CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σαν τα σαζες πριν γείρουσιν

Ξαπλωτός στις υπέροχες παραλίες της Κύπρου (όντως υπέροχες ειδικά μεσοβδόμαδα) διαβάζω για τις εξελίξεις στην οικονομία. Την νέα υποβάθμιση από τους Moody’s σε επίπεδα σχεδόν junk bond με αρνητικό ορίζοντα. Φυσικά οι δύο βαθμίδες που μας έχουν υποβαθμίσει ήταν δεδομένες και γνωστές πριν ακόμα γίνει η έκρηξη στο Μαρί. Τώρα με την έκρηξη (παρότι την προσθέσανε στο λεκτικό τους) πρέπει να περιμένουμε και άλλη υποβάθμιση. Εξού και ο αρνητικός ορίζοντας.

Εγώ όμως διερωτώμαι. Όταν κάτι βλάκες όπως εμένα (που υποτίθεται δεν είμαστε όσο ειδικοί όσο εσύ) αναφέρουν από πέρσι ότι η Κύπρος θα χρεοκοπήσει εσύ πως δεν το βλέπεις. Όταν σου φωνάζουν ένα χρόνο πριν ότι πρέπει να ξυπνήσεις γιατί είσαι στην άκρη του γκρεμού αλλά εσύ περπατάς αμέριμνος τι είσαι; ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι. Αν βρίσκετε κάποια άλλη λέξη που ταιριάζει καλύτερα τότε παρακαλώ feel free.

Ακόμα και τώρα όμως κωλώνει. Μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει κωλώνουν να κονταροχτυπηθούν με τον Χατζηπέτρου. Και γαμώ τις δυνάμεις αυτός ο Γλαύκος ε; Τελικά αυτός διοικεί την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι ο εκάστοτε πρόεδρος.

Α και μια διόρθωση. Την ημερομηνία που είχα βάλει σαν πρόβλεψη για την επίσημη κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας, την 27η Φεβρουαρίου 2012 δηλαδή την μεταφέρω πιο κοντά. Πόσο κοντά; Θα δείξει από τα μέτρα που θα παρθούν από τους άχρηστους και κατά πόσο αυτά θα πείσουν τις αγορές. Μια τελευταία ευκαιρία. Για να δούμε θα κρεμάσουν τελικά τα ανύπαρκτα καρυδάκια τους η θα πάρουμε φόρα και να βουτήξουμε.

Και η πλάκα ξέρετε ποια είναι; Ότι κρατιόμαστε από ένα κλωνί και αυτοί φωνάζουν ακόμα για παραιτήσεις υπουργών και ανασχηματισμό. Άντε γεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου