CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ναός-Τερατούργημα

Το ηρωικό και προοδευτικό δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας έχει αποδείξει περίτρανα για ακόμη μια φορά ότι ο κάθε οργανισμός σε αυτή την κακόμοιρη χώρα είναι φωτοτυπία της κοινωνίας μας. Μαστίζεται από την απάθεια για τα κοινά, την απουσία οποιουδήποτε οράματος, το ρουσφέτι, την αποθέωση της συμφεροντολογίας και του τσαπατσουλισμού.
Καταφέρατε να χαροποιήσετε τον αρχιεπίσκοπο και να ικανοποιήσετε τα μικροαστικά κυπριακά κόμπλεξ και την μεγαλομανία του. Επιτέλους θα μπορεί ο γενειοφόρος ηγέτης της μαρτυρικής νήσου να υποδέχεται τον Πάπα (αν κάμει το λάθος και ξανάρτει) σε ένα ναό τόσο μεγάλο και χωρκάτικο όσο και ο ίδιος (αν είναι ποτέ δυνατόν).
Κατάφερε το δημοτικό συμβούλιο να σπρώξει πιο βαθιά στον λάκκο της ασχήμιας αυτή την πόλη που καταστρέφεται εδώ και δεκαετίες από αυτούς και τους προκάτοχους τους με την έλλειψη οποιουδήποτε πλάνου και στρατηγικής. Η μόνη τους έγνοια είναι να μάθουν πρώτοι αυτοί ποια έργα θα γίνουν και που έτσι ώστε να αγοράσουν πρώτοι, αλλά και ποιες εργοληπτικές εταιρίες θα αναλάβουν έτσι ώστε να δοθούν και τα ανάλογα φακελάκια. Σαν αυτά που όπως φαίνεται διαμοίρασε ο παπάς τον τελευταίο χρόνο με την βούλα της αρχιεπισκοπής για να συναινέσουν στην κατασκευή αυτού του ναού-τερατουργήματος.
Κύριοι σύμβουλοι είστε άξιοι της μοίρας σας και εμείς της δικής μας που βλέπουμε και ανεχόμαστε αυτή την κατάντια της κοινωνίας μας τόσα χρόνια άπραγοι. Καμία απολύτως σημασία δεν έχει ποια κόμματα ψήφισαν υπέρ και ποια κατά. Άλλοι θα ικανοποιηθούν τώρα άλλοι μετά.. Φτάνει όμως πλέον η κοροϊδία αυτό δεν θα περάσει έτσι.

Ντροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου