CYPRUS CRITIC

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Είμαι Ηλίθιος


Ένας λαός χαρακτηρίζεται πάντα από τους ηγέτες τους οποίους εκλέγει. Σωστά; Αν ναι τότε πρέπει να είμαστε ένας λαός ηλιθίων. Σωστά; Αν δεν το αναγνωρίζετε τότε υπάρχει πρόβλημα. Εν σαννα τζαι πάεις για αποτοξίνωση από το αλκοόλ γιατί ρουφάς μια πότσα κοννιάκκι στο κάτσιμο σου κάθε μέρα τζαι εσύ υποστηρίζεις ότι είσαι social drinker. Παπαριές είσαι αλκοολικός τζαι αν δεν το παραδεχτείς εν μπορείς να προχωρήσεις τζαι κανένας εν μπορεί να σε βοηθήσει.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωσή μας. Αν δεν παραδεχτούμε ότι είμαστε ηλίθιοι τότε δεν μπορεί κανένας να μας βοηθήσει. Και τώρα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Τωρά που έρκεται η Τρόικα για να μας επιβάλει τα αυτονόητα τζαι να σώσει την οικονομία μας.

Γιατί εμείς νομίζαμε ότι μπορούμε να ζούμε για μια ζωή πλουσιοπάροχα πάνω από τις δυνατότητες μας, με τα ταξίδια μας, τα εξοχικά μας, τα SUV μας τα τεράστια, τις πόλο τις φανέλες μας (μεγάλο κόλλημα με τις Πόλο) κτλ κτλ. Ε φίλοι μου εν γίνεται να ζούμεν έτσι. Έννα μου πείτε μα εν τζαιν ούλλοι έτσι. Σωστό αλλά στην Κύπρο η μεσαία τάξη είναι ένα τεράστιο ποσοστό, μεγαλύτερο από πολλές άλλες χώρες. Πιο προηγμένες από εμάς μάλιστα. Και ζει πλουσιοπάροχα εις βάρος του κράτους αλλά και του ίδιου της του εαυτού αφού ροκανίζει την μελλοντική της ευμάρεια για να απολαύσει όσα μπορεί τώρα. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι στο μέλλον εν θα έσιει να φάει.

Άρα ετοιμαστείτε και για λίγη φτώχια. Δεν είναι κακό. Σφίγγουν οι κώλοι δεν βλάπτει. Αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα διαφορετικά. Τα βλέπεις στην πραγματική τους διάσταση.

Ήρτε ο τζαιρός λοιπόν να παραδεχτούμε τζαι εμείς τα λάθη μας. Να καταλάβουμε ότι έννεν δυνατό να δουλεύκω ως τες 2:30 για παράδειγμα τζαι να πιάνω 3,000 τον μήνα. Ε εν γίνεται φιλούι μου. Η εν γίνεται να νομίζω ότι αποφεύγω να πάρω μια απόφαση για το Κυπριακό για 40 χρόνια αλλά έννα μείνουν τα πράματα όπως ένει. Ε εν θα μείνουν φιλούι μου. Η εν γίνεται να νομίζω ότι το οικόπεδο μου στα Λατσιά πάει 300,000 τζαι αν το πουλήσω έννα σαστώ τζαι εγώ τζαι η οικογένεια μου. Ε εν παει τόσα φίλε μου τζαι δούλεψε να φκάλεις καμιά λίρα τζαι αϊστες μαλακίες.

Τούτη την νοοτροπία επεράσαν μας την οι πολιτικοί μας στην Κύπρο τζαι εκάμαν μας να πιστέψουμε ότι η ζωή εν τόσο απλή. Εν έννενι. Η ζωή εν δύσκολη τζαι τα λεφτά φκαίνουν δύσκολά. Τζαι η Κύπρος δεν μπορεί να λειτουργεί αντίθετα από όλα τα οικονομικά μοντέλα. Αλλά ούτε τζαι γίνεται να ζούμε για πάντα εις βάρος των άλλων είτε με Λιβανέζικα, είτε με Σέρβικα είτε με Ρωσικά λεφτά.

Όϊ τα λεφτά πρέπει να τα παράξεις για να ζήσεις. Άμαν παράγουν οι άλλοι τζαι εσύ λειτουργείς πάντα σαν ένας μεσάζων τότε απλά είσαι μια πατρόνα. Η έκφραση είμαστε μια οικονομία υπηρεσιών είναι απλά ένας ευγενικός τρόπος να πεις ναι είμαι μια πατρόνα. Μια πατρόνα η οποία θα κανονίσει την σεξουαλική πράξη μεταξύ πελάτη τζαι πουτάνας. Αλλά σε κάποια φάση η πουτάνα ξυπνά τζαι βρίσκει τον πελάτη μόνη της. Εν σε χρειάζεται πλέον. Τζαι τότε εσύ, η πατρόνα, μένεις χωρίς δουλειά πασιά, άσχημη τζαι με κακό βιογραφικό. Κάτι όπως την Κύπρο δηλαδή.

Ποια η λύση. Να αντιληφθείς το πρόβλημα. Να πούμε ναι ρε είμαστε ηλίθιοι. Δεν λειτουργούν έτσι οι οικονομίες. Να παραδεχτείς ναι η επιλογή να ψηφίσω Χριστόφια ήταν μια ηλιθιότητα. Η επιλογή να ψηφίσω Τάσσο ήταν μια ηλιθιότητα αφού κατάστρεψε και την τελευταία ελπίδα λύσης. Η επιλογή να φκάλω τον γέρο για δεύτερη πενταετία ήταν μια ηλιθιότητα γιατί απογείωσε την διαφθορά, την κλεψιά και διόγκωσε τον δημόσιο τομέα και την κομματοκρατία. Να παραδεχτούμε ότι ναι είμαστε ηλίθιοι τζαι έννεν έτσι που λειτουργούν τα σοβαρά κράτη τζαι οι σοβαροί λαοί. Το οικοδόμημα μας εν στραβο. Πρέπει να το ισιώσουμε πριν πέσει.

Εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος που ήρθε η Τρόϊκα. Γιατί επιτέλους θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Θα μου πείτε τζείνοι εν κάμνουν λάθη; Κάμνουν τζαι μάλιστα πολλά. Το καλό για εμάς όμως είναι ότι τα μεγάλα λάθη τους τα επιβαρύνθηκαν άλλοι λαοί όπως η Ελλάδα. Άρα νομίζω πλέον είναι πιο προσεκτικοί.

Τζαι τούτο εφάνηκε στην σύνοδο της Πέμπτης. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι σημαντικότατες αλλά ας μην τους δώσουμε και περισσότερη βαρύτητα από ότι τους αξίζει. Close but no cigar. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για μια Ευρωπαϊκή οικονομική εξυγίανση. Ο δανεισμός των τραπεζών απευθείας από τα ταμία χωρίς την συμμετοχή του κράτους αλλά και η αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (όταν και αν τελικά συμφωνηθεί) είναι απλά μια αρχή. Αυτοί αντιλήφθηκαν τα λάθη τους εμείς;

Ας φωνάξουμε λοιπόν δυνατά όλοι μαζί. Είμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ τζαι προχωρούμε.

Υ.Γ. Ίσως πρέπει να κάμει και η αστυνομία Κύπρου την αυτοκριτική της μαζί μας; Τότε ίσως μπορέσουν και αυτοί να διορθώσουν ορισμένα πράγματα. Ας αντιληφθούν ότι δεν γίνεται να ανατινάζονται καθημερινά πρακτορεία, να ληστεύουν τράπεζες, να δολοφονούν κόσμο και εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε απολύτως ΤΙΠΟΤΕ. Ε κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει.

10 σχόλια:

  1. Ισως το πιο σωστο σου κειμενο.
    Δυσκολα αφηνω σχολιο διοτι θεωρω ανθρωπος που ξιτιμαζει εν απολιτιστος (καμνεις το συχνα , οι παντα και εν προσδιδει κυρος στα επιχειρηματα σου) αλλα εννα τα παραβλεψω και εννα συμφωνησω στο οτι δυστυχως εν παραγουμε.
    Παντως αναφερες 3 ηγετες και στις προσεχεις εκλογες εχουμε ξανα που τα ιδια.


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίταξε, δεν ήμασταν η μόνη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια που εξέλεξε sub 100 iq ηγέτη.

    Και το ατύχημα της ιστορίας (Βέλγιο) δεν κατάφερε να εκλέξει κυβέρνηση για 2 χρόνια. Και αυτό κακό...

    Κρίτικ η λύση είναι δεδομένη. Αφού επιχειρήσαμε να γίνουμε τα Κέυμαν της Ευρώπης, ας γίνουμε και το νέο Άμστερνταμ. Με πουτανίτσες, χασισάκι, καζινάκι... Ας αφήσουμε τις συντηριτικές υποκρισίες και να κοιτάξουμε τα δεδομένα:

    1. Χθες στην τάφρο davila άκουσα ένα κύριο να φωνάζει σε μια κατάκοπη ασιάτισσα, blowjob now. Υπάρχει πορνεία. Ας τη φορολογίσουμε να τελειώνουμε.

    2. Που και που, στα τροχάδια μου μέσα στα πάρκα, πιάνω ντουμάνια. Υπάρχουν χασισάκια. Ας τα φορολογίσουμε και αυτά. Λευκός θάνατος και μαλακίες. Αφού είναι πράσινο και φτιάχνουν μπλούζες.

    3. Τα τόοοοοοσα μπούκικα αφαιρούν τη μαγεία του πραγματικού καζίνο. Ας φορολογήσουμε και τις σπινιές.

    Χώρια τον έκφυλο τουρισμό που θα προσελκύσουμε. Τώρα και με τη Ryan air όλοι οι φοιτητές της μεσογείου θα μας επισκέπτονται. Και όπως λέει ο ΚΟΤ: The island of all seasons...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Andreas: προσπαθώ να το συγκρατήσω αλλά φέφκουν μου...Έχω λίην ακράτεια στην βωμολοχία...

    @Ακκανούρης: Μαζί σου

    Πρώτα όμως θα πρέπει να καλάρει κάποιος τους παπάες και τους συντηρητικούς αριστερούς (conservative socialists).... Για τους παπάες έχουμε την λύση για τους conservative socialists δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους παπάες ποιά είναι η λύση;

      Για τους conservative socialists αν είναι του ΑΚΕΛ λες η λύση είναι η μπούφλα που θα φαν στις εκλογές;

      Διαγραφή
  4. kati en m'areskei pas toynto keimeno sou. kata t' alla einai pistos fan anagnwstis. Egw eprotina na kanoyme ena diko mas kinima, pe to opws 8eleis, na ta baloume oulla katw, mian istoselida me apopseis klp estw me 2-3 an8rwpous gia arxi kai blepoume.
    oullo grinia kai grinia eginikamen kai enw einai oulla swsta osa les, arkepsen na men m aresei h epanalipsi kai i mizeria.. 8a ginoume eite entelws anais8itoi eite mazoxistes sto telos

    m.x.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Στεφανος Μανος που θεωρειται που τους πιο αξιολογους πολιτικους που εν ρεαλιστης τζιαι εν μασα τα λογια του, που επροτεινεν ριζοσπαστικες μεταρρυθμισεις στο δημοσιο τζιαι που τονιζει τα χαλια του συστηματος στην Ελλαδα επιασεν 1% στις εκλογες. Ο συριζα που ελαικιζεν τζιαι ελαλεν ασυναρτησιες χαζιρι να φκει πρωτος.Εν θεμα νοοτροπιας των κοινωνιων μας , που πηγαζει που την ιστορια, την επιρροη της θρησκειας, την εκπαιδευση που εχουμε στα σχολεια μας κλπ οπως αναλυουν διαφοροι Ελληενς διανοουμενοι οπως ο Ραμφος ο Γιανναρας κ.α. Η κκελε μας εν κομμενη γιατι η νοοτροπια μας εν θα αλλαξει σε λλιους μηνες η σε θκυο τρια χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε φιλε ελεος με τα κολληματα σου.
    δηλαδη αν δεν εδιανυαμε την οικονομικη κριση θα χρειαζομασταν μνημονιο ας πουμε?η απαντηση ειναι φυσικα τζαι οι.θα εσυνεχιζετουν οι αναπτυξη τζαι ουλλα μελι γαλα,παρα τις γελοιες καταχρησεις.

    εν γελοιο να γινεται μια συστημικη κριση,να εχουν προβλημα 5-6 ευρωπαικες χωρες τζαι εσυ να βλεπεις φαντασματα.τα γεγονοτα που γραφεις δεν θα ηταν ποττε ικανα να μας καταστρεψουν αν δεν υπηρχε η κριση.

    τζαι ομως κατι τυποι σαν εσενα ακολουθουν την γραμμη παγκαλου τζαι το "ολοι μαζι τα φαγαμε" απλα τζαι μονο για να δικαιολογησουν τα μετρα λιτοτητας.το πασοκ εχασε 30% τουτο εν σου λαλει κατι?μηπως το παραμυθι επαλιωσε?

    αν αντιληφθηκαν τα λαθη τους οι ευρωπαιοι οπως γραφεις, πρεπει να κοψουν τις μαλακιες με την λιτοτητα τζαι να αρκεψουν να μοιραζουν χρημα για να ξαναξεκινησει η αναπτυξη.

    ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OH MY GOD

    Όϊ τζαι εν κάμνει τίποτε η αστυνομία μας κύριε Critic μου. Μη λέμε κι ότι θέλουμε. Εθκιάβασες τελευταία πόσες καταγγελίες εβάλαν σε θκυό μήνες για ζώνη? (αυτοκινήτου) Σχεδόν 3000.

    Άσχετο αν στατιστικά κάθε δύο ώρες γίνεται μια ληστεία, ασχετο αν καταντήσαμε να κοιμόμαστε με το χασαπομάχαιρο δίπλα μας περιμένοντας το ληστή πότε θα χτυπήσει το δικό μας σπίτι, άσχετο αν με τη ζώνη που δε φορώ δεν κινδυνεύει κανένας άλλος εκτός από μένα, άσχετο αν την ώρα που στέκονταν 4 αστυνομικοί και έγραφαν για ζώνες και κινητά περνούσαν από μπροστά τους ρετουσαρισμένα/παραποιημένα εξωστ αυτοκινήτων που σου πέρναν τα αυτιά που τον θόρυβο, άσχετο αν οι λαθρομετανάστες μπαίνουν σαν τα μιλιούνια από όλες τις τρύπες, άσχετο αν τους τηλεφωνείς για διάρρηξη και βαρκούνται να σου μιλήσουν και στο τέλος με το ζόρι να σου πιάσουν μιαν κατάθεση τζαι να πάνε στο καλό, τζαι άσχετο αν τρέχεις με 110χιλιόμετρα στο high way me cruise control και σε γράφουν για 132 χιλιόμετρα επειδή δεν πρόλαβαν να σταματήσουν το μπροστινό αυτοκίνητο που έτρεχε με την ταχύτητα του φωτός.

    Τούτα ούλλα εν άσχετα. Σχετικό είναι ότι τέλος του μήνα θα εισπράξουν 85 ευρουλλάκια από 3,000 οδηγούς (σκέφτου πόσοι άνεργοι είναι μέσα σε αυτούς). Τώρα θα μου πεις ας φορούσαν τη ζώνη τους, Συμφωνώ, όμως η δουλειά της αστυνομίας μας τελος πάντων ποια είναι να μηδενίζει το αίσθημα της ασφάλειας, της δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου και δεν ξέρω γω τί, αλλά να με προστατεύει επειδή δε φορώ τη ζώνη μου.

    Όϊ ευχαριστώ εν θα πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή