CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Λίγο πριν τες διακοπές

Ηρτε η ώρα μας ρε παιθκιά. Έννα πάω τζαι εγώ διακοπές ξεκινώντας που τούτο το σαββατοκύριακο. Θαλασσούα εΝτός Κύπρου. Που όπως είπαμε τζαι πιο παλιά μπορεί να μου κοστίσει παραπάνω που αν επήεννα εξωτερικό.. Τέλος πάντων... Έννα είμαι προσεκτικός.
 
Τόσες μέρες ήμουν Λευκωσία τζαι δουλειά. Ιούλη τζαι Αύγουστο. Εν έγραψα τίποτε όμως στο blog γιατί βασικά εν είχα τίποτε να γράψω. Ούτε τωρά έχω. Πόσες φορές να τους ξιτιμάσω. Εκουράστηκα τζαι εγώ ο ίδιος.
 
Να κάμω ακόμα μια εξαίρεση όμως γιατί είδα κάτι σήμερα που με ενθουσίασε. Γυρεύει αγοραστή η MIG για το Hilton και το κοστολογεί στα 50εκ. Ούλλα μέσα. Έτοιμο for business...... Μαααα περίμενε όμως.... Το Hilton έννεν τζείνο που εν απέναντι που τζείντο στρατόπεδο που ήταν να γίνει ξενοδοχείο; Α ναι ρε. Τζείνο πού ήρτε ο εμίρης του Κατάρ τζαι ήταν έτοιμος να δώσει 50εκ (σε πρώτο στάδιο) για να κτίσει υπερπολυτελές θέρετρο. Η συμφωνία ήταν να δώσει η κυβέρνηση το οικόπεδο να κάμει το Κατάρ την επένδυση (βασικά να το κτίσει) τζαι να το έχουν που 50-50%.
 
Η επένδυση σκάλωσε όταν η κυβέρνηση (Αχριστόφια) με τα τεράστια οικονομικά μυαλά που είχε στις τάξεις της επέμενε να υπερτιμάει την γη που θα παραχωρούσε. Αρχικά μάλιστα μιλούσε για 100εκ!!!!!!!!!!!!!! Μετά έβαλε νερό στο κρασί της και την υπερεκτίμησε για 50εκ!!!!!!!!!!!! Φυσικά οι αράπηδες είπαν μας اللعنة عليك .....τζαι εγυρίσαν μας ράσιη. Γιατί όσα λεφτά τζαι να βαστάς, μπορεί να είσαι διατεθειμένος να πετάξεις ορισμένα αλλά όι τζαι να σε περνούν τζαι για τέλλια μαλάκα. Έτσι λοιπόν χάθηκε ακόμα μια τεράστια επένδυση της κυβέρνησης Χριστόφια (γνωστός και ως king Αχάπαρος IV)….  
 
Αλλά περίμενε ρε. Εν είπαμε ότί το οικόπεδο εν απέναντι που το Hilton; Τζαι όπως το υπολογίζω του Hilton το οικόπεδο μπορεί να εν τζαι νάκκο πιο μεγάλο...Τζαι έτοιμη επιχείρηση. Τζαι κοστολογούν το ίσια ίσια με τους χογλακόροτσους του οικοπέδου απέναντι. Με βάση τούτο κάποιος που τους 2 πρέπει να εν νάκκο άχρηστος. Ή η MIG που πουλά το Hilton σε έτσι «εξευτελιστικά χαμηλή» τιμή, ή οι οικονομικοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης Αχριστόφκια. Που εν αφήκαν τους εκτιμητές να κάμουν μια αντικειμενική σωστή εκτίμηση για το οικόπεδο τζαι ελαλούσαν μαλακίες. Να το κοστολογήσουν δηλαδή στα 6-7 εκατομμύρια που εν η πραγματική του αξία. Άτε στα 9-10 να σπάσει η πέτρα. Το πολύ. Ήταν να σώσουν την Κύπρο βλέπετε με μια επένδυση. Βασικά εγυρεύκαν cash για να φκάλουν την πενταετία τους χωρίς να υπογράψουν μνημόνιο. Οι ΜΑΛΑΚΕΣ.
 
Άτε σταματώ γιατί έννα νευριάσω πάλε. Τζαι είπαμε πρέπει να είμαι σε διάθεση διακοπών.
 
Πριν κλείσω να σας πω ότι εχάρηκα πολλά την Λευκωσία ούλλο τον Αύγουστο. Εξαιρετικά. Η καλύτερη της περίοδος. Την εποχή που ούλλοι γυρίζουν τζαι τσαλαπαντούνται στες παραλίες τζαι τες θάλασσες εσύ απολαμβάνεις την μισοάδεια πόλη.
 
Έκαμε τζαι ωραίο καλοτζαίρι φέτος. Σε γενικές γραμμές είσιε γλυκασιά την νύχτα (εκτός που 4-5 μέρες πύρουλλου) τζαι ήταν ότι έπρεπε για ποτάκι. Κάθε νύχτα όμως α; Κοντό, σάνταλα τζαι εκτύπησα ρέστα φέτος. 6 στες 7 νύχτες της εβδομάδας έξω. Αυτά είναι. Είπαμε οι υποχρεώσεις εν λίες. Η δουλειά παραπαίει τζαι είμαι σε γενικές γραμμές αθκιασερός. Εβαρέθηκε με τζαι η Κούλλα (Criticoulla). Νομίζω ότι είμαι 18. Γυμναστική καθημερινά, σπίτι, μπάνιο, έξω φαί, ποτό. Είπα σας. Σάννα τζαι είμαι 18. Στες επόμενες γενικές μου αναλύσεις σε 2-3 μήνες εν θα τους πω να ΜΕΝ μου ελέγξουν τα ένζυμα του συκωτιού. Έννα σπάσει το πλάσμα σιόρ. Εσταμάτησα να αγχώνομαι. Ποιος τους γαμεί.
 
Αυτά λοιπόν. Σας χαιρετώ. Καλά να περάσω και καλή επιστροφή σε όλους σας στην δουλειά. Μπουουχαχαχαχα....
 
 
Υ.γ. Τζαι κάτι που είδα τζαι είπα να βάλω. Άσχετο αλλά εφύρτηκα του γέλιου 
 
 

5 σχόλια:

  1. Ρε φίλε μετά από πολλά ταξίδια τόσο εντος όσο και εκτός η τιμολόγηση για διακοπές 4 ατόμων (2+2) έχει ως εξής

    Εντός κύπρου σε appartment
    Νύκτες Χ 150 με δύο γεύματα σε εστιατόριο και πρόγευμα στην τιμή του appartment
    Νύκτες Χ 100 με πρόγευμα στην τιμή του appartment ένα γεύμα εκτός

    Εκτος Κύπρου FIT (Free Indepentend traveller) με αυτοκίνητο σε διαμερισμα ή appartment
    Ηπειρωτική Ευρώπη
    Νύκτες Χ 250 - 300
    Αγγλία
    Νύκτες Χ 400 (τουλάχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ στην Ελλάδα φέτος, με 230 Ευρώ το βράδυ σε πεντάστερο ξενοδοχείο (με το spa του, το kids club του, τα όλα του), 10 μέτρα που ΤΕΛΕΙΑ θάλασσα (χωρίς να μαλλώνεις για το κρεβατάκι), σε family suite για 4 άτομα που έπαιζες μάππα μέσα, half board (να τρώεις και να σπάζεις, κρέατα να λιώνουν στο στόμα σου, ψάρια που έφερνε η τράτα του ξενοδοχείου) πέρασα 10 καταπληκτικές μέρες.

    Και ούτε χρειάστηκε να τσιγκουνέφκουμαι τα extra ποτά μου, διότι:
    Το φραπέ ήταν 2.50 Ευρώ
    Η μπύρα (draught pint Mythos) 3.50 Ευρώ
    Το ποτήρι ελλήνικό κρασί 3 Ευρώ (τζιαι όι Palomino τζιαι μαλακίες έτσι?)
    Στο Happy Hour τα cocktails ήταν 4.50 Ευρώ

    (θυμίζω, σε πεντάστερο ξενοδοχείο)

    Οι διακοπές εντός Κύπρου θα αργήσουν ακόμα πολύ για μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2300 σιηλιαες ευρω χωρις τα cocktails σου των 4.50 ευρω; Μουχτι σιορ!

      Διαγραφή
  3. Xa xa!! εχτές εθώρουν κάτι διαφημήσεις που σου έρκονται που το γκούγκλ. Το πως εκατάλαβεν ότι είμαι κυπραίος ότας με ελβετικά ακκάουντς δεν εκατάλαβα. Κλεοπάτρα 130€ την νύχταν. Μοκέττα ξημαρισμένη γκρίζα του 80 αν μεν εν τζιαι του 70. Τζιειμασαι τζιαι όταν αρκέψουν να κουρκουλλίζουν οι βόθροι θέλεις να εξαφανιστείς αλλά εν 2 η ώρα. Αν σου έκοψεν σπιτ φιξ μεσ την τσένταν να κολλήσεις τες τρύπες της πόρτας γυρόν γυρόν να μείνουν οι βρώμοι μες το μπάνιο καλώς. 4 αστέρες ξενοδοχείον στο κέντρον της πρωτεύουσας. Έχω μιαν ανάρτησην που δεν την έβαλα που ελάλουν για τα performances του ιδιωτικού τομέα στην Κύπρο. Ήταν τον τζιαιρόν ήταν της μόδας ούλλοι να βρίζουν τους δημόσιους. Έτο. Από τα σκατά στα κότσιρα. Στην Πόλην της Χρυσοχού 7 ξενοδοχεία μέχρι νά έβρουμεν έναν με απόπατον χωρίς ποσκατίθκια που τους προηγούμενους. 80 € την νύχταν με δίχα αστέραν. Τζιαι τζιεαμαί εκάτσαμεν πάνω διότι την τρίτην νύχταν έφκην μας ζεφκάριν που εγάμεν ούλλην νύχτα δίπλα τζιαι μας εχώριζεν αμόνωτη πόρτα.

    Καλές διακοπές κριτικάτσο, τζιαι συνέχιζε τζιαι την γυμναστικήν τζιαι κατά τες διακοπές :))

    Παρεπιπτώντως, ο Αβέρωφ που εν άσσος στες αγοροπωλησίες, αγόρασεν τζιαι πούλησεν την μισήν Πόλην τζιαι Αρκάκαν, εκατηγόραν τον Χριστόφκιαν ότι εχάρισεν έναν φιλλέττον μούχτιν στο κέντρον της Λευκωσίας. Εκατάλαβα τότες ότι στην Κύπρον του βιομηχανικού αρνιού, βρωμόσιοίρου τζιαι κοτόπουλλου μεταλλαγμένης σιταροπούλλας, εμάθαν τζιαι τρων τζιαι βιομηχανικόν φιλλέττον.

    Ευτυχώς που δεν του έφκην του Σταυράκη ο Εμίρης, διότι φαντάσου να ήχατε τζιαι αράπικον κουλλέν δίπλα που τους Κυπριακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά.

    Ο Χάσικος είναι τζείνα ούλλα που λαλείς, αλλά δεν φκαίνει δεξιά τζιαι αριστερά να διαλαλεί πόσο αριστερός και δίκαιος είναι, πόσο κοντά στο λαό είναι και άλλα διάφορα που κλαίεται ο Χριστόφιας κάθε φορά που θα ανοίξει το στόμα του.

    Ούλλος ο κόσμος ξέρει το ότι ο Χάσικος εν επιχειρηματίας τζιαι ως τέτοιος σκέφτεται, τζιαι fair enough.

    Ο Χριστόφιας, μετά που 35 χρόνια στην πολιτική (δηλαδή να τρώει που δημόσιο χρήμα) παίζει το κουμμουνιστής imish, τζιαι τούτο εξαγριώνει τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή