CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014






Τι σκεφτουμαι σήμερα το πρωί με ούλλες τες βλακείες που ακούω τες τελευταίες μέρες; 



  

Ψεύτες – Υποκριτές. Μιλήστε επιτέλους ειλικρινά 




Και όμως ρε ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ τζαι να σας γυρίζει


14 σχόλια:

  1. Φίλε τζιαι εγώ εκνευρίστηκα με τες διακοπές αλλά πρέπει να δεχτούμεν τζιαι το σοβαρόν ενδεχόμενον (βάσει εμπειρίας άλλων χωρών) ότι αν τζιαι όταν αναλάβει ιδιώτης, οι διακοπές ρεύματος θα γίνουν πιο συχνές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EAC does NOT belong to its employees and it is NOT up to them to decide

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με Γούφη. Αν πωληθεί και το ρεύμα θα γίνει ακριβότερο και οι διακοπές συχνότερες και εκεί να δεις πόσο θα μας γυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To reuma mas pio akrivo den ginetai friends... Einai idi to pio akrivo... Alla touto gia mena den einai to thema.. To kratos den einai manager... Prepei na poulithoun ola

      Διαγραφή
    2. Το κράτος, από τη στιγμή που παρέχει υπηρεσίες, οφείλει να είναι και μάνατζερ.
      Και το ότι είναι ήδη ακριβό δεν είναι επιχείρημα στο να κάνουμε κινήσεις που θα το κάνουν ακόμα ακριβότερο με την παραχώρησή του σε ιδιωτικό μονοπώλιο. Το μέγεθος της Κύπρου δε σηκώνει 4 και 5 εταιρείες παραγωγής ρεύματος.
      Άλλωστε ο περιβόητος ανταγωνισμός δε λειτούργησε υπέρ του καταναλωτή ούτε σε περιπτώσεις που ήδη έχουν ελευθεροποιηθεί πχ οι τηλεπικοινωνίες. Αν είχε λειτουργήσει τότε η συτα, με αυτή τη λογική θα έχαννε όλους τους πελάτες της εδώ και χρόνια και θα έκλεινε από μόνη της. Δε θα χρειαζόταν να επιδοτούμε τους ιδιώτες που τάχα μου εν πιο αποδοτικοί και πιο ανταγωνιστικοί αναγκάζοντας τη συτα να κρατάει πιο ψηλά τις τιμές, για να μπορούν να επιβιώσουν οι τάχα πιο αποτελεσματικοί.
      Άσε που διεθνώς η ιδιωτικοποίηση αυτού του είδους ζωτικών υπηρεσιών έδειξε ότι είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών και την χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο σε επίπεδο συντήρησης όσο και σε επίπεδο ανταπόκρισης σε βλάβες σε λιγότερο επικερδείς ζώνες.

      Διαγραφή
    3. Δεν συμφωνώ ότι δεν δούλεψε στις τηλεπικοινωνίες. Μια χαρά δούλεψε. Και εταιρίες με πιο γρήγορο ίντερνετ έχουμε την δεδομένη στιγμή στην Κύπρο και πολύ καλές προσφορές όσο αφορά κινητά τάμπλετς κτλ..Επίσης σε τηλεόραση… Την δεδομένη στιγμή η Σύτα προσφέρει την χειρότερη cable τηλεόραση στην Κύπρο. Ακριβή και κάκιστη ποιότητα… Παρακολουθείς νερό να τρέχει ας πούμε τζαι ξεχωρίζεις τετραγωνούθκια που τα pixels... Απαράδεκτοι… Το μόνο που έχει η Σύτα εν καλύτερο σήμα… Τίποτε άλλο…

      Επίσης ο ρυθμιστής δεν απαγορεύει στην Συτα να μειώσει τις τιμές της τζαι να φκει σε προσφορές. Απαγορεύει να τις μειώσει σε επίπεδο όπου δεν καλύπτει τα κόστα της. Και επειδή τα κόστα είναι πολύ ψηλά (μισθοί) για αυτό δεν μπορεί…

      Διαγραφή
    4. No, no! Η σύτα πήγε στη βουλή ζητώντας να της επιτραπεί να μειώσει τες τιμές της έχοντας στοιχεία ότι θα εξακολουθούσε να είναι επικερδής (παρόλο το κόστος των μισθών που αναφέρεις) και δεν της το επέτρεψαν "για να μην πληγεί ο ανταγωνισμός". Αυτός ήταν ο λόγος και το επιχείρημα του ρυθμιστή και όχι ότι θα ήταν κάτω του κόστους. Ολόκληρος καυκάς έγινε αλλά δυστυχώς τα ΜΜΕ το έθαψαν με στυλ μια αναφορά στην 16 σελίδα.

      Αμα είχε δουλέψει πραγματικά ο ανταγωνισμός και όχι εικονικά όπως γίνεται τώρα, θα ήταν πολύ πιο χαμηλές οι τιμές.

      Επίσης αν ήταν τόσο άχρηστη η συτα θα είχε παττίσει. Δε θα ήταν ένας από τους πιο επικερδείς ημικρατικούς ούτε θα διατηρούσε τόσο μεγάλο ποσοστό της αγοράς. Προφανώς ο ιδιωτικός τομέας δεν προφέρει τόσο καλύτερες υπηρεσίες, ώστε να τραβήξει τους καταναλωτές να εγκαταλείψουν τη σύτα και χρειάζεται να κρατούμε τις τιμές της συτα ψηλά για να εξακολουθούν να υπάρχουν τούτοι με τα πιο γρήγορα ίντερνετ. Τέλειος ανταγωνισμός, τι να σου πω! Για να μην πιάσω τις ψηφιακές πλατφόρμες που εκείνη των ιδιωτών πάττισε και τώρα θέλουν να πιάσουν την κρατική και να την παραχωρήσουν εξολοκλήρου στους ιδιώτες που εν τόσο έξυπνοι και αποτελεσματικοί που έπεσαν τόσο έξω στους υπολογισμούς τους για τη δική τους πλατφόρμα.

      Και φαντάσου εκεί υπάρχει τάχα μου "ανταγωνισμός" γιατί λειτουργούν περισσότεροι του ενός. Την ΑΗΚ με ποια λογική να την κάνουμε ιδιωτικό μονοπώλιο?

      Και στο κάτω κάτω γιατί να πουλήσω κάτι που μου αποφέρει κέρδος? Γιατί δεν είδα κάνέναν πάσh οικονομολόγο ούτε από την τρόικα να σκίζεται να πωληθούν οι μη επικερδείς οργανισμοί. Γιατί δεν τους ενοχλεί να έχουμε ημικρατικούς που έχουν ζημιά και ενοχλεί τους να έχουμε ημικρατικούς που έχουν κέρδη? Γιατί να ξεκινήσει το ξεπούλημα από εκεί? Άμα νοιάζονται για εξυγίανση του δημόσιου τομέα, ας ξεκινήσουν με τους μη κερδοφόρους και βλέπουμε. Δεν είδα κανέναν να ασχολείται με την Αρχή Αδειών, με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Γης, με το Εφοριακό Συμβούλιο κτλ κτλ. Ημικρατικοί να φαν και οι κότες.

      Αλλά όοοοοχι. Να πουλήσουμε τους επικερδείς. Αυτούς που βάζουν και 5 μπακκίρες στα ταμεία του κράτους, να τις χάσουμε και αυτές. Γιατί έτσι θα έκανε και ένας καλός επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχει 15 εταιρείες, οι τρεις είναι η ναυαρχίδες του και του βγάζουν το περισσότερο κέρδος, πάει και αγοράζει αλλό καμιά εικοσαριά παττισμένες εταιρείες (τράπεζες) και έχει πρόβλημα ρευστού, παει και πιάννει δάνειο και η επόμενη λογική κίνηση είναι να πωλήσει τις εταιρείες που αποφέρουν κέρδη και να μείνει μόνο με τις παττισμένες. Μπρίλιαντ!

      Διαγραφή
  4. Τζιαι ποιες εν τούτες οι «βλακείες που ακούεις τες τελευταίες μέρες» τζιαι που έχουν σχέση με την πώληση της ΑΗΚ, [μια και δεν εδιαχώρισες τα δύο θέματα, ρε Critic. Τζιαι ποιους εν «να γυρίζει» κυρ-Blogοδεσπότα, που «ΘΑ ΠΩΛΗΘΕΙ» η ΑΗΚ; [Και το λες και με μιαν πίκκαν]... Προφανώς κι ΕΣΕΝΑ, αφού εν να πληρώνεις [μαζί με τους υπόλοιπος μας] ακριβότερο ρεύμα!
    Κατά τ’ άλλα, respect [που λέτε κι ΕΣΕΙΣ οι αγγλομαθείς] στην Critic-ή ΣΟΥ στην διαλεκτική ΣΟΥ προσέγγιση και την δημοκρατικότητα ΣΟΥ. Εξ άλλου το βλέπουμε και παραπλεύρως στην ευφάνταστη σύνθεση ΣΟΥ με την οποία στην ουσία απαγορεύεις στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου να μιλά! [Γι’ αυτό όμως, επιφυλάσσομαι]... Κάμε χάζιν να νομίζεις ότι μ’ αυτόν τον τρόπο [δηλ. με εμπαθείς ατάκες και καρικατούρες και χωρίς την όποια ανάλυση] πείθεις τρίτα άτομα για την ορθότητα των τοποθετήσεων και “δημιουργιών” ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. File an nomizeis oti en kamnw kamia analisi se touta pou grafw tzai en protinw kati tote en xreiazetai na sou apantisw..apantisa tzai pio palia... H eirini kamnei trial by media ston vgenopoullo tzai nai prepei na skasei.. Oi atakes en exoun thesi dame mono i ousia.. Tzai nai opws grafw stin lezanta einai katantima gia mia xwra touti na igitai tis ereunas gia to oikonomiko egklima. Sketi katantia... Sugnwmi gia ta greenglish mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε.. μπαι δε γουει.. της έρευνας για την οικονομία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δεν ηγείται η Χαραλαμπίδου, αλλά το Συλλουρούδιν. Άψογα ε? :-Ρ

      Διαγραφή
    2. Ναι εν το Συλλουρούδι αλλά ανεπίσημα εν η Mrs αρμόνιο Kawai

      Διαγραφή
  6. To reuma den anikei oute stous ergazomenous tis AHK, oute stous politikous kai oute kai stin Troika.

    Stin Kipro oi idiotes mas einai dieftharmenoi me sindialagi, me politkous kai to kratos. Kai to kratos mas einai dieftharmeno. Kai o laos einai dieftharmenos kai oi sintexnies kai fisika kai i agia kata kapoious troika i opoia proteinei politikes oi opoies einai katastrofikes. Kanena meros den ypostirizei ekei pou prepei to sosto pou tha odigisei se mia kaliteri kipro aurio.

    Opos den empisteuomai tous politikous mas dioti tous blepo ti ekaman kai ti kamnoun kai pos diaxeirizontai ala euaisthita themata , na kamoun toutou pou iposxontai diladi eksixronismo, etsi kai me tis idiotikopoiiseis tipoi san ton Xasiko pou bazei ton upalilo tou stin alitheia na igeitai sto rik den uparxei kanenas logos na empisteuthoume.

    Eidika stin xoris antagonismo AHK Tha mpei enas idiotis pou tha auxizei to kerdos tou gia monopoliakous skopous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε Κρίτικ.

    Άμα περάσουν καμιά 20αριά χρόνια... μπορεί να καταλάβουμε τι επαίχτηκε με το πακέτο "ηλεκτρισμός - αέρια - νερό" που εκάμαμεν με Ισραήλ και Ελλάδα (δες επίσης "πόντιση καλωδίου).

    Μέχρι τότε, φρόντισε να έβρεις κανένα χωραφούδιν με γεώτρηση γιατί θα χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή