CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ειλικρινά.....Φτάνει

Δεν είμαι πρόθυμος ρε άχρηστοι να διαλύσετε εσείς την ζωή μου για τις μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες και τα λιλιπούτεια καρύδια που διαθέτετε. Φτάνει. Βγαίνετε ρε μπροστά μπροστά στην τηλεόραση και κορδωμένοι μας ανακοινώνετε τάχα μου μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας; Μαλακίες ρε σκέτες μαλακίες.
Ξέρετε ρε που είναι σήμερα η 10χρονη απόδοση του κυβερνητικού μας χρεογράφου; Ξέρετε ρε; Στο 8.26%. Πάνω από 7% θεωρείται ότι η χώρα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της μέσω των αγορών. Ξέρετε το ρε;;; Ξυπνάτε. Ξύπνα ρε υπουργίσκο της κακιάς ώρα. Ξύπνα ρε αχάπαρε πρόεδρε. Ξυπνάτε ρε συντεχνιακοί. Ξύπνα ρε αντιπολίτευση που λαϊκίζεις μόνο χωρίς ουσία.

Θα δίνουν λέει συνεισφορά οι δημόσιοι υπάλληλοι ύψους 70εκ. Στα παπάρια μας ρε. Σοβαρομιλάτε; Ειλικρινά τώρα. Είναι μέτρο αυτό η παίζετε με τα νεύρα μας ρε σπασαρχίδες;
Τα επόμενα δύο χρόνια θα πληρώσουμε σε αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους ένα σύνολο €350εκ και εσείς καταφέρατε να μειώσετε το ποσό αυτό κατά €70εκ!!! Θα πληρώσουμε δηλαδή €280εκ σε αυξήσεις των δημοσίων. Είσαστε σοβαροί ρε; Εξυπνόβλακες ε Εξυπνόβλακες.

Αμ το άλλο. 1,000 ευρώ φόρο σε κάθε κερδοφόρα επιχείρηση. Είτε είναι ο Πικής ο σουβλιτζής είτε είναι ο Σιακόλας. Μπράβο ρε ingenious plan dude. Είμαι σίουρος ότι εν σαν σιέζεις που κατεβάζεις έτσι ιδέες.

Εισήγηση μου σε όλους. Αν έχετε καμιά κατάθεση μικρή η μεγάλη βάλτε την σε τράπεζα του εξωτερικού, η κυπριακή ξένων συμφερόντων. Και μια πρόβλεψη να κάνω, σημειώστε την ημερομηνία και ελπίζω να βγω λάθος.
27/02/2012. Η μέρα που τελειώνει η Κυπριακή Δημοκρατία όπως την ξέρουμε. Η μέρα που η Κύπρος θα πρέπει να βγει στις διεθνείς αγορές για δανεισμό. Ότι δανεισμός λήγει πριν από αυτή την ημερομηνία είναι εγχώριος. Εκεί θα φανούν οι δυνάμεις μας. Θα μας πουν καλώς τους και σας δίνουμε η θα μας πουν άντε γεια πηγαίνετε στο ΔΝΤ. Με τα σημερινά δεδομένα μάλλον το δεύτερο βλέπω σαν πιο πιθανόν. Ελπίζω να αλλάξει κάτι και να γυρίσουμε την κατάσταση. Αλλά με την διάθεση που δείχνουν να έχουν οι πολιτικοί μας πολύ το αμφιβάλλω.

2 σχόλια:

  1. Χμμ, νομίζω η ημερομηνία θα είναι νωρίτερα. Οταν φανεί πως μέχρι τις 27/2 δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή