CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Χριστόφκιας τζαι οι τσούρες

Είμαι φυρμός, σοβαρά. Καλό ε; Και ευθυμήσαμε πάλι που ελάλε τζαι ο Σεφερλής κάποτε.
Ακούτε λοιπόν ένα ανέκδοτο. Τι κοινό έχουν οι τσούρες-έγιες τζαι κουέλλες (τζαι τα αυκιά σου καμπανέλλες) με τον Πρόεδρο Χριστόφκια;
Ε;
 
Εξαφανίστηκαν και οι δύο μυστηριωδώς και τους αναζητούν με αγωνία και λαχτάρα. Αχαχαχαχα φυρμός or what????
 
Τα δύο μεγάλα θέματα της εβδομάδας. Ο Χριστόφκιας που χώνεται που την Λαγκάρντ τζαι που την άλλη το κράτος που αναζητά μια φάουσα τσούρες μες τα ακάμωτα χωρίς καμία επιτυχία.
Ξαπολήσαν που λέτε οι κτηνοτρόφοι ένα ποσοστό που τα ζώα τους γιατί δεν μπορούν πλέον να τα ταίσουν. Κάλεσαν κανάλια εφημερίδες έστησαν ένα ωραιότατο σιόου τζαι αφήσαν τα να φύουν.
 
Το θέαμα εκπληκτικό. Εστέκουνταν πας την πλαγιά ανοίαν τες κάσιες της μονοκαμπινιάς ετραβούσαν τες τσούρες πόξω τζαι κουντούσαν τες που την πλαγιά κάτω. Η πιο πάνω πράξη συνοδεύετο και από επιφωνήματα για να αντιληφθούν οι τσούρες τι πρέπει να κάμουν. ΠΠΡρρρρρ ΕΕΕΕεεεεε ΣΣσσσσσς Οοοοοοο Χαααα και γενικά βάρτε ένα συμφωνο και πιντώστε πάνω του ένα φωνήεν συρτό (οποιοδήποτε) τζαι έννα συνεννοηθείτε. Έννα καταλάβει η τσούρα. Σσεεεεε, Φφιιιιιι, Χχουουου. Επιάσετε το νόημα φαντάζουμαι.
 
Αφήκαν τες λοιπόν τζαι είπαν όλοι με μια φωνή. Εμείς εν μπορούμε να τες ταίζουμε ας τες ταίσει το κράτος. Το παράξενο ένει όμως ότι 2 μέρες μετά οι τσούρες-έγιες τζαι κουέλλες (τζαι τα αυκιά σου καμπανέλλες) είναι άφαντες. Έχουν by the way ούλλες τους chip (όπως τζεινα που βάλουν στους σσύλλους φαντάζουμαι) τζαι μπορούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες να ξέρουν ανα πάσα στιγμή που βρίσκονται. Ε εχαθήκαν. Μιαν φάουσα ξαπόλητες  τσούρες-έγιες τζαι κουέλλες (τζαι τα αυκιά σου καμπανέλλες) εξαφανίσθηκαν.
Oh its a miracle. Πως ο Jesus Christ ας πούμε ανάστησε τον Λάζαρο η πολλαπλασίασε το ψάρι και το κρασί για να φαν ούλλοι να σπάσουν. Ε έτσι λοιπόν τζαι εμείς αφανίσαμε τες τσούρες. Ε τι δηλαδή. Ήταν καλύτερος που μας ο Jesus Christ;
 
Αλλά ρε κοπέλια κτηνοτρόφοι. Επήετε να κάμετε τζαι εσείς μια διαδήλωση τζαι στο τέλος ετσιγκουνευτήκετε;;; Τζαι άτε να αποδείξετε τωρά ότι τα κτηνά σας εν ξαπόλητα τζαι εν τα μαντρίσετε πίσω. Καλά οκ. Είμαι σίουρος πάντως ότι έννα πιάσετε το άλλο 50% που σας έταξε η κυβέρνηση τζαι διεκδικείτε. Ουυυ είμαι τέλλια σίουρος. Έτσι πετυχημένες διαδηλώσεις εν τζαι γίνουνται συχνά.
 
Ε κάπως έτσι λειτουργεί τζαι ο Χριστόφκιας. Ζήτησε βοήθεια που την Τρόικα γιατί εν βαστά πλέον λεφτά να πληρώσει ούτε καν τον εαυτό του. Ούλλα τούτα μετά που εφάρμοσε την πιο πετυχημένη οικονομική πολιτική στην ιστορία των οικονομικών πολιτικών. Ελπίζει όμως ότι η σύναψη δανείου που την Ρωσία θα έχει θετική κατάληξη (αγγούρκα) τζαι άρκεψε να παίζει πελλόν. Εξήασε την Τρόικα. Η κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική και το ΔΝΤ γυρεφκουν τον.
Demi Demi είσαι εδώ;;;
Βόσσω το κουπάϊ μου.
 
Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία έρκεται η Λαγκάρντ στην Κύπρο αλλά ο Δημητράκης κλάνει μέντες να την δει. Έστειλε τον Σιαρλή. Λαλεί σου εγώ δαμέ ολόκληρος πρόεδρος της βλακονησίδας να συναντήσω μια ασήμαντη πρόεδρο του παγκόσμιου νομισματικού ταμείου. Να μου κλάσει τα κακάρια. Η ψωροφαντασμένη η Γαλλίδα η ξεραντζιασμένη που τσιγκουνέυκεται  να βάψει το μαλλί της τζαι αφήνει το άσπρο. Αγια ολάν. Τζαι τούτα ούλλα κάμνει τα άμπα τζαι ρωτησει τον τι λοαρκάζει να κάμει τζαι αν τους περιπαίζει τελικά.
Τι άσχετος θεέ μου. Εν ανεπανάληπτος. Εν αξίζει καν το κόπο να τον περιπαίζεις πιον. Αξιολύπητος. Αφού τωρά που τον επερίπαιξα νιώθω τζαι νάκκον άσσιημα.
 
Στην τελική φυσικά μπορεί να εν τζαι καλύτερα που εν θα την δει. Εν καμιά λαφαζανιά πάλε που έννα της ελάλεν τζαι έννα τον ανεβάζαν εις το YouTube να καμνει ρεκόρ θέασης πάλε. Όπως τότε που εμίλησε σε πανεπιστήμιο στην Αμερική. Αμάν αντράπηκα μόνο που το θυμήθηκα.   
 
Συμβουλή προς ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν. Αν θα μας δώκετε τελικά τα λεφτά βάρτε του Δημητράκη για καλό τζαι για κακό ένα chip να τον βρίσκετε. Μπορεί να μας χρησιμεύσει τζαι εμάς στην Κύπρο που ξέρεις. Γιατί τζαι εμείς έτυχε να τον χάσουμε για μέρες. Μεν μου πείτε ότι εξιχάσετε που εφάμεν τους τόπους να τον έβρουμε για τρείς μέρες μετά την έκρηξη στο Μαρί αλλά εχώνετουν μας.
 
Πρέπει πάντως να έπαιζαν πολλά καλό κρυφτούλι στο Δίκωμο.

21 σχόλια:

  1. Εγώ γιατί νιώθω σαν τη τσούρα;

    =Κονσουέλλα extra small=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε σε ευχαριστώ που βρίσκεις τον χρόνο να με διαβάσεις μέσα στο βεβαρημένο σου πρόγραμμα και τις μεσημεριανές σου σιέστες. Ελπίζω ότι έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου με το κείμενο μου στην απόφαση τελικά να συναντήσεις την Λαγκάρντ.

    Τέλος είμαι σίγουρος ότι η Λαγκάρντ πρέπει να κατούρησε πάνω της που την χαρά της που έννα σε γνωρίσει. Εννάν μια εμπειρία για τζείνη.

    Για να καταφέρει να έβρει άλλους ζώντες με ιδεολογία όπως την δική σου έννα πρέπει να πάει σε κανένα χωρκό της Κίνας ή Βόρειο Κορέα. Ενώ τωρά εν θα χρειαστεί να μπει σε έτσι κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μικρή διόρθωση....
    Τα τσιπ που βάλλουν στα ζώα (κουέλλες, σκύλλους) και λοιπα δεν διαθέτουν συσκευή εντοπισμού. Απλά, αν έχεις το ζώο μπροστά σου, σκανάρεις το τσιπ και μέσω του μητρώου των κτηνιατρικών υπηρεσιών, βρίσκεις τον ιδιοκτήτη του.

    Φαντάσου... Έχω σκύλλο με τσιπ. Εάν ο κτηνίατρος που το τοποθέτησε δεν υπέβαλε το καθορισμένο έντυπο με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ώστε να ενημερωθεί το μητρώο των κτηνιατρικών υπηρεσιών, σε περίπτωση που ο σκύλλος χαθεί σάστα τζαι γύρασιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://clevermarket.gr/displayITM2.asp?ITMID=2883

      βάρτου ενα πουτούτο... κόλλα πουπανω του μιαν εικονούα του τσε τζαι πε του εν φυλακτό..

      που μας εκατάντησαν...

      Μάριος Π.Κ.

      Διαγραφή
    2. ...εν στον κριτικ που απευθύνεται η προταση τζαι ότι για τον σκυλλο σου...
      το ζώο ειναι πιο ανθρώπινο που τους πολιτικους
      ΜΠΚ

      Διαγραφή
    3. Άρα βασικά εν μπορούν να έβρουν που ένει οι τσούρες εκτός αν παν στες φάρμες τζαι ελέγξουν;

      Απλά ξέρουν ότι σίουρα έννεν τζαμε που τες εξαπολήσαν.

      Διαγραφή
  4. @ Μαριος: Καλή ιδέα ρε.

    Υπάρχει φυσικά τζαι τζείντο βρασιολούι που σου βάλλουν στην Αμερική για να ξέρουν αν εφκήκες που έσσω σου...Προτείνω να του βάλουμε ποτζίνο έτσι ώστε μόλις ξεπορτίσει του προεδρικού να πηέννει κάποιος να τον συνάει πριν προλάβει να κάμει μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίτικ,

    Είσαι ένας ύπουλος και κακόπιστος μπλόγκερ. Σχολιάζεις και κατηγορείς τη συμπεριφορά ενός sub 75 iq. Αυτό είναι μπούλλιινγκ του χειρότερου βαθμού.

    Οι τσούρες τουλάχιστον, (έστω και χασιμιές) έχουν ένα (διατροφικό κυρίως) ρόλο να επιτελέσουν. Ο ΠτΔ ούτε το συνταγματικά εντεταλμένο του ρόλο δεν μπορεί να επιτελέσει.

    Συζητώντας με ένα φίλο ο οποίος είχε την ευκαιρία (δυσάρεστη τελικά...) να μιλήσει με το Λαμάρη. Ο φίλος καταλόγιζε στο Λαμάρη το οπισθοδρομικό. Δηλαδή του έλεγε ότι:
    i. οι ΑΚΕΛικές απόψεις είναι ξεπερασμένες από τα ίδια τα γεγονότα
    ii. η παγκόσμια επανάσταση είναι χίμαιρα, η ισότητα των λαών είναι εκ πρωιμίου ανύπαρκτη έννοια
    iii.οι Τουρκοκύπριοι ως σύνολο δεν μπορούν να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους γιατί αποφασίζει η Τουρκία για αυτούς.
    iv.Η οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να υποβάλλεται σε περιορισμούς αγοράς περισσότερο από αυτούς που ισχύουν σε άλλες ανταγωνιστικές οικονομίες (εννοώντας εταιρικό συντελεστή, γραφιοκρατία κτλ)
    v. Είναι αδιανόητο να μετατρέπεται το εργατικό δυναμικό του Δημοσίου σε μια δεξαμενή ψήφων του ΑΚΕΛ.

    Ο Λαμάρης απάντησε ότι αυτά που του καταλογίζει ο φίλος ως μομφές, είναι αυτά που τον κάνουν περίφανο που είναι ΑΚΕΛΙΚΟΣ.

    Ο φίλος του είπε ότι είναι σαν τον Κινέζο που τρώει σκύλους και πιστεύει ότι όλος ο κόσμος τρώει σκύλους. Ο Λαμάρης είπε "με είπες και κινέζο από πάνω".

    Πραγματικά, πρέπει να είναι η παράταξη με την πιο μεγάλη διανοητική καθυστέρηση. Αν πραγματικά δικαιούνται κάτι χρηματικό, αυτό είναι επίδομα (εγκεφαλικής) αναπηρίας.

    Και τώρα η ΚΥΠ θα βρει το IP μου, και τώρα θα με σέρνουν στα Δικαστήρια και θα παν στο Δικαστή και θα του πουν ότι θέλω να ταΐσω σκύλους σε κινέζους και μετά να εξοντώσω πολιτικά τους τρόφιμους ιδρυμάτων που επιχορηγούνται από το ΑΚΕΛ. Κάπως έτσι πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε ακκανούρη, εχεις διαγνώσει το κομπλεξ ανωτεροτητας των αριστερών που πηγαζει από το αισθημα καταδιωξης το οποίο εχει εναν αιώνα και δεν το ξεπέρασαν ακομα. Επειδή καποτε είχε κοστος να διαβαζεις τη Χαραυγή, να εισαι αριστερος συνδικαλιστής κλπ, όταν απέκτησαν εξουσία (απο την οποια βεβαια ουδέποτε απουσίαζαν) εμετατράπηκε στο αντίθετό του. Νιωθουν πως ο κοσμος τους οφείλει επειδή υπέφεραν. Τζαι ναι, οι παλιοι αριστεροι ηταν ηρωες, για το 8ωρο και για αλλα δικαιωματα εσκοτωθηκεν κοσμος, αλλά οι συγχρονοι επαραμειναν με την μαρμαρινη τζεφαλη του Λενιν τζαι το σφυροδρέπανο πας στο γραφειον τους, επιδεικνυοντας ετσι πως εν τζαι τουτοι εργατες των ορυχειων, της φαμπρικας και των βαμβακοφυτειών ενω εν δηκηγοροι, επιχειρηματιες, δημοσιοι υπαλληλοι, πανεπιστημιακοί, κλπ.
      Βιβλιογραφικα εχει αρκετες θεωρίες για το πως το πρωην θυμα γινεται, συνειδητά ή ασυνείδητα, θυτης. Το πιο κλασσικο παραδειγμα συλλογικης ταυτοτητας είναι οι Ισραηλίτες αλλά εχει και αλλα που δεν φαινονται σε πρωτη αναγνωση, οπως το Κινημα των Μαύρων, οι φεμινίστριες, καποιες μειονοτητες, οι Ε/Κ απεναντι στους Τ/Κ και το αναποδο, οι χριστιανικές αυτοκρατορίες ήταν κάπως έτσι, κλπ
      Στην τελική μαθαίνουν το κολπο τζαι πατουν πανω του... Εντελει εν τα οικονομικά σκάνδαλα και η αλλοπροσαλλη αλαζονεια που τους καταρρίπτουν τζαι όι οι αναλύσεις σαν τη δική μου, όπως για παράδειγμα η "ιδεοληψία" για το καζίνο της λάρνακας που εφερεν αλλη επενδυση που ήταν του δικου τους. Ή το μαρί με τον άσαντ κλπ. Δεν με ενδιαφέρει, ουτε υπονοω πως ήταν σε τετοια φαιδρότητα δολοπλοκίες, αλλά συζητω τη γευση που αφησαν.

      Εμενα με "ανησυχει" και ό,τι πιο αριστερο εννα φυτρώσει στο ιδεολογικό κενο του ακελ τωρά που ετσαλακώθηκε. Εννα φτάσουμε συντομα στο σημειο που θα πεθυμησουμε τους ακελικους, όπως εγινε στην ελλαδα οταν τον καρατζαφερη αντικαταστήσαν τον οι χρυσαυγιτες.

      Υπερανώνυμος μίχης

      Διαγραφή
  6. @ Υπερανώνυμος μίχης


    Σε σχέση με τα σκάνδαλα του ΑΚΕΛ, όπως έλεγε ο Λίντον Τζόνσον για τους δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής: "μπορεί να είναι μπάσταρδοι, αλλά τουλάχιστον είναι δικοί μας μπάσταρδοι". Μπορεί να είναι σκάνδαλα αλλά είναι τα δικά μας σκάνδαλα...

    Άποψή μου και μόνο άποψή μου: Το κακό με το ΑΚΕΛ είναι ότι κανένα άλλο κόμμα στην Κύπρο δεν βιώνει αυτή το διαχωρισμό του "εμείς" και "εσείς". Ακόμα και με την ΕΔΕΚ όπου υπάρχει μια ισχνή σύγκλιση σε κάποια κοινωνικά θέματα, υπάρχει εντονότατη αντιπαράθεση, τουλάχιστον εκ μέρους του ΑΚΕΛ (σε περιόδους εκλογών το ΑΚΕΛ όπως όλα τα κόμματα, συμπεριφέρονται με ανοίγματα, και οι εκλογές δεν είναι περίοδος για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα).

    Ο μ. Κώστας Κύρρης, είχε αναπτύξει μια ενδιαφέρουσα θεωρία αναφορικά με τον αυτοαποκλεισμό και αυτοαπομόνωση του ΑΚΕΛ. Αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι οι αρκετοί οπαδοί της διεθνιστικής θεωρίας του ΑΚΕΛ ήταν κοινωνικές ομάδες που δεν ένοιωθαν άνετα με το έντονα κυρίαρχο ελληνικό στοιχείο. Σίγουρα δεν ένιωθαν άνετα με το ισλαμικό στοιχείο. Λίγο κατάλοιπα Λουιζινιάν, λίγο Λατίνοι λίγο κατάλοιπα Αράβων, Σαρακινών κτλ. Παραθέτει η θεωρία κάποια έρευνα αλλά ήρθε στην προσοχή μου πριν από πολύ καιρό για να θυμάμαι με ακρίβεια.

    Εν πάση περιπτώσει, χωρίς να είμαι ούτε ψυχολόγος, ούτε ιστορικός, ούτε κοινωνιολόγος και χωρίς να έχω οποιουδήποτε άλλου είδους ειδική γνώση, παρατηρώ ότι οι αριστερές απόψεις στην Κύπρο συνοδεύονται με μια έντονη πολεμική και αμφισβήτηση της Ελληνικότητας του Ελληνικού πληθυσμού στην Κύπρο. Το πραξικόπημα ήταν η ετεροχρονισμένη (εσφαλμένη) επαλήθευση αυτής της θεωρίας: "Οι καλαμαράες εφέραν τους Τούρκους στην Κύπρο".

    Το ΑΚΕΛ, αρκετά πιθανόν άθελα του, (ή τουλάχιστον χωρίς να διαφαίνεται η οποιαδήποτε πρόθεση), με την πολιτική αμφισβήτησης της Ελληνικότητας εξυπηρετεί την αποδόμηση του Ελληνικού πολιτιστικού στοιχείου και κατά συνέπεια ανοίγει την κερκόπορτα σε αυτό που απεύχεται: Στην μετατροπή των ανθρώπων σε παγκόσμιους καταναλωτές, άχρωμους και άοσμους, χωρίς πολιτιστικό υπόβαθρο και πολιτιστική κατεύθυνση. Απλώς μόνο σκεφτείτε ότι το "σύγχρονο" και "μοντέρνο" σύστημα παιδείας που ευαγγελίζονται οι ΑΚΕΛικοί στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μας έχει καταστήσει ανίκανους να αναγνώσουμε και να κατανοήσουμε Παπαδιαμάντη ο οποίος γράφτηκε 100 χρόνια πριν. Ενώ οι Άγγλοι, Γάλλοι και λοιποί είναι σε θέση να διαβάσουν και να κατανοήσουν κείμενα στη γλώσσα τους 500 χρόνων.

    Επαναλαμβάνω: Τα πιο πάνω είναι προσωπική μου άποψη. Και καταλήγω:

    Αγαπητέ φίλε Υπερανώνυμοε μίχε, αν και η σαπίλα επεκτείνεται και αφορά όλη την κομματοκρατία, η σαπίλα του ΑΚΕΛ έχει μια ιδιαιτερότητα. Χρησιμοποιεί αριστερά εργαλεία (κουμμουνιστική προπαγάνδα) για να διεκπεραιώσει δεξιά εργασία (ολιγοπωλική συγκέντρωση πλούτου) και για να καταλείξει σε ακροδεξιό αποτέλεσμα (δεσποτικό ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνίας).

    Τουλάχιστον οι Ισραηλίτες όντως αντιμετωπίζουν πραγματικής ασφάλειας και φυσικής επιβίωσης και όχι φανταστικής (πολιτική εξόντωση του προέδρου, πολιτικός βιασμός της Πραξούλας, τα ακροδεξιά επικίνδυνα στοιχεία που διαδήλωναν στο προεδρικό κτλ...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υ.Γ Όταν μιλάμε για το ΑΚΕΛ και τον ΠτΔ ενθουσιάζομαι και παρασύρομαι!!!!

    Αλλά τι να σου κάνω ρε Κρίτικ, έβαλες τσούρες και Χριστόφια στο ίδιο άρθρο... Εσύ φταις! Με ενθουσίασες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "μιχη" εβαφτησεν με ο οσρ πριν 5-6 ποστ... Το αλλο εβαλα το επειδη ειπες κατι για κυπ..
      αλλα πε μου τωρά, γιατί μου ανοιγεις ετσι κουβέντες;;;
      η αληθκεια εχαθηκεν εδω και 200 χρονια. Που την μιαν ο αλυτρωτισμος/εθνικισμος ως ιδεολογια του μοντερνισμου και που την αλλη ο κομμουνισμος ως διεθνισμος, ως τους αποελιστες με τους αγκυλωτους σταυρους και τους "τουρκους" ομονοιατες... Εχει ο,τι θελει η ψυχη σου.
      Τωρά στην παιδεια αν δεν ειναι τοσο ακραια εθνικιστικη ή αν τα θρησκευτικα εννεν υποχρεωτικα εν χανουμε τιποτε. Ζουμε μαζι με αλλες φυλες και πρεπει να μας σεβονται και να τους σεβομαστε εξισου. Αλλιως εχει μπουμπουρουμπουμ τζαι ε τα ουλλα προκουππα παλε. Όι πως εννα γλυτωσουμε δηλαδή..
      Γνωριζω το εργο του κυρρη, ειναι "ιστορικης φιλοσοφιας" οι πολιτικες του αναλυσεις ομως, οπως της πλειοψηφιας των κυπραιων. Επισης εν φκαινεις πουπανω με τις θεωρίες των κομματων. Ειναι κωλοτουμπες και γελοιοι οι πολιτικοι. Κυριως οι δηθεν κυπραιοι κομμουνιστες που φαντασιωνονται πως ειναι εργατες σε βαμβακοφυτειες για να ποζαρουν μες στα καγιεν.

      Άσχετος μιχης

      Διαγραφή
  8. @ Ακκανούρης: Ετζισα το αδύνατο σου σημείο α;

    @Ο osr εν όντως καλός νονός. Εβάφτισε με τζαι εμένα πολλές φορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Mίχη,

    Συμφωνωδιαφωνώ αλλά πόσα να πούμε σε ένα μπλογκ... Ας καθορίσει ο Κρίτικ μια μέρα, ας πούμε τις "ελεύθερες Κυριακές" όπου οι σχολιαστές θα μπορούν να σχολιάζουν απεριόριστα και χωρίς τύψεις κατάχρησης.

    @ Κρίτικ,

    Ναι ρε κουμπάρε... Οι ρεφορμιστές της ιστορίας παίρνουν διάφορες μορφές: Από τους αρνητές του ολοκαυτώματος (btw τα 9/10 των μουσουλμάνων και τα 9/10 των ακροδεξιών), τους αναδείξαντες ως μέγιστη ελληνική τουριστική περίοδο το 1922 (όπου οι έλληνες "συνοστίζονταν" στα παράλια της Μικράς Ασίας για να προλάβουν τα πλοία που θα τους μετέφεραν στα άλλα νησιά και στεριές) ως τους υπερασπιστές του story teller παππούλη ( ο παπούς Στάλιν μας έλεγε κάτι ωραίες ιστορίες για τους κακούς φιλελεύθερους, τις τσούλες ελληνίδες, τους αγύρτες λιθουανούς, εσθονούς που βοηθούσανε τη μητέρα Ρωσία στη Σιβηρία).

    Η επαφή του Χριστόφια με την πραγματικότητα είναι εφάμιλλη της αυτοεικόνας μιας ανορεξικιάς.

    Και btw όσο και να προσπάθησαν οι προεκλογικές αφίσες του Χριστόφια, αυτός παραμένει ένας χοντρός, άσχημος, κοντός, κακοντημένος με φάτσα κουρασμένου πλασιέ. Όσο και να προσπάθησαν οι αυλικοί του, αυτός παραμένει ένας κακός, χαιρέκακος, ψευτό-μνησίκακος (ποιός σε πείραξε μάνα μου;) αυτάρεσκος, μικροπρεπής, αμετροεπής, μικροπωλητής, σιεφταλόμορφος, αμόρφωτος, αππωμένος , φτανός, λουφαδόρος, τεμπέλης, χοντρόπετσος και..... πάλι χοντρός.

    Ώπα πάλι η ΚΥΠ στην πόρτα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ακκανουρης

      Σου υπόσχομαι στην τιμη της συντροφικής μου ακεραιότητας πως οταν συλληφθεις με το καλό, εννα ερτω με τον κριτικ εξω που το κελλι των βασανιστηρίων τζαι θα σου τραουδούμεν Ντύλαν. Εννα αναψουμεν τζαι τζερούθκια. (ξερεις τζιολας πως ο φοβος ειναι λανθάνουσα επιθυμία...)

      Πάρακατω τωρά. Ο ιστορικισμός, αν και δεν εχει εγκαταλειφθει, θεωρείται ξεπερασμένη μέθοδος εξαγωγής της ηθικης, πολιτικής, ιδεολογικης, πολιτισμικης κλπ "αληθειας". Εχουμε σταματήσει να εξισωνουμε την "ιδεα" με το "γεγονός" σε μια ιστορική γραμμικη εξίσωση. Τζαι τούτον επειδή δεν μπορεί να ερμηνεύσει, μεταξυ αλλων, τη ψυχολογική ορμή (και γενικά τη δυναμική της παραγωγης και προβολής) όρων όπως το "εθνος", η "πιστη", η "θρησκευτικη/πολιτιστική ταυτοτητα" κλπ. Εδώ βρίσκεται και το λαθος του Μαρξ. Οταν αρχιζε ο πρωτος παγκόσμιος πόλεμος οι αριστεροί διανοουμενοι της εποχής εμειναν με το στόμα ανοικτό για το τι στα αναθεμα εκαμνεν τους οπαδους τους να πηγαινουν να πολεμήσουν με τοσο παθος κατω από "εθνικιστικές σκοπιμότητες του κεφαλαίου". Ο πετρος, ο γιοχαν και ο φρανς... Έτσι την πατησαν και στον 2ο παγκοσμιο και γενικά οπου "περαν της αρχης της ηδονης" αναδεικνυεται η "αρχη του θανατου" ή η αρχη της μειονεξίας (αντιθετα με τον δαρβινο) κλπ.. Οι παραδοσιακές θεωρίες -που υποστηρίζουν την προοδο της ανθρωποτητας ως υπερτατη αρετη- ΔΕΝ μπορουν αξιοπιστα να δικαιολογησουν γιατι οι ανθρωποι δεν τις ακολουθουν. Το γιατι homo homini lupus (ο ανθρωπος στον ανθρωπο ειναι λυκος) στοιχειωνει ουλλη τη φιλοσοφια τζαι φτάνει ως την ταινια matrix στη σκηνη που ο πρακτορας αποκαλυπτει στον ορφεα πως η ουτοπια απετυχε ως κατασταλτικο ονειρο στους ανθρωπους-μπαταριες...
      ο ιδιος ο Διαφωτισμός (ελευθερια-ισοτητα-αδερφοσυνη κλπ κλπ) λειτουργησε ως διακαιολογία της καταπίεσης της "ανωτερης" (επειδη ειχεν ανακαλύψει τουτα ουλα τα προοδευτικα) Δυσης στους "υπαναπτυκτους" και "αχαπαρους" λαούς. ηδη που τον 17ο αι. οι γαλλοι ελαλουσαν πως "ειμαστε τοσο μαγκες που εξεπερασαμεν την κλασσικη εποχη" -σκεφτου οταν οι αμερικανοι επηαν στο φεγγαρι-... Ειναι ουλλοι στο στυλ του ρουσώ που πρεπει με το μαστίγιο να μαθεις τον αλλο να ειναι "ελευθερος" σαν εσενα...
      Εν για αυτο που σου ειπα να μεν κολλάς στις αποψεις των κομματων περι ιστορίας και πολιτικής, γιατί ως θεσμοι εξυπηρετουν οσον κανενας το "ο θανατος σου η ζωη μου" ...τζαι κυριως οι αριστεροι που κατατρεχονται απο πατερναλιστικες μαλακιες του τυπου "να αφυπνισουμεν το λαό". Για αυτο εδιαλύσαν το κράτος για να εχουν ψήφους οι αχρηστοι.
      Εκεινο που πρεπει να σε απασχολει -ξερω το πως μιλω δασκαλιστικα- δεν ειναι το γιατι το ακελ ειναι ανθελληνικο. Οι λογοι εν πολλοι. Δες τι αλλες εναλλακτικες δίνουν: οι κυπριοι δεν ειναι ελληνες αλλα ετεοκυπριοι, λαος που κατακτηθηκε και καταπιεστηκε πολιτισμικα απο τους αρχαιους ελληνες ιμπεριαλιστες(!!!!!) κλπ κλπ ασυναρτησίες...
      Δεν ειναι δηλαδή η ιστορια ως αληθεια ή η αληθεια ως ιστορία που σε ενδιαφερει αλλα ο ρολος και το παιχνιδι της "αληθειας" και της "ιστοριας" σε ενα γαμημενο πεδιο σκοτωμων, εκβιασμων τζια καλοπερασης.
      Εν εχει νοημα να κτυπας την μιαν αληθεια ως πιο αληθινη πανω σε μιαν αλλη, γιατι παντα εννα φκαινει εναν αππιητούρι οπως τον αλλον που ανεφερες πριν τζαι εννα επιμενει στις αποψεις του οπως τον χάχα. Αυτό που πρεπει να καμνεις ειναι να κερδιζεις τον τροπο που η "πληροφορία" νομιμοποιειται, αποκτά υπεραξία τζαι γινεται τροπος ζωής. Ενα που τα πολλα εργαλεια ειναι και ο μυθος της ιστοριας..
      εναν αλλο ειναι η φουσκα του 20ου αι. για τα "ανθρωπινα δικαιωματα" ...εναν που τα καλά ειναι η γοητεία των χρηματων, η ερωτικη σαγηνη, κλπ
      Έτσι ουλλοι νομίζουν πως ηπιαν το κοτζινο χαππούιν τζαι "θωρούν το ματριξ"...


      Γκαιμπελς -Νιο- μίχης

      (εφαγα 2 ωρες να τα γραψω τουτα ουλλα τζαι κανονισε..)

      Διαγραφή
  10. @Μίχη

    Χμμμ, δεν είμαι εξοικιωμένος με τους όρους και τις έννοιες που χρησιμοποιείς. Βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρουσα την ανάλυσή σου και πολύ σύντομα θα αρπάξω κανένα σχετικό έντυπο. Σε παρακαλώ πρότεινε κάποιο βιβλίο, όχι κατ' ανάγκη ακαδημαϊκό και να είναι τόιλετ φρέντλυ. Νομίζω (αλλά όχι σε βαθμό που να πιστεύω) ότι συμφωνώ μαζί σου.

    Το έθνος, η θρησκεία, η πολιτιστική ταυτότητα έχουν αποδειχθεί ως οι μεγαλύτερες δυνάμεις συσπείρωσης. Αυτό το στοιχείο, είναι έντονα αμφισβητούμενο και αγνοούμενο από τους προαναφερόμενους μπίτα μέιλ σφετεριστές και συνουσιαστές της εξουσίας.

    Παράδειγμα: Ολόκληρη η θρησκευτικά αδιάφορη (νοτ μπαντ) και πνευματικά υπόδουλη (βέρυ μπαντ) δύση έχει υποκλειθεί απέναντι στη δυναμικότητα του Ισλάμ. Οι πλέον κατακερματισμένες εθνοτικές ομάδες της Ευρώπης δεν έχουν τίποτα να αντιπαραθέσουν απέναντι στην ένταση του Ισλαμ και αμήχανα (στο όνομα μιας αόριστα προσδιορισμένης αφομοιωτικής πολιτικής) υιοθετούν στην αρχή ψήγματα και στη συνέχεια ολόκληρα καράτια Ισλαμικής θεώρησης.

    Ο Δυτικός πολιτισμός (αυτός που σε κάποιον βαθμό εγγυάται την υποτυπώδη αρτιμέλεια, και το προγαμιαίο σεξ) είναι αφοπλισμένος από τις άμυνές του. Τα τόσα χρόνια ενοχών που καλλιεργήθηκαν ως προς το πόσο καταρραμένη έννοια είναι το έθνος και η ανάδειξη των σύγχρονων κρετίνων μελανοχίτωνων ως κυρίων εκφραστών του εθνικισμού κάνουν την οποιαδήποτε αντίδραση απέναντι στην επέλαση της ανελευθερίας να φαίνεται παράνομη.

    Η επίπλαστη "Ευρωπαϊκή" ταυτότητα που προωθείται δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει την ισλαμική (και αραβική) άποψη. Άποψη που θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ασιατική χερσόνησος. Είναι ομάδες εθνών που απέτρεψαν τα χειρότερα για την Ευρώπη (ως επίσης που προκάλεσαν τα χειρότερα όταν τα κράτη-έθνη ελέγχονταν πλέον από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα). Οι ομάδες πολιτών, πλέον, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ομάδες καταναλωτών, αδύναμες να αποφασίσουν για τις τύχες τους.

    Η πρόοδος της ανθρωπότητας δεν είναι η υπέρτατη αρετή. Οι αρετές μεταβάλλονται γεωγραφικά. Υπάρχει όμως μια μη γεωγραφικά προσδιορισμένη αρετή και οικουμενικώς αποδεχτή αρετή. Ο ανταγωνισμός. Ο αγώνας για επιβίωση του ικανότερου. Που οδηγεί στη σύγκρουση. Τα πάντα βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης και εμείς κρύβουμε το κεφάλι μας. Με την υιοθέτηση μιας παθητικής στάσης ζωής και ερμηνείας γεγονότων αφαιρούμε το μεδούλι της ύπαρξής μας. Το οποίο είναι να μαχόμαστε. Να προσπαθούμε. Για τον εαυτό μας πρώτα, την οικογένειά μας δέυτερα και τη γειτονιά μας τριτα. Αν στην πορεία μας τύχει κάτι δυσμενές, ο χαρακτηρισμός του ήρωα αφαιρεί κάτι τις από τη ματαιότητα της ύπαρξής μας.

    Τι σημαίνει ότι είμαι ετεοκύπριος; Αναιρεί το γεγονός ότι υπήρξαν Ευαγόρες, Κυπραγόρες, Ονήσιλλοι, Ακρίτες;

    Τι σημαίνει ότι είμαι Κύπριος; Πριν το 1960 δεν ήμουν Έλληνας; Ένα σύνταγμα και ένα υπουργικό συμβούλιο τα άλλαξαν αυτά; Δις ις Σπάρτα. Εδώ τα πράγματα τα τελευταία 3000 χρόνια ήταν έτσι. Μην προσπαθείτε κόμματα και αχρείοι να μου επιβάλλετε την ταυτότητα του παγκόσμιου πολίτη, του καταναλωτή.

    Αν αποκοπώ από την ιστορία μου, από τη σχέση και τη συνέχεια που μου έδωσαν οι εμπειρίες των προγόνων μου, αυτά θα αντικατασταθούν από τα φυλλάδια του Ορφανίδη και του Lidl που μολύνουν καθημερινά το γραμματοκιβώτιό μου.

    Άποψή μου: Και ακόμα αν είναι αυτή η ιστορία που παραθέτω δεν είναι η αλήθεια, είναι η ιστορία πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία που απαιτείται για να αντιδράσουμε σωστά απέναντι στον εξανδραποδισμό μας. Στη συνεχή συστολή των ελευθεριών μας και στην εξάρτησή μας.

    Το μπλου πίλλινγκ της Κύπρου είναι απίστευτο.Το γκέιμ θήορυ που καθορίζει την επιβίωση και τη διαιώνιση φυλών και κοινωνικών ομάδων εκλαμβάνεται ως ρατσισμός και μισαλλοδοξία. Καλά πρέπει να δεχτώ όλους τους μετανάστες; Δεν πρέπει να δεχτώ μόνο τους καλύτερους και πιο παραγωγικούς;

    Καλά, αν εξοπλίζομαι δεν κάνω πιο πιθανή την αποτροπή σύρραξης; Είμαι πολεμοχαρής;

    Και αν θα μου παίξεις κάτι κάτω από το παράθυρο κανόνισε να είναι το the Pot των Tool...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκουν σύμφωνο οσα λες εκτός που τους εξοπλισμους. Εννα σου πω παρακατω γιατι.

      Τούτο που ειπες για το ισλαμ, το συζητουσα με ενα φίλο προχτες που ελεγε τα ιδια με σενα. Το θεμα μας ηταν πως καθε οικονομική κρίση εβρισκε τη λύση της στον πολεμο. ειναι διέξοδος στο προβλημα του υπερπληθυσμού και φερει εσοδα από λεηλασίες, στρατιωτικες δαπάνες κλπ. (π.χ. η αναγέννηση προήλθε μετά και από τη μείωση του πληθυσμού της ευρώπης κατα 1/3 μετα τη Μαυρη Πανούκλα που εφερε αυξηση στην αξία των εργατικων κλπ κλπ. Το ταξίδι του κολόμβου επιχορηγήθηκε από "απαλλοτριώσεις" εβραϊκών περιουσιών, κλπ κλπ. Η κουλτουρα των 60's ειναι και παραγωγο του baby boom που για μιαν μοναδικη ιστορικη στιγμη οι νεοι ηταν πιο πολλοι που τους γερους -το αντιθετο σημερα) Από την εποχή του Θησέα, του Αγαμέμνονα, των σταυροφόρων και των Βυζαντινων, ως το Αφχανιστάν και το Ιρακ, η συνταγή είναι ίδια. Αναρωτιόμασταν δηλαδή ποια θα ειναι η ιδεολογική προκάλυψη του σημερινού πολέμου. Τζαι ανοίγω την τηλεόραση και θωρώ πως οι ισλαμιστές σκοτώνουν αμερικάνους για μιαν ταινία, η οποια ειναι τοσο ηλιθια και κακογυρισμένη που σε βαλλει αμεσως σε υποψίες.
      ...μου φαινεται πως τούντην φορά θα γνωρισουμε τζαι εμεις τη γλύκα του απεμπλουτισμένου ουρανίου...

      Επισης έχεις δίκιο για τον ανταγωνισμό (να μεν γινεται κοινωνικός δαρβινισμος ομως). Το πρόβλημα ειναι ακριβως η απουσία συγκρουσιακών συνθηκων στη δημοσια σφαιρα. Στην κύπρο εχουμεν πολλες φράσεις που εξηγουν τον τροπο που καποιος γινεται σχιζοφρενής:"που στυλλον στύλλον άνεση", "κρύψε να περάσουμε", "παίξε πελλον", "ποιος εννα φκάλει την κουφήν που την τρύπαν"... Ετσι ευδοκιμούν όχι μονο η καταθλιψη, τα σεξουαλικά εγκληματα κλπ αλλά και η πολιτική παθογένεια. (ο κομμουνισμός στην πραξη δεν ηταν καπως έτσι;)

      Τωρά για τους εξοπλισμούς, υπάρχει και η άποψη που αναφέρεται στο "συνδρομο του αεροπλανοφόρου νίμιτς". Επαρατηρήθηκεν πως οσοι ζουν, εργαζονται κλπ, σε προσομοιώσεις πολέμου καταλήγουν να τον επιθυμούν και τελικά να τον προκαλούν. Οι αξιωματικοι-ναύτες (δες πως μοιαζει με το χρυσοπρασινο φυλλο) δεν εγιναν μονο "φιλικοι στην σκανδάλη" αλλά αρκεψαν να παρανοούν με οράματα πυρηνικης αποκαλυψης.. Κάτι σαν τον στρατηγό μακάρθουρ (ή τον τύπο στο Αποκάλυψη τώρα) που απο εθνικός ήρωας έγινε εμπνευστής της μεταπολεμικής αντικομμουνιστικής υστερίας ζητώντας επιμονα να βομβαρδιστεί με ατομικά η κίνα και το βιετναμ. ...Τελικά απαγορευτηκε η πολύμηνη θητεια σε ψυχικα επικινδυνες θεσεις και αφαιρεθηκαν απο τους κυβερνητες οι κωδικοι των οπλων.
      Βεβαια, μια αλλη λύση για την κύπρο θα ηταν κατι παρόμοιο με την πυρηνική επιλογή του ισραήλ που απαντησε πως "αν μας πεταξουν οι αραβες στη θαλασσα" θα τους παρουμε μαζι μας..
      Υπό την ευθύνη ομως των κυπραίων τουτα ουλλα;;... Really?

      Προτείνω εξω που το κελλι των βασανισμων να σου παιξουμεν αυτο για συμπαρασταση: http://www.youtube.com/watch?v=IVeSAwjdzpM
      Τζαμαι που θα βασανιζεσαι για τα ιδεωδη, να συρνεις τζαι εναν βαρην ασηκωτο χορό... οι ροκιες εν για τους φλωρους.

      Μπουζουκτζης ελληνοφρων μιχης

      Διαγραφή
    2. στην πρωτη μου παραγραφο, τωρά που την εξαναειδα, δίνω την εντυπωση πως υπαρχει αιτιοκρατικη σχεση κρισης-πολεμου. Τούτο ειναι λάθος. Και φκαινει που τη μαρξιστικη αναλυση ιμπεριαλισμου-κεφαλαιου. Μπορει ο πολεμος να λειτουργει "οφελιμα" οικονομικά και ψυχολογικα, να προσφέρει "εμπιστοσυνη" στις αγορες και εντονους δεσμους συλλογικοτητας στα πλαισια του εθνους ΑΛΛΑ ειναι αφελες να σκεφτεται καποιος πως που πισω υπαρχει κατι σκαιωδες, μια συνομωσια που παιζει οπως το μαππετ σόου. Για μενα, το ιδεολογικο προκάλυμμα εχει πιο πολυ ενδιαφερον γιατί δειχνει -εκ των υστερων- τζινο που προϋπήρχεν ως τάση. Το ονομαζουμε "αιωρούμενο σημαινον" ή "σιωπηλή δράση" κλπ. Αν δηλαδη αρκεψει πολεμος με τους αραβες για μιαν κωλοταινια, δεν με ενδιαφερει τοσο αν η ταινια ηταν προβοκατσια, οσο το "αυτοματο" των ισλαμιστων σημερα. Αν δεν ηταν η ταινια δηλαδη θα ηταν κατι αλλο. Τζαι κυριως αφου η ταινια ειναι ηλιθια... Δεν με ενδιαφερει να αποδειξω οτι ο χιτλερ π.χ. ηταν παρανοϊκος ή ελαλεν μαλακιες, αλλα το γιατι οι γερμανοι ηταν ετοιμοι να τον ακολουθησουν. Τωρά αν ο κρουπ εφκαλε δισεκατομμυρια και αν εμειώθηκεν η ανεργια, εν αλλον θεμα, που παει μαζι με το πρωτο αλλα δεν ειναι απαραιτητα αυτοσκοπος. Καπως ετσι...

      Εφησυχασμένος μιχης

      (εθωρουν και τα προηγουμενα τζαι όντως εγραψαμεν βιβλιο)

      Διαγραφή
  11. Συμφωνώ γενικά.

    Διαφωνώ και παραθέτω την άποψή μου στα πιο κάτω.

    1. Στη μουσική. Έχω δύο αριστερά πόδια άρα ο χορός είναι εκτός κουβέντας. Το εν λόγω τραγούδι, κατά την άποψη μου περιέχει νοητικά ατοπήματα. Το αν οι ροκιές είναι για τους φλώρους, τότε είμαι γκράντε φλώρος. Αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς και σε ευχαριστώ για την εισήγηση.

    2. Στους εξοπλισμούς. Όταν ήμουν πρισμένος με τα ζινίshα στα αυτιά, δεν μου έκανε κανένας τον έξυπνο, μάλλον δεν με κοιτούσε κανένας στα μάτια. Τώρα που έχω συμβατικές διαστάσεις, συχνά πυκνά βλέπω τύπους να προσπαθούν να με "μετρήσουν". Συνεπώς, όταν είσαι εξοπλισμένος, ο εχθρός θα σε υπολογίσει περισσότερο και δεν θα γίνει το δικό του. Όταν είσαι αδύναμος, είναι πιο πιθανόν να υποκύψεις στις απαιτήσεις του εχθρού, χωρίς να πέσει σφαίρα.

    3. Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω γυναίκες να συμμετέχουν στο στράτευμα. Έτσι θα ξεφλωριάσει ο θηλυκός πλυθησμός που κατά γενική ομολογία είναι αππωμένος. Επίσης θα αυξηθεί η δύναμη. Άσε που οι γκόμενες θα έχουν τον αέρα της Ισραηλίτισσας που άμα βγει έξω δεν χάνει ευκαιρία να χουμιστεί για τη θητεία της...

    4.Αρκετά από τα πιθανά σενάρια σύγχρονης μάχης καταλείγουν σε οδομαχίες. Συνεπώς το στράτευμα θα πρέπει να προσανατολιστεί σε αυτό και να μην εγκλωβίζεται σε μοντέλα ψυχροπολεμικής μάχης. (στις πεδιάδες της Πολωνίας και της Μεσαορίας...).

    5. Στους "ειρηνιστές" αναγνώστες του φίλου Κρίτικ: Αν τα πιο πάνω σας φαίνονται "παροξυσμοί ενός εθνικιστή" γυρίστε περιστροφικά το κεφάλι σας και πείτε με πάσα ειληκρίνια κατά πόσο επικρατεί ειρήνη στις περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση λιγότερο από μια ώρα πτήση από την Κύπρο. Αν θέλουμε ειρήνη στην Κύπρο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο. Αλλά στο στρατηγικό σχεδιασμό έχουν παρεισφρήσει οι λογικές της επαναπροσέγγισης οι οποίες εκ πρωιμίου λειτουργούν ως αφοπλιστικός παράγοντας. Ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία παρακμάζει εξοπλιστικά, η Τουρκία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο στρατιωτικό προβάδισμα.

    Η έλλειψη διεκδικητικότητας εκ μέρους της πλευράς μας απορρέει από μια εξίσωση στην οποία μεταξύ των μεταβλητών είναι η στρατιωτική ανισορροπία και η επιβολή συλλογικής ενοχής (εκάμαμεν τους τζαι μεις πολλά).

    6. Βλέπεις πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ Δύσης και Ισλάμ σύντομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3. Προτείνω να πηγαινουν ΜΟΝΟ οι γυναικες στο στρατο. Εχει αποδειχθει πως ειναι πιο βαναυσες στον πολεμο, γιατι απλουστατα δεν ξερουν που να σταματησουν. Εχουν μεγαλυτερη αντοχη στον πονο τζαι λογω του μητρικου ενστικτου ειναι πιο αμειλικτες, δεν δισταζουν σε τιποτε. Το θηλυκο δεν ειναι το ασθενες φυλο τζαι τουτα ουλλα περι καταπιεσης τους ηταν/ειναι ακριβως η αποδειξη της εξουσία τους (υπαρχει εγκριτη βιβλιογραφια για τουτο και εμφανιστηκαν και μελετες στην κριση του ’08 που επρότειναν να δοθούν οι υψηλες θεσεις σε εταιρειες, κυβερνητικους οργανισμους, στις γυναικες επειδη ειναι τεθκεια η φυση τους) Πανω σε τουτο ειμαι περιεργος να δω τζινη την διπλωματικη της φοιτητριας του νταουνερ που ελαλεν να αναλαβουν γυναικες να λυσουν το κυπριακο... (ο γκόου χοουμ με τα καγκουρα)

      2. Στους εξοπλισμους διαφωνω. Ο "μπραβος" που εχαλασεν τα σηκωθκια του τζαι τα νεφρα του με αναβολικα, ουλλη μερα μες στα γυμναστηρια, ειναι ηλιθιος. Τζαι αμαν πεσει εν ξανασηκωνεται. Έτσι λαλούν τουλάχιστον...
      Πρωτον δεν εχουμε λεφτα για οπλα. Δευτερον (οπως το λες στο 4) ο πολεμος δεν ειναι αεροπλανα-πλοια-τανκς στα μεγεθη της κυπρου. Αν θελεις να σε φοούνται πρεπει ανα πασα στιγμη να "παιζεις ρεστα" τζαι ο αλλος να το ξερει. Να εισαι ασυμμετρη απειλη οπως το ισραηλ. Τουτο ειναι αδυνατο πλεον.
      Πιστευκω τζαι σε κατι άλλο, λιγοτερο επιστημονικο: Εν νομιζω πως τον εχουμεν μες στην κουλτουρα μας τον πολεμο. Εν ημαστεν ροτβαηλερ. Ο ιδιος ο γριβας ενευριαζεν με το laissez-faire των κυπραιων. Τωρά το να καμεις οτι τζαι οι βερολινεζοι οταν εμπαιναν οι σοβιετικοι: Να πολεμας τα μυδραλιοβολα με τα κουταλακια του καφε, πρεπει να εισαι χαππακωμενος οπως ηταν το ράηχ. Η τουρκια τα τελευταια 5 χρονια εδημιουργησε τρομακτικης ικανοτητας στρατο/ναυτικο/αεροπορια. Εσυνάξαν τζαι πολλους "πραξικοπηματιες" στρατηγους οποτε ο τουρκος πολιτικος εν φοάται πιον να παιξει το χαρτι "πολεμος". Το πουλλιν των εξοπλισμών επετασεν όμως (τζαι ουλλοι οι προϋπολογισμοι της αμυνας ως τωρά χωρούν ανετα το χρεος…). Παρακατω τι εμεινεν; Τουτο θελω να μου πεις.

      5. Νομιζω πως παγιδευεσαι σε ιδεολογικες αναλυσεις ενω συζητας για οικονομια, πολιτικη, στρατηγικη κλπ. Μπλέκεις παλε με κομματικα κολληματα. Εσυζητουν παρομοιο θεμα προσφατα με εναν που τον περιγυρο του επομενου προεδρου, ο οποιος αν και εθνικιστης βαρεων βαρων η απαντηση του ηταν "μα εν τζαι ημαστεν στον τζαιρο του κολοκοτρωνη ρε κουμπαρε;" Εγω ακρη εν φκαλω με τους πολιτικους (ή με τους πολιτικοποιημενους). Την αποψη μου ειπα σου τη και στα προηγουμενα: Αντιθετα με οτι ειπες, αν ετοιμαζεσαι για πολεμο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ. Ο Ψυχρος Πολεμος ηταν πολεμος και ειχε νικητη.

      Διαγραφή
    2. 6. Δαμαι εννα σου πω κατι που μπορει να σου φανει παραξενο: Η αραβικη εξεγερση και η καταστολη της δεν είναι πολεμος πλουσίων, μοντερνισμου, φιλελευθερισμου κλπ εναντίον φτωχων, υπανάπτυκτου συντηρητισμού, θεοκρατιας, παραδοσης κλπ, ή το αναποδο. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ανοησια από τα μπεστ σελλερ για τη «Συγκρουση των πολιτισμων».
      Το διακυβευμα του τεταρτου παγκοσμιου πολεμου είναι η ηγεμονια της παγκοσμιοποιησης ως μοναδικοτητας των δυτικων αξιων. Ο εχθρος της, που είναι ταυτόχρονα και η αχιλλειος πτερνα της, είναι η υπερβολικη της δυναμη. Το ισλαμ εμφανιζεται ως εγγενης αντιπαλος της Δυσης (μετα τον κομμουνισμό) αλλα σε καμια περιπτωση δεν ενσαρκωνει το αντιπαλον δεος. Προκειται για ανταγωνισμό αξιών που υπερβαινει το ισλαμ και την αμερικη. Απλα θωρούμεν τα ετσι για να εχουμε την ψευδαισθηση μιας συμβατικης αναμετρησης.
      Η διαφορά τουντου πολέμου είναι η «μικρομοριακη» (fractal) δομη του: οι ανταγωνιστικες δυναμεις είναι διαχυτες παντου, τζαι αν ξεσπασει βιαια, θα ξεσπασει παντου (είναι ο μοναδικος αληθινα παγκοσμιος πολεμος). Μια ακομα συρραξη στη Μ. Ανατολη θα ηταν μια ακομα τεχνολογικη επιδειξη αμοραλιστικης, επιχειρησιακής εκκαθαρισης που θα ενισχυε το παραδοξο: οι φονταμενταλιστες θωρούν youtube τζαι χρησιμοποιούν το ως οπλο ενώ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ "οργανο του σατανα". Οι τρομοκρατες χρησιμοποιουν τα οπλα της νεωτερικοτητας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.
      Αν το δουμε αποκλειστικα ως συγκρουση ισλαμ-δυσης (κατι που είναι εντελώς λαθος) η ηττα της δυσης ειναι δεδομενη. Κυριως για δυο λογους: Οι ισλαμιστες δεν φοβούνται να αυτοκτονησουν (σκεψου τη δυναμικη της τρομοκρατιας σε ευαλωτες οικονομιες) ενω οι δυτικοι ειναι παγιδευμενοι στη λογικη των "μηδενικων απωλειων". Υστερα, αν καταφερουν να συνενωσουν (εχει αιωνες που προσπαθουν) το "εθνος" του ισλαμ...η ευρωπη, η αμερικη, (χεστην ασια, αφρικη) ηδη υπερχειλιζουν απο καταπιεσμενες μαζες που δεν εχουν τιποτε να χασουν.
      Τουτα όμως είναι η δυτικη ερμηνεια για κατι που απειλει την ιδια την ερμηνευτική της δυσης και όχι την ιδια.

      Η πλακα είναι πως υπηρξαμε και εμεις θυματα της δυτικης διαβρωσης χωρις όμως να αντιδράσουμε.

      (Εγραψα τα βιαστικα, ελπιζω να φκαινει νοημα... ενώ ηδη ο κριτικ επηεν παρακατω...ατε να δουμεν...)


      Ξερόλας μιχης

      Διαγραφή