CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Λατέρνα Φτώχια και Φιλότιμο

Είμαι χαρούμενος. Είμαι εκστασιασμένος. Περάσαμε στην νέα εποχή της Κύπρου μας. Σε μια εποχή αγνή. Επιστρέφουμε πίσω στις ρίζες μας. Πίσω στα βασικά. Σε αυτή την ρομαντική εποχή που μας περιέγραφαν οι γονείς μας από τον καιρό που ήταν ρόκολοι στο χουριό. Την εποχή που με τόση μελαγχολία θυμούνται και γεμίζουν τα μάτια τους. Την εποχή της αλουσιάς, της φτείρας, της ελλιάς τζαι του κρεμμυθκιού. Της μυρωδάτης μασχάλης, του τσαττοπαντέλονου και της αλιπολησιάς.
Είμαστε όντως εκεί. Το βλέπω. Το ακούω. Το μυρίζομαι.

Πάω για δουλειά στο διπλανό γραφείο. 12 η ώρα. Έχουμε ήδη περάσει στην τρίτη ώρα χωρίς κλιματιστικό. Άσε που ψες την έβγαλες και πάλι με ανεμιστήρα (στην καλύτερη περίπτωση) την νύχτα.
Ωωωω γεια σου συνάδελφε πως πάμε; Ωωω παράγγειλες πίτσα ε;; Μα πως όχι αφού το μυρίζομαι. Μάλιστα πάω και στοίχημα ότι πρέπει να ήταν Toronto Special με extra κρεμμύδι. Τι δεν παράγγειλες; Α τώρα κατάλαβα. Είναι η μυρουδιά ελαφριάς μασχαλούλλας, με δρώμα 2 ωρών συνδυασμένο με ιδρώτα στεγνωμένο της προηγούμενης νύχτας. Αποτέλεσμα Toronto Special. Ευωδιά σε όλο το γραφείο. Πάρε συνάδελφε την επιστολή και επόμενη φορά φύλαξε μου το ψωμάκι.

Πάμε στο επόμενο γραφείο να δούμε αν η συνάδελφος πήρε το e-mail μου. Ωωω χαίρεται συνάδελφε. Τι κάνουμε. Μα πολύ αλλαγμένη σε βρίσκω σήμερα. Ωραία όμορφη και γυαλιστερή. Εκθαμβωτική με μια έντονη γυαλάδα. Τι έκανες ποιο είναι το μυστικό σου;
Ναι είμαι όντως ανανεωμένη. Η μαμά μου δεν με πίστευε. Βάζεις κρέμα μου είπε. ΟΧΙ δοκίμασε το Dove δρωτίλα και είδε την διαφορά. Μόνιμη ενυδάτωση στο δέρμα και γυαλάδα.
Ωωω χαίρομαι. Να το καθιερώσεις. Δείχνεις νεότερη και φρεσκονιμμένη. Και εις ανώτερα. Με λίγη ακόμα προσπάθεια θα είσαι στο επίπεδο που σηκώνεις το τηλέφωνο και παραγγέλλεις Toronto Special.
Τι ωραία. Τι καλά τι αεράτα και μυρωδάτα που περνάμε στο γραφείο.

Τέτοιες μέρες φυσικά μου έρχεται στο μυαλό και το άλλο. Τι είναι 15 Ιουλίου χωρίς τις σειρήνες μας. Για πές μου. Ε; Να ξυπνήσω 15 του Ιούλη και να μην ακούσω σειρήνα; Είναι σαν να και δεν ξύπνησα. Ε αμ πως. Γίνεται να μην θυμάμαι 3 φορές τον χρόνο ότι είχαμε πραξικόπημα εισβολή και κατοχή. Γίνεται; Δεν γίνεται...
Kαι όχι μόνο εμείς αλλά και οι ξένοι. Όποτε ακούω την σειρήνα μου έρχεται στο μυαλό μια παλιά ιστορία κάποιο πρωινό της 20ης Ιουλίου στο παρελθόν. Τότε που ο σεξουλιάρης Critic (προ Κούλλας Criticoulas φυσικά) ξάπλωνε τα ξημερώματα της επετείου της εισβολής στο κρεβάτι με αιθέρια ύπαρξη από το εξωτερικό.

Ξαφνικά στις 6 παρά. ΙΙΙΙΙΙιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι. Σούστα πάνω στο κρεβάτι η αιθέρια ύπαρξη από το εξωτερικό. Τι είναι αυτό ρε Critic;
Σειρήνα πολέμου είναι μην ανησυχείς γύρισε πλευρό και πάμε από την αρχή. Που τζαμέ που μας έκοψε.
Σειρήνα πολέμου τι έγινε εισβολή;
Όχι και καλά την παίζουμε όποτε έχουμε επέτειο. Κάθε χρόνο. Κάθε πρωινό της κάθε επετείου. Όποτε δεν παίζουμε με την άλλη δηλαδή ή ακόμα και σε συνδυασμό.
Το ύφος της αιθέριας ύπαρξης όλα τα λεφτά. Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το περιγράφω. Πάντως σεξ δεν είχε εκείνη την νύχτα. Φαντάζομαι σκεφτόταν. Ω ναι υπάρχουν πράγματι τόσο ηλίθιοι στον κόσμο. Ω ναι υπάρχουν και είναι στην Κύπρο. Εγώ τελικά έπαιξα με την άλλη. Την σειρήνα.

Λίγα χρόνια αργότερα με επισκέπτεται ο καλαμαράς ο φίλος από το πανεπιστήμιο. Βεβαίως φίλε μου εννοείται ότι το Critic’s-Criticoula’s house είναι ορθάνοικτο και έτοιμο να σε φιλοξενήσει. Μόνο φίλε μου έχουμε ένα μικροπρόβλημα με το νερό. Τι πρόβλημα; Δεν έχουμε 2 από τις 3 μέρες. Ναι φίλε μου. Είναι κοινό το ντεπόζιτο στην πολυκατοικία βλέπεις και είναι όποιος προλάβει. Γιατί; Γιατί φίλε μου ο πρόεδρος είναι μαλάκας και σταμάτησε τα έργα αφαλατώσεων και τώρα που δεν έβρεξε απλά δεν έχουμε.

Επόμενο πρωί. Καλημέρα φίλε μου. Πως κοιμήθηκες; Ωωωω ωραία χαίρομαι. Εγώ δεν ξέρω με πείραξαν λίγο οι ψεσινοί μεζέδες. Ναι ναι άλλωστε μπορείς να το μυριστείς κιόλας. Ναι είναι αυτή η υπέροχη ευωδιά που αναβλύζει από την τουαλέτα. Ναι φίλε μου μόλις ξεφορτώθηκα το μισό ψεσινό μας γεύμα. Μην φοβάσαι όμως θα την συνηθίσεις την μυρωδιά. Θα την απολαμβάνεις για ακόμα 24 ώρες μέχρι να έρθει το νερό.
Στην άλλη τουαλέτα να πας; Ε εκεί είναι λίγο καλύτερα. Εκεί θα διακρίνεις την γνωστή asparagus pee μυρουδιά (άλλως κάτουρα του σπαραγγιού). Ναι ναι είναι από τα αγρελλούθκια που έφαεν η Κούλλα Criticoula και τόσο σου άρεσαν και εσένα. Θα συνδυάσετε τις μυρουδιές σας. Ναι φίλε μου μοναδικές στιγμές. Ευτυχώς που ήρτες.
Μπανάκι θέλεις φίλε μου; Βεβαίως. Τώρα να φέρω την σικλούδα και το μπρίκι.

Ναι είναι υπέροχα εδώ στο νησί της Αφροδίτης. Είναι υπέροχα. Ειδικά σήμερα το απόγευμα που θα ανεβώ τα 200 σκαλιά της πολυκατοικίας μου και θα μπω στο δροσερό μου διαμέρισμα. Θα βγάλω τα ρούχα μου να μείνω με το μποξεράκι. Θα ανοίξω διάπλατα τα πόδια μου να μου φυσήξει ο υπέροχος δροσερός αέρας του Λευκωσιάτικου απογεύματος στα σκέλια να δροσιστώ. Ναι ναι πόσο αγωνιώ. Γιατί το βραδάκι. Με το κερί μου στο μπαράκι και την ζεστή μου μπύρα υπέροχα θα περάσω με τους άλλους γυαλιστερούς και μυρωδάτους Λευκωσιάτες.

CyWorld - CyWorld - Party time - Excellent.

6 σχόλια:

  1. Στα μπαρ δικαιούμαστε δικές μας παγωνιέρες αλλά μόνο με πάγο μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βάλεις τα λουστρίνια σου τζιαι λίη μπριγιαντίνη τζιαι να πάεις σε κανένα ουζερί του χαιρκού για γιαλλιστερές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ise GONZO journalist. Evge! mpravo. Doke piesi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύσκολα τα πράματα αγαπητέ. Σε λίο νομίζω θα ξεκινήσει κρουαζιέρα το σολφρίνι τζιαι θα τραγουδά ο Πέτρος Τζαμτζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρήκα λύση σε όλα τα πιο πάνω προβλήματα. Άμεση εκμετάλλευση των υψηλών επιπέδων μεθανίου που παρατηρήθηκαν στην ατμόσφαιρα την τελευταία εβδομάδα από τις πολιτικές πορδές. Εγώ βρίσκομαι σε συνεχή εγρήγορση με τον αναπτήρα ανά χείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή