CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Number 1 on my hate list

Άκουα σήμερα το πρωί στον 107.6 τον Κώστα Κωνσταντίνου και τον Μανώλη Καλατζή οι οποίοι συνομιλούσαν με τον Φώτη Φωτίου του ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ). Είχαν μια αντιπαράθεση και ο Φώτης έλεγε τα γνωστά. Έχεζε την κυβέρνηση φώναζε για την εκ περιτροπής και τα άλλα συνήθη Δηκαικά. Και η πιο φυσική ερώτηση από τον Κωνσταντίνου ήταν. «Καλά μα κύριε Φωτίου αφού είσαστε και εσείς κυβέρνηση πως γίνεται να μην φταίτε σε τίποτα από όλα αυτά που γίνονται»;

Φαντάζομαι μπορείτε να προβλέψετε και την απάντηση. Η παρουσία υπουργών στην κυβέρνηση Χριστόφια δεν σημαίνει ότι είναι και κυβέρνηση λέει ο Φώτης. Δεν ευθύνεται το ΔΗΚΑ για τις λανθασμένες αποφάσεις του προέδρου στο Κυπριακό και την οικονομία. Δεν είναι κυβέρνηση το ΔΗΚΑ είναι απλά συγκυβέρνηση. Είναι εκεί για να ασκεί τον ρυθμιστικό του ρόλο.

Να μου πεις καλά ρε γιατί μας το λες τώρα. Δεν είναι το ίδιο τραγουδάκι κάθε φορά; Ε ναι είναι. Αλλά σήμερα το πρωί έδωκεν μου την παραπάνω. Ήπια τζαι λίες παραπάνω μπύρες εψές άρκησα τζαι λίο να πάω για ύπνο. Ε εν γαίμα τζαι βράζει. Εν πρωί. Εν μπορώ να ακούω μαλακίες που τες εφτά το χάραμα. Περιμένετε τουλάχιστο να πιούμε τζαι ένα καφέ.
Ειδικά άμαν ακούω τούτο με τον ρυθμιστικό ρόλο του ΔΗΚΑ εν σάννα τζαι διας μου με την μάτσα πας την κελλέ. Ρυθμιστικό ρόλο my ass ρε. Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι πρέπει να είμαστε δηλαδή και ευγνώμων που είσαστε εκεί σε κάθε κυβέρνηση όπως τες βδέλλες και ρουφάτε, τάχα μου για να βάζετε τα πράγματα στον σωστό δρόμο όταν παρεκκλίνουν της πορείας τους. Που θέλετε να μας πείσετε ότι πρέπει να σας πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ που είσαστε εκεί από το 76 και μας ΓΑΜΑΤΕ ανελέητα. Άτε ρε αϊ σιχτίρ.

Δεν συγκρίνεται πραγματικά κανένας μαζί σας. Είσαστε αηδιαστικοί. Μόνο που ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω πολιτικό του ΔΗΚΑ μου έρχεται εμετός. Και διάρροια μαζί έτσι για Bonus.

Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο. Ότι ασχέτως ηλικίας, στρατοπέδου (εντός του κόμματος), θέσης στο κόμμα όλοι τους έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά τα ίδια. Και έκανα το κλικ εχτές την νύχτα με την Κούλλα (Criticoulla) καθ οδών προς τις μπύρες μας. Πέρασε με κόκκινο λοιπόν στα φώτα του Honda ένας μπάτσος μηχανόβιος με την πουρού πατημένη και τους φάρους αναμμένους και λέω της Criticoullas πρέπει να εν ο Γριστόφκιας τζαι έρκεται. Δεν ήταν όμως και εκεί άρχισε η συζήτηση περί προέδρων και προεδρικής συνοδείας στον δρόμο.

Ποιοι πρόεδροι έκαναν σαματά όταν διέσχιζαν την πόλη με το αυτοκίνητό τους; Ξέρετε το γνωστό παίζουν πουρούες μπάτσοι μπροστά μπάτσοι πίσω, φάροι, περνούν ούλλοι με κότσινο και γενικά η νοοτροπία του μέριασε κόσμε να διαβώ είμαι ο πλανητάρχης. Υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος για απόπειρα δολοφονίας μου, για τρομοκρατική επίθεση εναντίον μου εξού και όλος αυτός ο χαμός. Είμαι τόσο σημαντικός που δεν μπορείς καν να το συλλάβεις.
Ποιοι ήταν λοιπόν αυτοί οι πρόεδροι; Ο Μακάριος, ο Σπύρος και ο Τάσσος. Αντιθέτως οι Κληρίδης, Γριστόφκιας και Βασιλείου δεν είχαν τέτοια κολλήματα. Μπορούσε σε κάποια στιγμή να γυρίσεις στα φανάρια και να δεις στο διπλανό αυτοκίνητο τον Γλάυκο.

Να μου πείτε καλά ρε τι σχέση έχει τούτο; Μεγάλη για μένα. Γιατί δείχνει την μεγαλομανία τον κόμπλεξισμό, και τον εγωκεντρισμό των πιο πάνω. Τυχαίο ότι και οι τρεις είναι του ΔΗΚΑ; Δεν νομίζω...Τι ο Μακάριος δεν είναι του ΔΗΚΑ; Μα τι λέτε ο Μακάριος είναι το ΔΗΚΑ.

Αυτά τα τρία επίθετα (μεγαλομανείς, κομπλεξικοί, εγωκεντρικοί) λοιπόν νομίζω χαρακτηρίζουν όλο το κόμμα. Μαζί με άλλα όπως ψεύτες, μπαγαπόντες, ρατσιστές, ανίδεοι, χωρίς ιδεολογία, χωρίς ίχνος τσίπας και άλλα πολλά. Παρακαλώ συμπληρώστε αν θέλετε.

Υ.Γ. Είδα σήμερα σε εκπομπή για την οικονομία τον POKA coffee Κωνσταντίνου τον υποψήφιο με τον τριγωνικό μουστάκι. Αυτόν τον τεράστιο νέο πολιτικό του ΔΗΚΑ. Τον ρώτησαν τι φταίει για την κατάντια της οικονομίας μας. Και τι λέει το άτομο. Φταίει και το Ακέλ αλλά κυρίως φταίει ο ξένος δάκτυλος. Οι Αγγλοαμερικάνοι οι οποίοι μεθοδευμένα προσπάθησαν να καταστρέψουν την οικονομία της Κύπρου έτσι ώστε να ρίξουν το ηθικό του περήφανου Κυπριακού λαού και να μπορέσουν να μας περάσουν ένα σχέδιο λύσης όπως αυτοί θέλουν. Τα σχόλια νομίζω περισσεύουν. Ένα έχω να πω πάντως με πάσα ειλικρίνεια. Αν είναι να συνεχίσει να λαλεί έτσι μαλακίες εγώ ψηφίζω τον.

1 σχόλιο: