CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ω ρε κάτι πατριώτες

Ήρθε τουρκοκυπριακό ρεύμα και ηλεκτροδοτεί πλέον τον Στρόβολο και τα Λατσιά. Μερικοί όμως πατριώτες δεν δέχονται αυτή την κατάντια. Να δροσίζονται με το κλιματιστικό τους χρησιμοποιώντας Τ/Κ ρεύμα; Είναι άλλωστε ψευδορεύμα.

Ο υιός Παπαδόπουλος, το τέκνο δηλαδή αυτού που έβαλε την υπογραφή του στην μόνιμη πλέον διαίρεση της Κύπρου νιώθει αηδία. Λέει ότι στο δίλημμα ταλαιπωρία με αξιοπρέπεια η διευκόλυνση με εξευτελισμό η κυβέρνηση επέλεξε το δεύτερο. Ρωτώ λοιπόν τον κ Νικουλάκιον.
Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι η γυναίκα σου (η πριγκίπισσα με το μπιζέλι) αλλά και τα τέσσερα σου παιδιά την βγάλανε με ανεμιστήρα την τελευταία εβδομάδα; Ε; Μεγάλε τεράστιε πατριώτη; Μεγάλη ιδρωτίλα και ταλαιπωρία στην οικία Παπαδόπουλου. Κάθε λίγο και λιγάκι όλοι μαζί στην αυλή να τους ραντίσει ο Νικουλάκιος με το λάστιχο να δροσιστούν. Άσε που στα γραφεία Παπαδόπουλου στο κέντρο της Λευκωσίας δεν έχει ανάψει κλιματιστικό ούτε για δείγμα την τελευταία βδομάδα.

Εεεεε φυσικά και ο πρόεδρος της βουλής από την άλλη μίλησε για κατάντημα. Αγνοεί ίσως ότι έτσι και αλλιώς κατάντημα είναι για την χώρα μας το γεγονός ότι αυτός κατέχει δημόσιο αξίωμα. Οποιοδήποτε αξίωμα πόσο μάλλον αυτό του προέδρου της βουλής.

Αμ ο άλλος. Ο φωτεινός παντογνώστης. Ο Άγιος Σβούμ. Μας είπε ότι παρά να χρησιμοποιούμε ψευδορεύμα καλύτερα είναι να αφήσουμε την άνεση και τα κλιματιστικά μας να ιδρώσουμε λίγο για να νιώσουμε τις δυσκολίες. Αχ καλέ. Πάντως εαν το έχουν εφαρμόσει αυτό στην αρχιεπισκοπή πρέπει να πέφτει μεγάλη βρώμα. Σκεφτείτε ράσο με σαράντα βαθμούς χωρίς κλιματισμό. Πιιιιι. Είναι πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά και την αφήνω στην φαντασία σας.

Είναι επίσης έξαλλοι και οι Ελαμίτες αλλά και το πατριωτικό σουβλάκι η Αδούλωτη Κερύνεια. Μάλιστα το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το γαλανόλευκο σουβλάκι βρίσκεται πίσω από το Ταχυδρομείο Στροβόλου στην Προδρόμου. Άρα σίγουρα καίει Τ/Κ ρεύμα. Άραγε θα κλείσει; Η Εθνική περηφάνια και η πατρίδα θα υπερτερήσουν του κέρδους απ τα σουβλούθκια. Αν το κλείσουν πάντως εγώ τους υποκλίνομαι. Αν όχι τότε σκάσε τζαι ψήνε.

Αστείρευτος ο πατριωτισμός σε αυτή την χώρα. Ξεχειλίζομε από πατριωτισμό.

Υ.Γ. Δεν θα γράψω νομίζω ξανά για την οικονομία. Είναι πλέον ξεκάθαρη η πορεία μας. Πριν we were in deep shit. Τώρα αδυνατώ πλέον να χαρακτηρίσω την θέση στην οποία βρισκόμαστε. Δύο μικρές προβλέψεις όμως θα ήθελα να κάνω.
Η πρώτη είναι η πώληση ποσοστού της ΑΗΚ σε ιδιώτες οι οποίοι θα σπονσάρουν την ανοικοδόμηση του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού. Το privatisation που τόσο φοβούνταν οι αχάπαροι του Ακέλ ίσως τους έρθει από το πλάι.
Δεύτερη η πώληση (προ εξόρυξης) των δικαιωμάτων μας στο φυσικό αέριο. Έτσι που τελικά θα το παράγουν άλλοι και θα το πωλούν σε εμάς μετά.

Υ.Γ. 2 Όλοι μαζί και απόψε στο προεδρικό. Χριστόφια παραιτήσου εσύ και οι υπουργοί σου.

4 σχόλια:

  1. Εγώ απλώς να αναφέρω ότι η Toronto special είναι τίμια pizza και ότι η κατούρα της criticoulas μυρίζει ροδόστεμμα. Ευχαριστώ.

    Δρακούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορούσε κάλλιστα να είναι και Ontario special…Pizza hut όχι όμως έχει άλλη μυρουδιά.

    Τώρα για το δεύτερο τι να πω.
    Μιας και το αναφέρεις και λόγω πιέσεων που έχω δεχτεί στο σπίτι πρέπει να ανακαλέσω. Δεν ήταν τελικά η Κούλλα Criticoula υπεύθυνη για το asparagus pee αλλά εγώ. Ξύπνησα στον ύπνο μου να αποβάλω τις μπύρες της προηγούμενης νύχτας και το είχα ξεχάσει. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είχα φάει μιαν φάουσαν αγρελλούθκια με τα αφκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Critic σιήζεις εν καιρό κρίσης α; Το 2010 θωρώ είσιες 47 posts τζιαι το μισό 2011 έσειες ήδη 30% αύξηση. Keep rocking dude!!! (εν μπορώ να σου πω stay cool γιατί το λευκωσιάτικον απογευματινόν αεράκιν εν όπως το στεγνωτήραν)...
    Πόψε πάντως έθθα έρτω φίλε μου, προβλέπεται "γηπεδική κατάστασις", προτιμώ να φάω τορόντο έσσω μου, κλείω τζιαι τα 37 μου σήμερα (ναι, ναι μια μέρα πριν την "αποφράδαν", φαντάσου αν σε ενοχλεί εσένα η σειρήνα, νάμπου να πω εγώ με τα γενέθλια μες τες μαύρες επετείους, γμώ την ατυχία μου γμώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ζήσεις φίλε μου. Μα μια μέρα πριν την αποφράδα 20η Ιουλίου γεννήθηκες!!!! Αυτό θα πει μοιραίος άντρας.

    Όσο για τα ποστς ξεκίνησα γύρω στα μέσα του 2010 για να φκάλλω τα νεύρα μου. Δουλεύκει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή