίζω να βρεθεί άλλος να βάλει. Εξεπεράσετε τζαι το ΔΗΚΑ σε τούντη περίπτωση. Ένα πράμα όμως εν εκατάλαβα μες τούντη ιστορίαν. Πως γίνεται να κάμνει παρέα τον Τοούλα ο Γλαύκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου