CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αιτητές πολιτικού ασύλου. Οι πραγματικοί αριθμοί

Έγινε χαμός με τον ξυλοδαρμό λειτουργού του υπουργείου από παλαιστίνιους αιτητές πολιτικού ασύλου που διαδήλωναν για την αργοπορία στην καταβολή του βοηθήματος τους. Μαλάκες σίγουρα οι παλαιστίνιοι που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την θέση τους στην ρατσιστομάνα Κύπρο. Δηλαδή εν τζαι τούτοι τέλλια βλάκες ρε. Κάνουν το παν να αναγκάσουν ακόμα και αυτούς τους λίγους που αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουμε δα και τόσο μεγάλο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης να σιωπήσουν. Να τραβήσουν πίσω.

Με την ευκαιρία αυτή είπα να το κοιτάξω λίγο. Να δω ρε κουμπάρε για τι ποσά μιλούμε. Τι είναι αυτό το τεράστιο ποσό που συζητούν και ξανασυζητούν αν θα αποδεσμεύσει η βουλή; Το βρήκα σε ένα άρθρο αναλυτικά και σας το παραθέτω. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα........ €1.6εκ τα οποία λαμβάνουν οι αιτητές ασύλου, οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες, οι πρόσφυγες που τελούν υπό το καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας καθώς και οι δικαιούχοι που λαμβάνουν βοήθεια για ανθρωπιστικούς λόγους. Το χρηματικό ποσό του €1.6εκ αφορά τα επιδόματα για το μήνα Ιανουάριο και καλύπτει 1,706 περιπτώσεις από τις οποίες θα βοηθηθούν συνολικά 3,956 δικαιούχοι. Μάλιστα.

Οι αιτητές πολιτικού ασύλου, που είναι ουσιαστικά αυτοί με τους οποίους τα έχουν οι Καυλίες τα Σσσιλουρούθκια και οι υπόλοιπες ακροδεξιές διάνοιες της πολιτικής μας σκηνής, είναι στο σύνολο τους 986 άτομα, τα οποία θα πάρουν €833,000. Επίσης, €91,000 θα πάνε σε 92 αναγνωρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τα υπόλοιπα στις άλλες ομάδες. Δηλαδή μιλούμε για:
€844 ανά αιτητή πολιτικού ασύλου και
€989 ανά πολιτικό πρόσφυγα
Σύνολο για 1,706 περιπτώσεις από τις οποίες θα βοηθηθούν συνολικά 3,956 δικαιούχοι στο σύνολο των €1.6εκ έχουμε ένα μέσο όρο €404 ανά άτομο!!!!!!!! Μάλιστα..

Έτσι για να πιάσουμε μια ιδέα για το ύψος αυτών των παροχών να σας συγκρίνω αυτό το ΤΕΡΑΑΑΑΣΤΙΟ ποσό των €1.6εκ με άλλα έξοδα της κυβέρνησης. Είναι όλα στην ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών αν θέλετε να διπλοτσεκκάρεται ότι εν λαφαζανέυκω. Διαβάστε λοιπόν:
• Στο σύνολο των εξόδων της Κύπρου δηλαδή στα €7.5δις τον χρόνο που ξοδεύουμε, τα €19.2εκ (€1.6εκ Χ 12 μήνες) αντιστοιχούν σε 0.256% του συνόλου των εξόδων. 0.256% του συνόλου των εξόδων στα πιο πάνω επιδόματα.
• Από το σύνολο των €786εκ που ξοδεύουμε σε κοινωνικές παροχές τον χρόνο ποσοστό 2.4% μόνο πάει σε πολιτικούς πρόσφυγες και αιτητές πολιτικού ασύλου.
• Σε σχέση με το σύνολο των €2.45δις που ξοδεύουμε στις απολαβές των κυβερνητικών το ποσοστό των βοηθημάτων είναι 0.78%.
• Τέλος τα €19.2εκ είναι μόλις 22% του συνόλου των υπερωριών που πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι τον χρόνο (€87εκ)

Διαβάζοντας αυτά τα ποσοστά θέλετε δεν θέλετε καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι ίσως να μην είναι τελικά και τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Οικονομικά τουλάχιστον. Δεν μας τα τρων οι ξένοι για αυτό πεινούμε. Δεν μας τα τρων οι ξένοι για αυτό έχουμε 7.5% ανεργία. ΟΧΙ ρε βλάκα Καυλία. Έχουμε τόση ανεργία γιατί
• Τότε που ήταν το κόμμα σου στην εξουσία και βρισκόμασταν σε περίοδο ευφορίας (οικονομικά γιατί πολιτικά ήμασταν πιο σκατά από ποτέ) δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην υπερθερμανθεί η οικοδομική βιομηχανία.
• Επίσης έχουμε ανεργία γιατί οι τράπεζες δίνουν 2-3 χρόνια περιόδους χάριτος σε άχρηστους developers με άχρηστα projects πέρκι τζαι σε κάποια φάση καταφέρουν να τα πουλήσουν. Διατηρούν με αυτό τον τρόπο τεχνικά τις τιμές των ακινήτων σε επίπεδα όπου δεν υπάρχει πλέον αγορά. Ξέρετε πόσα ακίνητα πωλήθηκαν τον Γενάρη του 2011; 522...Ναι σε ολόκληρη την Κύπρο. Η δεύτερη χειρότερη επίδοση της τελευταίας πενταετίας.
• Πάμε σκατά γιατί πληρώνουμε τα μαννά μας στους κυβερνητικούς για να κάθουνται.
• Πάμε σκατά γιατί εσύ και το σινάφι σου ρε Καυλία πληρώνεστε 1 και 2 και 3 και 10 συντάξεις.
• Πάμε σκατά γιατί ο Χριστόφιας διά όπου βρεθεί τζαι όπου σταθεί επιδόματα πέρκει τον ξαναψηφίσουν
• Πάμε σκατά γιατί ο υπουργός οικονομικών είναι ανίκανος.
• Πάμε σκατά γιατί οι μισοί Κύπριοι είναι κυβερνητικοί η ημικρατικοί.

Και μπορεί να συνεχίσουμε για 5 μέρες να απαριθμούμε. Πάντως σίγουρα ο λόγος που πάμε σκατά δεν είναι τα επιδόματα για τους μετανάστες. Δεν λέω, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική. Χρειάζεται μείωση του χρόνου μελέτης της κάθε περίπτωσης. Χρειάζονται πολλά. Αλλά σίγουρα δεν χρειαζόμαστε γελοίους ρατσιστές όπως εσένα και άλλους εξίσου χαμηλού επιπέδου με το δικό σου οι οποίοι φανατίζουν και εκφοβίζουν τον κόσμο για τις ψήφους.

Πιάστα πιο πάνω στατιστικά τζαι τρίφτου τα.

2 σχόλια:

  1. Το αστείο είναι ότι η αντιπολίτευση αλλά και η συμπολίτευση λένε ότι τους ξεγέλασε η κυβέρνηση και δεν δημοσιοποιούσε αυτό το τεράστιο ποσό πιο πριν. Το μόνο που είναι τεράστιο είναι το επίπεδο ηλιθιότητας τους. Ούλλους. Κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, συμπολίτευσης και λοιπών δυνάμεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή