CYPRUS CRITIC

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Έχουμε εκλογές;



Ναι έχουμε.

Έσιει τζαιρό να γράψω ή να ασχοληθώ με πολιτικά. Να σας πω την αλήθκεια τον τελευταίο χρόνο μετά το κούρεμα  σταμάτησα να θωρώ ακόμα τζαι νέα, ενώ εφημερίδα επίσης θκιεβάζω μόνο το σαββατοκύριακο προσπαθώντας φυσικά να αποφύγω άρθρα τα οποία μπορούν να με εκνευρίσουν.

Στην τελική όμως νομίζω ότι τούτη η συμπεριφορά-επιλογή, την οποία ακολουθούν πολλοί (οι περισσότεροι ίσως) συμπολίτες μας, είναι αυτό ακριβώς που επιδιώκουν οι πολιτικοί μας. Γιατί μην ακούτε που λένε ότι μας θέλουν ενεργούς, μας θέλουν στις κάλπες. Αν κάποιος είναι ενεργός σημαίνει συμμετέχει, σημαίνει διαβάζει, σημαίνει ενημερώνεται. Και όλα αυτά τον κάνουν να σκέφτεται και να κρίνει. Και όταν κρίνει, αν είναι αντικειμενικός, τότε καταλήγει σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Ότι οι πολιτικοί μας, ανεξαρτήτως χρώματος και παράταξης είναι στην πλειοψηφία τους ανίκανοι άβουλοι και ξεκάθαρα πλέον ζουν σε μια νιρβάνα η οποία δεν τους επιτρέπει να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο. Συνεχίζουν ακόμα να μας ταΐζουν το ίδιο παραμύθι, εφαρμόζοντας ακριβώς τις ίδιες τακτικές με το παρελθόν. Λόγια βαριά, δηλώσεις χωρίς ουσία και νόημα, έρευνες, επιτροπές δεξιά αριστερά μπροστά και πίσω και υποσχέσεις. Πολλές υποσχέσεις για τιμωρίες. Αλλά ουσία και αποτέλεσμα μηδέν.

Μετά από την καταστροφή του τόπου, η οποία ξεκίνησε (επίσημα) πριν 3 χρόνια με την έκρηξη στο Μαρί, η Κυπριακή πολιτεία έχει καταφέρει να τιμωρήσει ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Και αυτός είναι ένας γέρος, ανίκανος να συνεχίσει λόγο ηλικίας το πολιτικό του έργο και κατ επέκταση άχρηστος για όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Για αυτό και τιμωρήθηκε.

Ο κόσμος παρακολουθεί τούτες τες εξελίξεις τζαι αντιλαμβάνεται ότι το σύστημα δεν θα τιμωρήσει το σύστημα ΠΟΤΕ. Τζαι απογοητεύεται τζαι χωνεύκει σιγά σιγά την ιδέα της ατιμωρησίας και της αναζήτησης αποδιοπομπαίου τράγου. Τούτο όμως εν το σιειρόττερο. Γιατί όπως είπα πιο πάνω η απαξίωση από τον κόσμο συμφέρει τους. Γιατί η αποχή (την οποία πρέπει να παραδεχτώ ότι τίμησα δεόντως στο παρελθόν) δυναμώνει το ποσοστό και την ψήφο των αρνιών και του κομματικού μηχανισμού τους. Γιατί όσοι λιγότεροι ψηφίσουν στις ευρωεκλογές τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν για να διατηρηθούν κοντά στα ποσοστά τους οι ίδιοι μαλάκες. Γιατί τα αρνιά εν αρνιά τζαι πάντα θα ψηφίζουν το ίδιο. Το θέμα ένει να τους διαγράψεις με μια αντίθετη ψήφο.  

Για αυτό τζαι εγώ αποφάσισα να κάμω τον κόπο. Ναι ρε γιατί όσο πολλά απογοητευμένος τζαι αν είμαι, όσο τζαι αν θέλω να κάτσω σπίτι με το ουίσκι μου να παρακολουθήσω τα αποτελέσματα χωρίς να έχω συμμετάσχει στο πανηγύρι τους, εν θα το κάμω τούντη φορά. Ούτε έννα σύρω λευκό όπως σε προηγούμενες εκλογές. Θα τους δείξω τα αρχίδια μου ψηφίζοντας. I will ride the wave της φούσκας των 60 και υποψηφιοτήτων.

Αυτήν την φούσκα την είδαμε ουσιαστικά σε όλες τις χώρες οι οποίες μπήκαν σε μνημόνιο. Και τις περισσότερες φορές οι φούσκες δεν έχουν ευνοϊκή κατάληξη. Πολλές φορές καταλήγουν σε νομιμοποίηση και συμμετοχή στην πολιτική ζωή καραγκιόζηδων ή και επικίνδυνων στοιχείων. Η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αλλά και ο Τσίπρας είναι δύο τέτοια παραδείγματα. Αλλά έσει τζαι τα καλά της τούτη η φούσκα. Γιατί δείχνει την πόρτα και διαγράφει πολλούς πολιτικούς και κόμματα οι οποίοι νόμιζαν ότι αποτελούν θείο δώρο στην ανθρωπότητα, νιώθοντας ουσιαστικά ημίθεοι. Μέσω της φούσκας αυτής οι Έλληνες για παράδειγμα έδειξαν τα αρχίδια τους στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ στις ευρωεκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να τους δείξουν και από τα τρία το μακρύτερο.

Για αυτό λοιπόν θα ψηφίσω. Και όχι λευκό. Έννα θκιαλέξω έναν που του 60 και τόσους υποψηφίους να σταυρώσω. Τζαι σίουρα τούτος εν θα ανήκει στο κατεστημένο. Το κατεστημένο είναι φυσικά ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΣΥ, Οικολόγοι, Ευρωκο, Συμμαχία Πολιτών (βλακείας) κτλ. Ούτε φυσικά θα είναι άτομο το οποίο έφαεν που το κατεστημένο αλλά και καλά παίζει το επαναστάτης όπως κάτι Μικελλίδιδες και κάτι οικονομολόγους που εφάν τζαι εσπάσαν που κρατικά σεμινάρια τζαι τωρά παρουσιάζονται ανεξάρτητοι, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Χέστε με..

Όχι έννα ψηφίσω κάτι άλλο. Μπορεί να εν τα ζώα, μπορεί να εν ο Σενέρ Λεβεντ, μπορεί να ένει οι φούλ αριστερή συμμαχία τουρκοκυπρίων ελληνοκυπρίων, μπορεί μπορεί μπορεί. Έννα δω. Μάλλον όμως ένα από τα δυο πρώτα.

Γιατί ρε φίλε εν γίνεται μετά που τούτα ούλλα που εγίναν τούτοι να επιμένουν να συνεχίζουν το έργο τους με την ίδια ακριβώς συνταγή. Τον λαϊκισμό και την άνευ ουσίας πολιτική. Δηλαδή για παράδειγμα εν γίνεται λίες μέρες μετά που την δημοσιοποίηση της πιο ανούσιας λίστας στην ιστορία να ανοίω τον Πολίτη τζαι να θωρώ τούτο.




Ρε μαλάκα, μετά που 9 μήνες δουλειά, το μόνο που ουσιαστικά κατάφερες σαν πρόεδρος της κωλοεπιτροπής θεσμών, οικονομίας (τι σκατά την λαλείτε) ήταν να δημοσιοποιήσεις μια λίστα με συναλλαγές η οποία δεν λαλεί απολύτως τίποτε. Γιατί απλά δεν έγινε κανένα απολύτως filtering. Τζαι να είσιε τζαι κάτι να πει τούτη η λίστα έθαψετε το μέσα στην πολυκοσμία. Δηλαδή με λίγα λόγια δεν έκαμες την δουλειά σου. Δεν έκαμες τίποτε. Τζαι παρουσιάζεις την λίστα, φτύνουν σε οι εταιρίες, γελά ο κόσμος μαζί σου, αλλά εσύ αρνί πασιήν. Συνεχίζεις κανονικά. Ο σωτήρας μας. Ψηφίστε τον σωτήρα μας. Τζαι δώσε στον κόσμο τζαι μια μισέλιδη διαφήμιση του σωτήρα μας στην εφημερίδα. ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ επαφή με την πραγματικότητα.

Γιατί ο άλλος; Ο Άντρος (Λένιν) Κυρπιανού. Κινεί αγωγή του Πολίτη γιατί με τα δημοσιεύματα του (περί Focus) επηρέασε αρνητικά και οδήγησε σε απώλεια στελεχών, μελών, υποστηρικτών και ψηφοφόρων του κόμματος!!! Σοβαρά ρε φίλε!!!! Δηλαδή εν ο Πολίτης που κατάφερε τα πιο πάνω και όχι η τραγική πενταετής διακυβέρνηση σας που διέλυσε τον τόπο. ΜΑΛΑΚΑ ΕΝ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;;;;;;;

Για αυτό εγώ πιστεύω. Δείξτε τους τα αρχίδια σας, ride the wave της φούσκας των υποψηφιοτήτων της κρίσης, πέρκει πάρουν έστω ένα μήνυμα. Γιατί ακόμα εν σε ύπνο βαθύ. Ψηφίστε μη κατεστημένο τωρά για να δούν τα αρχίδια μας και φυλάξτε τους το καλύτερο το μακρύτερο για τις βουλευτικές που έρχονται…

Υ.Γ. Το μόνο για το οποίο έχω κάτι θετικό να πω (τζαι είπα το τζαι σε πιο παλιό ποστ) είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου από την κυβέρνηση. Τούτη ήταν η μόνη λύση που είχαμε, την οποία εφαρμόζουν όσο καλύτερα μπορούν μέχρι στιγμής, χωρίς ευτυχώς τους λεονταρισμούς που είχαμε παρακολουθήσει τον Μάρτη του 2013. Όπως είπα όμως τζαι πιο παλιά τούτο εν χρειάζεται και ιδιαίτερα skills. Απλά να μεν είσαι τελείως ηλίθιος τζαι να μπορείς να ακολουθείς εντολές. Συμπέρασμα. Δεν αξίζει κάποιος την ψήφο μου επειδή δεν προσπαθεί να φάει την σούπα με το πιρούνι. Ούτε τον θεωρώ ικανό και άξιο γιατί χρησιμοποιεί κουτάλι.  

16 σχόλια:

  1. Είναι καθήκον του ποιητή
    όταν του δίνουνε χαρτί
    αυτός να γράφει.

    Η αναμέτρηση εκλογική
    κι οι κόποι του(ς) στην τελική
    ας πάνε στράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν να διαβάζεις τις σκέψεις μου. Εγώ πάντως σκέφτομαι σοβαρά Σενέρ Λεβέντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λλια σωστά ελληνικά ενει μπόρεις να μιλήσεις?

    Του παπα σου έτσι του λαλεις? Ρε μαλάκα ?
    Της μάνας σου το ίδιο? Κόρη μαλακισμένη?
    Του καλύτερου σου φίλου?Ρε μαλάκα πάλε?
    Εσιεις τζιαι τ αρχίδια σου πολλά μεγάλα τζιαι δείχνεις τα γενικώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου είτε ξέρω ελληνικά είτε όϊ εν παίζει κανένα ρόλο. Απλά επειδή εν πληρώνομαι από κανένα για να γράφω σε τούντο blog τζαι φυσικά εν αναγκάζω τζαι κανέναν να το θκιεβάζει.

      Τωρά αν σε πείραξε τόσο πολλά το μαλάκα ένα έχω να σου πω. Αν με είχε εκλέξει ο λαός, σε οποιαδήποτε θέση τζαι εγώ με τις πράξεις μου (ή μάλλον με την απραξία τζαι την ασχετοσύνη μου) έφερνα την χώρα σε τούντο σημείο, τότε ο χαρακτηρισμός μαλάκα από έναν blogger εν θα με πείραζε. Θα σκέφτουμουν ότι εν τζαι λία που είπε.

      Διαγραφή
    2. Επίσης να σου απαντήσω ότι όχι. Ούτε τον παπά μου ούτε την μάνα μου αποκαλώ μαλάκες γιατί απλά δεν είναι. Για τα αρχίδια μου δεν ξέρω εν τα μέτρησα. Εννάν κάπως άβολο.

      Διαγραφή
    3. Τον φιλο σου δλδ να υποθέσω οτι λαλείς τον?

      Για τα @@ σου μεν τα διαφημίζει τοσο πολλα τζ εγλεπε τα διοτι με το τσιάρο που καπνίζει εν αρκεί να εμφανιστεί κανας καρκίνος....


      Κοίτα να σου πω κάτι ...
      ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ....
      Γιατί το λαλώ?
      Σωστά κάποιοι εν υπεύθυνοι για τούντη κατάσταση αλλα ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του και μετά ας βρίζει τον άλλο...

      Δόξα τω Θεώ εκφράστηκες σαφώς για το θέμα της κρίσης και έππεσες σε πολλά έξω (όσο η αλήθεια αποκαλύπτεται).

      Το πιο βασικό είναι ότι αν μεν ήταν ο Ορφανίδης και κάποιος σοβαρός σε τούντο πόστο τρόικα εν θάχαμεν.
      Εσυ όμως έπινες νερό στ όνομα του!
      Και τούτο μόνο στα λόγια.Που να έπραττες κόμα...
      Γι αυτο σου λαλώ.Εν σου φταιν οι άλλοι πρώτα.Κοίτα σε πόσα έφταιξες και μετά εκφράστου σαν χώρκατος για τον άλλον......
      Σωστός?


      Υ.Γ. Απάντα μου τζιαι για τον φίλο σου που σε ρώτησα πιο πάνω

      Διαγραφή
    4. Blogοδεσπότα Critic,

      Γράφεις σε σχόλιο ΣΟΥ: «... εν αναγκάζω τζαι κανέναν να το θκιεβάζει» [ κι εννοείς το blog ΣΟΥ]...
      Να σημειώσω κάτι που έχω πει πολλές φορές και που αφορά και τον ίδιο τον Εαυτό ΜΟΥ: Όταν γράφουμε και εκφραζόμαστε δημόσια ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε και έτοιμοι να δεχθούμε και κρίσεις, επικρίσεις, μομφές, ειρωνείες, επιπλήξεις, ΠΟΤΕ όμως βρισιές και χυδαιότητες... Τα «μη με διαβάζεις αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω» συνιστούν έπαρση, υπεροψία ή/και αδυναμία υπεράσπισης των θέσεων και τοποθετήσεων μας ...

      Διαγραφή
  4. Σωστά ελληνικά με αγγλικό ερωτηματικό στο τέλος...

    https://www.youtube.com/watch?v=ednKK8GlvwI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε

    Πρώτον δεν διεκδίκησα ποτέ τον τίτλο του γκουρού. Τζαι τούτο που έγραψα πολλές φορές δαμέσα ένει ότι άμαν μπορώ εγώ να αντιληφθώ ορισμένους κύκλους της οικονομίας τότε δεν δέχομαι να μην μπορούν οι πολιτικοί. Για αυτό τζαι τους αποκαλώ μαλάκες είτε σου αρέσει είτε όχι. Τζαι δεν θεωρώ χυδαιότητα το να αποκαλείς κάποιον μαλάκα, μαλάκα. Είναι απλά ένας απόλυτα λογικός χαρακτηρισμός για κάποιον ο οποίος με τις πράξεις του κατέστρεψε μια χώρα. Εσύ αν θέλεις φώναζε τους κάτι άλλο. Εν πρόκειται να απολογηθώ για τούτο.

    Να σου απαντήσω όμως για τα άλλα που γράφεις για την ασχετοσύνη μου.

    Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Σκέφτου ότι πριν 3-4 χρόνια εσκεφτεσουν να αγοράσεις σπίτι και να καταθέσεις τις οικονομίες σου στην λαική γιατί σου εδίαν 7%. Αν κατά τύχη εκιέβαζες τούντο blog το οποίο υποστήριζε ότι οι τιμές των σπιτιών θα επέφταν στο μισό ή ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε bank run (ένα χρόνο πριν γίνει), τζαι επίστεφκες το μπορεί να τα έσωζες. Τζαι μεν μου απαντήσεις ότι σιγά το πράμα που μας είπες γιατί να σου θυμίσω το κλασσικό κυπριακό οι τιμές των ακινήτων παν μόνο πάνω (πόσο μάλλον να μιλάς για 40-50% πτώση) τζαι οι τράπεζες μας εν κλείουν. Ειδικά για τα ακίνητα εδέχτηκα πολλές ξιτιμασιές (όπως τες δικές σου ότι είμαι άσχετος), όταν που το 2007-8 (πριν το blog) υποστήριζα ότι οι τιμές θα πέσουν στο μισό.

    Τούτο εν σημαίνει όμως ότι εν λαλώ τζαι μαλακίες. Λαλώ τζαι κάμνω. . Αν δεν έκαμνα πίστεψε με έννα ήμουν πολλά πλούσιος. Πιστεύω όμως ότι σε θέματα οικονομίας κάμνω λιγότερες λανθασμένες εκτιμήσεις που άλλους

    Για τον Ορφανίδη ακόμα υποστηρίζω ότι ήταν ο πιο ικανός κεντρικός τραπεζίτης στην ιστορία της Κύπρου. Τζαι επίσης ότι ο Πανίκκος ήταν άσχετος. Στην τελική όμως ο Ορφανίδης απέτυχε. Απέτυχε επειδή οι οικονομικές του τακτικές και η αμερικάνικη φιλοσοφία η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση οδήγησε σε φούσκα συμβάδισε με την διακυβέρνηση αχάπαρου, αλλά αντιμετωπίστηκε επίσης και με λανθασμένη πολιτική διάσωσης από την Τρόικα και την Γερμανία. Όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλη την Ευρώπη. Όπως επίσης απέτυχε διότι άφησε τις τράπεζες να μην δείχνουν τα non performing loans του με διάφορες τακτικές. Τούτο επίσης έγραφα το που την αρχή που δημιούργησα το blog τζαι μπορείς να πάεις πίσω να δεις αν θέλεις. Συνεργασία τραπεζών, εκτιμητών, developers και κεντρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να συνεχίσω όμως. Η έλλειψη ρευστότητας αντιμετωπίζεται με ρευστότητα. Η έλλειψη ρευστότητας δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα λιτότητας (ΜΟΝΟ). Υπάρχει ένας συνδυασμός. Μείωση επιτοκίων, conventional monetary όπως επίσης και unconventional monetary policy. Σε συνδυασμό με μάζεμα των οικονομικών τα οποία κατασπαράξαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποκορύφωμα το Αχριστόφκια.

    Το αν είναι λανθασμένη η οικονομική πολιτική της ΕΕ μπορούμε νομίζω να το δούμε. Απλά παρακολούθα τις οικονομίες της Αμερικής και της Αγγλίας και σύγκρινε τις με τις προβληματικές της ΕΕ. Αυτές ανέκαμψαν οι δικές μας τρων πάτσους έσιε 5 χρόνια. Και ο Τρισιέ το βιολί του να παίζει με τα λόγια, θα ρίξω τα επιτόκια, θα ρίξω το Ευρώ, θα ασκήσω quantitative easing κτλ κτλ κτλ χωρίς να κάμνει τίποτε.

    Τέλος να σου πω τζαι να παραδεχτώ ότι το μεγάλο λάθος που έκαμνα είναι ότι υποστήριξα την διάσωση των τραπεζών sooner rather than later όταν άρχισαν τα προβλήματα. Ο λόγος είναι απλός. Αν αφήνονταν να καταρρεύσουν υποστήριζα ότι θα ήταν και το τέλος της Κύπρου για ένα και πολύ απλό λόγο. Το μέγεθος τους ήταν τόσο μεγάλο που η Κύπρος θα αδυνατούσε να αποζημιώσει τους ασφαλισμένους καταθέτες, τα ταμεία κτλ με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και η ίδια σαν χώρα. Τούτο έννεν λάθος. Γιατί;

    Επειδή εν επίστεφκα ότι θα προχωρούσαν με το κούρεμα. Να κλείσουν δηλαδή την Λαϊκή τζαι να σώσει ο κόσμος ο ίδιος αντί η χώρα την Τρ.Κύπρου. Τζαι τούτο έγινε για να σώσουν την Κύπρο σαν χώρα. Τούτο η αλήθκεια ένει ότι εν επερίμενα να το κάμουν έστω τζαι αν απειλούσαν.

    Τέλος να σου πω ότι για το αν αποκαλώ μαλάκα τον καλύτερο μου φίλο μάλλον εν θα το μάθεις ποττέ.

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου πάντως για τον καρκίνο. Για να σε καθησυχάσω όμως θα σου πω όμως ότι δεν είμαι φανατικός καπνιστής. Είμαι social smoker του 1-2 τσιγάρων. Άρα οι πιθανότητες να μου προκαλέσει το τσιγάρο καρκίνο των όρχεων είναι πολύ λιγότερες μάλλον από τις πιθανότητες να ττουμπάρεις εσύ και να πεθάνεις με το αυτοκίνητο.... ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάλιστα.
    Να τα πιάσουμε ενα ενα?

    Για το υστερόγραφο πρώτα συμφωνώ κι εγώ απόλυτα...


    2ο. Για τις τιμές των σπιθκιων. Μπορείς σε παρακαλω να μου βάλεις το ποστ?
    Δεν εν καθόλου μιτση το θέμα εάν όντως υποστήριξες την πτώση του 50%.
    Οταν εκαταλάβαμεν ΟΥΛΛΟΙ ότι ήτα φούσκα τότε ναι προφανώς θα επέφταν!
    Νομίζω ούτε 50% δεν εν η πτώση ΣΙΟΥΡΑ ας πούμεν σε Λεμεσσο και Λευκωσία. Αντε μπορεί στην Αμμόχωστο....
    Πάντως δεν άκουα τότε ΚΑΝΕΝΑ να μιλά για φούσκα ακινήτων...Η οικονομία μας πάει καλά ελαλούσαν ούλλοι.


    3ο. Λέεις κάτι που δεν έσιει νόημα.
    "
    Για τον Ορφανίδη ακόμα υποστηρίζω ότι ήταν ο πιο ικανός κεντρικός τραπεζίτης στην ιστορία της Κύπρου. Τζαι επίσης ότι ο Πανίκκος ήταν άσχετος. Στην τελική όμως ο Ορφανίδης απέτυχε. Απέτυχε επειδή οι οικονομικές του τακτικές και η αμερικάνικη φιλοσοφία ΚΤΛ..."

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ. Μα άμαν ήταν ο καλύτερος γιατί να αποτύχει????????

    Τραγική αντίφαση που δεν μπορώ βάσει σκέψης να διατυπώσω πρόταση!
    Η προφανής απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΝ τα καθήκοντα του. Τόσον απλά...

    Και όμως έπινες νερό στ όνομα του.
    Επίσης ελάλες για το ότι το πρόβλημα μας ήταν το κράτος κτλ κτλ.

    Εσύ τωρά με αυτα τα δημοσιονομικά εκατάλαβες ότι είσιες άδικο?


    Υ.Γ. Πως κρίνεις τη Σουηδία που πάει να εφαρμόσει το μέτρο 6ρωου και να πιερώνουνται κανονικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://cyprus-critics.blogspot.com/2010/08/blog-post_25.html

    http://cyprus-critics.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html

    http://cyprus-critics.blogspot.com/2013/10/blog-post_18.html

    γράφω σε διάφορα ποστ για τα ακίνητα από το 2010 που έκαμα το μπλογκ. Μπορείς να έβρεις τζαι αλλα μόνος σου αν θέλεις.

    Πάντα πίστευα ότι θα έχουμε μείωση μέχρι και 50%. Για αυτό τζαι δεν εγόρασα ακίνητο ενώ είχα πρόσβαση σε δανεισμό. Τόσο απλά. Μάλιστα τούτη η πρόβλεψη μου έρκετουν τζαι σε αντίθεση με τους στόχους και τις προβλέψεις της εταιρίας που δουλεύκω, τζαι τούντα reports (που έγραφα που το 2008) εδιμιουργήσαν μου αρκετό πρόβλημα. Έννεν κάτι δύσκολο να προβλέψεις απλά κάμνεις μια μικρή ανάλυση των αριθμών οι οποίοι σου δείχνουν και την μείωση που αναμένεται. Έννεν πυρηνική επιστήμη. Απλά ορισμένοι αρνούνταν να το δουν.

    Για τον Ορφανίδη νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Η οικονομία (παγκόσμια) κινείται σε κύκλους. Υπάρχουν φούσκες και υφέσεις. Τις οποίες αντιμετωπίζεις ανάλογα. Ο Ορφανίδης παρά τις γνώσεις και την εμπειρία του αντιμετώπισε νωθρά την φούσκα. Είτε δεν προσπάθησε αρκετά είτε επειδή δεν τον άφησαν τα τραπεζικά, κομματικά, και κτηματικά συμφέροντα. Θυμούμαι κλασσικά όταν εν μέσω κτηματικού οργασμού προσπάθησε να περιορίσει την τραπεζική ρευστότητα προς την κτηματαγορά με την αύξηση του δείκτη ρευστότητας Ξένου Συναλλάγματος των τραπεζών εππέσαν ούλλοι να τον φαν ότι σκοτώνει την αγορά ακινήτων (ειδικά από εγγλέζους).

    Έπρεπε να είναι πιο δυναμικός και έντονος. Φυσικά. Και ειδικά με τον Αχάπαρο τον οποίο άφησε να αλωνίζει μόνο του. Αλλά πε μου εσύ γιατί είναι χειρότερος από άλλους κεντρικούς τραπεζίτες που είχαμε; Που ποιον είναι χειρότερος δηλαδή; Να μαν λαλούμε τζαι πελλάρες.

    Τέλος είπα ότι όταν δημιουργηθεί φούσκα και σκάσει την αντιμετωπίζεις ανάλογα. Ούτε τούτο έγινε στην Κύπρο Ελλάδα και Ευρώπη για αυτό και βλέπουμε πιο έντονα σημάδια της κρίσης. Αν ο κατάλληλος μηχανισμός διόρθωσης λαθών δεν χρησιμοποιηθεί τότε τα επακόλουθα αυτού του λάθους γίνονται τεράστια. Και μπορείς να το δεις σε όλη την Ευρώπη. Αν ζούσες για παράδειγμα στην Αγγλία οι χειρισμοί του κεντρικού τραπεζίτη (που συνέφεραν στην δημιουργία φούσκας) δεν θα σου φαίνονταν τόσο λάθος γιατί τα επακόλουθα τους θα είχαν αντικρουστεί με τις σωστές οικονομικές πολιτικές.

    Για το τελευταίο δεν έχω άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kai mia pio episimi apopsi stin grammi twn pio panw pou sou egrafa..

    http://m.euro2day.gr/1215500/article.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε κριτικ ακομα να δω τι εγραψες για την κατοικια εννα δω τα ποστς σου...Παντως να σου πω οτι 50% δεν νομιζω να ππεσουν οι τιμες.Ιδωμεν..


    Για τον Ορφανιδη...Λεεις πραματα μπλα μπλα μπλα...Και μετα λεεις οτι ΑΠΕΤΥΧΕ..
    Τα ελληνικα ΔΕΝ αλλάσσουν....Είτε εν ο καλύτερος είτε ΔΕΝ είναι.
    Τι να κάμουμεν.Δεν θα παιζουμεν με τες λέξεις.

    Έρκεσαι τζιαι λέεις ΕΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ και επηαν να τον φάσιν...
    ΜΑ ΕΝΝΕΝ ΤΟΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ?
    Παρά τις αντιδράσεις ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γι αυτο πιερώνεται ΑΔΡΑ για να επιβάλλει τις απόψεις του και να κρίνεται απο αυτές.
    Εμμέσως επαραδέχτηκες και συ ότι ΔΕΝ εκυβέρναν...
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.

    Να μεν ξιάσουμεν και την ελληνικά γλώσσαν.


    3ο.Ο Αχάπαρος και ο Ορφανίδης ειναι 2 διαφορετικά πράματα.
    Και ο Αχάπαρος είσιε ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ που τον Ορφανίδη...
    Δεν γίνεται να λαλέι ο Ορφανίδης σε περίοδο ύφεσης
    "Σάστε τα δημοσιονομικά του κράτους σας ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και αφήστε τις τράπεζες"
    Έχω δίκαιο ή όι?

    Επίσης άλλος λάθος που έμπλεξες είναι ΑΛΛΟ οι τράπεζες ΑΛΛΟ το κράτος.
    2 τελείως ανεξέρτητοι θεσμοι..
    Κάτι εσύγχισες δαμε.

    Εν θα σου πω απο ποιο άχρηστο τραπεζίτη ήταν ο λλιότερο άχρηστος.

    Οταν παίρνεις θέση ΥΠΕΡ κάποιου σημαίνει ότι τον θεωρείς επιτυχημένος.
    Δαμέ έππεσες τέλεια έξω!

    Τελος να πω ότι εν μου σχολίασες ότι αν δεν ήταν οι τράπεζες τρόικα εν θα έρκετουν...

    Αν θέλεις να σου παραθέσω και αριθμούς!

    Να θυμηθούμε και τι ελαλούσαν κάποιοι πολιτικάντηδες τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To kalutero prama pou etuxe se tounti xwra gia to mellon twn epomenwn genewn einai i troika... Profanws tzai en tha sumfwnisoume se touto alla touti en i apopsi mou me tin opoia profanws diafwneis..

    Erwtisa se... Poios itan kaluteros tou... Tzai nai estw tzai an ek tou apotelesmatos apetuxe egw pisteuw akoma oti einai o pio ikanos kentrikos trapezitis pou eixe i xwra...

    By the way oi times einai idi katw 25-30% apo to 2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ΧΕΙΡΙΣΤΟ που μπορεί να τύχει είναι να ΜΕΝ εκαταλάβαμεν γιατί ήρτε
    και 2ο

    Να μεν πούμε ξεκάθαρα ποιο έφταιξε...

    ΑΡΑ να μεν τιμωρηθούν οι υπαίτιοι...

    ΚΑΙ Ο ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ένας απο αυτούς .

    Ωραία ερώτηση...Ποιος είναι καλύτερος...
    Έχει σημασία?

    Εγω ηλίθια μπορεί να σ απαντήσω ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...
    Μα σε τουτους εν έτυχε φουρτούνα.Και ο καλός καπετάνιος...
    ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ?
    Μάλλον όι α?
    Αφού ο Ορφανίδης αποδείχτηκε κακαός καπετάνιος.

    Σε τούντο ερώτημα μπορείς να μ απαντήσεις πιο πειστικά εσύ?


    Υ.Γ. Για τις τιμές και εγω καπου τοσο εχω ακούσει.Όι 50%.50% εν θα τ αφήκουν (μια κουβέντα ένει) διότι όπως αντιλαμβάνομται ενναν καταστροφικό για την τράπεζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή