CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τραγωδία

Μα νομίζουμε ότι την μογγολοσίνη τζαι την μαννοσίνη ανακαλύψαμεν την εμείς στην Κύπρο; Όχι φυσικά. Δεν είναι μονοπώλιο αποκλειστικά της Κυπριακής πολιτικής σκηνής. Πρώτοι ανακάλυψαν τους ηλίθιος διεφθαρμένους πολιτικούς οι Έλληνες. Εξού και η κατάντια τους. Και δεν φτάνει που είναι χωμένοι στα σκατά και οι ελπίδες πλέον επιβίωσης είναι μειωμένες αυτοί τον χαβά τους. Τσακωμοί, ενδοκομματικές κόντρες, ασυνεννοησία, χάος και το πιο σοβαρό έλλειψη καρυδιών. Κανένας δεν παίρνει πάνω του το πολιτικό κόστος και να πει ναι ρε εγώ θα γυρίσω την κατάσταση και θα γίνω ήρωας ή θα με κατασπαράξουν. Ζητούνται επειγόντως καρύδια.

Τι ανακοίνωσαν μόλις τώρα; Ότι μεταξύ των δύο υποψηφίων για την θέση του υπουργού οικονομικών επιλέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντί του Λούκα Παπαδήμo πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το κομματόσκυλο αντί του τεχνοκράτη. Ο δικηγόρος αντί του οικονομολόγου. Ο λαοπλάνος αντί του ανθρώπου που έχει τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις να χειριστεί την κατάσταση.

Μπράβο Γιωργάκη. Μέρα με την μέρα αποδεικνύεσαι πιο ανίκανος και βλάκας. Μπράβο. Ας παίρνουν παραδείγματα και οι δικοί μας. Υπάρχουν βλέπετε περιθώρια για να γίνεται χειρότεροι.

4 σχόλια:

 1. Με βάση τα γραφώμενα της Καθημερινής Κύπρου, ο Παπαδήμος αρνήθηκε να αναλάβει το Υπουργείο...

  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=48943

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μμμ τούτο κάνει ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα. Εγώ το είδα από ξένα πρακτορεία που έλεγαν ότι επιλέγηκε αυτός γιατί είναι καλύτερος επικοινωνιακά εντός Ελλάδας.
  Δεν αναιρώ φυσικά αυτά που είπα πιο πάνω για τον Γιωργάκη. Έτσι και αλλιώς η επιλογή Βενιζέλου για την θέση του υπουργού οικονομικών είναι ατυχής (έτσι για να είμαι ευγενικός). Ο άνθρωπος είναι δικηγόρος και έχει ήδη επιτελέσει:
  • Υπουργός Πολιτισμού (1996-1999 και 2000-2004)
  • Υπουργός Ανάπτυξης (1999-2000)
  • Υπουργός Δικαιοσύνης (1996)
  • Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1995-1996)
  • Υπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε.
  • Κυβερνητικός εκπρόσωπος (1993-1994 και 1994-1995)
  • Υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως
  Κανεί. Έπρεπε να μπει τζαι οικονομικών δηλαδή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Βενιζέλος είναι ικανότατος και εφόσον έχει και όλη την πιό πάνω προεμπειρία θα ξέρει από θα πρέπει να κόψει και πως να ελέγξει. Βασικά είναι υπερυπουργός - σαν αναπληρωτής πρωθυπουργός αλλά με πολλαπλάσια προσόντα και εμπειρία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
  ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
  ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή