CYPRUS CRITIC

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένας θεόρατος Λούτσος

Ακούσατε για τα πλάνα του Αρχιεπισκόπου και Ρώσων επιχειρηματιών για την κατασκευή του μεγαλύτερου αγάλματος στον κόσμο σε έκταση της Εκκλησίας της Κύπρου, στο Μοναγρούλλι; Ω ναι. Θα κτίσουν λέει τον «Καλό Άγγελο του Κόσμου», ένα πελώριο μνημείο 135 μέτρων, που θα τοποθετηθεί στο επιστέγασμα ενός επίσης μεγάλου συνεδριακού κέντρου που θα χτιστεί στην περιοχή, «χαιρετίζοντας» όσους θα βλέπουν από τη θάλασσα την παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Το πλάνο προβλέπει την δημιουργία συνεδριακού κέντρου χωρητικότητας 1300 ατόμων, ένα προεδρικό συνεδριακό κέντρο για 300 άτομα, θέατρο, πολυτελή αίθουσα δεξιώσεων, καφέ, εστιατόρια και μια μοντέρνα εκκλησία, τον «ναό της καλοσύνης και της ειρήνης». Αυτό το αριστούργημα το οποίο θα ξεπεράσει σε μέγεθος τον Χριστό του Ρίο αλλά και το άγαλμα της Ελευθερίας θα ενσωματώνει τη λαχτάρα του ανθρώπου από τα γήινα στα ουράνια, από το κοινό στο υπερυψωμένο.

Αυτά λένε τουλάχιστον οι εμπνευστές του έργου. Αυτό το τελευταίο όμως με το υπερυψωμένο εμένα μου έβαλε ιδέες. Γιατί να περιοριστούμε στον Φύλακα Άγγελο δηλαδή; Γιατί να μην ανυψώσουμε στους άγιους ουρανούς της Κύπρου κάτι πιο επιβλητικό; Κάτι τεράστιο με το οποίο είμαστε και εμείς οι Κύπριοι πιο εξοικειωμένοι μαζί του; Τι αγγέλους και μαλακίες μου λέτε τώρα. Εγώ έχω μια καλύτερη εισήγηση.

Μετά από 2 εβδομάδες μελέτης (λεπτομερέστατης φυσικά αντίστοιχης με αυτή που έκαναν για τον άγγελο) είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τον Θεόρατο φύλακα Λούτσο. Ένα άγαλμα που απεικονίζει την τεράστια Κυπριακή ιστορία. Το άγαλμα που θα παρουσιάζει στον κάθε επισκέπτη του νησιού το αγαπημένο έδεσμα του Κυπριακού λαού. Τον τεράστιο Λούτσο (όχι το ψάρι). Αυτό που τρώνε οι Κύπριοι από αρχαιοτάτων χρόνων (τονίζω όχι το ψάρι). Είτε είναι Ρωμαϊκός Σαρακινός Φράγκικος Ενετικός. Είτε είναι πιο πρόσφατα αγγλικός, Ελληνικός, τουρκικός ακόμα και Κυπριακός (μετά την ανεξαρτησία). Ένα άγαλμα καθρέφτης της Κυπριακής ιστορίας. Ιδού.



Προτείνω να τοποθετήσουμε τον τεράστιο Λούτσο στον Όλυμπο στο Τρόοδος δίπλα από τις αντένες. Εκεί θα ατενίζει αγέρωχος και σκληρός όλη την Κύπρο. Ελεύθερη και μη. Από εκεί θα έχουμε και εμείς φυσικά άμεση οπτική επαφή με το αριστούργημα από όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Έτσι για να μην χαλαρώνουμε και να θυμόμαστε πάντα ότι ένας τεράστιος Λούτσος παραμονεύει. ΠΑ.

Να μας θυμίζει ρε παιδί μου ότι μετά που έφαες τζαι έκραξες μετά την εισβολή, μετά που έχασες τόση περιουσία, μετά που σε κλείδωσαν σε ένα στρατόπεδο για δύο χρόνια ολοκληρώνοντας την ανθρώπινη εξαθλίωση, μετά που σου τα ρούφηξαν το 1999 στο χρηματιστήριο, μετά που δεν κατάφερες να μπεις στο δημόσιο γιατί δεν έγλειψες τους σωστούς Λούτσους, μετά που σου απαγόρεψαν να επιστρέψεις σπίτι σου το 2004, έπονται και άλλα. Ω ναι όρεξη να έχεις για Λούτσο. Καλομελέτα και έρχεται. Ωραίος μεγάλος και Κυπριακός. Αρχοντικός. 135 μέτρα. Και το καλύτερο!!! Με τις ευλογίες της εκκλησίας. Βεβαίως αμ τι νόμισες έτσι θα τον στήσουμε. Θα είναι ευλογημένος Άγιος Λούτσος όι πελλάρες.

Και στο κάτω κάτω είναι και ένα μήνυμα. Τι στο διάολο. Μας έστησαν οι Τουρκοκύπριοι την παλιοσημαία τους στον Πενταδάκτυλο θα τους στήσουμε και εμείς τον Θεόρατο Λούτσο στο Τρόοδος. Να τον βλέπουν να θυμούνται τα μαλακισμένα τι πήρανε το 2004. Και εμείς όμως να ξέρουμε τι μας έρχεται ρε αδελφέ. Ξυπνάς το πρώι νίβεσαι κοιτάζεις από το παράθυρο έξω βλέπεις τον Λούτσο. Το μεσημερι στο γεύμα Λούτσο με γίγαντες. Το απόγευμα με το καφεδάκι Λούτσο μπακάντυς για βουττί.... Και το βράδυυυ....ΟΟΟ Λούτσο μιξ ενισχυμένο με ξιδάτα αρχιδάκια για την γεύση. Και στον ύπνο μας Λούτσο και πάλι έτσι για να μην χαλαρώνουμε. Όνειρο θα είναι.

Όπως λένε και οι εμπνευστές του έργου «Μαζί θα υψώσουμε το έμβλημα του Καλού Αγγέλου (Λούτσου) του Κόσμου (Κύπριου) πάνω από την Άγια Γη της Κύπρου και θα προσελκύσουμε εκατομμύρια υποστηρικτές του Έργου απ’ όλο τον κόσμο».

Ο λούτσος του λούτσου ω λούτσε.

12 σχόλια:

  1. Τα εγκαίνια εννα τα κάμει ο Λάτσιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εν σοβαρομιλάς!!!

    τούτη εν η θεάρεστη εκκλησία της κύπρου που ΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ να φορολογηθεί τζαι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια ακόμα τζαι το σύνταγμα;!

    εν καιρό κρίσης που απολύει εργάτες γιατί εν βαστά λαλεί κάμνει δαπάνες για το σόου της μεγαλοσύνης της τζαι της ηγεμονίας της μέσω τερατωδών αγαλμάτων;!

    τζαι τούτοι οι ρώσοι ποιοί εν μπου ένι; ρώσικη μαφία; όξα ρώσοι πιστοί;!

    εν μας κανεί το ξέπλυμα χρήματος σε τούντη χώρα να το κάμουμεν τζαι με αγγέλους τωρά!

    πέρκι να μας πουν ότι εν τζαι θέμαν εθνικής σωτηρίας διότι ο άγγελος εν αντιαμερικάνος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για τις χιονισμένες κρύες μέρες του χειμώνα... κατεψυγμένος κατάλευκος λούτσος για να συνδιάζεται άνετα με τις αντένες-μπίλιες τους Εγγλέζους.... ! Τα πλησιέστερα στον λούτσο λευκά ποπουδάκια θα έχουν τιμητική προτεραιότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική εισήγηση. Δεν το σκέφτηκα. Όποιος έχει τέτοια δύναμη παρακαλώ όπως τον βολιδοσκοπήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν κατασκευαστεί το μνημείο, προτείνω να χαρακτούν στη βάση του σχετικά ποιητικά έργα της εγχώριας πολιτιστικής κληρονομιάς όπως τα "μυλλωμένα" του Β. Μιχαηλίδη (τζείνου που έγραψε τζιαι την 9η Ιουλίου):
    "Ο...(Λ)ούτσος εσηκώθηκεν μιαν νύχταν θυμωμένος
    βαρβάτος, ολοκότσιηνος, κκεφάτος, καυλωμένος.
    Τζι άννοιξεν το ρουθούνιν του πόσιει στην τζιεφαλήν του
    τζι ένα κομμάτιν σίερον έκαμεν το κορμίν του..".
    Για τη συγκλονιστική συνέχεια όσοι εν ηξέρετε τούτα τα αριστουργήματα της κυπριακής κουλτούρας (μάλλον απότοκο της ψυχολογίας του...λούτσου που κουβαλούμεν όπως προείπεν ο φίλτατος Critic)ψάξετε στο google για το "Το πάλλιωμα του βίλλου με τον πούττον". Αν τζιαι δυστυχώς το συγκεκριμένο πάλιωμαν εν τον πισινόν μας που στοχεύκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι! Λούτσος ξύλο και ανήφορο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://bp3.blogger.com/_Opw34E7seR0/Rl8AS78viwI/AAAAAAAAASI/gfie5oe_EGc/s1600-h/Maggie.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Me eidiko teleferic gia na ka8esai panw ston Loutso...

    Na deis poses kyrioules tha kanoun ouraaaaaa.

    Loutsoride 20euros a pop.

    CP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα το προωθήσω και αυτό στον αρχιτέκτονα CP....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o Arxiepiskopos edakryse mprosta pou thn kamera tou RIK gia thn shmerinh ekrhxh sto Mari....Ta lefta pou en na dwsei gia ton loutso sorry aggelo omws den nomizw na ta moirastei (p.x. gia thn anor8wsh tou Vasilikou) me tosh genaiodwria oso ta dakrya tou (mprosta stis cameres).

    CP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=241794&-V=articles

    CP

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή