CYPRUS CRITIC

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σοβαρότητα επιτέλους



Εγώ είμαι ο πρώτος που κλάνω φωνάζω αντιδρώ τζαι πορτοκλωτσω. Αλλά ούλλα πρέπει να έχουν το όριο τους. Την δεδομένη στιγμή το πορτοκλώτσημα δεν είναι λύση. Νιώθω αδικία για την κατάσταση; Ναι νιώθω. Κανενού εν του αρέσκει να του κόφκουν λεφτά.

Αλλά όπως είπα τζαι στο πιο πάνω ποστ πρέπει ο καθένας να δει τα πράματα με ηρεμία. Ανάλαβες ρίσκο με το να καταθέσεις τα λεφτά σου σε Κυπριακή τράπεζα; Μάλιστα ανέλαβες. Εναλλακτικά θα μπορούσες να τα έχεις στο Βέλγιο αν ήθελες με τόκο 0.6% αντί στην Κύπρο με 5%. Χρεοκόπησε η τράπεζα σου; Μάλιστα χρεοκόπησε. Ο δανειστής που θα έρθει για να σου δανείσει το λιγότερο που απαιτεί είναι να δώσεις πίσω τους έξτρα τόκους που πήρες αυτά τα χρόνια άτε τζαι λίο παραπάνω αναλαμβάνοντας αυτό το ρίσκο. Αρέσκει μου; Όϊ εν μου αρέσκει. Κερδίζω κάτι με το κλότσημα;. Όϊ άρα προχωρώ.

Ανοίγω την τηλεόραση τζαι ακούω τους διάφορους πολιτικούς να φκάινουν να φωνάζουν για αδικία και λάθη του Αναστασιάδη κτλ. Ακόμα και ο Κυπριανού το κόμμα του οποίου είναι υπαίτιο για την καθυστέρηση και τα σκληρότερα μέτρα που τελικά μας μπήξανε φωνάζει. Φταίει ο Αναστασιάδης λέει για την κατάντια μας. Ρε Άντρο γελοίε τζαι ο Χουντίνι ή ο ξανθός μάγος να ήταν ο Αναστασιάδης εν θα κατάφερνε να τα κάμει τόσο σκατά σε δυο μόνο εβδομάδες. Αναλάβετε επιτέλους τες ευθύνες σας ρε γελοίοι και αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Λιλλήκας από την άλλη ξέφυγε εντελώς. Μιλά για δημοψήφισμα εκλογές και άλλες παρόμοιες λαϊκίστικες βλακείες. ΣΚΑΣΕ επιτέλους ρε γάρε. ΣΚΑΣΕ ΣΚΑΣΕ ΣΚΑΣΕ.

Έκαμε λάθη στες διαπραγματεύσεις ο Αναστασιάδης; Μπορεί δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί όμως να τον έφεραν και προ τετελεσμένων. Μπορεί. Δεν με ενδιαφέρει. Η Ουσία είναι αλλού. Χρεοκοπήσαμε και χρειαζόμαστε βοήθεια. ΑΜΕΣΑ. Τζαι εμείς έσιει 8 μήνες που τους περιπαίζουμε τζαι ξιτιμάζουμε τους ως κλεφταράδες των λαών και άλλες παρόμοιες μαλακίες. Τζαι μετά έχουμε παράπονο γιατί δεν μας φέρονται με κοινοτική αλληλεγγύη!!

Μαλάκες Κύπριοι πολιτικοί έφτασε η ώρα να δείξετε ότι δεν είσαστε απλά για τα σκατά, αλλά ότι μπορείτε να κάμετε και κάτι θετικό να σώσετε την χώρα. Τώρα είναι η ώρα. Πρέπει να ψηφίσετε ένα άδικο σχέδιο διάσωσης για το οποίο ο λαός φωνάζει για να σώσετε την χώρα από την χρεοκοπία. Και ναι να αναλάβετε το πολιτικό κόστος. Do it.

Θέλαμε το σχέδιο να αποκόπτει κρατικές δαπάνες και μισθούς. Το κάνει. Θέλαμε να φορολογηθεί ο πλούτος. Το κάνει με τις καταθέσεις. Θέλαμε να φορολογηθεί και ο πολύς πλούτος. Θα γίνει με την νέα πρόταση για φορολόγησης ακινήτων η οποία υποτίθεται θα είναι πιο δίκαιη από την προηγούμενη. Δεν καταφέραμε όλα τα πιο πάνω να γίνουν με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο για εμάς. Τι να γίνει. Εκάμαμε τα σκατά τζαι τωρά πρέπει να πληρώσουμε.

Ψηφίστε το να τελειώνουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Να μαζέψουμε τα συντρίμμια, να αλλάξουμε νοοτροπία και μοντέλο τζαι να πάμε παρακάτω. Η χρεοκοπία δεν είναι λύση.

Τέλος μια πρόβλεψη. Η γνώμη μου για τους Κύπριους πολιτικούς είναι η χείριστη. Θέλω να πιστεύω όμως ότι παρά την βλακεία που τους χαρακτηρίζει αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης. Ακόμα τζαι το Ακελ τζαι η ΕΔΕΚ. Αν τζαι δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους και θέλουν να διατηρούν μια συγκεκριμένη ρητορική πάλι πιστεύω ότι θα δείξουν μια κάποια ωριμότητα.

Ίσως αν δεν μπορεί συναγερμός και ΔΗΚΑ να περάσουν από την βουλή τα νομοσχέδια πιστεύω ότι κάποιοι βουλευτές από το ΑΚΕΛ θα θυσιαστούν για το κοινό καλό. Κάποιοι θα πρέπει κατευθυνόμενα να διαφωνήσουν με την γραμμή του κόμματος και να πουν ναι. Θέλω να πιστεύω ότι το ΑΚΕΛ θα έχει τα αρχίδια να θυσιάσει ένα δύο βουλευτές του για να σωθεί η χώρα. Δεδομένου ότι δεν θέλει να χαλάσει την «γραμμή» του. Και θα τιμωρήσει μετά αυτούς παραδειγματικά. Ποιοι θα είναι αυτοί; Δεν ξέρω.

5 σχόλια:

  1. ´οτι και να γίνει οι τράπεζες θα αδειάσουν πριν ξυπνήσουμε την Τρίτη. Καλ´ιτερα να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε σχέδια με βάση αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΦΟ Α(Υ)ΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ? ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΤΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ......ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ
    ΠΟΥΣΑΙ ΤΑΣΣΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΡΕΚΥΛΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ....ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΖΩΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!ΚΑΛΟ ΠΝΙΞΙΜΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΖΑΜΠΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ .ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ...ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν ξησιειλούν οι λάτσιοι με τους βόθρους, σκλεροί κότσιροι αποτέλεσμαν στουπποκωλίας ξεβαίνουν πουπάνω.

    Αν εγίνουνταν αύριον εκλογές ο Λιλλίκκας σου θα έφκαιννεν πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή