CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η αναισθησία στο κόκκινο

Όταν σήμερα πήρα την πρωινή εφημερίδα στα χέρια μου (τον Πολίτη συγκεκριμένα) και είδα ότι έχει 6 σελίδες αφιερωμένες στην συνάντηση Χριστόφια Ερογλου στην Γενεύη είπα ωραία. Για να δούμε τι έγινε. Βλέπετε έχω μείνει κάπως πίσω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Δεν βλέπω ειδήσεις Κυπριακές στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό. Προτιμώ άλλα πιο ενημερωτικά προγράμματα. Κανένα History channel, κανένα Discovery, κανένα National Geographic.

Πήρα λοιπόν τον Πολίτη και είπα α. Για να δούμε τι είπαν στην Γενεύη τα δυο σιαχίνια. Να ενημερωθούμε λίγο και για το Κυπριακό τζαι εκόψαμε πίσω. Ξεκίνησα λοιπόν την μελέτη αλλά μάταια. Τι βαριεστιμάρα θεέ μου. Μια παράγραφο κατάφερα να ολοκληρώσω από τις 6 σελίδες. Μια παράγραφο!!
Ξέρετε τι έχω προσέξει τελευταίως; Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει. Καθόλου όμως. Τους ακούω στο ράδιο να μιλάνε για Κυπριακό αλλάζω σταθμό. Τους βλέπω στην τηλεόραση αλλάζω σταθμό. Γράφει η εφημερίδα γυρίζω σελίδα. Δεν θέλω να ξέρω δεν με ενδιαφέρει. Δεν πάει άλλο. Το σίριαλ Πορδή και Μαλακία έχει τελειώσει.

Καταφέρατε αυτό που θέλατε. Σκοτώσατε κάθε ελπίδα, κάθε διάθεση για συμβίωση. Πλέον ο φιλελεύθερος Κύπριος, αυτός που ήταν πρόθυμος να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις και να δεχτεί μια λύση έχει ξεπεράσει το επίπεδο του θυμού. Το επίπεδο όπου είχε την διάθεση να κάνει κάτι ρε αδελφέ να σωθεί η κατάσταση. Να καταψηφίσει έστω τον Τάσσο Παπαδόπουλο να πάει σπίτι του ίσως σώσουμε κατιτίς. Όχι αυτό το επίπεδο το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Πλέον έχουμε περάσει στο επίπεδο που λέγεται στα καρύδια μας. Εγώ τουλάχιστον

Βλέπω μια οικονομία έτοιμη για χρεοκοπία, βλέπω φίλους να χάνουν τις δουλειές τους, βλέπω να έρχεται μπροστά μας μια κατάσταση όπου και τα πέντε θα μας αρκούν δεν θα θέλουμε πλέον τα 10. Θα έχουμε ξεχάσει καν πως μοιάζουν τα 10. Και μέσα σε αυτή την κατάσταση στην πολιτική μας σκηνή βασιλεύει η πλήρης αβουλησία. Και ενώ όλα γύρω μας είναι έτοιμα να καταρρεύσουν οι ηγέτες μας (και καλά) κωλυσιεργούν. Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος αντί να είναι μέρα νύχτα στο ίδιο τραπέζι με τον Χατζηπέτρου της ΠΑΣΥΔΥ και να συζητά το οικονομικό πακέτο παραθερίζει με άλλους κρετίνους στην Κούβα. Για σύσφιξη των σχέσεων λέει. Δεν μας κατουράς ρε Πάριε. Αν είναι δυνατόν.

Μαζεύτηκαν λέει την Παρασκευή όλες οι διάνοιες μαζί στο εθνικό συμβούλιο για την οικονομία. Βγήκαν μετά όλοι έξω κορδωμένοι λέγοντας μας ότι ήταν μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση. Μάλιστα ελπίζουν ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχουν μάλιστα συμφωνήσει. Πρώτη φορά τους είδα τόσο μονιασμένους και αγαπημένους. Πρέπει να κάνανε και πρόβα ο καθένας τι θα πει. Α ρε χάχες. Κλάσατε μέντες ε; Σε παρακαλώ κύριε Moody’s μου προς θεού όχι άλλη υποβάθμιση. Μα please κύριε Moody’s μου please. Too little too late που λένε και οι Αγγλάρες.

Και ο πρόεδρος!!! Αυτός που είπε Όχι για να τσιμεντώσει το Ναι κάνει συνομιλίες για τις συνομιλίες. Και οι άλλοι οι αντιδραστικοί οι απορριπτικοί οι οποίοι έχτισαν καριέρες βασιζόμενοι στην φοβία του κόσμου περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να βγουν να αραδιάσουν τις παπαρολογίες τους.

Μας φτάσατε στο ΑΜΗΝ. Μας φέρατε στο σημείο να πούμε δεν μας χέζετε ρε με το Κυπριακό σας. Η αναισθησία μου έχει αγγίξει κόκκινο. Εμένα τουλάχιστον. Εν με κόφτει ρε κουμπάρε πιον πως να το κάμουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου