CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Τα…. πόρτικα τα λόγια τα μεγάλα

Έχουμε μπουχτίσει στην Κύπρο με τα λόγια τα μεγάλα και τους ψευτο-παλικαρισμούς. Τα λεγόμενα παλικάρκα της φατζής. Τους κορτωμένους πετεινούς  που εκστομίζουν μεγάλα λόγια για να ενθουσιάσουν τα πλήθη τα οποία με την σειρά τους επευφημούν. Επευφημούν δεχόμενα με λαγνεία τις εκσπερματώσεις των πρώτων οι οποίοι δεν μπορούν να συγκρατηθούν στο άκουσμα και μόνο της ίδιας τους της φωνής.
 
Μια ομίχλη υπάρχει μονίμως πάνω από το νησί. Μια ομίχλη αποτελούμενη από πυκνό μεθάνιο αποτέλεσμα της αχαλίνωτης κλανιάς των πολιτικών τζαι της συνοπαρτζιάς τους. Επίσης η αχαλίνωτη εκσπερμάτωση έχει μετατρέψει τον κάθε τοίχο αυτής της χώρας σε σπριτζ και σαγρέ αναλόγως προτίμησης.
 
Μια συμβουλή μετά την καταστροφή. Φάουσα να φκάλετε ρε βόρτοι.
 
Επιτροπή θεσμών my klaniaris dirty ass…. Τι σας μάζεψε ρε ούλλους τζαμε το Συλουρούι για να ξεσπαθώσετε για τον Βγενόπουλο; Εμείς εν θέλουμε να ξεσπαθώσετε με ατάκες. Εμείς θέλουμε έργα. Θέλουμε τιμωρίες. Όποτε όμως ακούμε τούντα μεγάλα λόγια έρκουνται μας θύμησες χρηματιστηρίου, Κυπριακού και τόσα άλλα.
 
Η κυρία Άντρη Αντωνιάδου, διαχειρίστρια της Λαϊκής, πρέπει να παραδεχτώ ότι πέρασε απαρατήρητη ως τώρα. Όπως άλλωστε πρέπει. Low profile. Δεν μου πέρασε καν που τον νου να σας πω την αλήθκεια να μπω στην διαδικασία να κοιτάξω ποια ένει. Μετά όμως από τις κλανιές που ένιωσε την ανάγκη να ξεπορδίσει και την συστημένη απάντηση Βγενόπουλου μπήκα στην διαδικασία.
 
«Είπε ότι η Λαϊκή τράπεζα ήταν ένας μεγάλος κουκουμάς, που πολλοί τον είδαν σαν ευκαιρία για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους».... Θα μου πείτε εν ήταν. Ναι μπορεί να ήταν αλλά είπαμε σοβαρότητα και μηδέν άσκοποι χαρακτηρισμοί... το χειρότερο όμως ήταν το
«τα στελέχη της Λαϊκής δεν κατείχαν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για τις θέσεις που κατείχαν». Δεν νομίζω αυτό να ευσταθεί. Άλλωστε τα μέλη του συμβουλίου περνούν πρώτα από screening. Φάνηκε δαμέ ότι μάλλον φκάλει χολή η Αντωνιάδου.
 
Λογικό ήταν λοιπόν να έρτει συστημένη απάντηση από τον Βγενόπουλο όποίος εν αφήνει τίποτε να πέσει. «Στην ομάδα των στελεχών της Λαϊκής, που προήρχοντο από υψηλόβαθμες θέσεις της Eurobank, της Πειραιώς, της HSBC, της UBS, της Deutsche Bank κτλ., η κ. Αντωνιάδη δεν θα είχε καμία τύχη να συμπεριληφθεί ούτε καν στο δεύτερο επίπεδο της ιεραρχίας. Άλλωστε το 2010 είχε κάνει interview με τον κ. Μπουλούτα και τον κ. Κουννή, προκειμένου να προσληφθεί στη Λαϊκή και είχε απορριφθεί».....ΣΛΑΚ ούλλη δική σου Άντρη.... Για να προσέχεις τι λαλείς...
 
Τζαι τζαμέ λοιπόν που η Αντωνιάδη περνούσε απαρατήρητη έβαλε με στην διαδικασία να την κοιτάξω. Μάλιστα ήβρα τζαι το CV της το οποίο πρέπει να πω ότι δεν με ενθουσίασε καθόλου.
 
Καταρχήν η δομή του.... Εν το πιο άκυρο overloaded cv που είδα. Δεν μπορείς να θεωρείσαι επαγγελματίας με χρόνια υπηρεσίας σε διευθυντικές θέσεις και να παρουσιάζεις αυτό το cv. Ο σκοπός του βιογραφικού δεν είναι να πεις την ιστορία της ζωής σου και όλα τα καθήκοντα που είχες στην καριέρα σου. Σκοπός είναι μέσα σε 1 το πολύ 2 σελίδες επιγραμματικά να παραθέσεις τις γνώσεις και την καριέρα σου. Κανένας δεν χρειάζεται να μάθει όλα τα καθήκοντα ενός γενικού διευθυντή τράπεζας από το βιογραφικό σου. Είναι γνωστά.
 
Στο σωστό βιογραφικό μπαίνει με αυτή την σειρά. Τα στοιχεία σου, σχολείο, πανεπιστήμιο, επαγγελματικά πτυχία, γλώσσες, γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και καριέρα και τέλος ενδιαφέροντα. Σε bullet point form και σε 1 το πολύ 2 σελίδες. Τα υπόλοιπα τα αναπτύσσεις και τα αναλύεις στην συνέντευξη που θα σου γίνει. Κανένας δεν σε προσλαμβάνει από το cv.
 
Γιατί όμως η κ. Αντωνιάδου δεν ξέρει να κάνει cv; Γιατί προφανώς δεν πήγε πανεπιστήμιο ή γιατί δεν ξέρει να μπει στο ιντερνετ να διαβάσει τουλάχιστον πως είναι ο σωστός τρόπος σύνταξης του. Δεν βλέπω κάποιο πανεπιστήμιο στο cv της πάντως... Κάτι Corporate social responsibility στο Albers school of business μάλλον για μηνιαία training sessions μου φαίνουνται που κάμνουν τα πανεπιστήμια για να φκάλουν λίρες. Έχει certified οκ. Εν μου λαλεί πολλά εμένα πάντως τούτο. Ούτε τα πτυχία ΕΠΕΥ της κεφαλαιαγοράς λαλούν μου πολλά.
 
Ήταν όμως στην HSBC Κύπρου διευθύντρια θα μου πείτε. Ήταν ναι όντως. Πρέπει όμως να μιλήσουμε και για το μέγεθος και τα προϊόντα που προσέφερε η συγκεκριμένη τράπεζα για βγάλουμε περισσότερα και καλύτερα συμπεράσματα. Που καταλήγω; Ότι εμένα εν με ενθουσίασε το βιογραφικό της. Καθόλου μάλιστα. Τζαι το κακό για την ίδια ένει ότι αν δεν έμπαινε στον πειρασμό να πει πελλάρες τζαι να σύρει ατάκες κανένας εν θα ασχολείτουν με τούτο. Σέρβιρε όμως την μπάλα στον βγενόπουλο τζαι τζείνος έβαλε goal. Ναι όντως. Με τούτα που είδα ως τωρά εν θα την επροσλάμβανα μάλλον στην ηγετική μου πυραμίδα αν ήμουν ο Gran Papas μιας μεγάλης τράπεζας.
 
Τζαι ήρτε μετά ο άλλος, ο ωραίος, ο Ρίκκος (ο brain που το pinky & the brain) με ακόμα πιο δυνατές ατάκες. «η Λαϊκή ήταν σαν τράπεζα που λειτουργούσε στην Αλβανία ή σε τριτοκοσμικές χώρες». Τι λαλείς ρε; Είσαι σοβαρός. Καταρχήν την Αλβανία γιατί την βάλεις στο στόμα σου; Ή το άλλο; «για να κλέψεις μια τράπεζα πρέπει πρώτα να την αποκτήσεις»...Τι λε ρε Ρίκκο;; Εδίκασες τον δηλαδή ήδη τζαι εν το καταλάβαμεν;;;;;
 
Εφκήκαν επίσης Δαμιανού (Ακέλ), Σαμψών (ΔΗΣΥ), Νικολαίδης (ΕΔΕΚ) και φυσικά ο πρωταθλητής της κλανιάς Πορδίκης και ξεσπάθωσαν. Μάλιστα ο τελευταίος αποκάλεσε τον Βγενό διδάκτωρ της παρανομίας.
 
Μα αφού ένει παγαπόντης ο Βγενόπουλος θα μου πείτε; Φυσικά και είναι. Αφού εγάμησε μας τα κωλά; Φυσικά και μας τα πήδηξε. Αλλά ο Βγενόπουλος αγαπητοί μου βουλευτές, δικηγόροι, και γενικοί εισαγγελείς είναι πιο έξυπνος που ούλλους εσας. ΜΑΖΙ.
 
Κάμνει σας γιάομα. Δαμε εβάλαν του 4 οικονομολόγους να τον ανακρίνουν στην τηλεόραση τζαι επήρε τους τζαι έφερε τους ούλλους 350 φορές. Κάπως έτσι από απλός αθλητής ξιφασκίας και δικηγόρος έγινε ο πιο δυνατός άνθρωπος στην Ελλάδα, πολυεκατομμυριούχος και όχι μόνο.
 
Αν θέλετε λοιπόν να του πιάσετε το πόδι, που πολύ αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρετε τελικά, συνεργαστείτε χωρίς φανφάρες και άλλες παπαριές. Βάρτε ούλλοι μαζί το λίγο μυαλουδάκι που έχετε, συνεργαστείτε χωρίς λαϊκισμούς άμπα τζαι καταφέρετε να τον πιάσετε μέσα. Αμφιβάλλω. Γιατί δυστυχώς εν πιο έξυπνος τζαι πανούργος που ουλλους σας. Μας.

8 σχόλια:

  1. Σπουδαία. Χρησιμοποιούν τη βουλευτική τους ασυλία για να δυσφημίζουν. Έστω και αν έχουν δίκιο, υπάρχει κατάχρηση του προνομίου τους.

    Για το Ρίκκο, νομίζω ότι εξισορροπείται η σαφώς πολιτική σκοπιμότητα στο διορισμό του με το διορισμό του Κώστα Κληρίδη.O Ρίκκος είναι ακόμη δικηγόρος στη νοοτροπία ο οποίος υποστηρίζει την υπόθεση του πελάτη του, Αναστασιάδη. Και η υπόθεση του Αναστασιάδη είναι ότι φταίει ο Βγενόπουλος.

    Ενώ είναι πασιφανές ότι υπήρχε έντονη ταύτιση μεταξύ των τώρα διαμαρτυρόμενων και των πρακτικών που ακολουθούνταν στην Λαϊκή.

    Το παράδοξο είναι το εξής: Υπάρχει, και το γνωρίζουν οι πολιτικοί, έντονη δυσαρέσκεια από το εκλογικό σώμα, η οποία διαφαίνεται και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Το πολιτικό προϊόν στην Κύπρο έχει υποστεί τη χειρότερη χρονιά του έβερ. Οι καταναλωτές-ψηφοφόροι δεν ψωνίζουν πλέον τόσο φανατικά. Για να επανέλθουν στο μαντρί, χρειάζεται κάποια καταδίκη.

    Θα προκύψει; Θα υπάρξει και δήμευση του παράνομου πλούτου αυτών που θα καταδικασθούν; (εφόσον αποδειχθεί το παράνομο...).

    Ακόμα και να προκύψουν καταδίκες, θα είναι καταδίκες χάδι.Νομίζω το είπε η Δρακούνα σε κάποιο σχόλιό της ή ανάρτησή της. Ότι θα γίνει ειδική πτέρυγα στο Νοσοκομείο για τους βουλευτές-πολιτικούς καταδικασθέντες.

    Υπάρχουν μυαλά εξίσου διαβολεμένα με αυτά του Βγενόπουλου. Κανένας από αυτούς που έχουν μιλήσει μέχρι τώρα. Όμως είναι στην πλειοψηφία τους hired guns και απ' ότι φαίνεται δεν έχουν πληρωθεί για να μιλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το σι βι της Αντρης δεν ξέρω, αλλά οι δηλώσεις της μου προκάλεσαν τα ίδια συναισθήματα. Δηλαδή προσπαθούν να τον φορτώσουν όπλα για να μη δικαστεί ποτέ; Για τους παναυρκώτες βολευτές τι να πω; Συνέχισαν και σήμερα για τον 13ο, για το πλαφόν και άλλους πόρτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Please note ότι η Αντωνιάδου είναι Κυπραία της Αγγλίας άρα η φράση "κουκουμάς" έγινε καλόπιστα και με την γνωστή και αγαπημένη προφορά των Κυπραίων βορείων προαστείων Λονδίνου.

    Για το αν η Αντωνιάδου απέτυχε το interveiw εν σχετικό. Ο Κουννής και ο Μπουλούτας δηλαδή εν τα high profile άτομα που ήταν experts να την αξιολογήσουν? Είδες ποττέ το Κουννή ή άκουσες τον ποττέ να μιλά live? (θα ππέσεις που τα σύννεφα)

    Ο δε Μπουλούτας ξέρει τόση πολλή τραπεζική, που θεωρόύσε ότι ο ΕΛΑ (που ξεκίνησε να πιάνει η Λαική επί εποχής του) ήταν περίπου normal μηχανισμός παροχής ρευστότητας σε τράπεζες (σε στυλ, business as usual) και όχι έκτακτη ρευστότητα as a last resort.

    Ποτούτο το banking κάμνω τζιαι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα εν τζαι έχω καμιά διάθεση να κατηγορήσω την Αντωνιάδου. Απλά όταν σύρνεις ατάκες τραβάς την προσοχή. Τωρά αν εν καλόπιστα εν το ξέρω. Μπορεί ειδικά αν δεν μιλά πολλά καλά ελληνικά.

    Αλλά επίσης όταν κρίνεις τις καριέρες και τα προσόντα των άλλων πρέπει να είσαι έτοιμη να κριθείς τζαι εσύ. Τζαι όντως το cv της δεν είναι εντυπωσιακό. Ενι ξέρω για του Κουννή τζαι του Μπουλούτα...Εν τα είδα...

    Αλλά της Άντρης, τουλάχιστον όσο αφορά ακαδημαϊκά προσόντα, εν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Το certified έσιει το τζαι η κουτσή Μαρία πλέον στην Κύπρο. Τωρά εμπειρία από τραπεζικά ναι έσιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, δεν φαίνεται να έχει degree but then again, εν ήθελες degree για ξεκινήσεις μια καριέρα σε τράπεζα (ιδίως στην ηλικία της).

    Επίσης το CV το ήβρες που το site της Κεντρικής που το έκανε posted μετά που τη διόρισε ως Ειδική Διαχειρίστρια. Ο Νόμος της Εξυγίανσης καθορίζει τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας ειδικός διαχειριστής, άρα το CV έχει παραπάνω που το κανονικό μπλα μπλα ακριβώς για να φανεί ότι όντως πληροί τα κριτήρια για αυτή τη θέση.

    Αναφορικά με τους πόρτους στην Επιτροπή Θεσμών συμφωνώ. Ειδικά αν αναλογιστείς ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή Θεσμών το 2009 (επί προεδρίας Ρίκκου) είχε ειδικό session πάλε, με το Βγενό να κατηγορεί το κατεστημένο της Κύπρου που δεν τον άφηνε σιορ να στοιρίξει και να κάνει manipulate τη μετοχή της εταιρείας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να καταθέσει για 5 ώρες στη Βουλή. Έχουν ενδιαφέρον αυτά που θα πεί γιατί θα πει και αλήθειες για το αχάπαρο κυπριακό πολιτικό σύστημα που πονάνε.
    Και δεν θα μπορέσουν καν να τον πάνε σε δίκη. Διότι απλά ήξερε πως δουλεύει το σύστημα και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Και ότι έκανε το έκανε νόμιμα ή νομότυπα. Ελλιπής εποπτεία, μουκτάρηδες βουλευτές που το παίζουν μετά Χρηστόν τζάμπα μάγκες, κυβερνήσεις στον κόσμο τους, λαϊκισμός και συνθηματολογία στο έπακρο.
    Την εποχή που ο Βγενό ήθελε να πάει την έδρα της Λαϊκής στην Ελλάδα, έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε, προεξάρχοντος του βού. Τώρα τι έχουν να πουν οι λαλίστατοι πολιτικοί μας΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ Κριτίκ μαζί σου, αλλά για να πούμε την αλήθεια, ούλλοι πετάσσουμε λόγια πόρτικα μεγάλα. Τζαι εσύ τζαι εγώ τζαι ούλλοι μας. Εν μέσα στο γαίμα μας.

    Αλλά εν γεγονός ότι οι πολιτικοί μας εκάμαν το τέχνη. Ανεβάσαν το σε άλλο επίπεδο, πολλά ψηλό. Αν ήταν ολυμπιακό άθλημα, Κύπρος και Ελλάδα μαζί ε να σαρώναν τα μετάλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι όλοι πάμε στην τουαλέτα για αφόδευση. Μερικοί όμως παθαίνουν ευκοιλιότητα και άλλοι έχουν χρόνια πάθηση του εντέρου….

    Έχω έμπνευση πρωι πρωί

    ΑπάντησηΔιαγραφή