CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Message in a bottle

Θυμάστε τούτο το τραγούδι των Police φαντάζομαι;
 

Τούτο μου έρκετουν μες τον νου προχτές στην διαδρομή στο αυτοκίνητο, ελαφρώς αλλαγμένο φυσικά. Αλλά ας πιάσουμε τα πράματα που την αρχή.
 
Θυμάστε το ποστ μου για το καταραμένο 2013;

 
Είχα σας πει ότι σε ένα χρόνο πέθανε ο πεθερός μου, διαγνώστηκε με καρκίνο ο Criticoπαπάς, είχαμε μια αποβολή και στο τέλος επέθανε αναπάντεχα τζαι ο αγαπημένος μας κάττος. Εν σας έκαμα τελευταία ενημέρωση. Ναι τελικά επέθανε.
 
Έξω οι οικονομικές κρίσεις, κίνδυνος ανεργίας κτλ. Τζείνα είχαν τα ούλλοι λίο πολλά μες το 2013. Άρα εν θα τα προσθέσω.
 
Μπαίνοντας λοιπόν ο νέος χρόνος σκέφτηκα ότι μπορεί να εν καλύτερος. Οϊ πως πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις και άλλα παρόμοια. Ότι συμβαίνει συμβαίνει τυχαία χωρίς οποιαδήποτε ανωτέρα ώθηση και καθοδήγηση. Απλά ξέρετε. Για να λαλούμε.
 
Ξεκινά το 2014 λοιπόν με σοβαρό διάστρεμμα. Καλά λεπτομέρειες. Έννα περάσει. Το δεύτερο όμως που έτυχε μες τες πρώτες 15 μέρες του χρόνου ήταν πολλά πιο σοβαρό.
 
Όπως σας ανάφερα πολλές φορές για χρόνια απέφευγα τα μωρά. Να κάμω δικά μου εννοώ όϊ να θωρώ μωρό τζαι να κόφκω κούρβες. Σε κάποια φάση όμως (λόγω ηλικίας) είπαμε ότι πρέπει να δοκιμάσουμε αν θέλουμε στο μέλλον κάποιος/ κάποια να κουβαλά αυτά τα μοναδικά, εξαιρετικής ποιότητας γονίδια. Η πρώτη απόπειρα ήταν αποτυχημένη τζαι μαθαίνουμε αρχές της εβδομάδας ότι τζαι η δεύτερη είχε την ίδια τύχη-κατάληξη.
 
Μετά από αρκετό δράμα καταλήγουμε πάλε στην κλινική για την λεγόμενη απόξυση (καθαρισμό). Τι σκατά λέξη ρε φίλε όμως; Περιγράφει ακριβώς την διαδικασία. Απόξυση ιμίησς
 
Ξέρετε πως πάει σε έτσι περιπτώσεις έννεν; Φορτισμένη ατμόσφαιρα, ειδικά για την γυναίκα που ζει πάντα έτσι καταστάσεις πολλά πιο έντονα που τον άντρα. Δικαιολογημένα φυσικά. Στο κάτω κάτω αυτή το κουβαλά τζαι το μεγαλώνει. Εσυ κάμνεις μόνο το μακροβούτι (για ορισμένους μη προικισμένους το μικροβούτι).
 
Στην Κύπρο όμως, ως γνωστό, επικρατεί μια απίστευτη αναισθησία σε όλα τα επίπεδα. Τζαι τα ιατρεία τζαι κλινικές δεν αποτελούν εξαίρεση. Εν λογικό να βάλουν τούτες που αποβάλουν στο ίδιο δωμάτιο με κάποιες που γεννούν; Χαρά τζαι γέλια στο ένα κρεβάτι κλάμα τζαι μιζέρια στο άλλο; Τέλια έννεν;
 
Αν δώκεις μάλιστα τζαι πασσε κανένα γνωστό που γεννά!!! Ουου εν έσιει καλύτερα. Συγχαρητήρια να σας ζήσει... Φιλούι μου μοιάζει σου πάντως και άλλες παρόμοιες awkward συζητήσεις ενώ το δικό σου μωρό έμεινε στην θεωρία και στην φαντασία ενώ η γυναίκα σου μάσιεται να μπει στο χειρουργείο να το φκάλουν να φέφκει.
 
Ταυτόχρονα όμως με τα πιο πάνω εμένα ο νους μου ήταν και κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα πιο μακριά. Ο Criticοπαπάς βρισκόταν στο εξωτερικό με την Criticομαμμά για εξετάσεις (PET Scan) οι οποίες θα έδειχναν αν η θεραπεία την οποία ακολούθησε τους τελευταίους 7 μήνες είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν εγαμήσαμε δηλαδή τον καρκίνο. Τα αποτελέσματα θα τα είχαμε το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Καταλαβαίνετε την κατάσταση στην οποία εβρίσκουμουν. Σούπα ο εγκέφαλος μου. Τραχανάς χωρίς χαλούμι.
 
Τέλειωσε λοιπόν η διαδικασία της απόξυσης. Όλα καλά (όσο καλά γίνεται δηλαδή). Πάμε στο δωμάτιο τζαι φωνάζει μου ο γιατρός να τον ακολουθήσω. Πάω στο γραφείο του συμπληρώνω κάποια χαρτιά τζαι λαλεί μου πρέπει να πάει για χρωμοσωματική εξέταση εντός μιας ώρας. Δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος που δαμέ να πάει. Ξέρεις που ένει έννεν;
 
Σκέφτομαι χωρίς να μιλήσω: Μμμμμμ ξέρω αλλά τι εννοείς;;;;
 
Απαντώ: «Ναι ξέρω....»
 
Διά μου έναν σφραγισμένο φάκελο.
 
Σκέφτομαι χωρίς να μιλήσω: Τι σκατά εν τούτο;;;; Σοβαρα!!!! Μα διά μου το πεθαμένο μου έμβρυο!!!!!! Σε φάκελο;;;; Για να το κάμω delivery!!!!!!!!!!!!!!!
 
Απαντώ: ..............
 
Τίποτε.... Τι να απαντήσω;;; Άφωνος. Εν είχα κάτι να πω. Ήμουν απλά σοκαρισμένος. Προχωρώ προς την πόρτα τζαι σταματά με. Λαλεί μου-
 
«πρόσεχε όμως να το κρατάς ίσια να μεν γύρει!!!!!! Τζαι σε παρακαλώ μπορείς να τους πεις να σου δώσουν και λίγους ειδικούς φακέλους να φέρεις πίσω γιατί εξεχάσαν να μας στείλουν!!!»
 
Σκέφτομαι χωρίς να μιλήσω: Σαν έρκουμαι πίσω θέλεις να φέρω τζαι τσιάρα; Καμιά πισσού; Κανένα μαχαλεπί πιλέ μου;
 
Απαντώ: ............
 
Τίποτε.... Τι να απαντήσω;;; Άφωνος.
 
Μπαίνω στο αυτοκίνητο να πάω. Πρώτο μέλημα να έβρω τόπο να το βάλω να μεν γύρει. Σοβαρά ρε φίλε αν θα στέλλετε κόσμο να παίρνει delivery πεθαμένα έμβρυα (τα δικά του μάλιστα), τα οποία εν πρέπει τζιόλας να γύρουν κατά την διάρκεια της διαδρομής, εν μπορείτε τουλάχιστον να διάτε τζαι μιαν ειδική θήκη. Πως έσιει το McDonalds ας πούμε την θήκη αυτοκινήτου για την κοακόλα να μεν γέρνει που σου διούν στο drive through. Κάτι παρόμοιο. Ήμαρτον δηλαδή.
 
Στην διαδρομή λοιπόν ήρτε μου το πιο πάνω τραγούδι των Police στον νου. Message in a bottle….
Baby in an envelope…Dead baby in an envelope…
 
Γάμησε με ρε. Σοβαρά. Γάμησε με.
 
Επέστρεψα μετά που καμιά ώρα. Σχεδόν αμίλητος. Πήραμε εξιτήριο μετά που λίο τζαι στον νου μου είχα μόνο ένα πράμα. Το τηλεφώνημα που περίμενα από το εξωτερικό. Αν τα νέα που περιμένω για τον Criticoπαπά εν αρνητικά τότε η συγκεκριμένη μέρα παίρνει ανευ ανταγωνισμού τον τίτλο της χειρότερης μέρας της ζωής μου. Αν όχι σώζεται.
 
Χτυπά το τηλέφωνο. Απαντώ σαν οδηγώ. Στην γραμμή η Criticoμάνα.
 
«Αρνητικό Critic μου. Αρνητικό».
 
Απαντώ: «Τι σκατά σημαίνει αρνητικό»;
 
«Σημαίνει ότι επολέμησε το».
 
ΝΑΙ ΡΕ...ΝΑΙ..... Εσώθηκε η γαμημένη η μέρα. Εσώθηκε
 
Σε μια μετάλλαξη της γνωστής διαφήμισης.
 
 
Losing a future baby… Fucked up.
Winning back your dad…FUCKING PRICELESS

13 σχόλια:

  1. ενα σοκ επαθα το,σοβαρομιλουν?μεσα σε φακελο?το μωρο σου?και να σου το δια με ετσι απαθεια?
    good luck για την επομενη φορα και μπραβο στο father σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν σοβαρομιλάς!!! Απίστευτα τα όσα εξιστόρισες φίλε μου! Να καταγγελθούν (που; σε ποιούς καλύττερους; άσε...) για αντιδεοντολογική συμπεριφορά/διαδικασία/whateva.... Λυπούμαι πολύ που επεράσετε έτσι πράμα, τζιαι πολλοί άλλοι εκτός από σας φαντάζομαι. Σας εύχομαι τα καλύτερα στις προσπάθειες σας για μωράκι.

    Χάρηκα πολλά για τον παπά σου. Priceless πράγματι.
    Μόνο καλά που δαμαί τζιαι δα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ούφφου τωρά...
    Τελευταία φορά που ετσιέκκαρα είχαν κλητήρες για έτσι δουλειές τούτα τα κέντρα/χημεία/γουατεβα.
    Απαράχεκτοι. Απλώς απαράδεκτοι.
    Ατε ρε με το καλό για τον παπά σου.
    Όσο για την τεκνοποίηση, δύναμη ρε. Έννα γινούν ούλλα. Οκ έννεν εύκολο. Τζιαι η αναμονή τζιαι η αβεβαιότητα εν το χειρότερο. Περνούμεν τα τζιαι μεις. Υπομονή τζιαι κάσhια.
    Τζιαι το να χάνεις κατοικίδιο εν σαν να χάνεις ένα μέλος της οικογένειας. Πονεί. Αλλά ποννα θέλετε να ξαναπιάσετε κανονίζω σας 'που τα δικά μας αν θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ρε για τον κριτικομπαμπά! εν τσιάκκος όπως τον κριτικογιό και τη κριτικούλα!
    Έχεις την κριτικοαγάπη μας!
    (Τζιαι αντέδρα λλίο πλιζζζζ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέκιου κοπέλλια…

    Πάντως προς υπεράσπιση του γιατρού πρέπει να πω ότι κατά τα άλλα ήταν πολλά βοηθητικός τζαι καθόλου αναίσθητος. Για αυτό μου έκαμε εντύπωση τούτη η κίνηση.

    Σε συζήτηση που είχα με γνώστη του θέματος εψές είπε μου ότι τούτη η πρακτική ακολουθείται στην Κύπρο από τους παραπάνω!!!! Εν θεωρείται παράξενο τζαι μάλιστα σε συζητήσεις που είχαν για να αλλαχτεί τούτη η πρακτική υπήρχαν τεράστιες αντιδράσεις.

    Κύπρος ολέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσθέσω επίσης… Με ποιο δικαίωμα μιλούν στην Κύπρο για ιατρικό τουρισμό…Ιατρικό τουριστικό κέντρο και άλλες παρόμοιες μαλακίες. Με έτσι τακτικές και νοοτροπίες;;;;;

    Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει το PET scan για να παρακολουθήσεις την πορεία και το αποτέλεσμα μιας χειμιοθεραπείας τζαι ο ασθενής πρέπει να πάει εξωτερικό για να το κάμει. Α!! Ή στα κατεχόμενα όπου υπάρχει!!!

    Επίσης στην μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει κρατικό, πλήρες ογκολογικό κέντρο…

    Τζαι μιλούμε για ιατρικό τουρισμό…Η Βλακεία μας εν ανεξάντλητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίτικ,

      Δεν είναι άδικα που λάσσει ο Χρ. Ανδρέου πόξω που το προεδρικό 200 τόσες μέρες τώρα.

      Είναι από το 2004 που τα λέει και τον τάπωσαν οι διάφοροι που έχουν συμφέρον με την ΒΟC για να αναπτυχθεί μονοπώλειο αντικαρκινικής θεραπείας και παροχής ασφάλειας υγείας.

      Επιπλέον, θα πρέπει να τεθούν υπόλογοι οι υπουργοί υγείας για τις ακυρώσεις των παραγγελιών που αφορούν τα PANTAK και Πετ ενώ η υποδομή στο Γ.Ν υπάρχει (θωρακισμένη μονάδα κτλ).

      Αν πάντως εγώ αρρωστήσω δεν θα πάει άδικα η ζωή μου. θα πάρω υπεύθυνους μαζί μου.

      Λες στις κηδείες πλέον να αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τους αποβιώσαντες δικούς μας με τα αυτοκίνητά μας;

      Btw πε του παπά σου για το juicing.

      Διαγραφή
  7. Critic, ψυσιή τζιαι νεύρο.

    εν μπορώ να φανταστώ τι επεράσετε. ούτε να έβρω λόγια για παρηορκά.

    Τα θετικά να θωρείς πάντα. Η Κούλλα (Criticoulla) εν καλά στην υγείαν της, τζιαι ο παπάς σου έδωκεν του καρκίνου πας'τα αυκιά.

    τα άλλα ούλλα...εν ζωή ρε, πεισμώνεις τζιαι προχωράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με τη Δεσποσύνη. Πεισμώνεις τζαι προχωράς, τζαι κάποτε σάζουν τα πράματα. Υπομονή, ψυσιή τζαι νεύρο.

      Διαγραφή
  8. Κατ αρχήν ευτυχώς που τα νέα που τον παπά σου ήταν καλά. τούτο εν πολλά σημαντικό.
    το δεύτερο που έχω να σου πω είναι να μεν χάσεις το κουράγιο σου. στην κολλητή μου έτυχαν τρεις αποβολές και τώρα έχει τρία κοπελούθκια. απλά ψάξετε το τι τις προκαλεί. νομίζω εν πιο εύκολο έτσι να συνεχίσεις.

    και το τρίτο δεν είναι παράνομο τούτο το πράμα; εννοώ να σου δινουν ένα νεκρό έμβρυο; είχα την εντύπωση πως πρέπει να θάβονται δεν είμαι σίγουρη αν είναι η κατάλληλη λέξη σε συγκεκριμένο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να πω γιατί εν το ανάφερα στο ποστ...Ήταν στην αρχή ακόμα εν μιλούμε για κάτι μεγάλο και φούλ ανεπτυγμένο... Άρα εν ξέρω τι παίζει με την νομοθεσία. .

      Διαγραφή
  9. Ekames kai eklapsa kai efyrtika pou to gelio thn idia wra.
    I am so so so so so sorry Critic for your loss and so deliriously happy for your dad.

    Kai panw apo ola I am so respectful to you, for viewing and capturing life exactly as she is: a bittersweet messy affair.

    Oso gia thn anais8hsia tou Kypraiou...gia pollyn tziairo enomiza oti en epeidh twra ekatebhkamen pou ta dentra....kai en na exeugenistoume kapote... Twra pleon arkepsa na anhsyxw oti en gonidiako to problhma...pou tzina pou en metallasontai... :-/

    You should write a letter to that doctor. And cc it to the cypriot medical association or something....they should at least know poso garoi eni....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρίτικ,

    άσχετα που τες πελλάρες που σείρνουν αρκετοί για ιατρικό τουρισμό, το ογκολογικο κέντρο στη Λευκωσία, τουλάχιστον στη δική μου εμπειρία, είναι αρκετά καλό, με αρκετούς γιατρούς (κάμνουν σε crosscheck σιλλιοι γιατροί) και η υπηρεσία που παρέχει εν τοπ, αν εξαιρέσεις προβλήματα που δημιουργούνται πρόσφατα με υπερβολικά μεγάλο αριθμό ασθενών για χημιοθεραπεία.
    Επίσης απ'όσο ξέρω τις μηχανές τους αγόρασε τες η Τράπεζα Κύπρου αλλά το ίδιο το κέντρο χρηματοδοτείται από το κράτος.
    'Οντως εν έσιει PET scan, μόνο CT, αλλά το υπουργείο υγείας χορηγεί τα PET scans που κάμνουν οι ασθενείς στο εξωτερικό (συνήθως Ελλάδα&Ισραήλ).
    Εν σου λέω ότι έχουμε την πιο απίστευτη υπηρεσία για καρκινοπαθείς, αλλά η αλήθκεια ούλλη το ογκολογικό κέντρο τζιαμέ κάμνει ΟΤΙ μπορεί.

    Α τζιαι κάτι άλλο, οι υπάλληλοι/νοσοκόμοι τζιαμέ εν ευγενέστατοι (wow, i know!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή