CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απαγορεύεται να

Πόσο μου την σπάζουν αυτά τα e-mails. Στέλλουν σου τα τάχα για το καλό σου. Να τα διαβάσεις να συνετιστείς αν βγήκες εκτός δρόμου να κοιτάξεις την υγεία σου να μπεις και εσύ σε ένα σωστό καλούπι. Να γίνεις και εσύ επιτέλους το μοντέλο του σωστού Κύπριου, του σωστού Ευρωπαίου.

Μην καπνίζετε. Μην πίνετε πολύ. Μην τρώτε λαδερά. Μην τρώτε τηγανητά. Όχι πολύ κρέας. Κάντε συχνή άσκηση. Τρώτε όσπρια και ψάρι. Όχι πολλά γλυκά. Κάντε αναλύσεις αίματος κάθε χρόνο. Γαμάτε με προφυλακτικό. Πηγαίνετε για καθαρισμό δοντιών κάθε 6 μήνες. Κάμνετε floss. Κάμνετε mouth wash. Αλλάζετε οδοντόφρουτσα κάθε 3 μήνες.

ΑΑααααα ανάσα και πάμε πάλι

Μην βρίζετε. Μην εκνευρίζεστε χωρίς λόγο, κάνει κακό στην καρδία. Μην παίρνεται ναρκωτικά, είναι όλα κακά από την ηρωίνη μέχρι το χόρτο είναι όλα τα ίδια. Οδηγείτε σιγά, ποτέ μεθυσμένοι και να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας. Να πηγαίνετε εκκλησία και να πιστεύετε στον θεούλη. Παντρευτείτε και κάντε μωρά γρήγορα για να προλάβετε να τα χαρείτε. Παντρευτείτε στην εκκλησία και όχι στο δημαρχείο (είσαστε τίποτε Τουρτζοι; Α;). Κάντε νηστεία τουλάχιστον πριν το Πάσχα. Άναφκε τζερί. Κοινώνα. Πηγαίνετε να ψηφίσετε γιατί έτσι πρέπει. Μην βρίζετε στο γήπεδο.

ΑΑααααα ανάσα και πάμε πάλι

Το ύψος σας πλήν εκατόν πρέπει να είναι τα κιλά σας. Βρείτε κυβερνητική ή ημικρατική δουλειά. Παντρευτείτε γυναίκα με προίκα. Παντρευτείτε άντρα προκομμένο. Χτίστε σπίτι στα περίχωρα. Μην μένετε στην παλιά Λευκωσία έσιει μαύρους. Αγοράστε αυτοκίνητο όχι μοτορα, οι μοτόρες σκοτώνουν. Μεν πάτε με πουτάνες έχουν αρρώστιες. Κομμένα τα κλαμπ μετά τα τριάντα. Μεν έχετε φίλους μαύρους και πακιστανούς, εν τούτοι που μας ρουφούν τα ριάλλια μας. Μεν μιλάτε με σουστούς ένα σας φκεί το όνομα (τζαι εν κολλητικό).

ΑΑααααα ανάσα και πάμε πάλι

Μην τρως με το στόμα ανοιχτό. Μην ρεύεσαι. Μην κλάνεις. Μην φωνάζεις. Δίνε λεφτά στην πορεία Χριστοδούλας. Δίνε λεφτά στον ΚΕΝΘΕΑ. Φόρα και εσύ πόλο φανελάκι το καλοκαίρι με τεράστιο άππαρο και σημαία κάποιας χώρας (όποιας νάναι). Πάρε και εσύ μια τσάντα Louis Vuittons. Οδήγα BMW 3 series. Γίνετε επιτέλους όλοι ίδιοι. Μην ξεχωρίζετε σε τίποτα να μπορούμε να σας ελέγχουμε καλύτερα.

Αυτά προς το παρών μου έρχονται. Έξω οι δέκα εντολές, έξω η ενδέκατη αλλά και τα αυτονόητα (π.χ. ου φονεύσεις). Ακολούθησε τα πιο πάνω και θα είσαι σωστός Κύπριος άντρας ή γυναίκα, με καθαρό κούτελο και όνομα στην κοινωνία. Θα ζήσεις 85 χρόνια (αντί 80) και όταν πεθάνεις το φαντασματάκι σου θα πάει στα συννεφάκια να κάνει παρέα με τους υπόλοιπους φλώρους.

Βάλτε μας σας παρακαλώ όλους στο γυαλοκλούβι φορέστε μας τον αναπνευστήρα και ταίστε μας με ορρό πέρκι ζήσουμε ως τα 1,000.

Υπάρχει άραγε υπερπροστατευτισμός και μια επιστροφή στον πουριτανισμό; Απλή ερώτηση.

1 σχόλιο: