CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Καλές γιορτές λαλώ σου

Χριστούγεννα. Χαρούμενα λευκά.

Πάντα είχα μιαν ιδιαίτερη συμπάθεια σε τούτες τες μέρες του χρόνου. Οϊ φυσικά γιατί γεννήθηκε ο μικρός Χριστούλης σε μια χτιτζιό φάτνη με κάμποσες κατσέλλες τζαι πεμπέρκα να του φυσούν να βράσει. Έτσι τζαι αλλιώς τούτα εν ιστορίες για να τζοιμούνται τα μωρά. Αρέσκαν μου πάντα τα Χριστούγεννα γιατί ήταν περίοδος κραιπάλης. Ποτό ξενύχτια φίλους χαρτιά και άλλα ωραία. Τα μόνα ωραία γιατί τα άλλα...Πιιι...

Την περίοδο των Χριστουγέννων αποφεύγω να κυκλοφορήσω μέρα στις κεντρικές οδούς της πρωτεύουσας. Ούτε καν για καφέ. Έτσι τζαι αλλιώς τούντο καλαμαρίστικο concept του καφέ εν το έπιασα ποττέ. Γιατί να πάω να κάτσω 3 ώρες σε ένα νερόβραστο καφέ να πιππιλώ ένα φραπέ (fredo πλέον το φραπέ είναι μπανάλ); Pointless που λένε και Άγγλοι στις βάσεις. Πόσο μάλλον την περίοδο των Χριστουγέννων. Με τες ολοκότζοινες βιτρίνες, τους ηλίθιους Άγιους Βασίληδες να σαλαβατούν ΧΟΧΟΧΟ, τζαι τες χορωδίες με τα μωρά μες την μέση του δρόμου να αγκανίζουν. Τρέλα τρέλα.

Τα Χριστούγεννα είναι για να κυκλοφοράς νύχτα. Μετά τες 10. Η διάθεση εν διαφορετική. Πιο εορταστική χωρίς να εν νερόβραστη. Ακόμα τζαι η πρωτεύουσα ξυπνά που τον λήθαργο της. Ακόμα τζαι τόποι χωρίς διασκέδαση όπου οι θαμώνες στέκουνται σαν τα αγγούρκα (Π.χ Zoo) έχουν κάτι το διαφορετικό τούντες μέρες. Φυσικά τούτοι οι τόποι εννεν πιον για την ηλικία μας. Εκτός τζαι αν με χωρίσει καμιά μέρα η Κούλλα (Criticoulla) τζαι πάω για rebound. Που ξέρεις μπορεί να έσιει ακόμα εικοσάρες που τους αρέσκουν οι γεροπέμπεροι.

Ενιγουέϊς. Τούντο τζαιρό όπως είπα παραδοσιακά περνούσα καλά. Όλοι οι φίλοι μαζεμένοι από τες 4 άκρες της γης όπου παλαιότερα σπουδάζαμε και πλέον δουλεύουν για λίγες μέρες και πάλι μαζί. Ωραία πράματα. Επιστροφή στις ρίζες μας. Φαγιά, πολλά ποτά, πολύν περιπέξιμο, πολλή μαλάκυνση του εγκεφάλου, τζαι επιστροφή στις συμπεριφορές του δεκαπεντάρη critic. Πάλε η πορδή εντός παρέας αποκτά την αξία της, το βρομερό ρέψιμο μετά που μια πίττα σιεφταλιές ενισχυμένη προκαλεί γέλιο, η αναδρομή στο ηλίθιο παρελθόν επιβεβλημένη και γενικά μια ατμόσφαιρα παλιμπαιδισμού. Έσιει χάζι όμως.

Τούτες οι μέρες γενικά φέρνουν μου πολλά ωραίες αναμνήσεις. Ενι ξέρω που να ξεκινήσω τζαι που να τελειώσω. Μάλλον που την πρώτη μου φορά που έτυχε να ήταν Χριστούγεννα. Ναι τζείνη την πρώτη φορά που σκέφτηκες. Που σαν μαθητής ο μικρός Critic γεύτηκε την χαρά όχι σε κρεβάτι ούτε καν σε αυτοκίνητο. Σε μισο-υπαίθριο χώρο στις 3 το πρωί. Τωρά με παρόμοιες καιρικές συνθήκες πολύ αμφιβάλλω εαν θα μπορούσα να πείσω τον λεβέντη να πάει για περίπατο. Άλλο τότε όμως άλλο τωρά.

Τα καλά Χριστούγεννα ξεκίνησαν από τότε. Και συνεχίστηκαν για χρόνια. Η ψυχολογία της γυναίκας άλλαζε αυτή την περίοδο. Όλοι στην παρέα ήμασταν λίγο πιο τυχεροί σε αυτό το κομμάτι αυτή την περίοδο. Τζαι ξέρεις άμαν πάει καλά τζείντο κομμάτι μετα κόρτωνείς τζαι σαλαβατάς σαν το πετεινάρι. Μετά παν ούλλα καλά. Ακόμα τζαι το απόγευμα με καφέ τζαι τσιάρο στο πατρικό μου όπου εμαζεύκουνταν ούλλοι οι άχρηστοι περνούσαμε εξαιρετικά. Ρε μαλάκα τι έκαμες εψες τζαι ινταλως ήταν έτσι, τζαι έμοιαζε με κουτσουκούτα, τζαι νομίζω ήταν άντρας τζαι άλλα ωραία.

Τότε στα twenty something ο αρσενικός μας εγκέφαλος και το 80% των σκέψεων μας ειδικά σε περίοδο διακοπών περιστρεφόταν γύρω από το σεξ. Τι άκουσε τζαι τι ετράβησε η Criticομανα δεν περιγράφεται. Στο τέλος όμως εσυνήθισε το τζαι άρεσκε της τζιόλας. Πλέον πεθυμά το. Μάλιστα κάθε Χριστούγεννα γίνεται και reunion σπίτι της όπου είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Φυσικά ορισμένα πράγματα έχουν αλλάξει στους καλεσμένους. Όπως για παράδειγμα η πυκνότητα του τριχωτού της κεφαλής, το μέγεθος των σκεμπάδων που απλώνουν στον καναπέ, η ποσότητα των τσιγάρων και των γλυκών που καταναλώνονται κτλ. Ακόμα τζαι decaf καφές σερβίρεται. Η ατμόσφαιρα όμως πάντα η ίδια και η οικειότητα είναι πάντα εκεί.

Πλέον φυσικά οι συζητήσεις και ο αυτοσκοπός των γιορτών δεν είναι ο ίδιος με παλιά. Η Κούλλα (Criticoula) εγέμωσε τζείντο κομμάτι. Όμως η διάθεση μου για έξω ποτό φαί τζαι μαλάκυνση ανεβαίνει κατακόρυφα τούντες μέρες. Ειδικά αφού δεν υπάρχουν μικρά Criticοπουλλα τα οποία θα με αναγκάσουν να πάω να δω άγιους Βασίληδες, να στολίσω δέντρα, να ξυπνήσω νωρίς τα Χριστούγεννα και τέλος να είμαι ξεμέθυστος και χωρίς hangover στο οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Τούτες οι ευθύνες εν για τους μεγάλους. Εμείς ακόμα είμαστε μωρά.........και θα απολαύσουμε ωραία και φοιτητικά τα Χριστούγεννα μας.

Καλές γιορτές κοπέλια τζαι κοπέλες. Εννοείται πάντα σεμνά και Χριστιανικά.

3 σχόλια:

  1. Καλά χριστούγεννα :), σου εύχομαι να τα περάσεις όπως ακριβώς θέλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thymismou na se xtypiso dynata Gia tin kouventa pou eipes me ta mora Kai Ksere, pos pou xronou kathe xristougenna proi tha sou ferno ton diko mou na sou lalei kalanta tigki tigki me to trigonaki....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Georgia: Thanks Georgia… καλές γιορτές και σε σένα…
    Μπήκα τώρα στο μπλοκ σου και θυμήθηκα ότι πρέπει να κατεβάσω muse

    @Ανώνυμος: Ε μα στην τελική εν τζαι γλυτώνεις την. Απλά καθυστεράς το…Κάποια στιγμή φαντάζουμαι (άμαν μεγαλώσω αρκετά) εννα ακούω τζαι εγώ τιγκι τιγκι. Ως τότε προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ όσο μπορώ.
    Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή