CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι σούπερ δηλώσεις

Διάβασα κάτι φοβερές ατάκες χτες από ξένους διπλωμάτες τζαι εφύρτηκα. Η πρώτη αφορά έγγραφα του Frank Urbancic πρέσβη των Αμερικλάνων στην Κύπρο που δημοσιοποίησε η Wikileaks.

Περιγράφοντας την Κυπριακή πολιτική σκηνή το 2008 συγκέντρωσε την προσοχή του και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Βρωμόστομο. Είπε ότι «Ο Χρυσόστομος ως πολιτικός θα έκανε τον Μακιαβέλι περήφανο. Στις –μεταξύ τριών υποψηφίων– εκκλησιαστικές εκλογές του 2006, κατάφερε να στρέψει τους δύο (ισχυρότερους) ανθυποψηφίους του τον έναν εναντίον του άλλου και να κερδίσει αυτός τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε συγκεντρώσει μόνο το 8% των ψήφων. Ο εθνικισμός κυριαρχεί στον τρόπο σκέψης του. Όταν βγαίνει να μιλήσει (πράγμα που κάνει συχνά, χωρίς ποτέ σχεδόν να μιλά για ζητήματα πνευματικά), το κάνει για να δυσφημίσει τους Τούρκους και την τουρκοκυπριακή ηγεσία ή για να κατακρίνει τους Ελληνοκύπριους που τάσσονται υπέρ της λύσης». Είπε και άλλα αλλά το Μακιαβέλι πραγματικά ενθουσίασε με. Από τώρα και στο εξής ο αρχιεπίσκοπος μετονομάζεται σε Μακιαβέλι. Βαφτίιιιζεται ο δούουλος....Οοοοο

Μετά διάβασα και μια άλλη συνέντευξη αυτή την φορά του Alexander Downer γνωστού στην Κύπρο για τα φιλοτουρκικά του αισθήματα. Αυτό φυσικά λένε οι σούπερ πατριώτες τύπου Ομήρου, Σιλλούρης, Νικολάκης και άλλα ζωάκια. Ο άνθρωπος φυσιολογικά μας λέει «Είναι κοινή λογική ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να πάει για πάντα και είναι κοινή λογική επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία για πάντα. Τίποτα δεν είναι για πάντα. Επομένως είτε αυτή η διαδικασία θα πετύχει είτε όχι». ΟΧΙ στα χρονοδιαγράμματα προδότη Νταουνερ. Εμείς είμαστε πελλοί τζαι εννα το κουντήσουμε ως την Δευτέρα παρουσία. Που έννα κατεβεί δηλαδή ο Μακάριος ξανά στην γη να μας ευλογήσει και να στείλεί όλους τους αλλόθρησκους στην πυρά. Οοολεε.

Λέει επίσης «Πιστεύω είναι η μοναδική επιλογή για την Κύπρο. Τι άλλο θα μπορούσε να υπάρξει, πέραν της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, αν όχι ένα ενιαίο κράτος; Πιστεύω ότι τόσο οι Τουρκοκύπριοι όσο και η Τουρκία δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει αυτό (σ.σ. το ενιαίο κράτος). Δεν λέω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Αυτή δεν είναι η δουλειά μου. Απλώς, ως παρατηρητής, λέω την άποψή μου και πιστεύω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ». Τι λαλείς ρε προδότη φιλότουρκε. Αυτή δεν είναι δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση. Εμείς θέλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία ως είναι, να φύγουν όλοι οι έποικοι, να πιάσουμε όλες τις περιουσίες μας πίσω τζαι μετά να γυρίσουμε πλευρό. Ακούεις ρε.

Για το απευθείας εμπόριο λέει «Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου, και σε καμία περίπτωση και με οποιαδήποτε μορφή, την παραμικρή εμπλοκή ή ποτέ δεν επιχειρηματολόγησα υπέρ της εφαρμογής του κανονισμού του απευθείας εμπορίου. Δεν πήγα ποτέ μου στον οποιονδήποτε, ούτε καν στον σκύλο μου, για να συζητήσω το απευθείας εμπόριο. Δεν έχω ιδέα γιατί κάποιος έγραψε κάτι τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει». Ε μα εν τζαι χρειάζεται να πεις Αλέξανδρε μου κάτι εσύ για σου φκάλουμε την βρόμα. Μα είσαι τέλλια μωρόν. Εν τζαι είσαι ο πρώτος απεσταλμένος του ΟΗΕ που εθάψαμε.

Και το πιο ωραίο. Για τους Κύπριους πολιτικούς που προσπαθούν να τον θάψουν. «Τι μπορώ να πω; Δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα λάβω μέρος σε εκλογές εδώ. Αν είχα τέτοια πρόθεση, αρχικά θα μάθαινα Ελληνικά, δεύτερον θα έκανα αίτηση για κυπριακή υπηκοότητα και τρίτον πιστεύω θα μάθαιναν πόσο απίθανα σκληρός- ανθεκτικός (robust) θα ήμουν, αν τολμούσαν και με προκαλούσαν, αν τολμούσαν να στρέψουν τα πυρά τους προς εμένα. Ας λένε ό,τι θέλουν». Με λίγα λόγια. Είσαστε ρε πολιτικοί της Κύπρου Μόγκολοι. Αν πραγματικά ασχολούμουν μαζί σας θα σας είχα κάμει που το χωρκό του κούνουπου ως τωρά. Συμφωνώ μαζί σου Αλέξανδρε. Γιατί εν ασχολείσαι όμως να γελάσουμε;

Κύπρος ολέ. Έξω ο ξένος δάκτυλος. Φυσικά εμείς εφάμεν ένα μεγάλο δάκτυλο dans le cul αλλά ακόμα έννα μάθουμε. Ιντα δάκτυλο εν πάσσαλος της ΑΗΚ που ένει.

4 σχόλια:

  1. Πάντως, ενώ οι πλείστοι πολιτικοί σιώπησαν για την συνέντευξη Ντάουνερ, το ΕΥΡΩΚΟ καταγγέλλει τον Αυστραλό γιατί θέτει λέει "τεχνητά" χρονοδιαγράμματα: την προεδρία της ΕΕ από την Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διερωτωμαι σε ποια σχολεια φοιταται εσεις οι ανθελληνες τουρκοφιλοι εισβολοφιλοι κομμουνιστοπροδοτες,αλλου τα προδολικια σας εισβολεις.βρωμοστομος ο αρχιεπισκοπος επειδη τολμα σαν πολιτης να εχει αποψη?τοτε γιατι εφκαλετε τον μακαριο προεδρο τζαι ως σημερα αγαπατε τον ρε?ο μακαριος εν ηταν κομμουνιστη αλλα πατριωτης οχι τουρκοφιλος σαν εσας τουςπροδοτς.δευτερο εσυ γιατι να εχεις αποψη για την χωρα μου?εισαι τουρκος αρα δεν δικαιουσαι.επισηςοταν εγω σε πως βρωμο.....θα μιλας για αισχρα λογια και για λασπη εναντια σου.αλλοεθνικιστης ο αρχιεπισκος.εδεκιτης και παφιτης ειναι ο ανθρωπος.εκει στα κοκκινα μυαλα σταματηστε λιγο την κομμουνιστικη προπαγανδα γιατι γινεστε παντου ρεζιλι.get a life οχι μια κατευθυνομενη σκεψη που λεει οτι οτι λεει το ακελ ειναι σωστο.οποιος κατηγορει το ακελ ειναι προδοτης εθνικιστης.οποιος κριτικαρει τον χριστοφκια πρεπει να τον σκοτωνουμε η τουλαχιστον να του απαγορεψουμενα μιλα κλασσικοι σταλινιστες.μιλαμε για φασισμο ενω εσεις καλλιεργειτε ολες τιςμορφες φασισμου.θελετε βα διχοτομησετε την κυπρο με την ομοσπονδια που σας εδωκε η τουρκια δηλαδη το αναν πλαν μεταμορφωμενο.ε οχι ρε δεν θα μας φορισετε φεσια.θελετε φιλια με τους τουρκους.στηνη τουρκια να πατε.οι εποικοι δεν εχουν θεση στην πατριδα μου.να το θυμασα αυτο εθνοπροδοτη οταν θα σε γαζωνω εξω απο το σπιτι σου.με τιμη δολοφονος ακελιστων.κατω ο κυπριακος εθνικισμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και επίσης....Οι ρε σε παρακαλώ μεν με γαζώσεις έξω από το σπίτι μου σκληρέ άντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή