CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Έχουμε εκλογές;;;;

Μα σάννα τζαι άκουσα τελευταίως ότι έχει εκλογές; Προεδρικές μάλιστα τον Φεβράρη; Μμμμ ναι νομίζω εν καλά που άκουσα.
 
Παίρνω τον χρόνο πίσω 5 χρόνια. Πρόεδρος ο ανεκδιήγητος Τάσσος Παπαδόπούλος. Εγώ μαζί με άλλους ελεύθερα σκεπτόμενους φίλους μου, περνούμε τις νύχτες μας σε μπυραρίες πίνοντας καπνίζοντας (ακόμα επιτρεπόταν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους) και συζητώντας πως θα απαλλαγούμε από αυτόν τον πρόεδρο. Αυτόν που αποφάσισε ότι η Κύπρος θα μείνει μοιρασμένη, ότι το ένα τέταρτο των Κυπρίων είναι προδότες και ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι είναι απλά μαλάκες-τουρκόφιλοι και δεν αξίζει καν να συναντείσαι μαζί τους.
 
Τότε εγώ και οι φίλοι μου απελπισμένοι από την αυταρχική, ετσιθελική διακυβέρνηση Παπαδόπουλου ζούσαμε για να τον δούμε να φεύγει από την εξουσία και να αναλαμβάνει ο Ευρωπαϊστής Κασουλίδης. Ο άνθρωπος που πιστεύαμε τότε (και ακόμα πιστεύω) ότι θα έσωζε τούντο σκατότοπο.
 
Τότε ήμασταν όμως απαισιόδοξοι αφού οι δημοσκοπήσεις ήταν εναντίον του. Γαμώτο αν δεν περάσει ο Κας δεύτερο γύρο (που ήταν τότε το πιθανότερο σενάριο) τι σκατά θα ψηφίσουμε; Όλοι ήταν προετοιμασμένοι για ψήφο στον Χριστόφκια. Για να απαλλαγούμε από τον διχοτομικό. Με λίγα λόγια να ψηφίσουμε κατά την άποψη μας τον λιγότερο κακό.
 
Ευτυχώς δεν πέρασε δεύτερο γύρο ο Τάσσος γιατί αν έδινα ψήφο στον Χριστόφια το 2008 θα αναγκαζόμουν τελικά να κάμω χαρακίρι αλά σαμουράι. Τζαι τοούτη η εμπειρία μαζί με την πενταετία Χριστόφκια μου δίδαξε κάτι πολλά σημαντικό. Ότι η ψήφος μου έννεν για πέταμα. Ψηφίζω κάποιον γιατί τον πιστεύκω. Ψηφίζω θετικά και όχι αρνητικά. Δεν ψηφίζω τον έναν για να μεν φκει ο άλλος.
 
Τωρά έχουμε πάλε εκλογές. Έτσι μου είπαν. Εμένα όμως να σας πω την αλήθκεια στα αρχίδια μου. Δεν με ενδιαφέρει. Όπως δεν ψήφισα στις βουλευτικές έτσι και τώρα δεν προτίθεμαι να ψηφίσω. Η μάλλον θα ψηφίσω. Λευκό.
 
Τι άλλαξε όμως σε πέντε χρόνια; Γιατί τότε ήθελα με μανία να ψηφίσω να φύγει ο Τάσσος ενώ τώρα δεν με ενδιαφέρει, ενώ αποδεδειγμένα η πενταετία Χριστόφκια είναι η χειρότερη στην ιστορία της Κύπρου; Γιατί είμαι αδιάφορος; Ίσως γιατί θα φύει που μόνος του ο άσχετος; Ίσως. Μάλλον όμως εν κάτι άλλο. Πλέον εν θωρώ μέλλον.
 
Αν θυμάστε στην αρχή που άρχισα να γράφω σε τούτο το blog, όσοι μου εκάμνετε την τιμή να  θκλιεβάζετε τες παπαριές μου, ήμουν πωρωμένος, με πολλά έντονες απόψεις κυρίως σε θέματα οικονομίας. Πλέον το ενδιαφέρον μου εχάθηκε. Με τι και γιατί να ασχολούμαι; Τα πάντα εν μια μεγάλη απογοήτευση. Τζαι εν θωρώ φως. Πούποτε.
 
Με τι να ασχοληθώ με την οικονομία; Κάποτε ασχολούμουν. Πλέον τους νεκρούς θα μπορείς τζαι να τους κάψεις (ελπίζω). Την οικονομία εκάψαμεν την εκάμαμεν την ποζάβλιν. No hope. Είπαμεν τα πολλές φορές. Λάθος επιλογές, καθόλου πλάνο, καμία αντίδραση όταν έπρεπε και καληνύχτα. Τι να συζητούμε τωρά.
 
Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο κόσμος για πρώτη φορά θα ψηφίσει με βάση την οικονομική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει ο υποψήφιος του. Αλλά ποια οικονομία ρε; Τωρά θυμηθήκαμε ούλλοι την οικονομία. Τόσα χρόνια που ήσασταν; Τόσα χρόνια εξέραμεν μόνο το Κυπριακό. Νομίζαμε ότι η οικονομία πάει πας τον αυτόματο. Εν χρειάζεται τίποτε. Συνεχίστε με τζείνα που ξέρουμε (υπηρεσίες-ξέπλυμα, ακίνητα τζαι τουρισμό) τζαι πάμε καλά. Αγγούρι. Να ψηφίσω λοιπόν με γνώμονα την οικονομία; Καλά οκ.
 
Ποιον να ψηφίσω; Τον Μαλά που τον υποστηρίζουν οι ψευδό-κομμουνιστές του ΑΚΕΛ ή τον κλέφτη, τον λυγνιασμένο βουρβουλλά, τον χαμολλιό τον Λιλλήκα; Οξά να ψηφίσω τον Αναστασιάδη που στην θεωρία μπορεί να είναι ο καλύτερος για να διαχειριστεί τα της οικονομίας αλλά στην ουσία φαίνεται να είναι και ο ίδιος ένας χαμολιός. Χαμολιός που γλύφει το ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ), λέγοντας σοριν για το ΑΝΑΝ, ξεχνώντας τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών που υποστήριζε, φορτώνοντας μας ταυτόχρονα τον Γιωρκάτζη junior για δήμαρχο Λευκωσίας, πηγαίνοντας ακόμα και στο μνημόσυνο του παπά του αποθεώνοντας τον οσάν να ήταν ήρωας. Δεν μας χέζεις ρε Νίκο τζαι εσύ.
 
Για αυτό σας λέω. Σκατά στα μούτρα τους ούλλους. Δεν ψηφίζω κανένα από τους τρεις. Βαρέθηκα να ψηφίζω τον λιγότερο κακό για να μεν φκει ο πιο κακός. Θέλω να ψηφίζω τον καλύτερο γιατί τον γουστάρω και τον πιστεύω. Όπως ψήφισα τον Κασουλίδη. Γιατί πίστευα ότι μπορούσε να κάμει πράματα. Τζαι ακόμα πιστεύκω το. Αν ήταν πρόεδρος μας ο Γιαννάκης (Ιωάννης πλέον) τώρα η Κύπρος δεν θα ήταν βουττημένη στα σκατά. Τόσο απλά.
 
Τζαι επίσης δεν πρόκειται να ψηφίσω κάτι από Μακαρία, ΕΛΑΜ και λοιπές δυνάμεις απλά για αντίδραση. Όχι. Όχι. Δεν πιστεύω σε κάποιον δεν τον ψηφίζω.
 
Έτσι εγώ την δεδομένη στιγμή ζω σε κάποιον άλλο πλανήτη. Ενώ ο κόσμος ούλλος τσακώνεται τζαι ξιτιμάζει τον Χριστόφκια εγώ είμαι απαθής. Εν νευριάζω καν μαζί του. Είπα σας το τζαι πιο παλιά. Τον Χριστόφκια σαν πρόεδρο θα τον παρομοίαζα μόνο με ένα μωρό που σιέζει πάνω του. Εν μπορείς να το δέρνεις κάθε φορά που λερώνει τα πανιά του τζαι εν πηαίνει στην τουαλέτα. Απλά πιάνεις όπαλλα τζαι βάλεις το εσύ να κάτσει πας το σελί κάθε φορά που το θωρείς να σφίγγεται πέρκι μάθει.
 
Έτσι τζαι ο Χριστόφκιας. Εν μπορώ πλέον να νευριάσω μαζί του. Εν αξίζει τον κόπο. Εν του κόφκει full stop. Η μαλακία ένει ότι έχουμε ένα νήπιο για πρόεδρο. Τι να κάμουμεν. Έτσι νουν έτσι ξιουράφι. Τούτη η χώρα δυστυχώς έχει πεθάνει. Τζαι η αλλαγή προσώπου στην εξουσία, δεδομένων των επιλογών μας δεν πρόκειται να διορθώσει πολλά νομίζω. Ετσι γύρνω πίσω τζαι παρακολουώ το show πίνοντας το whisky μου σίγουρος ότι το λευκό είναι η πιο σωστή επιλογή.  
 
Υ.Γ. Α τζαι κάτι που ήβρα σε ένα ελληνικό σαϊτ (ramnousia.com) τζαι άρεσε μου πολλά. Είναι οι πέντε νόμοι της βλακείας σύμφωνα με τον Carlo Chipolla (Ιταλός οικονομικός ιστορικός).
 
1.Ο Καθένας μας υποτιμά, τον αριθμό των ηλιθίων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

2.Η πιθανότητα να είναι κάποιος βλάκας, δε σχετίζεται με τη μόρφωση ή το περιβάλλον που ζει.

3.Βλάκας είναι όποιος προκαλεί βλάβη στους άλλους, χωρίς ο ίδιος να επωφελείται. Αντιθέτως, μπορεί να υποστεί και ζημιά!

4.Ο μη βλάκας, υποτιμά τη βλαπτική δράση του βλάκα και μοιραία η συναναστροφή με τους βλάκες αποβαίνει ακριβοπληρωμένο λάθος.

5.Ο βλάκας, είναι το πιο επικίνδυνο άτομο που υπάρχει.

14 σχόλια:

  1. Ωραίος!! αλλά δυστυχώς τζιαι για τους 2 μας έχω την ίδια άποψη για τους μεταγενέστερο τούντου τόπου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ με το λευκόν. Αλλά παρά αποχήν εν καλλίττερον.
    Επίσης κάτι που μου αθθυμίσαν οι νόμοι της βλακείας που έβαλες:

    ..."όταν συζητάς με έναν ηλίθιο, κάποια στιγμή πρέπει να διερωτηθείς μήπως και αυτός κάνει το ίδιο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το 2008 ήμασταν στην ίδια παρέα. Στη συνέχεια είχαμε πιστεύω παρόμοια αισθήματα σχετικά με την άνοδο και την θορυβώδη πτώση του Χριστόφια.
    Τώρα στο σήμερα. Ανκαι πάλι συμφωνώ με την ανάλυση σου, εγώ θα ψηφίσω. Χωρίς πάθος, χωρίς ενθουσιασμό, χωρίς ελπίδα, αλλά κάποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, και θέλω να έχω μια σχέση μαζί του, για να μπορώ να του τα φορτώνω αν τα κάμει τζιαι τούτος μπίλιες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριτικ χρονια σου πολλα και καλη χρονια.
    Εγω παντως εγελασα με τον Γιαννάκη μας.
    Τον ευρωπαιστη μας!!!
    Ανθρωπος που ενει μπορει να πιαει τες ευθυνες για τα πεπραγμενα του τι να τον κάμω τζιαι πως να τον πιστεψω.
    Η προεκλογικη του αθθυμουμαι ηταν ενα ατελείωτο γελιο
    Τι να πρωτοθυμηθω.

    Που αρνειτουν πεισματικα οτι το Ανναν ηταν δικο του?
    Που εφερεν ευρωπαιους της δεξιας στην Κυπρο για επιδειξη τζι εμειναν με το στομαν ανοιχτο που εκρατουσαν , ας τους πουμε ψευτοφαιστες, τες ελληνικες σημαιες σε χωρα της ΕΕ με δικη της σημαια τζι εστηριζαν τον διαμορφωτη του Ανναν που οπως ξερουμεν αναβαθμιζεν πααααρα πολλα τον ελληνισμο στο νησι????
    Που εζωγραφιζεν η κορασα του ,25 χρονων τοτε γαδαρα ,οτι εννα χουμεν αυταρχικο κρατος αν εκλεγει η αριστερα?
    Που επηρεν ο γιαννακης αποστασης που τον αρχιεπισκοπο διοτι εστηριζεν τον Τασσο και στον 2ο γυρο εδεχτηκε τη στηριξη του?
    Που εφωναζαν κατι δηθεν ελληναρες στα 4 μετρα μπιπ το ακελ και η αριστερα , η κυπρος εν ελληνικη και εκαμεν ο γιαννακης οτι το πρωτο εν τ ακουσε και το 2ο εν εσιει τπτ το μεμπτο? (Ο ευρωπαιστης ειπαμεν)
    Και αλλα καμποσα.Νομιζω εν αρκετα
    Ανθρωπος που φοαται τον σιο του κυβερνητης εν καμνει


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Αγρινό: Αρέσκει σου πολλά ο Δογκανος!!! Νομίζω αν θυμούμαι καλά ότι ξανα ανάφερες τον μια φορά...Τζαι εμένα ήταν ήρωας μου στην εφηβεία μαζί με τον Λούη στα βαμμένα κόκκινα μαλλιά...

    @Νηπενθές: Η κελλέ μας εν κομμένη

    @Γούφης: Μα γιατί διαφωνείς φρέντ με το λευκό; Αφού εν ψήφος.

    Συμφωνώ με την ατάκα...Εν το μεταξύ πρέπει να διαχωρίσουμε τον βλάκα που τον ηλίθιο...Έχουν διαφορά νομίζω... Εγώ κατατάσσω τον εαυτό μου στους ηλίθιους...

    @Στροβολιώτης: Εγώ φίλε εν νιώθω ότι πρέπει να ψηφίσω με το ζόρι κάποιον για να του τα φορτώνω. Τζαι το λευκό θεωρώ ότι διά μου τούντο δικαίωμα.

    @Αντρέας: φίλε εν νομίζω να συμφωνήσουμε αλλά εγώ επιμένω ότι αν τα περασμένα 5 χρόνια πρόεδρος ήταν ο Κασουλίδης η Κύπρος θα ήταν πολλά διαφορετική τωρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Egw en na sxoliasw mono gia to an tha krouzoun tous nekrous. Kalutera oxi. Na sapizoume fysiologika kai na ginomaste pale ena me ton pylo pou mou mas edhmiourghse. Ennen anagkh na alliwthoume kai na ginoume staxth. Mporei na fkoume se kalytero version :)

    Opws laloun kai oi xanthes mas files: Allh mia eykairia, allh mia eykairia.

    "Θέλανε οι ξανθιές να αποδείξουνε ότι δεν είναι χαζές, οπότε μαζευτήκανε στο ΣΕΦ (όσες χωρούσανε) και βρήκανε και κάποιους επιστήμονες για κριτές.
    Παίρνουν οι κριτές μια τυχαία ξανθιά από το κοινό και άρχισαν τις ερωτήσεις.
    -Πείτε μας, δεσποινίς πόσο κάνει οχτώ και επτά;
    -Δώδεκα, απαντά μετά από λίγη σκέψη.
    Αρχίζουν οι υπόλοιπες ξανθιές να φωνάζουν:
    -Δωσ'της άλλη μια ευκαιρία, δωσ'της άλλη μια ευκαιρία...
    Οι κριτές για να μη φανούν κακοί την ξαναρωτάνε:
    -Παρακαλώ πείτε μας, πόσο κάνει έξι και έξι;
    -Εντεκα ,απαντά η ξανθιά.
    Αρχίζει πάλι το κοινό:
    -Δωσ'της άλλη μια ευκαιρία, δωσ'της άλλη μια ευκαιρία...
    Οι κριτές τελικά το παραβλέπουν και ρωτούν για τελευταία φορά:
    -Πείτε μας πόσο κάνει τρία και ένα;
    Νεκρική ησυχία στο κοινό από την αγωνία, η ξανθιά να τρέμει, οπότε όλο αμφιβολία απαντά:
    -Μήπως τέσσερα;
    Και αρχίζουν να φωνάζουν από το κοινό:
    -Δωσ'της άλλη μια ευκαιρία, δωσ'της άλλη μια ευκαιρία...."

    Καλή χρονιά σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρονια πολλα φιλε Critic!! Επειδη δεν εχω τιποτε παραπανω να προσθεσω επετρεψε μου να καμω λιγο promotion ...

    http://www.facebook.com/groups/384582501623273/

    Αλλα τζαι κανενας μας να μεν καταβει να τους ψηφισει δρωνει το αυτι τους?

    Omorfi Kypros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @όμορφη Κύπρος: Χρόνια πολλά....Εγώ που είμαι αντιδραστικός τζαι εν έχω φατσοβιβλίο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Critic... Δεν εισαι αντιδραστιοκος αλλα λογικος αν με ρωτας εμενα... Βασικα ειναι το link για μια σελιδα υπερ της λευκης ψηφου η και της αποχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ερωτηση: το λευκό καταμετρείται ως λευκό ή άκυρο;

    εγω ειμαι υπερ της αποχης. Εν εχει κανενα νομο που να λεει πως αν πανω απο το 50% των ψηφοφορων απεχει ακυρωνονται οι εκλογες;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και αν έχει τέτοιο Νόμο (που δεν γνωρίζω αν υπάρχει και βαριέμαι να ψάξω, κάνε εσύ την προσπάθεια www.cylaw.org) θα προχωρήσει κάποιος στη διαπίστωση ότι προσήλθαν στις κάλπες λιγότεροι από 50% του εκλογικού σώματος;

      Δεν θα υπάρξει κάποια λογιστική αλχημία η οποία θα επιτρέψει τη δημοκρατική παρωδία;

      Ήδη τα κόμματα προωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών περιτυλιγμένα με το νοητικό ατόπημα του τύπου "λάβαμε το 33% (π.χ) της υποστήριξης του λαού". Όχι λαοπλάνε, ατάλαντε, μέτριε, ανεπάγγελτε. Έλαβες το 33% αυτών που γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους που μπορεί να είναι το 10% (πχ) του λαού. Να υπενθυμίσω ότι στην Κύπρο δεν έχουμε λαό αλλά κοινότητες, ως εκ τούτου προκύπτει α πριόρι δημοκρατική στρέβλωση.

      Κρίτικ, προβαίνεις σε μια εξόφθαλμη παραδοχή (που δυνατόν να σε στοιχείωσει στο μέλλον...):

      "Τι άλλαξε όμως σε πέντε χρόνια; Γιατί τότε ήθελα με μανία να ψηφίσω να φύγει ο Τάσσος ενώ τώρα δεν με ενδιαφέρει, ενώ αποδεδειγμένα η πενταετία Χριστόφκια είναι η χειρότερη στην ιστορία της Κύπρου; Γιατί είμαι αδιάφορος; Ίσως γιατί θα φύει που μόνος του ο άσχετος; Ίσως. Μάλλον όμως εν κάτι άλλο. Πλέον εν θωρώ μέλλον"

      Η αποτυχία του Τάσσου ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης προσπάθειας του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ που δεν άντεχαν στην πιθανότητα να εξανεμιστούν οι προσπάθειες των τελευταίων 30 χρόνων για λύση του Κυπριακού στη βάση των Τουρκικών και Βρετανικών απαιτήσεων. Ως εκ τούτου η προπαγανδιστική μηχανή της κομματικής δεξιάς με την αρωγή των ΜΜΕ παρουσίασαν τον Τάσσο ως δικτάτορα κτλ κτλ κτλ.

      The residual power of governance επιτρέπει κάποιο απόθεμα αυθαιρεσίας. Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Κληρίδη έδωσε εντολή στην ΚΥΠ να απειλήσει τον Παπακώστα των μοτοσυκλετιστών, το 1996 να δώσει παράγγελμα για διάλυση των διαδηλώσεων στη Δερύνεια αλλιώς θα έβαζαν 1 κιλό πρέζα στο αυτοκίνητό του. Ένα μικρό παράδειγμα για την αυθαιρεσία όλων των προέδρων. Ακόμα και του αγαπημένου παπούλη...

      Και αν η πενταετία του Χριστόφια ήταν η χειρότερη, τότε η πενταετία του Τάσσου ήταν η δεύτερη χειρότερη;

      Αν έχουμε μια ελπίδα για το Φυσικό Αέριο είναι επειδή δεν πέρασε το ΑΝΑΝ. Και οι απόψεις του στυλ "μα το σχέδιο ΑΝΑΝ δεν έδιδε ΑΟΖ στους Άγγλους" δεν ισχύουν. Απλώς δεν ισχύουν. Τα γεγονότα είναι άλλα.

      Δεν θίγομαι όταν αποκαλείς βλάκες τους ψηφοφόρους του Λιλλίκα. Καθόλου. Καταλαβαίνω την ανησυχία σου και είναι δίκαιη βάση της νοητικής σου αφετηρίας. Όμως υπάρχουν στοιχεία εκατέρωθεν για να χαρακτηρίζονται βλάκες οι υποστηριχτές όλων των υποψηφίων. Μήπως είναι ακόμα μια παραδοχή ότι είμαστε χώρα βλακών;

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ναι

      Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποιος που υποστηρίζει ότι:
      1. αν φκει πρόεδρος έννα διώξει την Τρόικα και το μνημόνιο μέσα σε 6 μήνες ή
      2. ότι θα βάλει μια τιμή στο φυσικό μας αέριο πριν καν το εξορύξουμε τζαι να το πουλήσει που τα τωρά με μια λέξη λαλεί

      ΜΑΛΑΚΙΕΣ στο τετράγωνο. Πιο μεγάλες που τες μαλακίες που κλάνουν οι υπόλοιποι.

      Διαγραφή