CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Wikileaks-Μυστικά έγγραφα

Αρέσκει μου πολλά η κουβέντα με το Wikileaks και τα μυστικά έγγραφα για τον Χριστόφια, τον Παπαδόπουλο και το σχέδιο Ανάν. Με ενθουσιάζει πως με μαθηματική ακρίβεια η σημασία των εγγράφων μεταφέρθηκε εκεί όπου έπρεπε από τα ΜΜΕ.

Για παράδειγμα ο τίτλος της αγωνιστικής «εφημερίδας» ΜΑΧΗΣ λέει: «Από τα έγγραφα καθαρά διαφαίνεται η πρόθεση των Αμερικανών για να αποτελεί το Σχέδιο Ανάν τη βάση της νέας διαπραγμάτευσης λύσης, κάτω από άλλη ονομασία, πράγμα που όπως φαίνεται πράττει ο Δημήτρης Χριστόφιας!!!» Στην συνέχεια παραθέτουν και τα αποκαλυπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα το πιο πάνω. «Εν τέλει ο Χριστόφιας εξήγησε ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο από το σχέδιο Ανάν για να πείσει τους καχύποπτους Ελληνοκύπριους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΝΑΙ»....Ε καλό.... Σαν δεν ντρέπεται να ζητά τέτοια απαράδεκτα πράγματα. Αφού είναι ξεκάθαρο. Ο προδότης είπε ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο από το Ανάν...

Να παραθέσω και εγώ ορισμένα κομμάτια που ξεχώρισα; Οι τίποτε άλλο αλλά εμένα φαίνονται μου εξίσου σημαντικά. Σόριν που είναι άλλα γραμμένα αγγλικά και άλλα Ελληνικά. Έτσι τα ήβρα:

• Molyviatis expressed his frustration with then Cypriot foreign minister Georgios Iacovou, moaning that he simply couldn’t communicate with him on Turkey-EU matters and so avoided talking to him. Ε μα κύριε Μολυβιάτη μου γιατί νομίζεις ότι τον έχουμε τζαμέ 30 χρόνια και συζητά το Κυπριακό. Για να μεν μπορεί κανένας να συνεννοηθεί μαζί του πέρκι το κουντούμε παρακάτω. Άλλωστε το Κυπριακό είναι το ψωμί των πολιτικών μας. Τι θα τρων αν λυθεί.

• According to Molyviatis, Papadopoulos wasn’t particularly popular among Greek officials and had more leverage over Greece than Greece did on Cyprus. He painted a picture where Karamanlis was keeping his distance from Papadopoulos and Molyviatis from Iacovou. Μεγαλεία ο μακαρίτης και ο συνεργάτης του. Τελικά ήταν και στην Ελλάδα πολύ αγαπητός.

• Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ενόχλησή της γιατί έμαθε ότι ένα ελληνοκυπριακό πλοίο επιχείρησε να μπει σε ένα τουρκικό λιμάνι την ίδια μέρα που είχε συναντηθεί με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιακώβου και τον Τούρκο αξιωματούχο Μπαμπατσάν. The US cables revealed that Bakoyianni wasn’t sure whether Papadopoulos or his close associate Tasos Tzionis were behind the ship’s attempt to enter Mersina or not. Φοβερή συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Το είχε αυτό ο μακαρίτης. Ήταν ειλικρινής. Ήξερες ότι ο λός του εν εγγύηση. Χαχαχαχαχα

• Και τέλος ο Αμερικάνος πρέσβης λέει: «ο Παπαδόπουλος πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος με την ισχύ που του δίνει το γεγονός ότι κάθεται στο τραπέζι της Ε.Ε. και χαρούμενος που έχει αλλάξει πια το θέμα από το αν οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το σχέδιο Ανάν στο γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κύπρο». Έπιασες το νόημα παίχτη μου. Το πάν είναι να κορτώνουμε όπως τα παγώνια.

Και τέλος η ατάκα της χρονιάς από τον Αμερικανό πρέσβη. «Είναι εύκολο να απελπισθεί κανείς όταν σκέπτεται τις πιθανότητες λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι σαν τον καιρό, όλοι μιλάνε γι’ αυτό αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα». O yeah. Και πάλι πήρες το νόημα.

Και τέλος. Άσχετο αλλά είπα να το αναφέρω τζαι τούτο. Άκουσα την ομιλία του αρχιεπισκόπου σε ομάδα φοιτητών και καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Αρχιεπισκοπή.
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=41308
Υπάρχει μια διάσημη έκφραση που ταιριάζει γάντι «An opinion is like an asshole - everybody has one.»

Θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα...Καλούς εορτασμούς και δώστε προσοχή στα επετειακά έργα για το 21....Θα κάμουμε διαγώνισμα την Δευτέρα.

3 σχόλια:

  1. Μα τα γράφεις όλα πολύ ωραία! Μπράβο σου... Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω για τον αρχιεπίσκοπο! καλά να περάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πε μου κάμνεις αποχή που την Offsite? Εμπούχτισες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ beautiful Helen

    Ρε Μιχάλη μου αφού εν σάννα τζαι σίρνεις αυκά στον τοίχο. Έμεινες να πολεμάς μόνος σου με τα τέρατα ευφυίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή