CYPRUS CRITIC

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ω μα τι καμπάνια


Έτσι ρε. Για να δείξουμε παντού ότι είμαστε μπροστά στην διαφήμιση. Έχουμε όραμα μπορούμε να αγγίξουμε τον πελάτη, τον καταναλωτή. Να τον κερδίσουμε. Ναι είμαστε μπροστά στην διαφήμιση.

Εμένα πάντως η νέα καμπάνια του ΚΟΤ εκέρδισε με. Τζαι οι μόνο εμένα που είμαι Κυπραίος αλλά τζαι τους ξένους. Τι ατάκα θεέ μου! Πολλά μπροστά. «2,392,228 τουρίστες βλέπουν στο χαμόγελό μας…την Κύπρο!» Μια πρόταση που κρύβει ένα τεράστιο νόημα. Με 8 λέξεις ο διαφημιστής μας δίνει να καταλάβουμε τι θα πει Κύπρος. 



Και όμως μια χώρα με μόλις 800,000 κατοίκους μπορεί να φιλοξενεί 2,392,228 τουρίστες. Ο yes really!!!!! Μα τόσους πολλούς; Ε τότε τούτοι πρέπει να ξέρουν τι κάμνουν. Εν καθηγητές. Και στο χαμόγελο των ιθαγενών, (οι οποίοι παρεπιπτόντως είναι μονίμως χαμογελαστοί σαν τους χάχες) ο τουρίστας βλέπει……κρατηθείτε….. την Κύπρο. Ω ναι βλέπει την Κύπρο. Τι νόημα! Τι επιφοίτηση!

Τζαι φαντάζομαι ούλλοι, όπως τζαι εγώ άλλωστε, μπορείτε να φανταστείτε τους πιο πάνω επαγγελματίες με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους. Ναι σίγουρα. Θέλει λίο σφίξιμο αλλά σιγά σιγά έννα σας έρτει. Όπως την δυσκοιλιότητα. Θέλει όμως φαντασία.

Ο σερβιτόρος ας πούμε στην τουριστική στην φώτο πάνω δεξιά. Όϊ μα σας παρακαλώ πιπέρι στο στόμα. Εν τζαιν όπως τον θυμάστε. Έννεν πλέον ο κακόκεφος, μονίμως εκνευρισμένος κοτσούθκιας που αν του πείτε τζαι καμιά κουβέντα παραπάνω έννα σας φτύσει μες το φαί. Όι φυσικά. Πλέον τα εστιατόρια προσλαμβάνουν σε μόνο αν είσαι κάτω των 35, φορείς παπιγιόν, έσιεις ταπελλούα χωρίς το όνομα σου πάνω τζαι επίσης είσαι τραβεστί. Ναι ναι. Αν δεν είσαι τραβεστί έν έσιει τίποτε. Χαμόγελο αλά στάρ του χόλιγουντ και κοκκινάδι όπως την Jessica Rabbit. Όι κουμπάρε αν μεν έσιει μια φάουσα κοτσινάδι ο σερβιτόρος εγιώ εν ξανατρώω δαμέ. Ναι ρε εν τρώω. Έννα σας σίρνω το σουβλάκι πίσω.
Α τζαι επίσης πας το τραπέζι μου πλέον θέλω 2 ποτσούθκια με λάδι δίπλα δίπλα. Ξύδι εν θέλω όϊ κομμένο το ξύδι φέρνει μου ξυθκιατό. Θέλω το ακριβώς όπως την φωτογραφία. Εμένα ο ΚΟΤ έτσι με έμαθε.

Γιατί η άλλη κάτω αριστερά. Τζείνη πρέπει να ένει προσωπικό εδάφους της Cyprus Airways. Ε σίουρα ρε με έτσι χαμόγελο τι μπορεί να ένει. Όϊ βέβαια έννεν κυβερνητική τι εννοείς; Εν πάντα χαμογελαστή τζαι πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει. Α τζαι εν έσιει extensions στα μαλλιά της α. Εν φυσικά. Τζαι το φουλάρι φορεί το πάντα. Τζαι άμαν εν 40 βαθμούς πόξω εν τη κόφτει Έσιει πειθαρχία τζαι φορεί το. Τζαι ας φκάλλει παούρμα.

Ο πιο ωραίος όμως εν κάτω δεξιά. Ξεχάστε τον ταξιτζή με το μαλλί σαν τον Παναγιώτη Φασούλα το 1987, την φανέλα την ξοβαμμένη, το τσιάρο στο στόμα, τον αγκώνα πόξω που το παράθυρο τζαι την σκεμπέ που τζίζει στο τιμόνι. Ξεχάστε επίσης την μυρωθκιά του που ετσακκώθηκε εδώ και χρόνια με το μπάνιο τζαι το αποσμητικό του. Όχι πλέον. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Στην τουριστική μπαίνεις στο ταξί τζαι τα πάντα είναι διαφορετικά. Η μυρωδιά μασχαλίλας είναι πλέον μια γλυκόπικρη (γλυκόξινη;) ανάμνηση του παρελθόντος. Οι μονολεκτικές απαντήσεις και η αγένεια δεν έχουν θέση πλέον στο Κυπριακό ταξί. Πλέον ο Κύπριος ταξιτζής είναι ένας λεπτός γυμνασμένος σαραντάρης. Έχει γλυκό χαμόγελο, είναι χτενισμένος, ελαφρώς αξύριστος όπως προστάζει η μόδα, περιποιημένος και σέξι. Ένας ταξιτζής που μπορείς να φέρεις για γαμπρό στην μάνα σου και θα την κερδίσει. Δεν κλέβει, βάζει πάντα ταξίμετρο, είναι γλυκούλης και δεν προσπαθεί ποτέ να την πέσει σε μεθυσμένες Εγγλέζες τουρίστριες. Never.

Ε την τέταρτη φωτογραφία να σας πω την αλήθκεια εν τη έπιασα. Εν φτάνω σε διορατικότητα τον διαφημιστή για να το πιάσω το νόημα. Νομίζω όμως ότι κρύβει ένα σεξουαλικό νόημα. Δηλαδή μπορεί να έχουμε εξευρωπαϊστεί αλλά ο Κύπριος εραστής που γνωρίσατε την δεκαετία του 80 ακόμα ρέει στο αίμα μας. Yes.
Alo baby you want to go beach with me? Ι buy you sex on the beach drink then hehehe, και άλλα τέτοια ρετρό ωραία. Το cheeky smile του νεαρού Κύπριου κρύβει πολλά. Η στάση του επίσης. Ανοιχτά σκελια, ύπουλο χαμόγελο, το ένα χέρι στο γόνατο να φαίνεται τζαι το άλλο;;;; Α; Που είναι κρυμμένο το άλλο; Πονηρούλη!!!!

Αυτά είναι. μπράβο ρε ΚΟΤ. Φοβερή καμπάνια. Μπράβο ειλικρινά. Welcome friends to Cyprus.

43 σχόλια:

  1. ξέρω ξέρω είμαι πρήχτης

    αλλά τι να κάμω, έλα που εν μεινίσκω μόνο στις ατάκες τζαι στις πασιαμικές χαριτωμενιές

    http://cyprus-critics.blogspot.com/2012/08/blog-post_20.html?showComment=1345548694681#c9018520684084065213

    osr21 Αυγούστου 2012 2:31 μ.μ.
    αυτό που είχα πει ήταν ότι το μόνο που πρέπει να μας κόφτει είναι απλά και μόνο οι καταθέτες και οι εργαζόμενοι στην λαική τζαι στα @@ μας η λαική τράπεζα καθαυτή

    δηλαδή, να παττίσει, να εξασφαλίσεις ΜΟΝΟ τους καταθέτες τζαι τους εργαζομένους τζαι μετά να την κρατικοποίησεις χωρίς να μας κόφτουν ούτε οι μέτοχοι της ούτε οι δανειστές της

    ας κάμουν αγωγες κατά των υπευθύνων διοικητικών κλπ όπως κάμνουν ούλλοι οι μαλάκες εκτός οι τράπεζες



    το επιχείρημα που χρησιμοποίησες κατά αυτής της πρότασης ήταν ότι τα περιουσιακά στοιχεία δεν φτάνουν να ξοφλήσεις τους μισούς καταθέτες

    στην απάντηση σου γράφεις το εξής:
    "Τα καταθετικά και δανειακά χαρτοφυλάκια του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος είναι γύρω στα 70δις."

    πόσα τελικά εν τα λεφτά των καταθέσεων ξέρουμε; γιατί μόνο τούτο μας κόφτει σε σχέση με το δικό μου επιχείρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @osr: εξήγα μου εσύ που «δεν μένεις στις χαριτωμενιές» όπως λαλείς αντιθέτως με εμένα γιατί το πιο κάτω που έγραψα δεν είναι απάντηση.

      Θα σου δώσω ένα απλούστατο παράδειγμα τζαι ελπίζω ότι θα το δεχτείς αν τζαι αμφιβάλλω.
      Τα καταθετικά και δανειακά χαρτοφυλάκια του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος είναι γύρω στα 70δις. Τα δάνεια αυτή την στιγμή είναι άνω του 10% υπερήμερα (δεν πληρώνονται). Άρα στα βιβλία περνούν ως ζημιά και η τράπεζα χρειάζεται περισσότερο κεφάλαιο να τα καλύψει.

      Η Τρόικα πριν ένα μήνα είπε ότι πρέπει να γίνει επανεκτίμηση των ακινήτων που χρησιμοποιούνται ως collateral. Άρα όλα τα δάνεια τα οποία οι τράπεζες δεν θεωρούσαν υπερήμερα γιατί είχαν εξασφάλιση ψηλότερη από την αξία του δανείου (δηλαδή την αξία του ακινήτου) θα περάσουν και αυτά στα βιβλία ως υπερήμερα.
      Προβλέπεται ότι το ποσοστό των υπερήμερων θα υπερβεί το 20%. Άρα με απλούς υπολογισμούς το δανειακό χαρτοφυλάκιο θα αξίζει 14δις λιγότερα από ότι το καταθετικό. Μόνο από αυτό τον απλό υπολογισμό τα κουτσιά ενι φκαίνουν…

      Αν θέλεις παράδειγμα όμως χειροπιαστό για να πειστείς (επειδή εγώ είμαι αχάπαρος τζαι λαλώ πελλάρες) παρακολούθα την πώληση που προσπαθεί να κάμει στην Εμπορική Τράπεζα στην Ελλάδα η Credit Agricole. Δανειακό χαρτοφυλάκιο κοντά στα 20δις και περιουσιακά στοιχεία. Δε την αξία της εξαγοράς που θα γίνει και μετά ξαναμιλούμε. Δε πόσα θα πουληθεί μαζί με την ακίνητη ιδιοκτησία της.

      Τέλος όπως σου ανέφερα το καταθετικό πορτοφόλιο είναι συγκεκριμένα 70,8δις με τα τελευταία στοιχεία του Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως αποταθείς στην Κεντρική τράπεζα.

      Διαγραφή
    2. καλά ρε φίλε τι ακριβώς εν καταλάβεις;

      πριν έγραψες ότι
      "Τα καταθετικά και δανειακά χαρτοφυλάκια του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος είναι γύρω στα 70δις."

      δηλαδή προηγουμένως για το ίδιο ποσό αναφέρθηκες τόσο στα καταθετικά όσο και στα δανειακά


      άλλον πράμα τα καταθετικά
      τζαι άλλον τα δανειακά

      τωρά λαλείς ότι μόνο τα καταθετικά εν 70 δις

      τζαι απλά λαλείς το έτσι χωρίς να λαλείς που το ήβρες τζαι αν εσιεις κάποιο λινκ

      εγώ προσπαθώ να έβρω τζαι δυστυχώς εν υπάρχει τέτοιο στοιχείο

      ΔΕΝ ξέρω πόσα είναι τζαι γιαυτό ρωτάω επειδή εσύ τάχα είπες ότι εν θα φτάνουν ούτε για τις καταθέσεις

      ποιος εν που εν ο στόχος σου ρε κουμπάρε τελικά
      απλά να κράζεις;

      οξά να τα στηρίζεις τζαι τούτα ούλλα

      το επιχείρημα μου εμένα είναι να δούμε πόσα είναι οι καταθέσεις ΜΟΝΟ

      τζαι να υπολογιστεί η αξία της τράπεζας για να φκει στο σφυρί ώστε να τους καλύψει

      πριν κατηγοράς τους άλλους επί παντός επιστητού φρόντισε εσύ να τεκμηριώνεις τζείνα που λαλείς

      πάντως αν κρίνω ότι τα γνωστά αξιόγραφα της τράπεζας κύπρου που έγιναν κωλόχαρτα είναι 1,4 δις τότε οι καταθέσεις συνολικά εν έσιει περίπτωςση να φτάνουν τάχα τα 70 δις

      οπότε απλά προσπαθείς να ξεφύγεις που την αυθαιρεσία που ειπες

      Διαγραφή
    3. 70.8 to sunolo twn a kata8esewn ton iounio.... Aurio 8a exeis kai perisotera stoixeia gia na doume poios en o portis...

      Διαγραφή


    4. εσύ αναφέρθηκες σε συγκεκριμένα ποσά ρε

      τζαι όι εγώ

      βάρτα στοιχεία να δούμε τι επιλογές υπάρχουν

      Διαγραφή
    5. Ανακοινώνονται στον τύπου σχεδόν κάθε μήνα... Το τελευταίο νομίζω εν τουτο

      http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=156453

      Διαγραφή
    6. ωραία τωρα που έχουμε τα στοιχεία ας δούμε κάποια πραγματούθκια

      το ΑΕΠ της Κύπρου μας είναι περί τα 18 ΔΙΣ

      οι καταθέσεις των τραπεζών 70 ΔΙΣ συνολικά

      οι καταθέσεις των κυπρέων είναι στα 43 ΔΙΣ



      πρόβλημα έχουν η Λαική και η Κύπρου

      πόσα δις καταθέσεις έχουν τούτοι οι δκυο τοκογλυφικοί οργανισμοί;

      επειδή εν οι πιο μεγάλοι τοκογλύφοι στην Κύπρο ας πούμε πχ ότι έχουν συνολικά μαζί χοντρικά 25 ΔΙΣ

      στην ισλανδία οι τρεις τράπεζες κατείχαν κεφάλαια 10 φορές μεγαλύτερα του ΑΕΠ της χώρας

      ας δούμε τι λέει ο Economist
      http://www.economist.com/node/17732935?zid=295&ah=0bca374e65f2354d553956ea65f756e0

      Iceland's recuperation seems to offer two big lessons for Ireland and other troubled euro-zone countries. The first is that the extra cost to a country of not standing by its banks can be surprisingly small. Iceland let its banks fail and its GDP fell by 15% from its highest point before it reached bottom. Ireland “saved” its banks and saw its output drop by 14% from peak to trough.
      ------------
      By the time its three biggest banks collapsed in 2008, the country's banking assets had grown to ten times GDP. The state could not afford to backstop the whole system, as Ireland (whose domestic banks had assets of 200-300% of GDP) tried to. Instead it rescued the bits needed to keep the economy running. The domestic deposits of the failed banks were transplanted to new banks. Packages of mortgages and business loans were transferred at a discount to be the new banks' assets. Banks' foreign investments and (far larger) foreign debts were left behind.

      Making foreign creditors pick up the bill for the banks' excesses in this way has spared Iceland's taxpayers and depositors.

      οι οφειλές σε ολλανδούς και άγγλους καταθέτες ανερχόταν στο ποσό των
      4 ΔΙΣ

      ενώ αρχικά η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε με τις δύο κυβερνήσεις ο ισλανδικός λαός ξεσηκώθηκε έστειλεν στον δκιάολο τον πρωθυπουργό ο οποίος δικάζεται για ποινικά αδικήματα όπως τζαι πολλοί αξιωματούχοι και έκαναν δημοψήφισμα με ακριβώς αυτό το ερώτημα

      δηλαδή αν θέλει ο ισλανδικός λαός να πληρώσει τις οφειλές μιας εκ των τριών ιδιωτικών τραπεζών προς καταθέτες ολλανδία και αγγλίας

      http://www.economist.com/node/15603167?zid=295&ah=0bca374e65f2354d553956ea65f756e0
      ON MARCH 6TH Icelanders go to the polls to vote in an historic referendum. They must decide whether to accept or reject a deal made by their government to repay to the British and Dutch authorities €3.9 billion ($5.3 billion) lost by British and Dutch savers in Landsbanki, a failed Icelandic bank.


      93% του κόσμου στην Ισλανδία είπεν ΟΧΙ στους τοκογλύφους

      Only a bit of this extra debt is down to the budget deficits run up in recession. Part of it is the capital provided to the new banks; some of it is IMF loans; and some is the losses made by the central bank on loans to bust banks. Another big chunk is the €4 billion ($5.4 billion) Iceland owes to the British and Dutch governments to cover deposit-insurance payments made to small savers in Icesave, a subsidiary of Landsbanki, a failed bank. A deal to pay off that debt was rejected in a referendum in March; a less onerous settlement is now being debated. Much of the money would be recovered from Landsbanki's assets, at the expense of other creditors.

      Διαγραφή

    7. http://www.exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2011-2012/286-mathimata-apo-tous-vikings

      Tο πρώτο πράγμα που έκανε η νέα κυβέρνηση ήταν να διαπραγματευτεί με την αγγλική και την ολλανδική κυβέρνηση, που πίεζαν για την εξόφληση των πολιτών τους. Ήρθαν σε συμφωνία, η οποία πέρασε από το ισλανδικό κοινοβούλιο και προέβλεπε να πληρώσει ο λαός την ζημιά που ιδιωτικές εταιρείες, οι τράπεζες δηλαδή, είχαν δημιουργήσει. Η απόφαση του κοινοβουλίου πήγε στον Πρόεδρο της χώρας για επικύρωση, ο οποίος όμως κάτω και από την πίεση της κοινωνικής βάσης, αρνήθηκε να την υπογράψει και κάλεσε σε δημοψήφισμα.
      «Στην ουσία ήταν ένα ερώτημα, εάν οι καθημερινοί άνθρωποι της Ισλανδίας, αγρότες, ψαράδες, νοσοκόμες, γιατροί, νέοι και μεγάλοι άνθρωποι, θα έπρεπε να γίνουν υπεύθυνοι για την αποτυχία μιας ιδιωτικής τράπεζας", εξηγεί ο Πρόεδρος της ισλανδικής Δημοκρατίας, Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. "Για να το θέσω διαφορετικά: Έχουμε ένα σύστημα στο οποίο τα κέρδη των τραπεζών οδηγούν σε υπερκέρδη για τους μετόχους και σε μπόνους για τους τραπεζίτες, αλλά οι ζημιές των τραπεζών επιβαρύνουν την κοινωνία; Δηλαδή ιδιωτικοποιούμε τα κέρδη και κοινωνικοποιούμε τις απώλειες;" αναρωτιέται ο κύριος Γκρίμσον.
      Η απόφασή του Προέδρου έκανε έξαλλη τη διεθνή οικονομική κοινότητα και κατακρίθηκε από εχθρούς και φίλους ως λαϊκιστική και αδιέξοδη. Άνθρωποι της ευρωζώνης απείλησαν ότι η Ισλανδία θα μετατραπεί σε «Κούβα του Βορρά», θα απομονωθεί, θα γίνει κράτος - παρίας. Ωστόσο η απόφαση του κ. Γκρίμσον ήταν αμετάκλητη. Και τον Μάρτιο του 2010, ο ισλανδικός λαός με το συντριπτικό ποσοστό του 93%, αρνήθηκε μέσω του δημοψηφίσματος να πάρει στις πλάτες του τα χρέη των τραπεζών.
      "Φτάνεις σε αυτά τα σταυροδρόμια, όπου από τη μια πλευρά είναι οι απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών και από την άλλη είναι η δημοκρατική βούληση του κόσμου. Μπροστά σε με μια τέτοια επιλογή, η απάντησή μου ήταν και είναι ξεκάθαρη: Η δημοκρατική βούληση του κόσμου πρέπει να επικρατήσει!» επισημαίνει με νόημα ο Ισλανδός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
      Θορυβημένοι Άγγλοι και Ολλανδοί από το ηχηρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κάλεσαν την Ισλανδική κυβέρνηση προκειμένου να ξανασυζητήσουν το θέμα. Τους προσέφεραν καλύτερους όρους από την προηγούμενη φορά. Ωστόσο και πάλι ο Πρόεδρος έδειξε την κάλπη του δημοψηφίσματος. Και πάλι το αποτέλεσμα ήταν "Όχι".
      "Ποια είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ευρώπης στον πολιτισμό;" διερωτάται ο κ. Γκρίμσον. "Δεν είναι η οικονομία των αγορών. Είναι η δημοκρατία, η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ευρώπης στον κόσμο. Υπάρχουν χώρες σήμερα που έχουν πολύ δυνατές οικονομίες, αλλά πολύ λίγη δημοκρατία".



      Διαγραφή
    8. ----------

      όταν πλέον κατάλαβαν όλοι μαζί και το ΔΝΤ ότι οι ισλανδοί δεν είναι έλληνες ιρλανδοί πορτογάλλοι κυπρέοι τζαι άλλοι λαοί που κάμνουν ό,τι τους πουν οι τραπεζίτες τους

      διαπραγματεύτηκαν ένα δάνειο με λογικούς όρους που δεν προκαλούσαν φτώχεια στον ισλανδικό λαό



      ------------
      "Τα σκανδιναβικά κράτη δάνεισαν στη χώρα $ 2,5 δις, ενώ το ΔΝΤ εμφανίστηκε μετά από 35 χρόνια στην Ευρώπη για να δανείσει στην Ισλανδία $ 2,1 δις. Τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ ανέλαβε ο υπουργός οικονομικών Steingrimur Sigfusson, σφοδρός πολέμιός του μέχρι τότε.
      Από την 1η στιγμή ήταν ξεκάθαρος μαζί τους:
      «Συνειδητοποιείτε ότι έρχεστε σε ένα σκανδιναβικό κράτος κοινωνικής πρόνοιας, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινωνικό κράτος; Αυτή είναι μια νέα εμπειρία για σας. Και πρέπει να το γνωρίζετε αυτό!»,
      τους είπε.
      Και εξηγώντας το πώς εξέλαβαν οι ιθύνοντες του ΔΝΤ τα λεγόμενά του, συνεχίζει:
      «Ήταν αρνητικοί στην αρχή, αλλά όταν είδαν ότι είμαστε σοβαροί και είχαμε στιβαρά επιχειρήματα γι’ αυτά που σκοπεύαμε να κάνουμε, το δέχτηκαν και μας επέτρεψαν να σχεδιάζουμε τα μέτρα έτσι όπως εμείς νομίζαμε ότι θα ήταν καλύτερα για τη χώρα».
      Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ισλανδία, Franek Rozwadowski, δηλώνει ότι έχει εκπλαγεί από το πώς πήγαν τα πράγματα:
      «Είναι μάλλον αλήθεια ότι οι άνθρωποι της μεσαίας και εργατικής τάξης καταλήγουν να πληρώνουν δυσανάλογα το κόστος της κρίσης. Είναι ατυχές αλλά αυτό φαίνεται να συμβαίνει. Αλλά, δεν ήταν αυτή η περίπτωση της Ισλανδίας. Ένα από τα πράγματι αξιοσημείωτα στοιχεία αυτού του προγράμματος που οι αρχές σχεδίασαν και εφάρμοσαν, είναι ότι πήραν αρκετά μέτρα για να προστατέψουν το φτωχότερο μέρος του πληθυσμού, τη μεσαία τάξη και τους φτωχούς».
      Και καταλήγει: «Νομίζω πως αυτό ήταν ένα σημαντικό και σπουδαίο επίτευγμα των ισλανδικών αρχών. Στην περίοδο μετά την κρίση, η ανισότητα στην κατανομή εισοδήματος έχει γίνει, για την ακρίβεια, λιγότερη, παρά μεγαλύτερη».

      Με οδηγό τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους και προσανατολισμό την αύξηση της φορολογίας στα εύπορα κοινωνικά στρώματα, η χώρα βαδίζει στο σωστό δρόμο. Όπως επισημαίνει ο κ. Sigfusson:
      «Τώρα που έχει περάσει καιρός από την κρίση μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Τα πράγματα πήγαν καλά για την Ισλανδία γιατί ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, δεν υπάρχουν πλέον συζητήσεις για πτώχευση ή τέτοια πράγματα, η αποκατάσταση προχωρά, η οικονομική ανάπτυξη που αναμένεται αυτό το χρόνο είναι 2.5-3%. Η ανεργία πέφτει συνεχώς και οι περισσότεροι δείκτες σήμερα δείχνουν βελτίωση. Αλλά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο».
      Η Ισλανδία αποτελεί σίγουρα ένα διαφορετικό παράδειγμα διαχείρισης της κρίσης που προέκυψε από την κατάρρευση των τραπεζών της.
      Οικονομικά, πολιτικά, δικαστικά και πολιτισμικά προσπάθησε να λειτουργήσει όχι με βάση τις απαιτήσεις των αγορών που την έφεραν στο χείλος της καταστροφής, αλλά με επίκεντρο τον πολίτη και τα συμφέροντά του"

      Διαγραφή
    9. οπότε

      κάτι που μπορεί να γίνει εφόσον φυσικά υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση

      να ανακληθεί το διάταγμα που ψήφισαν οι βολευτές σου άχρηστε κυπρέε δημοκρατικέ ψηφοφόρε που ακριβώς τα έδωσαν όλα στους μάστρους τους δηλαδή τις τράπεζες

      http://osr55.wordpress.com/2012/05/18

      Αυτούσιο το 5σέλιδο διάταγμα (και όχι νομοσχέδιο) της Βουλής για την Λαϊκή Τράπεζα… Παίρνει 1.8 ΔΙΣ από το κράτος, σε 5 χρόνια μπορεί να επαναγοράσει τις μετοχές της και να έχει ξελασπώσει με μόνο αντάλλαγμα τις μειώσεις των μισθών του προσωπικού της!!!!


      να κάνει το ίδιο μελέτη και όχι κάποιος ιδιώτης όπως η μπλακ ροκ κλπ με πλήρη διαφάνεια να διαφανεί ακριβώς τα ποσά που χρωστάει ο τοκογλύφος της λαικής τράπεζας και της κύπρου

      να τα δείξει στον κυπριακό λαό τζαι να τεθεί ένα ερώτημα πολιτικό

      αν πχ τελικά οι ξένοι έχουν καταθέσεις ύψους 10 δις από τους δύο τοκογλύφους και δεν μπορεί να επιστρέψει στους καταθέτες πχ τα 7 δις

      τότε απλά να πει στους καταθέτες των ιδιωτικών αυτών οργανισμών να πά να γαμηθούν όπως έκαναν οι ισλανδοί πχ

      όχι ακριβώς με αυτό τον τρόπο φυσικά

      αλλά να μην επιβαρυνθεί ο κυπριος πολίτης τις ζημιές που προκάλεσε ένας ιδιώτης

      να γίνει όπως έγινε με την περίπτωση της ισλανδικής τράπεζας

      να πάρουν από τα άσσετς τόσο της λαικής όσο και της τράπεζας κύπρου και να δώσουν όσα μπορούν να δώσουν χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου ο φορολογούμενος

      αυτά προς το παρόν

      περιμένω σχόλια αν έχεις τεκμηριωμένα κατά αυτού του σεναρίου πχ και όχι αοριστολογίες ατακολογίες που δεν τεκμηριώνοτναι πουθενά όπως τόσο αρέσκεται να κάνεις

      Διαγραφή
  2. Χεχε στα λόγια μου έρχεσαι! Δες το τελευταίο μου ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτήσω σε παρακαλώ ποιόν χλευάζεις; Tον KOT ή τους επαγγελματίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας υποθέσουμε ότι είσαι εσύ ο υπεύθυνος του ΚΟΤ για την προώθηση του τουρισμού στην Κύπρο τζιαι βάλλουν σε να κάμεις καμπάνια.
    Τι εναλλακτικό θα έκαμνες, καλύτερο που τούτη τη διαφήμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ομαλή μετάβαση της Γερμανίας από τον Φασισμό του Χίτλερ στο Φασισμό της Μέρκελ. Κι εμείς πάλε διαλέγουμε τους σωστούς φίλους. Φτου στη Μέρκελ φτου και σε σας που ζείτε και υποστηρίζετε το καθεστώς τους.

    http://www.youtube.com/watch?v=e5jqLym56Yc&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν έχει τίποτα να μπούμε μες στην αρχιεπισκοπή να κάμουμε τα δικά μας έρκουμε βουρητή!! σοβαρά τωρά μεταφράζουμε με κάτι παιθκιά στα κυπριακά πανκ τζαι ποτούτα ούλλα!!
      Πίσσες κοράζινοι με νύσhια ακκανωτά
      επέσασιν πάστην φτωσhήν την εργαθτιάν
      κράζουσιν σαν τους σhύλλους για γαίμαν διψούν
      Τη λαϊκήν την κύπρον μας στην κρεμάλλαν να δουν
      ...
      εννεν τέλειο; αμαν το βάλουμεν στο τουμπ εννά σ το καμω ποστ
      ----Κονσουέλλα extra small----

      Διαγραφή
  6. Συγκρίνεις τη Μέρκελ με κάποιον που δολοφονήσε 6 εκατομμύρια ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eolica: Καλό.... είχα το θεωρήσει παράξενο που γενικά εν εδώθηκε η πρέπουσα σημασία σε μια καμπανια τέτοιου επιπέδου...Φαίνεται ότι οι παραπάνω εν διακοπές ακόμα

    Evroskarseras: Εεε νομίζω τον ΚΟΤ... Για τους επαγγελματίες ισχύει το «εγώ στραώννω τζαι πουλώ εσύ άμπλεπε τζαι αγόραζε». Ετοιμάσαν τους μια βλακωδέστατη καμπάνια σαν μεν την γοράσουν

    Misharos: Φίλε εν εσπούδασα marketing αλλά προσέχω ότι ο σερβιτόρος εν όπως την τραβεστί που το πολύ το κοτσινάδι τζαι ότι πας το τραπέζι έσιει 2 ποτσούθκια με λάδι αντί να βάλουν τζαι ένα ξύδι. Τόσο πρόχειρα το εκάμαν.
    Γενικά όμως θωρώ βλακεία ολόκληρο το σκεπτικό της διαφήμισης. Ένι ξέρω τι έπρεπε να κάμουν. Είπα σου εν εσπούδασα marketing τζαι από ότι φαίνεται ούτε ο υπεύθυνος διαφήμισης του ΚΟΤ.

    Disdaimona: Εν νομίζω να εν πολλά φασιστική η Γερμανία. Και από ένα απλό ταξίδι νομίζω το αντιλαμβάνεσαι. Υπάρχει απόλυτη ελευθερία σε βαθμό αναρχίας πολλές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εννεν κοτζιναδι που φορώ.
    που την πολλη δουλειά εφτυσα γαιμα τζαι εγλυψα τα χειλη μου.
    επισης ξερογλυφουμαι που θωρω τους ρωσσους να τρωσειν τους μεζεδες που τους σερβιριζω αλλα εγω εν ημπορω να τους γοράσω.

    Μετα τιμης,
    Ο σερβιτόρος.

    Υ.Γ. το δευτερον ποτσίν έννεν λάδι που έχει αλλά δάκρυα (εν νακκον μιλλωμενα). Είναι πλέον μαστ στην κυριακή κουζίνα, τωρά που θα την απολαμβάνουν μονον οι ξενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά γελάω μαζί σας γιατι τα λετε ολοι εξώ απο τα δόντια.Αλλά ετσι μαθατε.Να κρυβεστε πισω απο μια οθονη και να σχολιαζετε.Θρασύδειλοι!!! Ξυπνατε ρεεε!!...Υπάρχει και ζωή. Ξερόλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι αποτέλεσμαν έχει το απλά να μουρμουρούμεν για κάτι; Θα ήταν χιλιάδες φορές καλύτερο να επαρουσιάζαμε μια άλλη λύση, αφού δεν μας αρέσκει κάτι που βλέπουμε.
    Τζιαι για πολιτική, τζιαι για οικονομία, τζιαι για μάππες, ούλλοι έιμαστεν ειδήμονες, αλλά δε βλέπω κανένα να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τζιαι να προτείνει λύσεις.
    Εν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά, απλά όταν δεν μας αρέσει κάτι εν καλά να προτείνουμε λύσεις, όπως κάμνεις εσύ με την οικονομία κάτι το οποίο κατέχεις, αλλιώς κάμνουμε μια τρύπα στο νερό τζιαι είμαστε θεατές μιας τραγωδίας αλλά εν της βάλλουμε τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ osr: Ε φίλε νομίζεις ανακάλυψες την τασιηνόπιττα τωρά με την Ισλανδία; Πραγματικά;
    Έγραψες ολόκληρη έκθεση (την οποία κουράστηκα τζαι εν εθκιέβασα) για να μας πεις τι; Νομίζεις ότι μας είπες κάτι καινούργιο; Η συζήτηση για το case study της Ισλανδίας πάει 3 χρόνια τωρά και ξαφνικά οοοοο το ανακάλυψε ο osr!!!!!

    Η Ισλανδία κατάφερε να σώσει την οικονομία της κάνοντας ουσιαστικά τρία-τέσσερα πράγματα.
    1 μετάφερε τις ζημιές των τραπεζών στους ιδιοκτήτες των τραπεζών και στους κατόχους ομολόγων
    2 προστάτεψε τους καταθέτες της και όχι τους ξένους (έκατσε την σε Ολλανδούς τζαι Εγγλέζους)
    3 έβαλε όριο στις τραπεζικές αναλήψεις.
    4 Μείωσε την έκθεση των υπερδανειζόμενων κατοίκων της μεταφέροντας τις ζημιές στον δανειστή. Έβαλε μέτρα όπως τα δάνεια να μην υπερβαίνουν την αξία του ακινήτου κατά πολύ, μη αναγνώριση της αύξησης της αξίας δανείων σε ξένο νόμισμα λόγω πτώσης της Κορώνας κτλ.

    Η περίπτωση της Ισλανδίας όμως έχει μια μεγάλη διαφορά από την Ιρλανδία και την Κύπρο οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιο τραπεζικό πρόβλημα. Η Ισλανδία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

    Η πιθανή κατάρρευση τραπεζών εντός της Ευρωζώνης σε Ιρλανδία, Κύπρο, Ισπανία επηρεάζει ολόκληρο το κοινό νόμισμα. Άρα δεν είναι δυνατή εκτός τζαι αν φκεις που το κοινό νόμισμα. Η Ισλανδία απλά άφησε την Κορώνα να κατρακυλήσει από το 90 ανά ευρώ μέχρι και στο 190 ανά ευρώ. Επωφελήθηκε που τούτη την πτώση για να ανακάμψει η οικονομία της η οποία έφτασε σε ανεργία το 10%, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 15% το 2009-10 τζαι ο πληθωρισμός επήε σχεδόν στο 20%.

    Επίσης με το κοινό νόμισμα η απαγόρευση αναλήψεων που επέβαλε η Ισλανδία είναι αν όχι αδύνατη πολλά πολλά δύσκολη να εφαρμοστεί εντός της Ευρωζώνης. Άρα αν δεν εφαρμόσεις την απαγόρευση πως αποφεύγεις το bank run που ούλλο το τραπεζικό σου σύστημα;

    Η Ισλανδία εκμεταλλευόμενη την φτηνή κορώνα ανέκαμψε κυρίως λόγω του εμπορίου το οποίο ανέκαθεν ήταν το όπλο της. Η Ισλανδία εκμεταλλεύτηκε τους φυσικούς της πόρους (πχ εξάγει αλουμίνιο) ενώ είχε ήδη τις υποδομές για φτηνή παραγωγή στην βαριά βιομηχανία. Επίσης είχε ήδη προ κρίσης εκμεταλλευτεί την γεωθερμία και την υδροηλεκτρική για παραγωγή ρεύματος και κοντά στο 70% της ανάγκης της χώρας σε παραγωγή ρεύματος είναι από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επίσης εξάγει ψάρι. Πολύ ψάρι. Και τέλος ο τουρισμός.

    Ούλλα τα πιο πάνω τα εκμεταλλεύτηκε λόγω της φτηνής κορώνας. Το trade balance της από ελλειμματικό προ κρίσης έγινε πλεονασματικό το 2010 λόγω εξαγωγών.

    Αλλά ακόμα τζαι αν πούμε ότι η Κύπρος φέφκει που το ευρώ τζαι υιοθετεί την πιο πάνω στρατηγική. Τι μπορεί να εκμεταλλευτεί πέραν του τουρισμού; Τι άλλο παράγει; Τίποτε. Βασίζεται ούλλη η οικονομία στις υπηρεσίες οι οποίες θα καταρρεύσουν αν υιοθετήσεις την πιο πάνω στρατηγική και αποζημιώσεις μόνο τους Κύπριους καταθέτες μεταθέτοντας τις ζημιές των τραπεζών στους ξένους επενδυτές και στις ξένες εταιρείες.

    Άρα το πιο πάνω σενάριο στην περίπτωση της Κύπρου θα φέρει ακόμα περισσότερη ύφεση και η μετάβαση στην λίρα λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της Κυπριακής οικονομίας (τουρισμός και υπηρεσίες μόνο) απλά θα καταστρέψει την χώρα.

    Τέλος αν θεωρείς ότι γράφω αοριστολογίες και ατακολογίες χωρίς να τεκμηριώνω αυτά που λέω μπορείς κάλλιστα να μεν θκιεβάζεις το blog τζαι να θκιεβάζεις άλλους που εν πιο ψαγμένοι. Έτσι μπορεί να γλυτώσουμε και οι υπόλοιποι που την γλωσσοσούρδιση που έσιεις.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όι εννα συνεχίσω να γράφω γιατί θεωρώ ότι εν πολλά σημαντικό να ξεμπροστιάζονται οι μονοδιάστατες μαλακίες που λαλείς τζαι εσύ μιμούμενος τους πολιτικούς σου βόρτους ηγέτες ότι έν έχουμεν άλλην επιλογήν κουβεντούα διούμεν τα ούλλα στις τράπεζες κόφκουμεν μισθούς κλπ

      έπρεπε να αλλάξεις 345 ποστ για να αναγκαστείς να απαντήσεις επί της ουσίας

      τουλάχιστον εσύ απάντησες επί της ουσίας όι όπως τον άρχοντα της υπεκφυγής τον στροβολιώτη τζαι τον αντιπολιτευόμενο που απλώς πετάσσουν τις ατακούλες τους τζαι φεύκουν χωρίς να απαντούν σε τίποτα

      το θέμα της ισλανδίας έσιει πολύν τζαιρό που το ανακάλυψα αν τζαι υπάρχει τεράστια προσπάθεια απόκρυψης του δαμέ ένα κείμενο που τον απρίλη του 11 http://osr55.wordpress.com/2011/04/07

      τζαι τον οκτώβρη του 11
      http://osr55.wordpress.com/2011/10/18
      πολλά σωστά τα είπες πιο πάνω όσον αφορά το τι έκανε η ισλανδία

      επισημαίνεις σωστά ότι υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές
      ότι η κύπρος είναι στην ευρωζώνη και ότι δεν παράγουμε τίποτα και ότι είμαστε μια παρασιτική οικονομία

      σε ένα σχόλιο μου δαμέ έγραφα τα εξής

      http://wp.me/pgcRl-zy


      "οι χώρες είναι εξαρτώμενες των τοκογλύφων γιατί τους αναγκάσουν οι θεσμικοί κυβερνητικοι και άλλοι παράγοντες δήθεν για ανάπτυξη κατασκευαστικά έργα κλπ κλπ

      δηλαδή τους “δανείζουν” για να πληρώνουν τις αμερικανικές ευρωπαικές γερμανικές αγγλικές εταιρείες τους να κατασκευάζουν δρόμους γεφύρια κτίρια φράγματα κλπ κλπ ειδικά σε μικρές χώρες όπως η ισλανδία χωρίς βιομηχανία κλπ

      η ελλάδα μια κατεξοχήν αγροτική χώρα έχει το “δικαίωμα” αν θυμάμαι καλά να παράγει και να εξάγει μόνο καπνό!!!!!!!!!!!!!

      για σκοπούς ανταγωνισμού και καλά

      στην κύπρο μια κατεξοχήν αγροτική χώρα εισάγουμε τα πάντα, στην κουζίνα μου έχω φακές από καναδά ρύζι από ηπα κλπ κλπ

      η κύπρος αυτή την στιγμή είναι μια κατεξοχήν παρασιτική οικονομία η οποία δεν παράγει τίποτε απολύτως

      απλώς όπως γράφεις και εσύ προσφέρει “υπηρεσίες” δηλαδή ξεπλένει όλο το βρώμικο χρήμα από ρωσσία ουκρανία κλπ από ναρκωτικά οπλα και τραφικινγκ

      αν περάσει πάντως αυτό που προωθείται από την Γερμανία ιδίως για ενιαίο ευρωπαικό εταιρικό φόρο 17% δηλαδή όλες οι χώρες της ΕΕ να έχουν υποχρεωτικά φόρο 17% τότε στην σάιπρους μας θα κλάψουν μανούλες

      Διαγραφή

    2. η ρωσία απλά θα την κάνει για άλλους φορολογικούς παραδείσους προς αμερικα μεριά ειρηνικό ωκεανό και όπου υπάρχουν κρατιδια όπως το δικό μας"

      ---------------------
      ας πάρουμε το θέμα του ευρώ
      πολλές φορές έγραψα για τούντο θέμα

      Όταν τα έλεγε ο Καζάκης πριν δύο χρόνια ήταν γραφικός…..από Τvxs Κ. Λαπαβίτσας: Το μέλλον μας είναι η δραχμή όσο και αν την ξορκίζουμε… ηχητική συνέντευξη από Iskra

      http://osr55.wordpress.com/2012/03/03


      και εδώ

      Ναι ρε μαλάκες έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στην δραχμή…επιχειρηματολογήστε γιατί όχι; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
      http://osr55.wordpress.com/2012/05/20

      Του Καζάκη οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε ότι εκτός του ότι μιλάει τεκμηριωμένα δεν σου πουλάει φούμαρα και ψεύτικες ελπίδες γενικόλογες και αόριστες

      σου εξηγεί τι σημαίνει η παραμονή στο ευρώ και τι η έξοδος και επιστροφή στην δραχμή

      έξοδος από το ευρώ όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήσεις τα πράγματα όπως είναι σήμερα

      αλλά θα αλλάξεις τα πάντα

      δηλαδή έλεγχος των κεφαλαίων που φεύγουν ή μπαίνουν στην χώρα

      παύση εισαγωγών πχ λεμονιών από την ….. αργεντινή την στιγμή που τα δικά σου αφήνονται να σαπίζουν στα δέντρα γιατί άφησες την παραγωγή να διαλυθεί ελέω επιδοτήσεων από τας ευρώπας ώστε να μην παράγεις αλλά να εισάγεις, ως επί το πλείστον γερμανικά προιόντα και φτάσαμε στο τραγελαφικό η ελλάδα να εισάγει πορτοκάλια και ….λάδι ακόμα και από την γερμανία

      θα πρέπει όμως ο λαός να είναι έτοιμος να υποστεί θυσίες για ένα δύο χρόνια και σίγουρα μετά θα υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη

      το πρωτογενές έλλειμα δηλαδή η διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων της ελλάδας χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι από τα τοκογλυφικά δάνεια είναι μόλις 2 δις

      δηλαδή αν περιορίσεις τα έξοδα σου με τρόπους απολύτως εφικτό τότε παράγεις σίγουρα όσο χρειάζεσαι

      χωρίς να ξεχνάμε ότι η ελλάδα βασικά δεν αυτή την στιγμή δεν παράγει όσα θα μπορούσε

      δηλαδή επί της ουσίας ακόμη και μόνη της η ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει όλες της τις ανάγκες"
      ----------------------
      ανακεφαλαίωση


      προσωπικά πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή σύντομα η Κύπρος θα παύσει να είναι φορολογικός παράδεισος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

      ο λόγος ο κυριότερος είναι οι απαιτήσεις της τρόικας που θέλουν αυτό το πράμα να το σταματήσουν τζαι επίσης το γεονός ότι θα αυξηθεί ο εταιρικός φόρος

      οπότε όλες αυτές οι εταιρείες θα πάνε κανένα βερτζιν αιλαν κλπ κλπ

      ειδικα όταν εννα φκει τζαι ο αναστασιάδης που θα κάμνει ακριβώς ότι του πουν οι τροικανοί


      οπότε ούτως ή άλλως το ότι η Κύπρος θα μπει σε ύφεση τούτον εν δεδομένο

      άρα η απάντηση για μένα εν τζείνο που έγραφα πέρσι σε σχόλιο μου

      ότι η Κύπρος ούτως ή άλλως θα πρέπει να αναθεωρήσει το τι παράγει τζαι να γίνουν κινήσεις προς τον αγροτικό τομέα την κτηνοτροφία που ήδη υπάρχει η υποδομή καθώς επίσης τζαι ο τουρισμός

      πάμε στο θέμα του ευρώ

      τούτον εν θέμα πολιτικής επιλογής

      δηλαδή αν επιλέξεις να σύρεις τον λαό σου στην φτώχεια και την εξαθλίωση ακριβώς όπως επιλέγουν στην ελλάδα τότε απλά μένεις στο ευρώ

      αν επιλέξεις να βγεις από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα με όλα αυτά που ήδη προτείνονται από τον Καζάκη και τον Λαπαβίτσα ίσως να να μην εξαθλιωθείς τόσο πολύ

      δαμέ εσύ σε άλλο ποστ σου έγραψες ότι έρκεται φτώχεια μεγάλη

      άρα γιατί να μείνεις στο ευρώ;
      άρα γιατί να μείνεις στην παρασιστική οικονομία;

      τούτα εν πολιτικές επιλογές που εννοείται ότι δεν τίθενται που κανένα κόμμα

      τζαι απλά υιοθετούνται αυτούσιες τζαι αναπαράγουνται τούτες οι μονοδιάστατες προπαγάνδες όπως ακριβώς κάμνεις τζαι εσύ

      είσαι δηλαδή ένας από τους παπαγάλους τούτων που κράζεις τζαι καυτηριάζεις

      λαλείς ότι εννα έρτει φτώχεια τζαι πάλε κλάνεις τζαι απλά εν προτείνεις απολύτως τίποτε

      Διαγραφή
  12. Είδες τη διαφήμιση του Καζακστάν στο Discovery channel?
    πράσινα τοπία, ουρανοξύστες, εντυπωσιακές γκόμενες, τεράστια γήπεδα και μνημεία.

    Σκέφτεσαι πουμέσα σου για 3 δευτερόλεπτα: "γουάου! μα δε το Καζακστάν!"

    Στο τέταρτο δευτερόλεπτο θυμάσαι ότι το Καζακστάν φκάλλει μεν πετρέλαιο αλλά God knows πόση διαφθορά παίζει σε τζείνες τις χώρες που την ελίτ. Κάποιος γιος του δικτάτορα προφανώς σκέφτηκε να κάμει διαφήμιση για να προωθήσει το νέο pet του, τον τουρισμό (με τα λεφτά των πετρελαίων βεβαίως). Η υπόλοιπη χώρα είναι νομάδες των στεππών με ετήσιο εισόδημα της πλάκας.

    Εγώ που είδα τη διαφήμιση του ΚΟΤ σκέφτηκα ότι πρέπει να απευθύνεται κυρίως στους Κυπραίους.Στο στυλ "δε χάχα σερβιτόρε, σύναξε τα μούτρα σου διότι εν 2.3 εκατομμύρια τουρίστες τούτοι και δεν πρέπει να τους χάσουμε", ή "ρε ττόπουζε ταξιτζή πρόσεχε ίντα που παρουσιάζεις του κόσμου. Θωρούν σε 2.3 εκατομμύρια, σύναξε το νου σου".

    Έννεν άσχημη ιδέα άμα το σκεφτείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οϊ εν την είδα του Καζακσταν.... Τώρα που εννα κατσω ποψε να την προσέξω...Πάντως για να πούμε την αλήθκεια παλιά είχε τζαι ο ΚΟΤ 1-2 καλές στο discovery…

      Πάντως ενι ξέρω αλλά εγώ ήβρα τες νάκκο αστείες τες δικές μας. Είδικα τον σερβιτόρο με το κοκκινάδι, το name tag χωρίς όνομα τζαι τα 2 ποτσούθκια λάδι. Σαν ιδέα αν στόχο έχουν τους ίδιους τους κυπραίους επαγγελματίες μπορεί να εν καλή. Αλλά σαν εκτέλεση νομίζω ήταν νάκκο χάλια.

      Διαγραφή
  13. http://www.youtube.com/watch?v=pJPUl2Wg46E

    http://www.youtube.com/watch?v=4yZtXO95YXA&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=KvmKCEKsgVU

    Μπορεί κάποιος να εργαστεί στα κατεχόμενα;

    ----Kονσουέλλα extra small----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. Ouff...otan eida to case study ths Islandias eipa...go Island...ETSI prepei na kamoume kai meis....alla nai...it seems oti bastoun mas polloi pou ta arxidia kai den exoume kati DIKO mas na mas trabhsei pou ta skata...epeidh ta exoume basisei ola stis pordes, xartolooi (sorry financial services) kai mauro xrhma...and we will get what we deserve....kapoios eipe oti tha htan kala na anaptyxoume areas opws thn iatrikh kai thn paideia...kati telos pantwn....kati REAL na prosferoume ston kosmo na erketai. Sun sea and sand and sex yparxei se pollous allous proorismous. Den einai arketo.

    2. EFYRES ME me thn diafhmhsh....kai mporei opws leei kai h drakouna ontws na einai enas unimaginative metriotatos tropos na parakinhsei to KOT tous kypraious na stamathsoume na eimaste toso toppouzoi ( i am quoting the president) kai na xamogeloume (an k me ta skata pou erkontai kata panw mas kai thn agaph mas gia moiroloi kai mourmoura...en to thwrw to kypriako xamogelo) ...kai na MEN KLEFKOUME TOUS TOURISTES.

    Prosfata akousa gia mia oikogeneia me 2 paidia pou eipe: "We tried to come to Cyprus but we could not afford it. It was cheaper to go to Vietnam for holidays as a family".

    k kati teleutaio gia ton anwnymo pou lalei oti xwnoumaste pisw apo o8ones kai anonymity. Nai file mou...nai dioti aman ta peis kai baleis kai to onoma sou...en polys o stenomyalos o kosmos pou den tha dextei auto pou les..kai mporei kai na se staurwsei, Look what happened to jesus for fuck's sake. They killed the dude and t hen they used his opinion (that's just like your opinion man) to suppress humanity kai na thn ekmetalleuontai mexri shmera sto onoma ths 8rhskeias. Aisxos

    Epollolohsa. Sorry.

    Xristina. alla den sas lew to epi8eto mou. Just in case.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Christina: Η μαλακία ένει ότι την δεδομένη στιγμή είσαι χωρίς επιλογές. Γιατί είσαι υποχρεωμένος να εφαρμόσεις το πλάνο της Τροϊκα για να δανειστείς. Αν δεν το εφαρμόσεις τζαι φκεις που το ευρώ (όπως λαλεί ο osr) πάλε εν σε συμφέρει γιατί θα πληγεί ένα από τα μόνα δύο προϊόντα που προσφέρεις τζαι έννα μείνεις μόνο με το sun booze and sex...

    Τούντα πράματα χρειάζουνται οργάνωση. Κάτι που είχε η Ισλανδία έτσι είχε την δύναμη να τους δείξει τα αρχίδια της. Εμείς εν την έχουμε την δύναμη. Άρα τρώεις που τα τρία το μεγαλύτερο τζαι σκάζεις.

    Jesus rulz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εμείς εν την έχουμε την δύναμη."

      τζαι τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμεν την δύναμη δηλαδή;

      πάντως ο λόγος που κάποιος ασκεί κριτική είναι ακριβώς γιατί θεωρεί ότι κάτι πάει λάθος τούτος που ασκεί κριτική επισημαίνει το τζαι προτείνει κάτι για να γίνει σωστά τούντο κάτι


      γιατί αν εισηγείσαι ότι ό,τι τζαι να κάνουμεν δεν θα μπορούμε ποττέ να έχουμεν την δύναμη τότε οκ

      φκάλλε τζαι συ φάουσα φάε που τα τρία το μιαλίτερο τζαι μεν κλάνεις συνέχεια ως κριτικ

      αν όμως πιστεύεις όπως λαλείς ότι


      "Τούντα πράματα χρειάζουνται οργάνωση. Κάτι που είχε η Ισλανδία έτσι είχε την δύναμη να τους δείξει τα αρχίδια της."

      τι εισηγείσαι ότι πρέπει να γίνει για να οργανωθούμε;

      εγώ μιλώ πρακτικά τζαι εν ανοικτή πρόσκληση για σένα τζαι για όποιον ενδιαφέρεται για συνάντηση για οργάνωση όπως την φαντάζεσαι

      Διαγραφή
  16. @ Kονσουέλλα extra small: Εν κάλές α!!!Οι πελλάρες.... Να τους ζητήσουμε να μας στείλουν κανένα διαφημιστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Osr: se polla aples kai genikes grammes...nomizw auto pou prospathei na pei o critic einai oti its too late na organw8oume auth th stigmh...den mporoume exoume ta lefta...anhkoume sto euro....kai prepei na mas systarisoun alloi dioti en alysidoto to problhma...to thema einai otan fkoume pou touthn thn maurh trypa se 5 10 15 20 xronia ti tha ma8oume apo to pa8hma mas kai pws tha trabhsoume mprosta....pros to paron prepei apla na epizhsoume...kai na xamogeloume....perki ertei kanenas touristas parapanw....

    xristina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χριστίνα προσωπικά όταν λέω να "οργανωθούμε" δεν εννοώ τάχα το κυπριακό κράτος οι βολευτές οι υπουργοί τζαι λοιπά άχρηστα παράσιτα

      εννοώ τους απλούς ανθρώπους τους πολίτες που εκατλάβαν ότι τούντο σύστημαν εν λειτουργεί για τον απλόν άνθρωπο αλλά για τις τράπεζες τους σιακόληες κλπ

      ποττέ ενεν too late

      τζαι η ουσία είναι ότι αν κάνεις κάτι τότε ίσως γίνει κάτι
      αν δεν κάνεις τίποτα τότε απλά δεν θα γίνει τίποτα

      .kai prepei na mas systarisoun alloi dioti en alysidoto to problhma

      ώστε η τρόικα εννα μας συσταρήσει που θέλει α

      τέσπα οκ αντιλαμβάνομαι ότι η προπαγάνδα εν τεράστια τζαι οκ

      .to thema einai otan fkoume pou touthn thn maurh trypa se 5 10 15 20 xronia ti tha ma8oume apo to pa8hma mas kai pws tha trabhsoume mprosta..


      δηλαδή τούντο πράμαν η μαύρη τρύπα ας πούμεν εν κάτι σαν φυσικόν φαινόμενο που εννα περάσει που μόνον του φαντάζομαι τζαι μετά εναν ούλλα καλά

      τζαι εννα μάθουμε τζαι που το πάθημα

      τζαι τουρίστας παραπάνω να έρτει εν ο κάθε τσόκκος τζαι ο ττόμυς ο βους που εννα τα πιάει

      τάχα εννα τα πιάει ο κόσμος;

      ντριμ ον που λαλούν τζαι στα εγγλέζικα χωρκά

      Διαγραφή
  18. re critic mallon gia na ta valeis toso entona me to servitoro mallon goustareis ton.Prosexe giati ektithese

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όντως...Έχει έντονα ζυγωματικά, μυρίζει αντρίλα αλλά ταυτόχρονα έχει αποδεχτεί και την θηλυκή του πλευρά (βλέπε κοκκινάδι)...Πως να συγκρατηθώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. I'm not sure exactly why but this site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll
    check back later on and see if the problem still exists.


    my web page ポールスミス 時計

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Each person always had a dream about how their weddings would
    be and arriving at a particular paphos car hire place can give you freedom and
    convenience while travelling.

    Check out my page - paphos Car hire companies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. My brother recommended I would possibly like
    this web site. He was once entirely right. This submit actually made my day.
    You can not believe just how so much time I had spent for this
    information! Thank you!

    my blog post ... new cellulite treatment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Hi there to еvery bodу, it's my first visit of this webpage; this blog contains remarkable and actually excellent stuff in support of readers.

    Check out my homepage; cars scrapped for cash *oziosi.org*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Hi gгeat blog! Doеs running a blog such as this rеquire a mаssive amount work?
    I have absοlutely no understanding of computer programming
    however I had been hopіng to start my own blоg in the neаr future.
    Anyhow, if you have any idеas oг tips
    for nеw blοg oωners pleаsе shаre.

    I know this iѕ οff topic however I simply neеdeԁ to ask.

    Cheers!

    my site Pick up cars for cash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Howdy fantastic website! Does running a blog similar to this require a
    massive amount work? I have no understanding of programming but
    I had been hoping to start my own blog in the near future.
    Anyhow, should you have any recommendations or techniques for
    new blog owners please share. I understand this is off topic however I just had to ask.

    Thanks a lot!

    Here is my blog post :: best cellulite treatment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. If ѕome one wishes to be uρdated with hottest technologіеѕ then hе must be vіsit thiѕ web site and be up to
    date all the time.

    Here is my sitе: compаnies thаt buy caгѕ for cаsh
    (wiki.nethique.info)

    ΑπάντησηΔιαγραφή