CYPRUS CRITIC

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

The MMP award 04-11/10/2010

Αυτή την βδομάδα το MMP award έχει οικονομικό χαρακτήρα. Το δίνω σε ένα τεράστιο συντεχνιακό για τον απλούστατο λόγο ότι αυτός νομίζει ότι το υπόλοιπο 85% του εργατικού δυναμικού αυτής της χώρας είναι οι μαλάκες του. Αυτοί που θα δουλεύουν μια ζωή για να πληρώνουν σε αυτόν και στα υπόλοιπα τσιβίτζια του μισθούς και σύνταξη.

Είπε του Γλαύκου Χατζηπέτρου (Γ.Γ της ΠΑΣΥΔΥ) λοιπόν ο uber economist Σταυράκης να τους κόψει καμιά προσαύξηση, καμιά προαγωγή έτσι για κανένα θκυο χρόνια ώσπου να έβρει τα πόθκια της η οικονομία τζαι μετά διούν πάλε ελεύθερα πάνω να ρουφήσουν. Τον παρακάλεσε επίσης, αν γίνεται δηλαδή, (Μα please κ. Γλαύκο μου please τζαι εν με τα γιαούρτια που με καρτερούν) να συζητήσουν την συνεισφορά των κυβερνητικών στα ταμεία συντάξεως. Ξέρετε τι απάντησε ο κ Γλαύκος; «Υπάρχει μια συνεχιζόμενη και εντεινόμενη προσπάθεια να επωμισθούν τα βάρη μόνον οι εργαζόμενοι και παραμένουν στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρήσεων το μεγάλο κεφάλαιο και γενικά όσοι προκλητικά φοροδιαφεύγουν, στερώντας από το κράτος τεράστια κέρδη». Μαλάκα μου εν εσύ που είσαι προκλητικός και στο κάτω κάτω καμία σχέση δεν έχει η φοροδιαφυγή και τα κέρδη των επιχειρήσεων με τα ρεκουέστς του Χαρούλλη. Το θέμα είναι ότι ρουφάτε μας το γαίμα μας με το καλαμάκι και αυτό πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Ιντα καλαμάκι όμως που εσύ εν υδροσωλήνα που βαστάς.

Υπερβάλω; Δεν νομίζω. Εκτός από όλα τα άλλα ωφελήματα που έχουν τα τσιβίτζια όπως ΑΤΑ, προσαυξήσεις ανεξαρτήτως παραγωγικότητας, αυξήσεις, υπερωρίες, ωράριο ως το μεσημέρι, ρουφούν τα και στο συνταξιοδοτικό. Γιατί κύριοι/ες οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν βασική σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο οποίο συνεισφέρουν 3,45%. Παίρνουν επίσης κρατική σύνταξη στην οποία δεν συνεισφέρουν ούτε σεντ και η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι το μισό του τελευταίου τους μισθού. Επιπλέον της κρατικής σύνταξης, οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν κατά την αφυπηρέτηση τους ως εφάπαξ πέντε χρόνια σύνταξης, αναλόγως των ετών υπηρεσίας τους.

Τι του ζήτησε ο Χαρούλλης; Να δημιουργηθεί Ταμείο Συντάξεως με συνεισφορές 1% του ακάθαρτου μισθού για τους υφιστάμενους υπαλλήλους και 5% για τους νεοεισερχόμενους, με περαιτέρω ισόποση αύξηση το 2012 και 2013. Απαράδεκτος έτσι; Ε ναι ρε γίνεται να πκιερώνουν για την σύνταξη τους έστω και 1% παραπάνω. Ε οι βέβαια. Απαράδεκτο ναι απαράδεκτο. Ε πως να δεχτεί τέτοιες απαράδεκτες απαιτήσεις. Λογικό.

κ. Χατζηπέτρου. Είσαι ο MMP of the week γιατί πραγματικά πιστέυκεις ότι είμαστε τέλλια μα τέλλια μαλάκες. Που μάλλον είμαστε δηλαδή για να μεν έρτουμε καμιά μέρα τζικάτω στην ΠΑΣΥΔΥ να σου τα σηκώσουμεν ούλλα ισια πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου