CYPRUS CRITIC

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Θαύμα...πάλε



Πως καταφέρνουν οι παπάδες να ξεγελούν τον κόσμο εν κάτι που πρέπει να μελετηθεί επιστημονικά. Δηλαδή οκ παλαιότερα το γνωστό παραμυθάκι με την γέννηση μες τα ζώα, τα δώρα από τους μάγους (;;;;;) αλλά και τον θάνατο και την ανάσταση καταλαβαίνω γιατί είχε πέραση. Ο κόσμος τότε μέσα στην αφέλεια του βίωνε μια καταιγίδα η ένα σεισμό και νόμιζε ότι τον τιμωρούσε ο θεός γιατί ήταν κακός.

Δαμέ ακόμα τζαι οι έλληνες που ήταν τόσο δημιουργικοί και έκτισαν τις βάσεις για τον μοντέρνο πολιτισμό πίστευαν σε μαλακίες. Έφταναν σε σημείο να κλάνει ο άντρας δυνατά και βροντερά και να νομίζει η γυναίκα ότι έριξε κεραυνό ο Δίας. Κατ ακρίβεια τούτο μπορεί να εν πιο πιστευτό που την ιστορία της ανάστασης....

Άλλο όμως τότε άλλο τώρα. Ο κόσμος τότε δεν μπορούσε να εξηγήσει επιστημονικά σχεδόν τίποτε. Δαμέ ενομίζαν ότι αν επαρπατούσαν πολλά έννα εφτάναν στο τέρμα της γής τζαι εμπορούσε να επέφταν τζαι κάτω. Τωρά όμως;

Δεν θέλω να κατακρίνω την πίστη κανενού. Ο καθένας ότι θέλει κάμνει ότι θέλει πιστεύκει... Εγώ ας πούμε μπορεί να πιστεύκω στον άγιο Power Ranger τον μεγαλοδύναμο ή στον Μέγα Μάστερ οφ ντισάστερ Σιογκόκου... Επίσης μπορεί να εξυμνώ και να δοξάζω την τεράστια όρεξη του Καμπαμαρού για τηγανητές καραβίδες. Δικαίωμα μου, όπως δικαίωμα του καθενού να πιστεύει σε όποιο θεό θέλει. Το θέμα όμως πρέπει να είναι προσωπικό. Και τίποτε δεν πρέπει να επιβάλλεται σε κανένα. Ζητώ πολλά; Μπορεί ναι.

Αλλά τωρά με τόσα προβλήματα που έχουμε η έννοια μας πράγματι νομίζετε ότι πρέπει να ένει η παρουσίαση νέων θαυμάτων. Τζαι να φκάινουν στες τηλεοράσεις τζαι να το παρουσιάζουν οι εφημερίδες ότι ουάο έγινε θαύμα στην Κύπρο πάλε!!!! Στο εξωκλήσι της Παναγίας Ευαγγελίστριας στη Ξυλοφάγου στον εσωτερικό τοίχο της εκκλησίας και συγκεκριμένα πάνω από την εικόνα της Παναγίας σχηματίστηκε η μορφή της Μεγαλόχαρης!!!

Θαύμα...Θαύμα... και πλήθος πιστών σπεύδει με γοργό βήμα να προσκυνήσει. Πραγματικά όμως σε τούτην την περίπτωση ο παραλογισμός εν όντως εξωπραγματικός. Πιο εξτρίμ που να βουράς να φιλάς κόκαλα τζαι βρακοζώνια. Τζαμέ τουλάχιστον μπορεί να πεί κάποιος ότι τούτο το κόκαλο έν το ξίθαψα που τάφο στο Κωνσταντίνου & Ελένης αλλά όντως εν του αγίου ΧΥ... Τέλος πάντων... Είπαμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό και ο καθένας ότι θέλει πιστεύει. Αλλά τούτο πως μπορεί να εν θάυμα;;;; Δηλαδή πραγματικά!!!!. 



Εννεν καλή η μόνωση της ταράτσας τζαι έπιασε υγρασία ο τοίχος. Πως τούτο το γεγονός μπορεί να έχει σχέση με παναγίες και Χριστούς;;; Δηλαδή επειδή έτυχε να πιάσει υγρασία πάνω που την εικόνα σημαίνει ότι εν άγια υγρασία... Please… Άσε που όσες φορές τζαι αν το δω, που όποια γωνιά εγώ παναγία εν θωρώ. Αλώπως εν που είμαι αμαρτωλός εν για αυτό που εν μπορώ να δώ την Μεγαλόχαρη υγρασία. Φαντασία πολλή ρε κουμπάρε.

Δηλαδή σε σενάριο όπου μπαίνει ένα κοπρόσςυλλος μες την εκκλησία χωρίς να τον δεί ο πάτερ τζαι κατουρά στην είσοδο του ιερού σε σχήμα σταυρού εν θα πρέπει να τα σκουπίσουμε γιατί εν ιερή κατούρα;;;

Seriously έχουν τον θεό τους;;; Α είδετε λογοπαίγνιο;;; Καλό έ;;;

  
Τι να πω. Μάλλον πάει τζαι σε τούτη την περίπτωση η παροιμία που λαλεί για τον κόσμο που χάνεται και το χτένισμα.

13 σχόλια:

  1. pou touta oulla pou laleis, egw ena sovar oehw na rwtisw. esynaferes to kapamarou. pws thkiaolo 9ou Gristos) ton laloun st'agglika? gyrefkw ta DVDs na ta xanadw, estw ena youtube kai den xerw pws na ta gyrepsw. ate pe mou, kame ki esy to thavma sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=243480555798873&set=a.119911774822419.35112.119894508157479&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ, θέλει μόνωση το ταβάνι και ξανά πογιάτισμα ο τοίχος. Με τη εισροή πιστών (πω πω κεράκια που θα ανάψουν, το παγκάρι θα απογειωθεί) η δουλειά θα γίνει στο άψε σβήσε και θα αφήσει και κέρδος.

    τσι τσινγκ! (the sound of money)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε που αμαν το δεις που πιο κοντά θυμίζει περισσότερο τον Michael Jackson

    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559793_403341729763378_519806984_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δεν θέλω να κατακρίνω την πίστη κανενού. "

    Oύλλα ξεκινούν που κάτι τέθκειες ευγένειες. Εγώ έτσι πίστην να την χέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μητροπολίτης πάντως είπε ότι είναι υγρασία.
    http://www.youtube.com/watch?v=j04ZfP870SE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά καλό τούτο με τον Michael Jackson…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είσαι βλάσφημος. είναι η παναγία καθαρότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Κρίτικ, χωρίς καμία κακή διάθεση και πρόθεση άποψή μου είναι ότι και εσύ προβαίνεις σε ¨διευθέτηση κόμης αιδοίου".

    Καθώς εκ των πραγμάτων και γεγονότων το μπλογκ σου έχει μετατραπεί σε πλατφόρμα συζήτησης, σε καλώ άμεσα να επανέλθεις σε τροχιά πραγματικότητας με τις αντίστοιχες αναρτήσεις.

    Με λίγα λόγια, πιθανόν χωρίς να το έχεις επιδιώξει, έχεις αποκτήσει και "θεσμικό" καθήκον απέναντι στο οποίο πρέπει να είσαι τυπικός. Τουλάχιστον τυπικότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Having faith is one thing but to subscribe and follow any organized religion is pathetic. Thanks to science we can now explain and prove things that we could not in the past and had to invent stories.

    All organized religions / churches eventually succumb to corruption.

    And for all of you who think there is an old man in the sky with a white beard it is time to wake up, oh and something else stop arguing that your imaginary friend is better than everybody else,s imaginary friend.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Ακκανούρη να σου πω την αλήθκεια εβαρέθηκα να συζητώ το θέμα της οικονομίας. Έπαθα όπως πριν το μνημόνιο. Σταμάτησα να συζητώ γιατί πλέον δεν υπήρχε επιστροφή. Γράφεις κάτι και πιέζεις όσο νομίζεις ότι μπορεί να οδηγήσει σε κάτι θετικό που θα αποτρέψει την καταστροφή. Η καταστροφή ήρτε. Τι να συζητήσω;

    Αν πρέπει τζαι αν θα κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμές; Αφού εκλείσαν ήδη. Αν θα ιδιωτικοποιηθεί η CYTA; Θεωρείται ήδη ιδιωτικοποιημένη απλά περιμένουμε τον βλάκα που θα την γοράσει για 5 μπακίρες. Αν θα κλείσουν οι τράπεζες; ¨Εγραψα ότι έννα κλείσουν τζαι ότι έννα έσιει bank run τον Μάιο του 2012 τζαι ξιτιμάζαν με...

    Προτιμώ την δεδομένη στιγμή να σου πω την αλήθκεια να μιλώ για ξυρισμένα και γυαλισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. By the way άρεσε μου πολλά το ¨διευθέτηση κόμης αιδοίου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή