CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η κουλτούρα του cafe

Τούτη η κουλτούρα εν με τράβησε ποττέ. Τούτη η καλαμαρίστικη παπαριά του κάθομαι 38 ώρες τζαι πιπιλλώ ένα φραπέ (παλαιότερα) ή ένα freddo cappuccino (πιο πρόσφατα)  εφαινετουν μου πάντα ….πως να το πω….
Ανούσια να το πω;;;; Μμμμ μάλλον.
Εν αντιλήφθηκα ποττέ τον λόγο ύπαρξης τούντης κουλτούρας.
 
Ο καφές αρέσκει μου πολλά. Αλλά ο καφές με την κουλτούρα του cafe η οποία εδημιουργήθηκε στην Ελλάδα δεν έχει καμία μα καμία απολύτως σχέση. Τον καφέ δεν τον απολαμβάνεις σε τεράστιους χώρους, άχρωμους, άκομψους, χωρίς χαρακτήρα. Χώρους όπου σου προσφέρουν δωρεάν ιντερνέτ, και ταχεία εξυπηρέτηση καφέ σε στυλ φαστφουντάδικου χρεώνοντας τον μάλιστα μέχρι και 5 ευρώ. Τούτο για μένα είναι (τζαι ήταν πάντα) μαρτύριο.
 
Σε καμία φάση της ζωής μου δεν ήμουν του cafe. Οι περισσότεροι φίλοι μου ήταν. Ορισμένες φορές εκάμναν υποχώρηση τζαι έκαμνα τζαι εγώ το βήμα παραπάνω έτσι ώστε να βρεθούμε σε ένα μη trendy χωρίς πολύ κόσμο ελαφρώς (ελαφρώς τονίζω) πιο εναλλακτικό cafe. Πλέον ούτε τούτο εν το κάμνω. Εν αξίζει την ταλαιπωρία. Πάω μόνο για ποτάκι. Είτε είναι απόγευμα είτε μεσημέρι είτε νύχτα. Η μπυρούα εν έσιει ώρα.   
 
Εν με χαλά που την άλλη να πάω σε καφενέ. Τυχαίνει να πάω στον καφενέ που πάει ο παπάς μου ας πούμε να δω ή να παίξω τάβλι μερικές φορές. Cafe όμως με καμιά δύναμη.   
 
Έπιασε με τηλέφωνο ένας φίλος προχτές τον οποίο σπάνια βλέπω γιατί μένει σε άλλη πόλη τζαι λαλεί μου. Ρε μαλάκα critic είμαι Λευκωσία τζαι έννα βρεθώ τζαι με τον τάδε παρέα μας στο Second Cup στην Έγκωμη. Ξέρω ότι φακκούν σου τα café αλλά αν μεν κάμνεις τίποτε καλύτερο έλα έναν γυρό ποδά να σε δούμε λίο ρε......
 
Έπιασε με εξ απρόοπτου πρέπει να πω. Τζαι όϊ εν έκαμνα τίποτε καλύτερο. Κατ’ ακρίβεια εν έκαμνα τίποτε απολύτως. Τζαι είχα τζαι πολύ χρόνο στην διάθεση μου.  Second Cup λοιπον α!!!
Εν είχα πάει ξανά...Eίσιε χρόνια μάλιστα να πάω σε café. Λαλώ άτε ρε γάμα το εννα πάω.
 
Ξεκινώ λοιπόν με το αυτοκινητάκι μου τζαι φτάνω στο second cup. ΧΑΜΟΣ. Πόλεμος. Τι ήταν τούτο ρε!!!! Παρκαρισμένοι 5 δρόμους παρακάτω. Ο ένας πάς τον άλλο. Ένα παναύρι. Φαντάζομαι ούτε να μιλήσουν εν θα τα καταφέρναν. Τόσος πανικός.
 
Εγώ να σας υπενθυμίσω είμαι και με στραμπουλιγμένο πόδι (προηγούμενο ποστ). Άρα έπρεπε να έβρω κάπου κοντά να παρκάρω. Αλλιώς θα ήταν η Κύρου ανάβασις η διαδρομή.
 
Φακκώ έναν γύρο με το αυτοκίνητο τίποτε. Μπαίνω στο ένα parking του Second Cup τίποτε. Φκάινω. Φακκώ αλλό ένα γυρό τίποτε. Μπαίνω στο δεύτερο parking του Second Cup πάλε τίποτε. Φκαίνω.
 
Δισπιρκώ. Σύρνω 2 χριστοπαναγίες τζαι 2 γαμωσιστιάσματα.
 
Τελευταία ευκαιρία.
 
Φακκώ αλλό ένα γυρό. Τίποτε ούτε για δείγμα. Μάλιστα τσακόνονταν τζαι θκυό 20άρες (ποτζίνες τες σπαστικες που με νευριάζουν) για ένα parking ακριβώς μπροστά που την καφετέρια.
 
Δισπιρκώ ακόμα παραπάνω. Σύρνω ακόμα 3 γαμωσιστιάσματα.
 
Αμέσως μετά όμως ηρεμώ. Σκέφτουμαι. Καλά ρε μαλάκα γιατί νευριάζεις; Μεν νευριάζεις. Αφού τούτο αποδεικνύει ακριβώς αυτό που χρόνια διατυμπανίζεις.
 
Ότι coffee culture in Greece-Cyprus sucks. Σε ελεύθερη μετάφραση ΕΝ ΣΚΑΤΑ.
 
Παίρνω λοιπόν τον δρόμο προς το σπίτι. Πιάννω τζαι τον παρέα τηλέφωνο τζαι λαλώ του. Φιλούιν μου έφυα. Εν Σκατά τζαι εν εκατέβηκα. Επόμενη φορά που έννα έρτεις πιάσμε να πάμε για κανένα ποτάκι σε κανένα τόπο που εννα μπορούμε να περάσουμε κάλά τζαι να μιλήσουμε.
 
Καμία παρεξήγησης κανένα πρόβλημα. Το λάθος ήταν δικό μου εξ αρχής που προσπάθησα να φκω εκτός προγράμματος μου τζαι να πάω σε σκατότοπο. Εν έσιει ξανά.
 
Το coffee culture στην Κύπρο εν σκατά (σοριν για την επανάληψη αλλά εν βρίσκω άλλη λέξη να το χαρακτηρίσω). Τζαι ναι. Το ακριβώς αντίθετο του Second Cup (και άλλων παρόμοιων), δηλαδή το τελείως εναλλακτικό coffee culture πάλε σκατά ένει.

9 σχόλια:

  1. Ποτζίνες τις σπαστικές που σε νευριάζουν αλλά σίηζεις τες;

    Γιατί με τη γυμναστική που κάμνεις οι τεστοστερόνες σου πρέπει ναν σε καλά επίπεδα.

    Αρνούμαι τον καφέ του cafe. Αππώματα. Αργοσχολιές. Κουλτούρα της μάππας και του κόμματος με μια επίστρωση αστικής υπεροψίας.

    Αμ δε κάτω χώρα στα καλά καθούμενα κτλ, η αστική υπεροψία αντικαθίταται από τη ψευδοκουλτούρα. Γαμώ τα ταγάρια τους γαμώ. Άλουτοι μικρό-μικροαστοί.

    Ο καφές είναι σοβαρή κουβέντα. Τόσο το ρόφημα το ίδιο όσο και το σκηνικό πρέπει να ξυπνά αγριάδες. Όπως είπε και ο Μεγάλος Φιλόσοφος του Γένους Κώστας Γκουσγκούνης:

    "Ωραίος Καφές. Θα σε ΓΑΜΗΣΩ"



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ώρα πήγε; Ώρα να σε γαμήσω

    Ρούφα το τρομπόνι....Έτσι έτσι και τις μπάλες μαζί...Hoover Hoover

    Άσχετα αλλά εν πειράζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μορφωμένο σε βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου ο Γκουσγκούνης εν ένα πανεπιστήμιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιθανό Job Interview:

    Ερ: Από που αποφοίτησες;

    Απ: Ανωτάτη Γκουσγκούνιο σχολή;

    Ερ: Και πήρες πτυχίο σε τι;

    Απ: Pornologics.

    Παρεμβαίνει και η γλωσσομαθής συνέταιρος:

    Q: Where you any good at it?

    Ans: I sucked...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gousgounis College: Where fucking around in the classroom is sincerely encouraged...

    ΑπάντησηΔιαγραφή