CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Βάρτε ολάν μια φάουσα στυλλούθκια

 Εγώ έννα σπάσω ποιου ιδέα ήταν τούτη με τα στιλλούθκια πας σε ούλλα τα πεζοδρόμια της Λευκωσίας. Εγέμωσε ρε φίλε. Λαλούν σου εν για να μεν παρκάρουν πάνω τα αυτοκίνητα. Μμμμμ ναι. Μαλακίες κατά την άποψη μου.
 
Τούτη η τακτική εν όπως άμαν πιάσεις καινούργιο σσύλλο τζαι προσπαθείς να του μάθεις να μεν σου τα κάμνει μες το σπίτι. Αντί λοιπόν να έχεις υπομονή τζαι να τον μάθεις σιγά σιγά έστω τζαι αν πρέπει να καθαρίσεις 5-10-20 κότσιρους, εσύ  στουπώνεις του τον κώλο να μεν σιέζει καθόλου.
 
Εν κάπως έτσι που το θωρώ. Εγώ είμαι πολλά απόλυτος πας το παρκάρισμα τζαι γενικά πας τες παρανομίες μες τον δρόμο. Αν δω κανένα σταματημένο ας πούμε σε διπλή κίτρινη γραμμή σε κύριο δρόμο ταράσσω τον που τες πουρούδες. Αν δω καμιά αχάπαρη να πιένει όπως την αποβλακωμένη με το τηλέφωνο στο χέρι, ακούει τζαι που τζαμέ που εμπήκε τζαι που τζαμέ που εφκήκε. Αν περιμένω υπομονετικά (όπως τον μαλάκα) να φκώ που πάροδο τζαι κάποιος γάδαρος απλά στρίφκει μέσα χωρίς να δείξει αφήνοντας με τζαμέ, εγώ του δείχνω το δάκτυλο. Η Κούλλα (Criticoulla) υποστηρίζει ότι μια μέρα έννα με πασπαλιάσει κανένας να ησυχάσω. Συμφωνώ αλλά εν μπορώ να συγκρατηθώ.
 
Για το θέμα του παρκαρίσματος λοιπόν συμφωνώ ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ειδικά στην πρωτεύουσα και περισσότερο στην εντός των τειχών πόλη. Εκεί υπάρχουν λίγα πάρκιγκ, λερωμένα και πολλά από αυτά επικίνδυνα (τα κλειστά) ενώ ο δήμος δεν σκέφτεται κάν το ενεχόμενο του residents parking permit.
 
Ναι οκ. Οι διάνοιες λοιπόν του δήμου βρήκαν την λύση στο παράνομο παρκάρισμα. Για να μεν παρκάρουν στα πεζοδρόμια βάρτε στυλλούθκια. Μια φάουσα στυλλούθκια. Χαλούν την αισθητική; Εν πειράζει καλέ. Βάρτε μια φάουσα. Μια φάουσα ομως α!!! Οϊ πιο λία. 
 
 
 
Τζαι ρωτώ εγώ ο βλάκας. Γιατί αφού θέλετε να αυξήσετε τα εισοδήματα σας τζαι εν παττησμένος ο δήμος εν τους γράφετε; Δεν έχουμε αρκετούς τροχονόμους του Δημου θα απαντήσουν.
Ε ρε σιαχίνια μου υπάρχει ανεργία. Κάμετε το επάγγελμα outsource, κάμετε συμβόλαιο ενός χρόνου με μια εταιρία και προσλάβετε 30 νέους έκτακτους τροχονόμους. Γράφετε για ένα χρόνο όσους παρκάρουν παράνομα τζαι σίουρα λέννα φκάλετε τα λεφτά του συμβολαίου. Θα αυξήσετε σιουρα τα εισοδήματα του δήμου, θα παρέχετε εργασία σε 30 ανέργους και τέλος θα δημιουργήσετε σιγά σιγά οδική συνείδηση έστω τζαι με τον ζόρι. Αλλά δαμέ προκύπτει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Outsource κυβερνητική υπηρεσία;;;; Αν είναι δυνατόν!!!! Να πέσει φωθκιά να μας κάψει.
 
Αλλά ποιος ξέρει πόσα ερουφήσετε για να μπουν τούντα στυλλούθκια; Ποιος έπιασε την προσφορά τζαι με πόσα; Ποιος ξέρει.
 
Αμ το άλλο; Το πλέον ιδιοφυές πλάνο. Τα πλακάκια για τους τυφλούς!!! Αποφάσισαν επιτέλους να βάλουν σε 5 πεζοδρόμια πλακάκια για τους τυφλούς. Άλλη υπεύθυνη κίνηση από τον Δήμο Λευκωσίας. Σου λέει πως θα περπατούν οι τυφλοί μας; Πρέπει να βάλουμε τα ειδικά πλακάκια τα οποία σε καθοδηγούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σε σταματούν όταν φτάσεις στο τέρμα του πεζοδρομίου ή σε κάποιο εμπόδιο ή σε προειδοποιούν ότι πρέπει να αλλάξεις κατεύθυνση. Στην Λευκωσία όμως όταν είσαι τυφλός και βγεις στην γύρα αντιμετωπίζεις την εξής καθοδήγηση από τα πεζοδρόμια του Δήμου.
 
Κατέβα από το αυτοκίνητο σαν συνοδηγός, ακολούθησε την κατεύθυνση προς βορρά η οποία σε οδηγεί.....Ταγκ τουμπαρεις πας τον τοίχο τζαι κουτουλάς τζαι πας το κάτζελλο του σπιθκιού έτσι για να μεν χαλαρώνεις. ..
 
 
 
Φτάνεις στην αρχή του πεζοδρομίου. Ακολουθείς την κατεύθυνση προς Νότο και μετά.....surprise…. μπορείς να πάς όπου επιθυμείς. Είναι δική σου επιλογή εμείς δεν γινόμαστε πιεστικοί...
 
 
 
Προχωρώντας στο επόμενο πεζοδρόμιο (και αφού πρώτα το μπαστούνι σου σφηνώθηκε στην σχάρα της αποχέτευσης τζαι ξεκωλώθηκες να το φκάλεις) ακολουθείς την κατεύθυνση που σου υποδεικνύει ο Δήμος. Και ξάφνου μπαμ....χαχαχαχαχα κουτσουφλάς στο σκαλούι του πεζοδρομίου τζαι πέφτεις. Χαχαχαχα πασιαμάς να γίνεται.
 
 
 
Και τέλος έτσι για να μεν διαιωνίζεται το είδος σου, γιατί αν είσαι εκ γενετής τυφλός μπορεί να το μεταφέρεις μέσω γονιδίων και στο παιδί σου, ο δήμος έχει φροντίσει και για αυτό το θέμα. Προχωρείς στην κατεύθυνση που σου υποδεικνύουμε και μπάμ..... χτυπάς τα αρχιδάκια σου στον στύλο που στρατηγικά τοποθετήσαμε στο σωστό ύψος (175/2=87.5, 87.5-10= 77.5cm μέσο ύψος αρχιδιών από το έδαφος ενός Κύπριου άντρα) για να σου καταστρέψουμε τους λεβέντες σου. Nα σιουρευτούμε ρε κουμπάρε ότι εν θα τεκνοποιήσεις ποττέ. Σκοπός μας ένει σε 30 χρόνια να φύουμε τέλλια τούντα μαννοπλακάκια τα οποία στο κάτω κάτω εν τζαι πιο ακριβά που τα κανονικά. 
 
 
 
Εν μας χέζετε λέω εγώ ρε Δήμε Λευκωσίας. Ο ένας άσχετος δήμαρχος διαδέχεται τον άλλο άσχετο με τον τελευταίο να διεκδικεί τον τίτλο του δημάρχου φάντασμα. Τούτος τζαι αν εν καλός στο χωστό. Που τον τζαιρό που εφκήκε μόνο σε εγκαίνια τζαι σε πάρτι εμφανίζεται.

11 σχόλια:

  1. aha
    egw en eixa idea gia ta tyfla plakakia
    enomiza itan afirimeni texni

    sto opoio apantas oti EINAI afirimeni texni...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έπια να ψάξω τα πλακάκια τζιαι πώς δουλεύκουν, τζιαι ήβρα τούντην επισημότατη κυβερνητική σελίδα http://www.mcw.gov.cy/mcw/dbpd/disabledaccess.nsf/All/B2FDF6A0472B7632C22572760036033C?OpenDocument&print

    ενόμισα εν το μπλογκ της πραξούλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάτι που δεν ανάφερες στο ποστ σου αλλά είναι σχετικό: οι χώροι πάρκινγκ για ανάπηρους. όπου και να πάεις, μα ΟΠΟΥ και να πάεις στη Λευκωσία θα βρεις αχάπαρους να παρκάρουν αναιδέστατα σε χώρους που υποτίθεται είναι αποκλειστικά για ανάπηρους. σαν να μην ήταν αρκετο τούτο, πολλές φορές θα δεις αυτοκίνητα να μπλοκάρουν ειδικές ράμπες για αναπηρικά καροτσάκια κτλ.

    Να σας πω για ένα περιστατικό που συνέβηκε πρόσφατα σε ένα φίλο μου με πρόβλημα αναπηρίας.
    Λόγω του προβλήματος που έχει, το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούν οι συγγενείς του για να τον μεταφέρουν είναι μεγέθους σχεδόν μίνι-βαν, εξού και χρειάζεται περισσότερο χώρο για πάρκινγκ από το κανονικό για να μπορέσει να βγει από το αυτοκίνητο χωρίς δυσκολίες. Μια καλή μέρα που είπαμε να βρεθούμε για καφέ στη Λήδρας, η μητέρα του που οδηγούσε το αυτοκίνητο πήγε στο κλειστό πάρκινγκ της Λήδρας (πίσω που τα παγωτά Ηράκλη), όπου υπάρχουν αρκετοί ειδικοί χώροι για να παρκάρει, αλλά δυστυχώς βρήκε μια σειρά αυτοκινήτων παρκαρισμένα σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους πάρκινγκ για ανάπηρους. Εκείνη την ώρα έτυχε να περάσει από εκεί περιπολικό της αστυνομίας. Αφού η γυναίκα τους έκαμε παράπονο και κατάγγειλε τους γάδαρους που εβάλαν τα αυτοκίνητα τους τζιαμέ, πήρε την εξής απάντηση: "Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα σας κυρία αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι υπεύθυνος ο Δήμος Λευκωσίας για τα αυτοκίνητα εδώ"...

    Τι να πει κανείς. Εγώ που πάω στο κέντρο της Λευκωσίας αρκετά συχνά βλέπω τούτο το φαινόμενο να επαναλαμβάνεται συνέχεια, σε σημείο που σκέφτουμαι να κάμω FB group με φωτογραφίες αυτοκινήτων παρκαρισμένων παράνομα σε αυτούς τους. Δεν ξέρω, ίσως κάτι τέτοιο να βοηθούσε στο να αλλάξει κάτι, αφου προφανώς τούτα τα πράματα ο Δήμος και η αστυνομία τα έχουν γραμμένα στα αρχίδια τους...
    Τι νομίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Jenga meister: Μόλις έκαμα το ποστ σκέφτηκα ρε μα εν εγραψα τίποτε για τους ΜΑΛΑΚΕΣ που παρκάρουν στους χώρους αναπήρων. Σκέφτηκα να το αλλάξω αλλά εν έκαμα κάτι τελικά γιατί ήμουν σίουρος ότι ήταν να θίξει κάποιος το θέμα στα σχόλια...

    Φυσικά τζαι να κάμεις. Αξίζει να τους ρεζιλεύκεις ως τζαμέ που εν πάει. Έχω τζαι εγω κοντινό μου πρόσωπο σε αναπηρικό τζαι θωρώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο παρκάρισμα αλλά τζαι στην μετακίνηση στην μαννόπολη μας γενικότερα. Το άσχημο όμως ένει ότι οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να το βιώσουν με κάποιο δικό τους άτομο για να αντιληφθούν ότι το «ε εντάξει ρε εν δυνατό να έρτει τωρά να παρκάρει κάποιος ανάπηρος» εν σοβαρό θέμα. Ναι ρε βλάκα εν δυνατόν να έρτει. Έβρε αλλού τζαι πάρκαρε.

    Εγώ δυστυχώς εν θα θωρώ τες φώτος σου γιατί είμαι αντιδραστικός τζαι εν έχω facebook account.

    @Σικέ: Μάλλον ούτε του χτίστη που έσαζε τα πεζοδρόμια από όπου έφκαλα τες φωτογραφίες εξηγήσαν του τον σκοπό τους. Για αυτό μάλλον αυτοσχεδίασε τζαι έβαλεν τα πλακάκια του κουτουρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OH MY GOD

    Ρε παιθκιά σόρυ που θα σας απογοητεύσω, αλλά θέλω να θέσω υπόψη σας ένα ερώτημα: Nομίζετε ότι ένας γάρος που παρκάρει σε θέσεις αναπήρων, θα συγκινηθεί επειδή θα μπει η φωτό του αυτοκινήτου του σε ένα FB και θα τον βρίζουν διάφοροι? Ε λοιπόν όχι δε θα συγκινηθεί καθόλου. Αφού είναι γάρος (απολογούμαι στα συμπαθέστατα τετράποδα γαϊδούρια, εδώ μιλούμε για τα δίποδα).

    Critic να προσθέσω και κάτι άλλο? Τζείνες τες τούμπες ούλλες μες τους δρόμους τί τις θέλουν? και καλά να το καταλάβω μίσιη μου κοντά σε σχολεία, σε διαβάσεις πεζών, άτε το καταλαβαίνω, σε δρόμους όμως χωρίς μούττην τζαι κώλο εν το καταλαβαίνω.

    Κι επειδή εμένα είναι πονηρό το μυαλό μου, κάτι σαν μίζες μου μυρίζουν. Εν χορτάνει κανένας τους. Όποιος φκεί σκέφτεται που την πρώτη μέρα πως να φαουσιάσει.

    Σόρυ για τα νεύρα αλλά εκάμαν μας τα ττελλούθκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου ο βασικός στόχος δεν θα είναι για να τους ρεζιλέψουμε, αλλά το να γίνει πιο ενήμερος ο κόσμος για το θέμα. Τούτο είναι πιο σημαντικό!

    Τζιαι εγώ σου λέω αποκλείεται κανένας που τούτους να μεν νιώσει έστω τζιαι λίο άσχημα αν δει τη φωτογραφία του αυτοκινήτου του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος: Είμαι λίο συγχυσμένος να σου πω την αλήθκεια για τα speed humps. Γιατί ναι μεν είναι εκνευριστικά αλλά εν τζαι χρήσιμα.
    Γιατί όμως να μπαίνει μόνο μπροστά σε σχολεία. Μπορεί να μπαίνει κοντά σε οποιαδήποτε χώρο υπάρχει συνάθροιση πολλών ανθρώπων. Γήπεδα, θέατρα, μικρούς-στενούς εντός της παλιάς πόλης δρόμους κτλ.

    Που την άλλη δεν διαφωνώ ότι μάλλον παίζεται τζαι δαμέ μίζα για να γεμώσει τζαι σε άσχετους τόπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έσιετε χάζι! Που την μιαν λαλείτε για τους ασυνείδητους που εν καταλάβουν γριστό (εν τζιαι πολλοί τα γέριμα!!!) τζιαι που την άλλη θεωρείτε ότι με τα πρόστιμα εννα «ισιώσουν»! Άσε που έσιει τζιαι οικονομική κρίση… Λαλείτε εννα πλερώνουν;;;
    Τζιαι έσιετε δίκαιο το πιο σωστό εννα τους «εκπαιδεύσεις» αλλά εσκεφτήκετε ότι ώωωωσπου να μάθουν οι γαδάροι (οι δίποδοι πάντα!!!) εννα πρέπει να βαδώσεις σπίτι τα κοπελλούθκια, τες μανάδες με τις αμαξούδες τζια τους ανθρώπους με αναπηρίες που όπως τζιαι να το κάμουμε νιώθουν μιαν Α ασφάλεια τζιαι εξυπηρετούν τους τα στυλλούθκια! Πραγματικά έσιετε χάζι γιατί εσάς απλά προσβάλλουν σας αισθητικά!!!
    Αα τζιαι κάτι άλλο για τα speed humps-τούμπες… εμείς (οι γειτόνοι ούλλοι) εζητήσαμεν να μας βάλουν μες το δρόμο μας… ούτε σκολείο έσιει, ούτε γήπεδο, ούτε θέατρο. Έσιει όμως κοπελλούθκια. Τζιαι σόρι δηλαδή αλλά παρά να θρηνήσουμε θύματα προτιμώ σσίηλιες φορές να εκνευρίζεται ο κάθε κωστής-γιαννής-σιούμαχερ!
    Φίλε critic τζιαι γω πολλές φορές θέλω να φτύσω τζιαι να βρίσω αποβλακωμένους γαδάρους αλλά λυπούμαι το σάλιο μου. Γιαφτό τζιαι λέω να τα κάμνουν ούλλα… κόφκετε βίρρα πρόστιμα, βάρτε ολάν δκυο (όι μόνον μιαν!) φάουσες στυλλούθκια, βάλτε τζιαι speed humps-τούμπες. Τζιαι που εννα «ισιώσουν» οι γαδάροι ας τα φκάλουν!!! Τζι αν ηζιώ ως τότε θα φκω εγώ (μια κοινή θνητή) να σας απολογηθώ για τούτες τες άσκοπες σπατάλες των Δήμων!
    Τζιαι επειδή εν θέλω ναμαι άδικη για τα πλακάκια των τυφλών συμφωνώ μαζί σας. Εν εκατάλαβα ποττέ ήνταλως μπαίνουν!
    Αα τζιαι κάτι τελευταίο… ούλλοι ξέρουμεν ότι οι μ…. που κάμνει το δημόσιο εν μ….! Τζιαι οι πιθανότητες να αλλάξουν σύντομα (ώσπου ζιώ τουλάχιστον!) εν περίπου όσες να κερδίσω το Λόττο οϊ μιαν αλλά δκυο φορές στη ζωή μου. Αλλά τουλάχιστον εγώ θωρώ διαφοράν στη Λευκωσία. Οι δρόμοι εκαθαρίσαν τζιαι συγυρίζουντε τζι ας έσιει αντιαισθητικά στυλλούθκια! Εβάλαν τζιαι κάτι ωραία φκιορούθκια ποτζιή ποδά (εμέναν αρέσκουν μου μεν με σταυρώσετε πλης;) Η πλατεία εξεκίνησε (ήμουν πιπίνι όταν αρκέψαν να το συζητούν!) Κόφκω τζιαι το γυρί μου που τον πεζόδρομο μέραν παρα μέραν. Πάω Λήδρας τζιαι Ονασαγορού για φαί κάθε τόσο (εκαθάρισεν… εν νεκατσιώ πλέον). Τζιαι η αλήθκεια ένι ότι προτιμώ να θωρώ αλλαγές που τον δήμαρχο οϊ τον ίδιο τον δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν καλά που λες να μεν εχει στυλλουθκια αλλά να τους γράφουμε. Ούλλους. Αλλά είσαι η μειοψηφία. Σε μια εβδομάδα θα αρχίσουν μέσα από εφημερίδες επιστολές από πολίτες, οι δημοσιογράφοι οι ίδιοι θα παραπονιούνται. Φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και των Δήμων θα λένε.

    Ο Δήμος Λευκωσίας δεν τολμα να καταγγείλει πεζοδρόμια πλέον, ήδη δεν ερχονται πελάτες κάτω στη Λευκωσία και κλείνουν τα καταστήματα ένα ένα, θα τους καταγγέλνει κιόλας; Δίκοπο μαχαίρι.

    Έχει και σε άλλες χώρες στυλλουθκια. Πιο όμορφα. Μαρμαρινα κλπ. Αυτά εν τα φτηνοτερα που μπορούσαν να βάλουν μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν εχουμε υπόθεση......το πολεοδομικό σύστημα στηρίζεται σε ενα σύστημα πάρσης αποφάσεων όπου η συγκομιδή πληροφόρησης , ανάλυσης και συζήτησης δεν υπαρχει..ο καθένας μπορεί να κόψει οικόπεδα, το πολεοδομικό σχέδιο που ακολουθείται ειναι ακόμα αυτό που άφησαν οι Άγγλοι ( ξέρετε αυτοί τα έκανα όλα τα ιδια - σπίτια δρόμους για να λύσουν το πρόβλημα τους- οι γάλλοι λένε ότι το αγγλικό σύστημα ειναι γελοίο- οι Ιταλόι λένε για το ίδιο σύστημα ότι δημιουργεί προβλήματα μελλοντικής επέκτασης και οργανικής συνέχειας ) και δεν υπάρχει καμμία λογική εξήγηση για το πως, πού και γιατί μια ζώνη έχει συντελεστή δόμησης χ και η άλλη ψ... για να σας δώσω να καταλάβετε τι σημαίνει πολεοδομικός ιστός, σωστός σχεδιασμός και κοινωνική πρόνοια θα σας δώσω 3 παραδείγματα.....
    1. Ο συντελεστής καθορίζει το ύψός, την πύκονοτητα κατοίκων, τους χώρους στάθμευσης , τα πεζοδρόμια ,το πλατος των δρόμων και την ποσότητα των χώρων πρασίνου στην περιοχή (και πολλά άλλα )- στην ευρωπαική Κύπρο οι συντελεστές αυξάνονται και όλα τα αλλα μένουν τα ίδια με αποτέλεσμα να επιστρέφεις σπίτι σου το βράδυ και στον δρόμο σου να μην βρίσκεις ενα χωρο στάθμευσης να μπήξεις το αυτοκίνητο διότι καποιος developer εκτισε ενα εκτρωμα με 9 διαμερίσματα και τα αυτοκίνητα που χρειάζεται η πολυκατοικία ειναι 18....!!!! οι χώροι πρασίνου ειναι μικρόι και διασκορπισμένοι οπου μας βολευκει και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σωστή αισθητική πρασινη οντότητα μεσα στις γειτονιες μας...
    2.Σε συγκεκριμένη χώρα της Ευρώπης όπου έξησα για πάνω απο 10 χρόνια έιχα την τύχη να εμπλακώ στον σχεδιασμό επέκτασης ενός μικρου χωριού....πρωτα αποφασίστηκε ο αριθμός των κατοικιών που έπρεπε να κτιστουν και όλα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους έτσι ώστε να διατηρηθει μια αισθητική ισορροπία μεταξύ παλιού και καινουργιου, μετά σχεδιαστηκαν οι δρόμοι και έγινε διαστασιολόγηση με βάση τις ανάγκες των κατοίκων , υστερα για να διατηρήσουν μια λογική όργανωση του οδικού δικτύου απαλλοτρίωσαν την γή με δικαστική απόφαση, δημιούργησαν μια εταιρεία και μοίρασαν στους ιδιοκτήτες μετοχές ίσες με την γή τους, (εαν ήθελαν έπαιρναν οικόπεδα) μετά κάλεσαν όλες τις εταιρείες παροχης υπηρεσιων και εστησαν ενα hub unit στο οποίο όλα τα οικόπεδα ενωθηκαν ομοιόμορφα..( 140 κατοικίες με ενα μόνο boiler - κόστος θέρμασης ήταν 700 ευρώ / χρόνο για 7 ώρες την ημέρα) και πολλα άλλα. περιττό να σας πω ότι δεν υπαρχουν κυρτώματα , ούτε στιλλουθκια.
    3. Ο κυπραίος , δεν είναι ελεύθερος πολίτης, κουβαλά μεσα στην ιδιοσυγκρασια του ακόμα κατάλοιπα σκλαβιας. υπο κατοχή ο 'περήφανος΄ Κυπραίος εκανε ότι του έλεγαν, εσκυβε το κεφάλι του και υπακουε, οταν δεν τον έλεγχαν οι κατακτητες έπεζε πελλον και προσπαθούσε να ξεφύγει, οταν τον επιαναν υπήρχαν δυο τιμωριες α) ξύλο β)πρόστιμο σήμερα μετά την ανεξαρτησία μας ο κυπραίος συνεχίζει να αντιδρά στον νόμο με την ίδια λογική οπως τότε....ξύλο δεν υπάρχει πλεον το μόνο που μας μένει ειναι το πρόστιμο....Μόνο τότε οταν του στερήσουν σημαντικά ποσά ίσως λογικευθεί και αντιληφθεί ότι ο νομος και οι κανονισμοί είναι για το καλό όλων, ότι μπροστα στο κοινό ώφελος ο δικός του εγωισμός ειναι ασήμαντος, ότι πέραν απο τις δικές του στενόμυαλες έμμονες ιδέες υπαρχει ενας άγραφος κανόνας κοινωνικής συμπεριφοράς.
    Μην αγχώνεστε για τα στυλλουθκια, οι για τα κυρτώματα, αυτά ειναι ασήμαντα πράγματα....για να τα λύσετε πρέπει να μορφώσετε τα παιδία σας , όχι να τα εκπαιδευσετε...αλλο το ένα και αλλο το άλλο...μόνο η μόρφωση θα τα κάνει ελέυθερους ανθρώπους και οι ελευθεροι ανθρώποι δεν επιτρέπουν όλα όσα έχετε γράψει πιο πάνω.....Ο θεος να βάλει το χερι του....και Συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή