CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ω ρε γλέντια

Γλέντια πας την ράσιη σας ρεεεε!!!!!....Μειώσαμε κατά 1000 άτομα την δημόσια υπηρεσία και άλλες παρόμοιου τύπου παπαριές λέει ο υπουργός κανονομίας. Ναι καλά ρε οκ. Η μαλακία ξέρετε όμως ποια είναι; Ότι όλα αυτά λέγονται δημόσια και αποτελούν μάλιστα και ένα από τα δυνατά χαρτιά στην προεκλογική του Ακέλ. Λεβέντες μου όμως να σας θυμίσω ότι η κόκκινη κουρτίνα έχει πέσει εδώ και 20 χρόνια. Ο πολίτης ενημερώνεται από τα ΜΜΕ και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του. Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται (από εσάς τους ίδιους αυτό είναι το αστείο) δείχνουν μια τελείως αντίθετη εικόνα.

Οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα λοιπόν αυξήθηκαν κατά 1,345 (+2%) το 2010 αυξάνοντας το σύνολο τους στις 70,429!!!! Αυτό αντιπροσωπεύει στο σύνολο του εργατικού δυναμικού (περίπου 380,000), ένα ποσοστό του 18.5%. Αν εβρετε άλλη χώρα με παραπάνω να κάτσω να μου αφοδεύσετε (έτσι για να το πω και λίγο ευγενικά να μεν σκανδαλιστεί τζαι κανένας).

Και ενώ όλοι αυτοί απολαμβάνουν τις ΑΤΑ, τις προσαυξήσεις (βρέξει χιονίσει), το καθίσι, την επιλογή αν θέλουν να κάνουν και δεύτερη δουλειά το απόγευμα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα σπιτάκια στο βουνό και την θάλασσα και άλλα πολλά ο ιδιωτικός τομέας παραπαίει.

Οι άνεργοι μέχρι και τον Μάρτιο έφτασαν τις 28,400 και το ποσοστό ανεργίας στο ιστορικό ψηλό των 7.4%. Φυσικά η κυβέρνηση μας λέει ότι το ποσοστό μας είναι χαμηλότερο από αυτό της Ευρωπαικής Ένωσης το οποίο είναι στο 9,9%. Ναι τι γίνεται όμως αν βγάλουμε έξω αυτές τις 70 χιλιάδες οι οποίοι και κομήτης να χτυπήσει την γη δεν την χάνουν την δουλειά τους; Τότε μένουμε στις 310,000 εργαζόμενους. Τότε οι 28,400 άνεργοι είναι 9.2% του εργατικού δυναμικού. Μμμ οκ τωρά είσαστε happy που φτάσαμε τους Ευρωπαίους;;

Φταίει για αυτό μόνο η τωρινή κυβέρνηση; Όχι φταίει όσο και οι υπόλοιπες. Σίγουρα λίγο λιγότερο από ότι το ΔΗΚΑ (Δημόσιο καμπαρέ) που ήταν πάντα κυβέρνηση.

ΑΠΟΧΗ

Υ.Γ. Άσχετο με το πιο πάνω αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ και θα το πω και εγώ. Πραγματικά ρε αρχιτράγο πόσο ηλίθιος είσαι ρε κουμπάρε. Παραδέχεσαι ότι εκάμαν μας χάρη τζαι εβάλαν μας μέσα το 2004 έτσι όπως ήμασταν μοιρασμένοι. Είναι νομίζω από τις πλέον βλακίστικες δηλώσεις που άκουσα στην ιστορία των ηλίθιων δηλώσεων στην Κύπρο. Και υπάρχει τεράστιο ιστορικό ηλίθιων δηλώσεων αλλά παρά τον έντονο ανταγωνισμό εσύ τους ξεπέρασες. Είσαι τελικά μεγάλο βούρλο ρε. Είναι shocking το πόσο μαννός είσαι.

6 σχόλια:

  1. Ήντα έshει τζι άλλον χάζιν το θέατρον του (οικονομικού και μη) παραλόγου που παρακολουθούμε (οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τες 22 του Μάη) τελευταίως:

    Εδιέρρευσεν (;;:) έγγραφο/μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών που λαλεί ότι πάμεν που τα αφοδέματα στα αφοδέματα (για να το πω ευγενικά να μεν σκανδαλιστεί κανένας) τζαι μιλά με αριθμούς οι οποίοι αν μη τι άλλο εν φοητσιάρικοι. Αμέσως έσπευσεν ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ τζαι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών να μας ενημερώσουν ότι το συγκεκριμένο έγγραφο ετοιμάστηκε που τεχνοκράτες για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών τζαι ότι σε αυτό το έγγραφο αναφέρεται το "worst-case scenario". Τζαι μάλιστα επροχωρήσαν τζαι ένα βήμα πάρακατω για να μας πουν ότι το έγγραφο τζίνο δεν το είδε ο Υπουργός γιατί ο Γενικός Διευθυντής έσυρεν το μες το τάσπιν, εν το εθεώρησε "σωστό".

    Καλάν κύριε Ευαγόρου μου, καλάν κύριε Σταυράκη μου...
    οι τεχνοκράτες για ΠΟΙΟΝ ετοιμάσαν το έγγραφο/μελέτη; Γιατί δεν ενημερώθηκε ο Υπουργός;

    Τζαι πες ότι όντως εν μαλακίες που μας λαλεί το έγγραφο τζαι ότι τα πράματα έννεν τόσο τραγικά όσο στο "worst-case scenario". Εφόσον επροκλήθηκε δημόσια ο Υπουργός να δώσει στη δημοσιότητα τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ αριθμούς για το πρώτο τρίμηνο του 2011 "για να δει ο κόσμος ότι εν όπως το worst-case scenario" γιατί εν το κάμνει; Γιατί εν το κάμνει για να κλείσει το στόμα του Αβέρωβ τζαι του Νικόλα του Παπαδόπουλου τζαι να μαζέψει τζι άλλους ψήφους το κυβερνών κόμμα; ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αρχιτράουλλος εν ανάξιος σχολιασμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΤΟΠΟΣ

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

    ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

    (Επαρχία Λευκωσίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Invictus...Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το worst case scenario τους είναι κατά την άποψη μου και το most likely scenario. Γιατί τα μέχρι τώρα στατιστικά δείχνουν ότι τους 2 πρώτους μήνες του έτους το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι στο 1.2% αντί για 0.35% πέρσι. Και προβλέπουν να βελτιωθεί η κατάσταση; Δεν νομίζω.
    Τα έσοδα από τον τουρισμό είναι τα ίδια περίπου με πέρσι (μόλις στο +3% το πρώτο τρίμηνο) και τα έσοδα από τα capital gains από τα ακίνητα είναι κάτω αφού οι πωλήσεις ακινήτων είναι στο -15% το πρώτο τρίμηνο. Γενικά τα έσοδα είναι μειωμένα.
    Από την άλλη τα έξοδα είναι αυξημένα, κυρίως λόγω αυξημένου κόστους της κρατική μηχανής.
    Τώρα πως περιμένουν ότι θα είναι βελτιωμένο το έλλειμμα δεν ξέρω. Εκτός αν λοαρκάζουν να κάμουν καμιά χημεία με τα λογιστικά την οποία θα ανακαλύψουμε και εμείς όπως και η Ελλάδα σε 8-10 χρόνια όταν μπει το ΔΝΤ μέσα.
    Ε με έτσι στοιχεία πώς να παρουσιάσει ο υπουργός τους πραγματικούς αριθμούς.

    @ Idiot mouflon….Εν τζαι εσιεις άδικο.. Λαλείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σόρι κιόλας αν φανώ λίο μαλάκας, αλλά εν το συνειδητοποιά κανένας ότι απλά εν ένας κύκλος; Σήμερα μιλά έτσι σαν αντιπολίτευση, μεθαύριο εννα μιλά όπως τον Υπουργό και ο Γριστόφκιας εννα μιλά όπως τη αντιπολίτευση.

    Παίζουν μουσικές καρέκλες. Το μόνο πρόβλημα εν ότι οι μουσικές καρέκλες τους στοιχίζουν το ένα αλλόνα.

    Πελλός που ξαναπιέννει σε εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hey Therе. I found уour blοg usіng msn.
    This is an extremеly well ωritten article.
    I will be sure to bookmаrk it and сome bаck to read more οf yоur useful info.

    Thanκs foг thе post. I'll certainly comeback.

    Also visit my page ... titanium engagement rings

    ΑπάντησηΔιαγραφή