CYPRUS CRITIC

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Του Ντιμπέιτ το κάγκελο

Έκατσα λοιπόν εχτές να δω τους τρεις σωματοφύλακες που πάλεψαν στα μαρμαρένια αλώνια του ΡΙΚ. Τους τρεις λεβέντες μας που θα σώσουν τον χρυσοπράσινο βιλλ.... σόριν φύλλο από την καταστροφή.
 
Γενικά η εντύπωση ήταν κακή. Το όλο σκεπτικό του ντιμπέιτ με τον χρόνο ήταν μια μεγάλη πατάτα. Εμείς εθέλαμε να ακούσουμεν απαντήσεις και συζήτηση μεταξύ τους. Εθέλαμε να έχουν τον χρόνο να αναλύσουν τα μέτρα που θα πάρουν για την οικονομία τζαι εθέλαμε να συζητήσουν μεταξύ τους. Να τσακωθούν. Εθέλαμε να μεν μπορούν να χωστούν πίσω που το ρολόι τζαι να περιορίζονται σε αοριστολογίες. Εθέλαμε οι δημοσιογράφοι να ήταν πιο αναμεμιγμένοι στην συζήτηση τζαι να μπορούν να διακόπτουν όταν ακούουν μαλακίες όπως στην περίπτωση του Λιλλήκα.
 
Γενικά είπα σας ήταν μια πατάτα που όταν ετέλειωσε προσπαθούσα με δυσκολία να θυμηθώ τι είπε ο καθένας τους. Ποιες είναι τελικά οι θέσεις τους; Ποια εν επιτέλους ας πούμε τούντα γαμημένα τα σχέδια ανάπτυξης; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ βλάκες τζαι όι αόριστα. Τι εν το ακριβές πλάνο του κάθε ενός για την οικονομία με καθαρές απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα τους όταν αναλάβουν την προεδρία. Τίποτε κανένας εν απάντησε σε τούντο κομμάτι συγκεκριμένα. Να μου πει. Ως τον επόμενο μήνα ελείψαν οι λίρες. Τι θα κάμεις; Θα υπογράψεις άρον άρον να πάρουμε τα λεφτά; Ως πότε έχουμε λεφτά; Ποια θα είναι η πρώτη δόση κτλ κτλ...
 
Σε γενικές γραμμές αν πρέπει να φκάλουμε κερδισμένους και ηττημένους που τούντη μαλακία που παρακολουθήσαμε θα έλεγα ότι οι Αναστασιάδης και Μαλάς είναι στο ίδιο σημείο με πριν και ο Λιλλήκας 10 σκαλιά κάτω.
 
Ο Αναστασιάδης όπως επεσήμαναν και πολλοί δημοσιογράφοι δεν έκαμε το μεγάλο λάθος. Ήταν συντηρητικός αλλά μας έπρηξε τα αρχίδια με το κύρος που έχει στην Ευρώπη και για την εκτίμηση που του έχουν οι Ευρωπαίοι. Πρίστου....
Επίσης απέφευγε να απαντήσει ξεκάθαρα για τις ιδιωτικοποιήσεις δείχνοντας και πάλι φόβο αφού το συγκεκριμένο θέμα εν καμένο χαρτί και κάποιος επιτέλους πρέπει να φκει τζαι να πει wake up and smell the coffee, ορισμένοι ημικρατικοί οργανισμοί είναι ήδη προς πώληση. Χαλόου....
 
Επίσης κακή εντύπωση έκαμε μου η εμμονή του στον Τσίπρα ο οποίος θα συναντούσε την Μέρκελ εχτές. Αποκορύφωμα ήταν όταν έφκαλε τζαι απόκομα εφημερίδας που έγραφε για την συνάντηση να μας το δείξει...... ήμαρτον ρε....
Δηλαδή η απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι πιστός ακόλουθος της πολιτικής της Μέρκελ είναι το «μα τζαι ο Τσίπρας έννα την συναντήσει»;;;;; Φοβερό επίπεδο.
 
Επίσης η εμμονή του στην φράση ο Κυπριακός Ελληνισμός έσπασε μου την αφάνταστα. Δεν θα είσαι πρόεδρος ρε μόνο του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και των Μαρωνιτών, των Αρμένιων, των Λατίνων, ακόμα τζαι των Εγγλέζων στην Πέγεια. Αν εμίλας ως πριν ένα χρόνο θα ελάλες ότι θα είσαι και πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων αλλά που να τολμήσεις να πεις έτσι πράμα τωρά... Με τίποτε έννα σου θυμώσει το ΔΗΚΑ (ΔΗμόσιο ΚΑμπαρέ). Τζαι είπε το τρεις ή τέσσερις φορές. Τρώεις Κότσινη ρε Νίκο που μένα.
 
Επίσης κάτι ακόμα που ξέφυγε από τα κοράκια των εφημερίδων είναι ουσιαστικά η παραδοχή του ότι θεωρεί ήδη τον εαυτό του πρόεδρο. Όταν ρωτήθηκε για τα περιουσιακά του στοιχεία είπε ότι θα τα παραδώσει σε 2-3 μέρες, αν και κανονικά (αφού θα περάσει και σχετικός νόμος) θα έπρεπε να τα παρουσιάσει όταν.....αναλάβει τα καθήκοντα του!!!!!! Πού σε ρε μεγάλε...Κάτσε να φκείς πρώτα....
 
Ο Μαλάς που την άλλη ήταν μονόχνοτος και άοσμος όπως πάντα. Απέφυγε οποιαδήποτε ευθύνη για τα σκατά της διακυβέρνησης Χριστόφια παρά το ότι ήταν υπουργός της αλλά το κυριότερο απέφυγε να κάνει έστω και την παραμικρή κριτική λέγοντας ότι ίσως να έγιναν και κάποια λάθη στην πορεία......Κάποια!!!!!!
Για μένα τούτο ήταν το πιο σημαντικό αφού αν παραδεχόταν λάθη που έγιναν στην πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης και μας ανέλυε πως σκοπεύει αυτός να τα διορθώσει θα κέρδιζε περισσότερους πόντους. Αυτός όμως επέλεξε και πάλι την απόλυτη ταύτιση με την άκρως αποτυχημένη πολιτική του Ακέλ, και αυτό θα είναι και η ταφόπλακά του.
 
Γενικά δεν μπορώ να πω ότι ήταν κακός. Δεν ήταν ούτε κακός ούτε καλός τζαι μπορώ να πω ότι άφησε μια ουδέτερη εντύπωση. Σάννα τζαι εν ήταν τζαμέ ένα πράμα. Φυσικά η αλήθκεια ένει ότι τούτο έννεν κατ ανάγκη κακό με τούτους ούλλους τους λαϊκιστές που μας περιτριγυρίζουν. Μάλλον για κάλο μου φαίνεται εμένα αλλά στην τελική εν παίζει καμιά σημασία γιατί εν πρόκειται να τον ψηφίσω. Όταν πίσω σου είναι το Ακέλ ειδικά σε αυτή την περίοδο δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι μπορείς να κυβερνήσεις. Δεν μπορείς. Τέλος. Αποδείχτηκε.
 
Ο Λιλλήκας τέλος ήταν γελοίος αλλά και εκνευριστικός ταυτόχρονα. Απέδειξε και πάλι ότι δεν έχει πλάνο και απλά κλάνει τζαι ότι πιάσει. Δεν έχει κανένα απολύτως χειροπιαστό σχέδιο τζαι εγώ προσωπικά αν ήμουν στο στούντιο θα εσηκώνουμουν να του δώκω θκυο πάτσους.
 
Απαράδεχτη η συμπεριφορά του και η άρνηση του τέσσερις φορές να απαντήσει στο ερώτημα τι προτίθεται να κάνει όταν εκλεγεί. Η ερώτηση απλή αλλά απάντηση δεν πήραμε. «Τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο το πολύ. Αέριο δεν μπορούμε να πουλήσουμε μέχρι τότε και τα λεφτά δεν φτάνουν. Όταν εκλεγείς τι θα κάνεις θα χρεοκοπήσεις την χώρα ή θα υπογράψεις μνημόνιο»; Απλή η ερώτηση και έγινε τέσσερις φορές χωρίς αυτός να απαντήσει. Μας έλεγε την μια παπαριά μετά την άλλη, έπαιρνε μας ποτζί έπαιρνε ποδά αλλά εν απάνταν. Ένας γάρος κανονικός. Έγώ αν ήμουν έννα τον έθκιωχνα που το στούντιο.
 
Επίσης ήταν πολλά νευρικός, κάτι λογικό όταν ξέρεις ότι υποστηρίζεις αποκλειστικά μαλακίες. Μας ανέλυσε επίσης τες υπόλοιπες του φαντασιώσεις για πώληση του αερίου από τώρα, έξοδο από το μνημόνιο το 2013, εκμετάλλευση των οικοπέδων που είναι κοντά στα παράλια της Κύπρου άμεσα και άλλες παρόμοιες Λιλλήκικες βλακείες. Όπως επανέλαβα πολλές φορές...Ένας πόρτης υποψήφιος για κρετίνους ψηφοφόρους... Απλά ΤΡΑΓΙΚΟΣ...
 
Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί του είναι στην αντίδραση του στην ερώτηση για τα περιουσιακά του στοιχεία. Ήταν άστοχη και άκυρη και η απάντηση του ότι είμαι επιτυχημένος και για αυτό άλλωστε βάλω για πρόεδρος ήταν to the point.
 
Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι το μοντέλο του ντιμπέιτ άκρως αποτυχημένο και άκυρο στην περίπτωση της Κύπρου. Προτιμώ μια ανάκριση από δημοσιογράφους σε προσωπικό επίπεδο και χωρίς χρόνο. Και όχι από δημοσιογράφους του γενικού ρεπορτάζ. Δεν θέλω Βίκτωρα και Αιμιλία για την οικονομία. Για την οικονομία θέλω την συζήτηση να διευθύνουν οικονομολόγοι. Θέλω τους αρχισυντάκτες των οικονομικών εφημερίδων. Γιατί δεν ήταν εκεί ο Γεωργιάδης ας πούμε του Πολίτη ή ο Περσιάνης της Καθημερινής; Πρέπει δηλαδή με το ζόρι Κενεβέζου και Βίκτωρας να είναι οι βασιλιάδες των δημοσιογράφων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις; Για ούλλα τα θέματα; Γιατί; Με ποια λογική; Αφού εν καταλάβουν... Εν σάννα τζαι βάλεις με εμένα να διευθύνω το Dancing with the Stars.
 
Δεν κατέληξα κάπου δυστυχώς και πάλι. Λευκό Λευκό και μάλιστα το επόμενο ντιμπέιτ εν θα κάτσω καν να το δω. Προτιμώ να πάω για μπύρες.

7 σχόλια:

  1. Πόσο συμφωνώ! Ειδικά στην εφ´ όλης της ύλης δημοσιογραφία εν έτη 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όντως ο Λιλλήκας είναι ένας πόρτης για κρετίνους!! πολλά σωστός Κρίτικ συμφωνώ σε ούλα!! το θέμα είναι φως το τούνελ υπάρχει; μάλλον οι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://2.bp.blogspot.com/-zAb6YHWlrHY/UPQ6kypk96I/AAAAAAAACtk/SezqiqMsDew/s1600/3+Political+Monkeys.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφοροποίησε την θέση του από το ΑΚΕΛ ο Μαλάς στο 24h Live, δίνοντας ως παράδειγμα την πρόθεση του για δημιουργία καζίνο, κάτι που βρίσκει αντίθετο το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάρρρτεεεε τωρά που γυρίιιιιιζειειειει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε Critic!

    λευκό, όι για να μεν φκει κανένας (αφού κάποιος εννα φκει!). Λευκό για να μεν είσαι συνένοχος στες μαλακίες που εννά γίνουν τιν επόμενη πενταετία!
    Η' μετανάστεψε!

    Λάμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή