CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κλείστε το. Φτάνει

Δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από την ανάρτηση που έκανα για τον στρατό. Και σήμερα συμβαίνει αυτό. Η τεράστια έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί. Υπάρχει μια απίστευτη συχνότητα στα ατυχήματα που συμβαίνουν την τελευταία δεκαετία στα στρατόπεδα μας.

Το 2002 έπεσε ελικόπτερο και σκοτώθηκε ο Αντιστράτηγος Φλωράκη και τέσσερις άλλοι αξιωματικών της Δύναμης. Λίγα χρόνια αργότερα το 2006 έπεσε μαχητικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα. Λίγο αργότερα το 2009 σκοτώθηκε έφεδρος αξιωματικός σε άσκηση όταν αναποδογυρίστηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός. Αιτία αν θυμάμαι καλά ήταν ο άξονας του ο οποίος είχε κοπεί. Λίγους μήνες μετά σκοτώθηκε μόνιμος υπολοχαγός μετά από έκρηξη χειροβομβίδας μέσα στα χέρια του. Μάλιστα τότε ο υπουργός ο κ. Παπακώστας έτρεξε να μας πει ότι ήταν ανθρώπινο λάθος.

Και σήμερα αυτό. Έκρηξη σε κιβώτια με εκρηκτικά. Αλλά αυτή την φορά μιλάμε για 15 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι είχαν δοθεί ήδη οδηγίες έτσι ώστε να ψυχθούν τα κιβώτια και να απομακρυνθούν ώστε να καταστραφούν από πυροτεχνουργούς του στρατού. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα συγκεκριμένα κοντέινερ παρουσίαζαν εικόνα διόγκωσης εδώ και τρεις μήνες και για το γεγονός αυτό ήταν ενήμερο το ΓΕΕΦ. Μα αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό; Αυτό είναι έγκλημα. Πρέπει να κάτσουν μέσα ούλλοι που γύρω.

Πέστε μου ειλικρινά σε ποιόν άλλο στρατό του κόσμου είχαν την τελευταία δεκαετία τόσα πολλά ατυχήματα. Έχουμε 15 (υπολογίζω) όλα και όλα ιπτάμενα και κατέπεσαν τα 2. Δεν νομίζω να έχουμε περισσότερα από 15. Άρα χάσαμε 15% του σμήνους μας εν καιρό ειρήνης λόγω κακής συντήρησης. Χάσαμε ανθρώπινο δυναμικό λόγω κακής συντήρησης πυρομαχικών και οχημάτων. Και τώρα χάσαμε 15 άτομα πιθανότατα λόγω κακού συντονισμού και αμέλειας.

Μήπως λέω μήπως είναι καιρός να το κλείσετε το μπουρδέλο που λέγεται Ε.Φ;
Έτσι όπως το καταντήσατε θα αρχίσω να αναθεωρώ αυτά που έλεγα την περασμένη εβδομάδα. Όλοι για αναστολή να την κλείσουμε την φαρσοκωμωδία που μόνο εσείς αποκαλείτε στράτευμα.

1 σχόλιο:

  1. 'Εθελα να το γράψω στην προηγούμενη σου ανάρτηση....

    Για τούτο το μπάχαλο που ονομάζετε στρατός, που με το καλημέρα πρέπει ο φορολογούμενος να του σιωνώνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3 εκατομμύρια, τούτη η υστερία (του Παπακώστα τζαι πολλών άλλων) με την φυγοστρατία εν τραγική.

    Υπό τις περιστάσεις το "Ούτε μια μέρα στο στρατό"
    των μιτσιών της Φανερωμένης εν η πιο υπεύθυνη στάση.

    ματιλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή