CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αναστασιάδης: Ο μεγάλος χαμένος



Ο Νίκαρος προσπαθούσε να κρύψει την απογοήτευση του το βράδυ της Κυριακής. Έκαμε τα πάντα για να είναι ο θριαμβευτής από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Έπιανε και τα αντίστοιχα μηνύματα από τα exit polls και νόμιζε ότι σήμερα θα ήταν πρόεδρος. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τον μέγα ψηφοφόρο του ΔΗΚΑ (ΔΗμόσιο ΚΑμπαρέ).

Τον τελευταίο χρόνο έκαμε βίζιτες που δεν έκαμε σε όλη του την πολιτική καριέρα. Πρώτα είπε συγνώμη για την απόφαση του στο Δημοψήφισμα (η μεγαλύτερη απόφαση που πήρε σαν πολιτικός). Μετά φόρτωσε σε εμάς τους Λευκωσιάτες τον πρίγκιπα Γιωρκάτζη για δήμαρχο. Αφού του άρεσκε τόσο ας τον έπαιρνε Λεμεσό ρε, εμείς τι φταίμε. Εν έφτανε όμως τούτο επήε τζαι στο μνημόσυνο του παπά Γιωρκάτζη τζαι ανακήρυξε τον σε ήρωα. Μετά είπε μας ότι δεν θέλει τελικά ιδιωτικοποιήσεις, είπε ότι από πρόεδρος όλων των Κυπριών έγινε τελικά (με δικά του λόγια) πρόεδρος των Ελληνοκυπρίων και άλλα πολλά.

Τζαι τούτα ούλλα για να πείσει τον ΔΗΚΑικό ψηφοφόρο να τον σταυρώσει. Σε μια εκλογική αναμέτρηση η οποία έτσι και αλλιώς ήταν κομμένη ραμμένη για τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ. Με ένα ΑΚΕΛ διαλυμένο μετά από μια διακυβέρνηση βγαλμένη από τα όνειρα του Νίκου και από την άλλη ένα πόρτη αναξιόπιστο τρίτο διεκδικητή. Αλήθεια τι ποσοστό άραγε θα έβγαζε ο Κασουλίδης αν έβαζε υποψηφιότητα σε τούτες τις εκλογές;
Ακόμα όμως τζαι κάτω που τούτες τες άκρως ευνοϊκές συνθήκες ο Αναστασιάδης κώλωσε. Έγλειψε το ΔΗΚΑ (ΔΗμοσιο ΚΑμπαρε) και τον κάθε ΔΗΚΑικό αλλά τελικά έφαε.....σκατά.

Τα exit polls εφκάλλαν τον πρόεδρο με 49-52% από την πρώτη Κυριακή. Ο Αναστασιάδης παρά το ότι δεν κατάφερε να πείσει τον μέσο ΔΗΚΑικό περίμενε (και έτσι έδειχναν και οι δημοσκοπήσεις) ότι θα έπαιρνε ένα 40-45% της εκλογικής τους βάσης. Αυτό σε συνάρτηση με τις απαντήσεις που έδιναν οι του ΔΗΚΑ μετά που ψήφιζαν έβγαλε και το ψηλό αποτέλεσμα των exit polls. Τι έγινε λοιπόν, και διαψεύσθηκε πανηγυρικά;

Οι εκλογολόγοι του Sigma (Ορεινός κτλ) παρουσίασαν ένα σενάριο που κάμνει νόημα. Υπάρχει μόνο μια εξήγηση για την διαφορά του 4%-7% των polls από τα πραγματικά ποσοστά που πήρε ο Αναστασιάδης αλλά και για τα αυξημένα ποσοστά του Λιλλήκα. Πολλοί ΔΗΚΑικοί ψηφοφόροι όταν βγήκαν από την κάλπη είπαν ότι ψήφισαν Αναστασιάδη αλλά είχαν στην πραγματικότητα ψηφίσει Λιλλήκα. Δηλαδή τον τάισαν σκατά τζαι επεριπαίξαν τον τζίολας.

Έπιασε λοιπόν 45.46% μαζί με το ΔΗΚΑ. Ο Κασουλίδης μόνος του το 2008 έπιασε 33%. Με έτσι συσπείρωση που είχε σε αυτές τις εκλογές  ο συναγερμός ο Αναστασιάδης χωρίς την βοήθεια του ΔΗΚΑ θα έπιανε εύκολα ένα 33-35% από συναγερμικούς και φιλοσυναγερμικούς ψηφοφόρους. Όπως επίσης θα έπιανε νομίζω και ακόμα ένα 5% τουλάχιστον από δυσαρεστημένους ΔΗΚΑικούς Ευροκόκους και ΕΔΕΚίτες ψηφοφόρους. Άρα πιστεύω ότι θα άγγιζε έτσι και αλλιώς μόνος του ένα ποσοστό κοντά στο 40%. Τι κέρδισε λοιπόν την πρώτη Κυριακή ο Αναστασιάδης από το απόλυτο γλείψιμο στο ΔΗΚΑ. 5% Να τι κέρδισε. Κοντά στο 30% της δύναμης του κόμματος μόνο.

Άξιζε κύριε Αναστασιάδη να φιλήσεις κατουρημένα, χεσμένα και βρομερά βρακιά για ένα 5%; Ταπεινή μου άποψη είναι πως όχι.
Τι; Θα έρτουν μαζί σου στον δεύτερο γύρο; Μα έτσι όπως εν η κατάσταση τούτο θα το έκαμναν μάλλον έτσι και αλλιώς. Δεν τολμούν να συνεταιρέψουν με το ΑΚΕΛ πάλε. Άρα εφορτώθηκες το ΔΗΚΑ από την αρχή, προσάρμοσες το πρόγραμμα σου στην αρεσκεία τους για ένα 5%. Ενώ θα μπορούσες να τους προσαρτήσεις την δεύτερη Κυριακή με 3-4 υπουργεία και ένα πρόγραμμα δικό σου χωρίς πουτανιές.  

Σε τάισαν σκατά για ένα 5% ρε Νίκο. Μπράβο και σε εσένα αλλά και στους συμβούλους σου. Εσύ κύριε Αναστασιάδη είσαι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Ναι εσύ. Και ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο ΔΗΚΑικός ψηφοφόρος ο οποίος ύψωσε το ανάστημα του και πήγε ενάντια στην προτροπή του κόμματος του!!!

Ίντα τζαιρούς εφτάσαμεν α;

18 σχόλια:

  1. Εν ούλοι άχρηστοι ... αυτό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο Αναστασιάδης εγλειψε για 5%. Το θέμα είναι αν αυτό το 5% πήγαινε αλλού, και δη στο Λιλλήκα, αντιλαμβάνεσαι ότι θα ήταν το τέλος του. Άρα δυστυχώς αυτό το 5% ήταν αναγκαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεν λαλείς ότι τα ΔΗΚΑ δεν θα τολμήσουν να συνεταιρέψουν με το Ακέλ πάλε. Που τη μεγαλύτερη πολιτική πουτάνα του τόπου ούλλα να τα περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ego pantos sth dimoskopisi exo apo to eklogiko kentro eipa thn alhtheia afou htan anonuma pou ginotan. pantos opoios kai na fkei den tha kamei tipote gia na vohthsei ton aplo kosmo,auto pou ginotan dhladi tosa xronia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπρέντα: Μα το θέμα ένει ότι μάλλον το 5% εν θα πήαινε αλλού...Πιστεύω ότι ο Λιλλήκας έπιασε το όριο του...Εν μπορώ να φανταστώ ότι θα κτυπούσε 30% με μόνο την ΕΔΕΚ πίσω του.

    Μάνα: Ε μα τόσο πολλά ρε... Τούντη φορά νομίζω εν θα το εκάμναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών... ΕΓΩ!

    Διότι δεν έπαιξα το σιγουράκι της αποχής στα διαδικτυακά μπούκικα... τζιαι τωρά κλαίω:

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2013/02/cy-elections-first-round-and-winner-is.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άμαν ο Τάσσος έπιασεν 32% ο Λιλλίκκας θα έπιαννεν να σπάσει η πέτρα άτε 27% με το Δήκο. Το Δησύ έπιαννεν τζιαι δηκοϊκούς ψηφοφόρους από πεποίθησην ακριβώς όπως έπιασεν που την εδέκ τζιαι που τους οικολόγους. Εξάλλου ο δηκοϊκός ψηφοφόρος και δημόσιος υπάλληλος "ασυνείδητα" πάει με τζιείνον που θα είναι στην εξουσίαν τα επόμενα 5 χρόνια από "πιστεύω".

    Με 27% του Λιλλίκκα τζιαι 27% του Μαλά δεν φκάλλει κανένας 50%. Εγώ για παράδειγμαν μεταξύ Κασουλίδη τζιαι Λιλλίκκα θα εψήφιζα Κασουλίδην τζιαι μεταξύ Αναστασιάδη τζιαι Λιλλίκκα θα τους έγραφα γαμώ τον Σσ...στο σας πας το ψηφοδέλτιο όπως γράφουν οι κυνηγοί στα κοτσσινοχώρκα.

    Σσυφφωνώ 100% με την ανάλυσην του Κρίτικ τζιαι με τα ποσοστά τζιαι με την λογική που τα βάλλει. Τζιαι βαστάξετε να δούμεν τι γλυψίματα θα γινούν που ούλλους ως την Κυριακήν. Εχτές άκουσα μιαν πολλά ωραίαν παροιμίαν για τους δηκοϊκούς: Ο καραόλος γλύψε γλύψε φκαίννει ως την μούττην του δεντρού τζιαι τρώει ότι θέλει πουπάνω. Διότι το γλύψιμον είναι αμφίδρομον μεταξύ Κάρογιαν τζιαι Αναστασιάδη.

    Νομίζω ότι η Κύπρος χρειάζεται έναν κόμμαν των φιλελευθέρων αλλά άμα εν εκατάφερεν να το κάμει με ο Ρολάνδης με ο Βασιλείου δεν πρόκειται να το κάμει κανένας. Οι φιλελεύθεροι δεν γιωρκούν στην Μέσην Ανατολήν στην δεξιάν περιοχήν του πολιτικού στερεώματος, όπως οι οικολόγοι δεν μπορούν να γιωρκήσουν στην αριστερήν, καταλάβετε το. Κρίτικ έτσι θα βασανίζεσαι εσαεί :)))

    Τουλάχιστον κανόνιστα να ευκαρισκιέσαι την εφημερίδαν σου τζιαμαί που εθκιάλεξες να την θκιαβάζεις.

    Για τον Γιωρκάτζιην κάμνω μίλλες. Καλά να πάθετε. Τζιαι γράψε το φίλε μου. Αυτή η γεναίκα που έφκαλεν Γιωρκάτζιην υπουργόν, Τάσσον πρόεδρον, Γιωρκάτζιην δήμαρχον, Γιωρκάτζιην ήρωαν, θα φκάλει τζιαι Παπαδόπουλλον πρόεδρον. Ο θεός να μεν το δείξει αλλά έγραψες το. Ο ΔΗΚΑϊκός ψηφοφόρος κερδίζει πάντα, τζιαι αυτή ξέρει να τον μανιπουλάρει. Ήντα τζιαιρούς εφτάσαμεν ά!! Είντα τζιαιρούς εν να φτάσουμεν ακόμα να δείς. Εγιώ έσασα την πάμταν μου τζιαι έριξα πέτραν πίσω μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Αξέρας: Έσιει φιλελευθέρους αλλά εν παρακλάδι του ΔΗΣΥ.... Lib Dems Κύπρου και καλά...Ο πρόεδρος ο Σωφρονίου στήριξε Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο και έβαλε και αριστίδην για βουλευτής με τον συναγερμό...

    Αν δεις τες θέσεις τους είναι όντως φιλελεύθερου κόμματος αλλά μόνο για να τες γράφουν μες το σαϊτ τους. Προφανώς εν τα πιστεύκουν για να στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο με το ΔΗΚΑ

    http://www.liberalscy.org/index.html

    Αν φκάλει τζαι Παπαδόπουλο πρόεδρο σιέσε τέλια μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΔΗΚΟ πρέπει να είναι παγκόσμιο μοναδικό φαινόμενο και καλώ τους φίλους των πολιτικών επιστημών να μας εξηγήσουν τι πράμα είναι τούτο. Χωρίς ιδεολογική κατεύθυνση (Ο Μακαριασμός είναι αναγνωρισμένη ιδεολογία μόνο στην Κύπρο..), χωρίς σαφή πολιτικό λόγο, χωρίς κοινωνικό όραμα. Παρωχημένο πλαίσιο. Υπάρχει βέβαια και ένα στερεότυπο δηκοϊκού που πάνω κάτω όλοι μας το αναγνωρίζουμε.

    Με όρους βιολογίας το ΔΗΚΟ είναι μια βδέλλα. Ένας παρασιτικός οργανισμός που χωρίς τον ξενιστή δεν βιώνει. Για να εξηγούμαστε όμως οι ξενιστές του ΔΗΚΟ είναι από τη μια τα κακκά και από την άλλην οι σούρτες. Να κάτι που μπορεί να εξηγεί την ύπαρξη του ΔΗΚΟ. Τουλάχιστον της ηγεσίας του.

    Btw εγώ θα ρίξω λευκό. Θέλω να δω τι θα κάνει ο Λιλλίκκας, αν θα επιδιώξει να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

    Πάντως ένα είναι το σίγουρο: Ο κομματικός μηχανισμός του ΑΚΕΛ λειτουργεί ρολόι. Κατσουρίδης ολέ. Σας προκαλώ να παίξετε ποκερ μαζί του. Μόνο να μην είναι strip poker.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κασουλίδης θα έπιανε 65%, λάθος εποχή έβαλε για πρόεδρος.. ένα που τα μεγαλύττερα λάθη του λαού που δεν τον έβγαλε πρόεδρο όταν έπρεπε.

    Τζίνο το 5% εν το ποσοστό το λεγόμενο του ψευτοεθνικοσυμφεροντολόγου. Δήλωνε Ελαμίτης τον τζιερο που εξιμοθττίσαν τζιαι παίζει τον πατριώτη, εψήφισε κρυφά Λιλλήκκα γιατί εν πιο κοντά στα πιστεύω του επειδή ξέρει ότι το Ελλάμ δεν είσιε περίπτωση (ιδικά με τούτον που εκατέβασαν) ενώ άμαν τον ρωτήσουν δηλώνει του Αναστασιάδη γιατί εν συμφεροντολόγος τζιαι σκέφτεαι αύριο τα κοννέ τζιαι καμιά θέση που μπορεί να του κατεβάσει η νέα κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το μοναδικο κομμα που δεν εσιει ταυτοτητα εν ο συναγερμος.
    Το δηκο μια χαρα τα παει στο πατριωτικο.Σταθερη θεση που υπεκυψε και το μεταλλαγμενο κομμα του δυση.
    Το προβλημα εν οτι φκαλουμε τον σιειροττερο για προεδρο.
    Ενα πολιτκο χωρις ταυτοτητα.
    Κριτικ τι γινεσκεται το θεμα με την μαριχουανα??

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ακκανούρης: Αμάν…Πολλά kinky σκέψεις ρε φρέντ...

    @Νηπενθές: Κάτι ήξερε ο Αναστασιάδης. Έβαλε τον υποψήφιο σε μια εποχή που αν κατέβαίνε ο ίδιος θα έπιανε 25%...Σχεδόν στο 60% θα τον έβλεπα τζαι εγώ αν έβαλε τωρά...

    @Αντρέας: Η αποποινικοποίηση είχε αναφερτεί μόνο σε ερώτηση του Πολίτη στους υποψηφίους τζαι ο μόνος που είχε απαντήσει θετικά ήταν ο Αναστασιάδης...Αλλά εν το είδα κάπου αλλού στο πρόγραμμα κανενού. Νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχα.
    Γι αυτο γελώ!!!
    Ουτε θα το δεις.
    Επισης εισιε ταχθει υπερ των διδακτρων στο πανεπιστημιο κυπρου βασει εισοδηματικων κριτηριων.
    Μα ποιος????Το κομμα του νεοφιλελευθερισμου να βαλει πλουσιους να πιερωνουν για τους φτωχους?
    Περιπαιζουμαστιν??????
    Ολος τυχαιως ακουσα που το σιγμαλαιβ οτι ετσι πραμα εν υπαρχει.
    Αμα σου λαλω φιλε κριτικ να σκεφτεσαι πισω που τζινα που λαλουσιν ...
    Εννα σου καμει πολλα καλο.Μεν ενθουσιαζεσαι ευκολα.
    Ο νουρος του σιυλου εν ισιωνει.Ειδικα του γερικου.
    Τζιαν δειχνει η ταυτοτητα του 67 βαλε αλλο 20 που τα τσιαρα που εκαπνισε...
    Μπαρουτοκαπνισμενος ο μεταλλαγμενος προεδρος μας .Ιδωμεν!!!


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Crtic mou diavazw to blog sou kai areskei mou polla. Touth thn Kyriakh omws prepei na katapsifisoume touth thn kivernish klwtsia na fioun kanei espasan mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://monosandalonefeloma.blogspot.com/2013/02/blog-post_5405.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο μεγαλύτερος χαμένος, εν ο τόπος μας.
    Επήαν λαλεί, σήμμερα οι επιδότες να κατάσχουν το αυτοκίνητο του Υπουργού για χρέη, το οποία χρέη σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα δεν χρωστά η Δημοκρατία και εν πάσει περιπτώσει η υπόθεση είναι σε εκκρεμότητα!!

    Επήαν οι αρτσιάκκηες οι επιδότες με τους γερανούς, τζιαι τα κανάλια φυσικά. Εβκήκεν τζιαι ο Φούλλης τζιαι είπεν ότι επροσβάρτηκεν η Δημοκρατία.

    Τούτες τες σιηλιάες των ενταλμάτων που εκκρεμούν γιατί εν τα εισπράσσουν οι επιδότες; Οξά ...... εν ιβρίσκουν τζείνους που χρωστούν; Μα είμαστεν στην Κύπρον. Ξέρουμεν τζιαι τους σιήλλους τζιαι του κάττους του καθ΄ενού. Κάποιους λθαθκιάζεται νάκκον η χούφτα τους, τζιαι κάμνουν πως εν τον ήβρασιν. Εν γνωστον τοις πάσι.

    Πάντως ήμουν αποφασισμένος να ρίψω λευκόν, ή τζιαι άκυρον. Αλλη μιαν γκέλαν να κάμουσιν εννα ψηφίσω τον Μαλάν. Χα, τζιαι επηρεάζω τζιαι τον περιγυρόν μου.

    ιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δαμε με τουντη κυβερνηση εννα χουμε πολυ γέλιο.
    Ο φουλης περιπαιζει πολυ κοσμο τζι ανέχεται τον.
    Το πρωτο γελιο εννα με τους ημικρατικους.
    Η κυβερνηση εστησε ποδι και επασαρε το στους επομενους.Ο αννανστασιάδης εδηλωσε καραρα οτι ΔΗΘΕΝ ιμισιη εν κατα.Λαλει οτι ξερει τον τροπο να μεν ιδιωτικοποιηθουν.
    Κατσε να περιπαιξει τζιαι δαμε κοσμο τζιαι να δεις τι εσιει να γενει.
    Τζ αμαν αρκεψεις ασιημα ... εννα τελειωσεις την θητεια σου?Εμ...
    Αμα σερβιρεις λαικισμο να τον φαεις τζιο λαικισμος που εσέρβιρεν ο συναγερμος ειδικα μες τουντη πενταεται εν ΠΑΡΑ πολυς


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή