CYPRUS CRITIC

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

The MMP* award 25/10- 01/11/2010

Νομίζω ότι η κόντρα που εξελίχθηκε την περασμένη βδομάδα μεταξύ του διοικητή της κεντρικής τράπεζας και της κυβέρνησης του ανωτάτου Σοβιέτ με υποχρεώνει να δώσω το βραβείο σε ένα από τους δύο. Φυσικά αυτός ο ένας δεν μπορεί να είναι ο διοικητής για τον οποίο προσωπικά τρέφω απεριόριστο σεβασμό αφού ο άνθρωπος ξέρει πολλά και πολεμάει το σύστημα με όλες του τις δυνάμεις προσπαθώντας για το καλύτερο. Αυτό φυσικά δεν αρέσει στα κομμούνια που τον κτυπάνε αλύπητα κάτω από την μέση είτε με δηλώσεις, είτε αφαιρώντας του εξουσίες όπως την διαχείριση του δημόσιου χρέους, είτε με την τοποθέτηση κομματόσκυλων στο συμβούλιο της κεντρικής.

Την περασμένη βδομάδα βγήκε λοιπόν ο Ορφανίδης και είπε ότι προβλέπει το έλλειμμα της χώρας μας να ξεφύγει από το 6%/ΑΕΠ το 2010 και να φθάσει στο 7%/ΑΕΠ το 2011 αντί για 5.4%/ΑΕΠ που προβλέπει η κυβέρνηση. Ψηλότερα δηλαδή από τις προβλέψεις του υπουργείου οικονομικών. Το πιο ωραίο φυσικά ήταν ότι η ανακοίνωση του έγινε την μέρα που άνοιγε το βιβλίο προσφορών για τα πενταετή ομόλογα του Σταυράκη. Αυτό according to Stavrakis εκλήφθηκε αρνητικά από τους ξένους επενδυτές οι οποίοι και ζήτησαν ψηλότερο επιτόκιο για να μας δανείσουν τα λεφτά τους. Φυσικά το Ακελ για να σεκοντάρει τον Σταυράκη αποκάλεσε εν ολίγις τον διοικητή προδότη λόγω του timing των δηλώσεων του.
Αυτά όλα φυσικά για μένα είναι Μαλακίες. Το timing του ήταν τέλειο γιατί στην Κύπρο έχουμε πλέον αναγάγει το άθλημα του χώνω τα προβλήματα μου κάτω που το χαλί πέρκι εν με πάρουν χαπάρι σε επιστήμη.

Ο νούμερο ένα βλάκας λοιπόν του Ακέλ ο Αντρίκος Κυπριανού (τζαι μεν μου πείτε ότι εννεν βλάκας αφού αυτό ήταν και το κύριο προσόν που τον ανέδειξε στην θέση του γ.γ. του Ανωτάτου Σοβιέτ) εχτίτζιασε. Η μάλλον είπαν του που το κόμμα «τωρά πρέπει να χτιτζιάσεις» γιατί που μόνος του εν τζαι καταλάβει πότε πρέπει τζαι πότε εν πρέπει. «Εκνεβρίστηκε» λοιπόν και είπε ότι «Οι δηλώσεις του κ. Ορφανίδη έδωσαν τη χαριστική βολή στη διαβάθμιση της Κύπρου». Α ρε μαλαπάπα εκάμετε τα σκατά στην οικονομική πολιτική σας τζαι εν o Ορφανίδης που έννα φταίει αν υποβαθμίσουν την Κύπρο οι οίκοι αξιολόγησης. Α ρε ΒΛΑΚΕΣ. Είπε επίσης ότι «ο διοικητής να βρει την δύναμη να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος στις εκτιμήσεις του εάν στο τέλος του χρόνου διαψευστεί και το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι στο 6% και όχι στο 7% όπως εκτιμά ο ίδιος». Α ρε ΒΛΑΚΕΣ.

Βγήκατε εσείς ρε αμπάλατοι να ζητήσετε συγνώμη για τις 8 λάθος προβλέψεις που κάνατε μέχρι τώρα για το δημοσιονομικό; Βγήκατε εσείς ρε χάχες να πείτε συγνώμη που γυρίσατε το πλεόνασμα του Δεκεμβρίου του 2007 (3.4%ΑΕΠ) σε -6%/ΑΕΠ τον Δεκέμβριο του 2009, σε ενάμιση μόνο χρόνο διακυβέρνησης; Βγήκατε εσείς ρε βλάκες να πείτε συγνώμη που ο Σταυράκης μας ανάγκασε να δανείσουμε 35 εκατομμύρια στην ΓεριμοCypria για να μεν πατίσει και να κάμουν default τα δάνεια που διατηρεί με τους παλαιούς του εργοδότες την Τράπεζα Κύπρου; Βγήκατε ρε βούζουνοι εσείς να ζητήσετε συγνώμη για όλα τα σκάνδαλα με το ρουσφέτι που αποκαλύφθηκαν; Βγήκατε ρε εσείς να πείτε συγνώμη και να παραδεχτείτε τα λάθη σας στην χειρότερη εσωτερική διακυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας (η περίοδος Μακαρίου εξαιρείται); Προσοχή όμως την χειρότερη εσωτερική διακυβέρνηση γιατί στο σκάτεμα της εξωτερικής πολιτικής τα πρωτεία έχει φυσικότατα ο Τάσσος.

Όχι απολογία για τα σκατά σας δεν ακούσαμε ακόμα. Και μέχρι να ακούσουμε Αντρίκκο μου δεν δικαιούσαι να μιλάς. Επειδή όμως μιλάς και παραπήρες θάρρος σε βαφτίζω Most Manno Player of the week. Τουλάχιστον αυτό το βραβείο το πήρες με την αξία σου και όχι με του κούντημα του Ντιμίτρι όπως το αξίωμα του Γ.Γ. του Ακέλ.

Άντρος Κυπριανού MMP of the week λοιπόν.

* Το MMP award είναι κάτι όπως το MVP (Most Valuable Player) αλλά στην κυπριακή του έκδοση. Είναι ο Most Mannos Player (MMP) of the week. Θα είναι αυτός που με τις πράξεις τα λεγόμενα και την μαννοσινη του ξεχώρισε από τους υπόλοιπους μαννούς. Θα είναι αυτός που θα ξεπεράσει τον εαυτό του τζαι έννα τα δώκει ούλλα. Στο τέλος της χρονιάς αυτός που θα πάρει τους περισσότερους ψήφους θα ανακηρυχτεί Most Mannos Player (MMP) of the year. Μιλούμε για μεγαλεία οι πελλάρες.

2 σχόλια: