CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η Αλίκη στην αστυνομία και ο Δον Αντώνης

Αρέσκει μου πολλά η κόντρα που ξετυλίγεται μπροστά μας μεταξύ της αστυνομίας και της δεύτερης κυβέρνησης της βλακόνησίδας μας δηλαδή της οικογένειας Φανιέρου. Οι δηλώσεις είναι εντυπωσιακές και πραγματικά όσοι δεν ακούσατε τον παπά Αντώνη Φανιέρο στο ράδιο εχάσετε. Φωνή και στυλ Δον Κορλεόνε με προφορά Αραδιπιώτική και εξαιρετικές ατάκες. Priceless. Που την άλλη η αστυνομία μας η οποία «έετσιιιι ξαφνικάααα» που λέει και το λαϊκό άσμα αποφάσισε να πατάξει το έγκλημα και να τα βάλει με τους Φανιέρους.

Για όσους δεν ακούσατε τα γεγονότα η αστυνομία έκανε μεγαλειώδη έφοδο σε υποστατικά της οικογένειας Φανιέρου και κατάσχε τρία χρηματοκιβώτια στα οποία βρήκαν επιταγές και μετρητά συνολικής αξίας περίπου 300,000 ευρώ. Εσσιηστηκετε. Τούτα τρώει τα ο Λούκας μέσα σε μια νύχτα ρε μπατσούθκια αχάπαρα.

Το ωραίο όμως της υπόθεσης η οποία φυσικά και έγινε για λόγους εντυπωσιασμού είναι οι αλληλοκατηγορίες. Η Αλίκη στην αστυνομία (Μιχάλης Κατσουνωτός εκπρόσωπος τύπου) είπε αναφορικά με την υπόθεση. «θα είμαστε άτεγκτοι έναντι όλων που δραστηριοποιούνται παράνομα σε οποιοδήποτε πεδίο και καλά κάνουν να αφουγκραστούν τα μηνύματα». Ελα ρε πελλέ μου χαλάρωσε όχι τόσο αίμα. Κάτσε την μάππα χαμέ. Κατουράτε τζαι λίον τζαμέ στην αστυνομία.
Τι μας λες ρε Βουγιουκλάκη που θα αφουγκραστούν τα μηνύματα. Ποια μηνύματα ρε φλώρο που εφάτε τζαι εκράξετε που το τάισμα που δεξιά τζαι αριστερά. Ποια μηνύματα που έρκεται το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο με χρηματισμούς αστυνομικών. Τόσα πολλά είναι που εχάσαμεν το μέτρημα πιον. Θέλεις μας να πιστέψουμε δηλαδή ρε Αλίκη ότι εννα την κάτσετε του Λούκα και του Δον Αντώνη. ΧΑΧΑΧΑΧΑ. Είπαμε κατούρα τζαι λίον. Α τζαι μια συμβουλή. Εκκέλιασες γιέ μου χώνεψε το τζαι παρέτα να κουρεύκεις τες πέντε τρίσες που σου εμείναν αλα US Marine.

Στα πιο πάνω αντέδρασε ο Δον Αντώνης με εξαιρετικές ατάκες. Είπε ότι «εμείς εγεννηθήκαμε φτωσιοι εδουλέψαμεν μαχούμαστε να προοδεύσουμε». «Τούτοι θέλουν να γεννηθείς φτωχός τζαι να πεθάνεις φτωχός». «εμείς πιάνουμε σύνταξη 500 ευρώ». Ακόμα λίον τζαι ήταν να τον λυπηθώ ρε κοπέλια. Το αγριολούλουδο του Καζαντζίδη έμεινε να βάλει για background music σαν εμίλαν για να νιώσουμε τον πόνο της φτώχειας και της ξενιτιάς. Άκουα τον τζαι σκεύτουμουν ένα καημένο παππού να κάθεται στον καφενέ τζαι να πιπιλλά 5 ώρες ένα καφέ των τεσσάρων σελινιών. Ποτζίνους τους καημένους που εθώρες άμαν επήεννες Πρωταρά παλιά τζαι επέρνας που τους καφενέδες της Ξυλοφάγου. Τζίντους παπούδες που εκάθουνταν με απλανές βλέμμα και παρακολουθούσαν τα αυτοκίνητα των πρωτευουσιάνων να περνούν πάντα έχοντας το ένα αρχίδι να κρέμεται πόξω που το πατελονούι το χακί αλά discovery channel.

Έτσι τον εφαντάστηκα που τον άκουα. Φυσικά μετά δίνεις περισσότερο σημασία στην βραχνή φωνή και στον slow motion τόνο της και σκέφτεσαι Marlon Brando στο Godfather. Ο δικός μας ο νονός είναι μια μίξη των δύο. Είναι νονός Αραδιπιώτικης παραγωγής και προελεύσεως. Είναι πιο cool από τον σφιγμένο Marlon.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η αστυνομία εναντίων των Φανιέρων. Και φυσικά οι αστυνομικοί μας, θέλουν να μας πείσουν ότι από αυτή την έρευνα θα βγει αποτέλεσμα και θα προσάψουν κατηγορίες στους νονούς. Ολάν εννα σας βαφτίσουν 15 φορές οι έννα τους την κάτσετε. Εννα σιεσετε.

Απλά να σας υπενθυμίσω ότι δεν είσαστε εσείς πιο έξυπνοι από εμάς τους υπόλοιπους και μπορείτε να μας ξεγελάσετε ότι τάχα τες (που έλεγε και ο Τάσσος με φωνή Δον Αντώνη) κάνετε αμερόληπτοι την δουλειά σας. Να σας υπενθυμίσω ότι κατά κανόνα αστυνομικοί πάνε αυτοί που δεν έχουν άλλη επιλογή και ειδίκευση στην ζωή τους. Και για να περάσουν παρακάθονται τις πιο απλές εξετάσεις δημοτικού επιπέδου που υπάρχουν. Άρα Αλίκη μου τους μόνους πoυ μπορείτε να ξεγελάσετε με αυτές τις εξυπνοβλακείες είναι τους εαυτούς σας και όχι εμάς. Ακούγεται λίγο υπεροπτικό αυτό το σχόλιο; Δεν με πειράζει εμένα αυτή είναι η άποψη μου για την Κυπριακή αστυνομία και δύσκολα θα αλλάξει.

P.S. Σε παρακαλώ Αλίκη κουρεύτου

2 σχόλια: