CYPRUS CRITIC

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Cyllywood όπως λέμε Hollywood και Bollywood

Ενθουσιάστηκα με το νέο μεγαλεπήβολο πλάνο του υπουργού εμπορίου βιομηχανίας και τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη. Βρήκε την λύση στην πτώση που παρουσιάζει το τουριστικό μας ρεύμα τα τελευταία χρόνια. Για να μιλούμε και με αριθμούς το εισόδημα από τον τουρισμό είναι για τους πρώτους δέκα μήνες του έτους μειωμένο κατά 16% σε σχέση με το 2007 πριν την κρίση ενώ οι αφίξεις είναι κατά 10% μειωμένες. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για μια χώρα όπως η Κύπρος η οποία έχει ως βασικό της εισόδημα τον τουρισμό.

Αλλά ευτυχώς στην καίρια αυτή θέση έχουμε τσακάλια που βρίσκουν πρωτοποριακές καινοτόμες λύσεις που θα αντιστρέψουν με πάσα βεβαιότητα την κωλοκατάσταση. Καταρχήν να παραθέσω μια απορία που με τρώει πριν σας πω την φαεινή ιδέα που μας εξαπολήσαν. Γιατί ρε παιδιά δεν έχουμε υπουργείο τουρισμού μπορεί να μου πει κάποιος και υπάγεται ο ΚΟΤ κάτω από του Εμπορίου. Δεν είναι ίσως αρκετά σοβαρός τομέας της οικονομίας ο τουρισμός για να του αξίζει και αυτού ένα υπουργείο; Είναι πιο σοβαρό λέμε τώρα το συγκοινωνιών ή το Γεωργίας που γεωργία πλέον δεν υπάρχει στο νησί των χογλακόροτσων. Απλή απορία.

Είπε λοιπόν ο specialist σε θέματα τουρισμού ότι η κυβέρνηση ρίχνει τα δίχτυα της στο Hollywood, με απώτερο στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της χώρας. Θα ρίξει τα δίχτυα του λέει ο φαλαινοθήρας και θα πιάσει Αντζελίνες Τσολί Μπραντ Πιτς και άλλα γνωστά ψάρια. Θα καταθέσει πρόταση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία θα προτείνει την ίδρυση κινηματογραφικού στούντιο στη χώρα μας για δέλεαρ των γνωστών αστέρων του Hollywood. Όπα ρε μεγάλε εσύ εν παίζεσαι.

Νομίζεις ρε σβούμ ότι με το να κάμεις ένα στούντιο ετέλειωσες. Έννα σου κατεβούν βουρητοί οι Κόπολες οι Λούκες και οι άλλοι μεγάλοι σκηνοθέτες πεσμένοι στα τέσσερα τους παρακαλώντας σε μα PLEASE Μr Πασκουάλ γίνεται να κάμω μια ταινία στο νησί σου με θέμα τον αφόρητο λάλλαρο; Γίνεται please τζαι εν τζαιν να μείνει πάνω μου τζαι ξέρεις το.

Άκουσεν ο Πασκουάλ ότι εγυρίσαν στην Μάλτα το Popeye με τον Robin Williams και το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι στην Κεφαλλονιά και το Mamma Mia στην Σκιάθο. Ε εσκεφτηκεν εν καλύτεροι μου δηλαδή τούτοι; Έννα κάμω τζαι εγώ.

Η βλακεία πάει σύννεφο σε τούντη χώρα. Καλά ρε Αντωνάκη μου τούτο εν το πρόβλημα μας δηλαδή. Εν άκουσα μια σοβαρή πρόταση τα τελευταία δύο χρόνια για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και εσύ λαλείς μας πελλάρες. Πε μας ρε τι λοαρκάζεις να κάμεις με την Αγιά Ναπα που εν βαομένα τα μισά μπάρς και καταστήματα τζαι εν χτιτζιό. Αντρέπεσαι να πάρεις ένα σοβαρό άνθρωπο περίπατο. Πε μας τι θα κάμεις με το γεγονός ότι 60% των τουριστών σου εν Εγγλέζοι και πως θα προσελκύσεις νέους από άλλες χώρες. Πε μας πως θα προωθήσεις τον αγροτουρισμό που τόσο μας πλασάρετε τελευταίως όταν έχουμε 5 παλιοξενοδοχεία στο βουνό τζαι τζίνα χρεώνουν σου extra ακόμα τζαι τα ξύλα για να άψεις το τζάκι. Πε μας πως θα αλλάξεις επιτέλους το ηλίθιο love Cyprus διαφημιστικό σλόγκαν σου που το μοτίφαρες που τα 80ς και έφυες απλά το I που μπροστά. Τούτα εν τα θέματα που πρέπει να δείτε όι να μου μιλάς για στούντιο και μαλακίες.

Έχετε πλάνο ρε οξά εν ούλλα κουτουρουλλέ; Μεν απαντήσεις εν χρειάζεται. Να σου πώ εγώ. Πασκουάλ ότι θυμάσαι σιέρεσαι. Φυσικά εν τζαιν εσύ που φτάιεις εν τζείνοι που σε εβάλαν. Πολιτικές τοποθετήσεις άσχετων ανθρώπων σε key positions. Εν τζαι είσαι μόνος σου έτσι ένει όυλλα τα υπουργεία ημικρατικοί και κυβερνητικοί οργανισμοί. Εμείς όμως εμάθαμε πιον να ζούμε με την μαλάκυνση. Εν μας πειράζει φτάνει να συγκρατείστε τζαι λιον μέσα μέσα με τες πελλάρες που λαλείτε. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

2 σχόλια:

  1. Ma erketai o Brad???
    Pete mou pote na kamo apotrixosi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω περίμενε να περάσει πρώτα που το υπουργικό η πρόταση να μεν καταισεφκεις τζαι το τζερί. Αν τζαι είμαι σίγουρος ότι με τόση μαννοσινη που κυκλοφορεί έννα περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή