CYPRUS CRITIC

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Στο μπουρδέλο πάλε για 48 ώρεςΠέρσι όταν πρωτοσκέφτηκαν οι φωστήρες του υπουργείου και του ΓΕΕΦ να φέρνουν τους εφέδρους για 48ωρες σκοπιές γιατί αποφάσισαν να απολύουν τους νέους 2 μήνες πιο γλήορα είπα φτάνει ως δαμέ. Έγραψα στην επίτροπο διοικήσεως, έγραψα στο υπουργείο τζαι στο ΓΕΕΦ τζαι εξίτιμασα τους. Απαντήσαν μου, εξανάγραψα τους κτλ κτλ. Αποτέλεσμα φυσικά μηδέν. Τωρά σκέφτουμαι άλλα μέτρα.

Δικαστικώς να μηνύσω την δημοκρατία για τη μη αποτελεσματική επίδοση πρώτου ΦΑΠ (Φύλλο Ατομικής Πορείας) δηλαδή τη μη αποτελεσματική στρατολόγηση νέων εφέδρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση των υφιστάμενων εφέδρων (εμένα δηλαδή) με περισσότερες υπηρεσίες όπως και ξεκάθαρα δημιουργεί ανισότητα μεταξύ των πολιτών της δημοκρατίας. Επίσης σκέφτομαι να διεκδικήσω το δικαίωμα στην εναλλακτική θητεία στην εφεδρεία (π.χ. community service) όπως ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ή έστω την εξαγορά της. Θα σας κρατώ ενήμερους.

Εν τω μεταξύ, στην 48ωρη παρουσίαση που είχα πέρσι δεν πήγα. Έκλεισα εισιτήριο εξωτερικού, έστειλα το στο υπουργείο τζαι έκλεισα το τηλέφωνο μου. Ενόμισα ότι εγλύτωσα ώσπου πριν καμιά εφτομάδα εδέχτηκα τηλεφώνημα που την αστυνομία να πάω για κατάθεση αφού δεν παρουσιάστηκα στον στρατό. Εννοείται ότι εν θα πάω. Αν θέλουν ας έρτουν να με έβρουν σπίτι μου οι αστυνομικοί.

Τούντην εφτομάδα όμως έπρεπε να παρουσιαστώ για σκοπιές πάλε. Η πούγκα μου εν σηκώνει δεύτερη απουσία και δεύτερο στρατοδικείο. Άρα αποφάσισα να πάω.

Φτάνοντας στο τάγμα στις 8:30 το πρωί μας δέχτηκαν ολόγελοι οι αξιωματικοί και οπλίτες του τάγματος. Ο διοικητής σαν υπεύθυνος αξιωματικός ανέλαβε να μας καλωσορίσει. Με έναν μισάωρο μονόλογο όπου όσοι εκάμαν στρατό μπορούν να φανταστούν τι περιελάμβανε. Τα πάντα. Αναφέρθηκε στην σημασία της εφεδρείας για την ΕΦ, στο ετοιμοπόλεμο της ΕΦ παρά τα φαινόμενα που απατούν, στην μόνιμη τούρκικη απειλή, στην μάππα, στο Αποελ, στην Ομόνοια. Κάλυψε όλα τα σημαντικά δηλαδή θέματα. Τέλος για να μην υπάρχουν και οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε.

Οι εν λόγω παρουσιάσεις γίνονται για να βγουν οι σκοπιές των νέων. Στην ουσία ολόκληρο το στράτευμα βασίζεται (μετά που έγιναν 24 οι μήνες της θητείας) σε μια σειρά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ούλλο το ζόρι τραβούν το τούτοι αφού οι πιο παλιοί απολύθηκαν και η νέα σειρά (σόριν ΕΣΣΟ) εν στο ΚΕΝ για εκπαίδευση για ακόμα κανένα μήνα. Για αυτό έρκεστε εσείς παρετάτε δουλειές, οικογένειες, γκόμενες, φίλους και καλοπέραση τζαι φκάλλετε τους τες σκοπιές. Τζαι δαμέ ήρτε τζαι η διευκρίνιση. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσετε πλην της υπηρεσίας του τάγματος. Και το τάγμα την δεδομένη στιγμή λόγω μειωμένης στελέχωσης δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο όσο αφορά την εκπαίδευση».

Με λίγα λόγια έτσι για να αποκωδικοποιήσω την εν λόγω δήλωση. Έννα κάθεστε να κνίθεστε για 2 μέρες εκτός που τες 4 ώρες που έννα φκάλετε σκοπιά. Έτσι καθαρά πράματα για να μεν υπάρχουν παρεξηγήσεις. Καλυμμένα που το ΓΕΕΦ.

Επόμενο στάδιο η ξενάγηση στους θαλάμους οπλιτών όπου θα κοιμηθούμε. Θυμάστε τζείνα τα κτίρια (με τσίγγο) που έκτιζαν οι Εγγλέζοι επί αγγλοκρατίας. Τα λεγόμενα μισοβάρελα. Έτσι εν ακόμα οι θαλάμοι. Ιδού και μια φωτογραφία έτσι για να πάρετε μια ιδέα. 


Η κατάσταση μέσα. Πιο άθλια και από άθλια. Μούχλα, σκόνη και έτοιμα για κατεδάφιση. Τα στρώματα παλιά και λερωμένα. Μάλλον όχι λερωμένα. Αηδιαστικά. Την σκύλα μου δεν θα την άφηνα να ξαπλώσει σε έτσι στρώμα. Πάρτε και μια ιδέα των θαλάμων.
Α ναι να και τα στρώματα.Μετά το ευχάριστο αυτό διάλειμμα το πρόγραμμα περιελάμβανε βόλτα στην φύση. Σε στρατιωτική ορολογία λέγεται επιθεώρηση θέσεων μάχης. Τα παπάρια μου δηλαδή. Με την επιστροφή μας στο τάγμα ήταν ήδη ώρα για φαί το οποίο πρέπει να πω ότι με εξέπληξε θετικά. Όσπρια καλοψημένα, με τόνο αγγούρι ντομάτα και ελιές. Πρέπει να πω ότι τα τίμησα. Και ακολούθως το highlight της μέρας. Υπηρεσιακό 2 ώρες για να λουθείς τζαι να σιέσεις. Τζαι όι εννεν καλοί τζαι αφήσαν μας να πάμε σπίτι. Απλά η κατάσταση των μπάνιων και αποχωρητηρίων ήταν τόσο απαράδεχτη που δεν είχαν άλλη επιλογή.

Πραγματικά διερωτώμαι που σιέζουν τζαι λούνουνται οι μιτσίοι. Παλιά, μαύρα, χωματσιασμένα, βρωμισμένα. Τράχτορ τζαι κατεδάφιση που χρειάζουνται. Άρα λαλεί σου ο διοικητής παρά να αναγκάσω τους εφέδρους να τα χρησιμοποιήσουν τζαι να τους έχω πας την κκελλέ μου μετά για την απαράδεχτη κατάσταση τους, καλύτερα άστους να παν έσσω τους 2 ώρες.   

Το highlight όμως της πρώτης μέρας ήταν το νούμερο που έφκαλα. Το λεγόμενο Γερμανικό. 2-4 το πρωί. Τι σημαίνει στην ουσία τούτο; Ότι δεν κοιμάσαι ιδιαίτερα πριν αφού ώσπου να φάεις, να κόψεις 2-3 κουβέντες με τους άλλους εφέδρους, να πιείς τζαι 1-2 μπύρες έγινε 12:30. Ώσπου να ξιντιθείς, να πέσεις τζαι να σε πάρει ο ύπνος πάει 1. Αγγούρκα. Εμένα εν με επήρε πριν με σηκώσουν να πάω σκοπός.

Επήα λοιπόν στην σκοπιά μου. 2 ώρες απόλυτης αποχαύνωσης, καφέ, 3G και περισυλλογής. Σιγά σιγά με το κούντημα πάει λοιπόν 4.
4 και 5 και 10 και 15. Έρκεται τελικά κάποιος να με αλλάξει. Ώσπου να φτάσω στον θάλαμο να ξεντυθώ τζαι να ππέσω γίνεται 4:30. Μετά γάμησε τα. Εν με έπιανε ο ύπνος λόγω καφέ.

Αποτέλεσμα; Την πρώτη νύχτα κοιμήθηκα μισή περίπου ώρα. Στις 6 εγερτήριο. Σκατά. Την επόμενη μέρα ήμουν ένα ζόμπι. Ποτζινα που εν της μόδας σε ούλλα τα έργα τα Αμερικάνικα τωρά τελευταίως. Απλά εγώ εν εδάκκανα. Κακώς.
Το καλό φυσικά της πλήρης απραξίας που επικρατούσε στο τάγμα ήταν ότι μπορείς να την σκαπουλάρεις το πρωί 2-3 ώρες να αράξεις σε κανένα κρεβάτι με την παραλλαγή να τζοιμηθείς λίο. Το κακό ένει ότι οι κουβέρτες εν τόσο λερωμένες που μπορεί να εν σιειρόττερες τζαι που τα στρώματα. Πιτιρίαση ολέ. Αϊστην πυρά. Αφόρητη κάτω που τους τσίγκους.

Νομίζω εν περιττό να σας κουράσω άλλο με το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας. Άλλωστε… ναι καλά το μαντέψατε. Ήταν ακριβώς το ίδιο με της πρώτης. Δηλαδή τίποτε. Τζαι σκοπιά.

Απλά όμως σκεφτείτε. Εσείς τις 2 εκείνες μέρες ήσασταν με το κοντό σας ή με τη φουστίτσα σας στους 37 βαθμούς και απολαμβάνετε το κλιματιστικό σας. Ο μαλάκας ο οποίος έκαμε το λάθος και παρέλαβε το πρώτο ΦΑΠ από την αστυνομία βρίσκεται κάτω που τους τσίγκους με την παραλλαγή τζαι βράζει. Επίσης την νύχτα ενώ εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου με την/τον σύντροφο, ο μαλάκας ο οποίος έκαμε το λάθος και πήρε το πρώτο ΦΑΠ από την αστυνομία βρίσκεται σε ένα θάλαμο μαζί με ακόμα 20 άλλους βρομερούς άντρες που ροχαλίζουν προσπαθώντας να κοιμηθεί. Έστω τζείντες 3-4 ώρες που του επιτρέπει η υπηρεσία του.

Τούτο έννεν discrimination σε βάρος τούντου μαλάκα; Η αποτυχία της κυβέρνησης να τους μαζέψει ούλλους γιατί πρέπει να πληρώνεται που τους μερικούς μαλάκες. Ή ούλλοι ή κανένας. Ή είσαι κράτος ή είσαι μπουρδέλο. Τέλος να ρωτήσω. Ποιες και πόσες γυναίκες παρουσιάζονται για πολιτική άμυνα; Λίγες πολύ λίγες. Παπαριές ο θεσμός. Γιατί δεν αντικαθίσταται από κάποιου είδους αναγκαστικού community service στην φόρμουλα της εφεδρείας. 3-4 φορές τον χρόνο.

Τούτα εμένα εν τα αντέχει ο οργανισμός μου. Εννα αντιδράσω. Ή που την νόμιμη οδό ή που την παράλληλη (με μέσον δηλαδή). If you can’t beat them join them.


Υ.Γ. Δείτε τι ανακοινώθηκε το τελευταίο καιρό για τούτο το μπουρδέλο το οποίο επιμένουν οι πολιτικοί μας αλλά δυστυχώς και ένα μεγάλο ποσοστό (αφελών) συμπολιτών να μας να αποκαλούν στράτευμα. Ο τέως αρχηγός του μπουρδέλου αποχώρησε πυροβολώντας, αποκαλύπτοντας ότι η Ε.Φ. (γνωστή και ως μπουρδέλο) διαθέτει «Επαγγελματικά ελλειμματικούς αξιωματικούς οι οποίοι διακοσμούν τις καρέκλες τους».
Άτε ρε σοβαρά;;;; Εν το είχα προσέξει.

Ταυτόχρονα σχεδόν, ο υπαρχηγός της Ε.Φ. (γνωστή ανά το παγκύπριο και ως μπουρδέλο) καλεί αστυνομικούς των βάσεων (άλλης χώρας δηλαδή!!!!!!!!!!!!) να ελέγξουν το γραφείο του για κοριούς!!!

Γιατί λοιπόν θεωρούμαι εγώ υπερβολικός όταν φωνάζω
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Φ.

Το βασίλειο της μάσας και της μίζας. Το βασίλειο των ανεπρόκοπων, ανεκπαίδευτων, αμόρφωτων, υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Φ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Φ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Φ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Φ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Φ.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ Ε.Φ.

15 σχόλια:

 1. Υπάρχει διάκριση. Είναι εμφανής. Όπως την περιγράφεις.

  Όμως υπάρχει και η άλλη διάκριση: Οι γυναίκες δεν κάνουν στρατό. Κακώς. Δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο ικανές από τους άντρες.

  Άλλωστε η προσωπική-επαγγελματική μου εμπειρία καταδεικνύει ότι οι γυναίκες είναι άσιλα cut-throat,take-no-prisoners όντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή το ενδεχόμενο να "ρίξουμε τον εχθρό στη θάλασσα" να το αποκλείσουμε α;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επί της ουσίας συμφωνώ μαζί σου, αλλά αναρωτιέμαι, πού ζεις και τί περίμενες; Όπου πάεις στην Κύπρο, και ειδικότερα στον ξενοδοχειακό τομέα, είναι όλα ερασιτεχνικά και βρομισμένα. Στον στρατό δεν θα ήταν; Τα παπλώματα και οι θαλάμοι που φωτογράφησες είναι έτσι επειδή, πρώτον, έχουμε φτωχό στρατό και δεν μπορούμε να χτίσουμε καλύτερες εγκαταστάσεις και αυτό δεν θα αλλάξει όσο γίνονται περαιτέρω περικοπές, ώστε να γίνει σαν τον αμερικάνικο, και δεύτερον άμα μιλήσεις στο 80% των φαντάρων για καθαριότητα, σε κοιτάζουν σαν να είσαι εξωγήινος. Τι περίμενες; Πετσέτα του Χίλτον δίπλα από τον νυπτήρα σου και σαπουνάκια από την καμαριέρα; Αυτός είναι ο κυπριακός στρατός, έπρεπε να είχες προετοιμαστεί ψυχολογικά ότι θα ζούσες 2 μέρες σαν τον Ταρζάν. Γενικότερα αυτή είναι η Κύπρος, ένα χτιτζιόν που δεν το θέλουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο κυπριακός στρατός είναι το πορτραίτον του Κυπρίου άντρα όταν λειτουργεί σαν συλλογικότητα. Που τζιειαμαί πιάσε: πολιτική, φυλακές, εργοτάξια, οικονομία... Η ίδια ξημαρισιά, το ίδιο σικκιμέ για ότι αφορά την κοινή καλοπέραση, η ίδια αναξιοκρατία τζιαι αδικία, το ίδιον ρουσφέττιν, το ίδιον τάχαμου, η ίδια σκληρότητα, η ίδια βία προς όποιον αποφασίσει να διαφοροποιηθεί. Δοτζιήμασε να τους πάεις κόντρα τζιαι θα φάεις καλά. Διάφθειρε τους αν θέλεις να περάσεις καλλύττερα, διότι διαφθείρουνται εύκολα, ιδίως αν ηξέρεις κανέναν. Εν μες το DNA τους. Τα πράματα έτσι τζιαι αλλιώς δεν μπορείς να τα αλλάξεις ούτε ένα χίτσσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βρε παιδιά...

  Τα στρώματα είναι ζωγραφική βρε...

  Να τα πάρεις σε καμιά γκαλερί αβαντ-γκαρντ... να χεστείς στο τάλιρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Kαλά τζιαι ζιεις....

  Τεθκιαν παρακμήν μόνο σε ανθρώπους που βαρκούνται τα πάντα!

  Τζιια συ είσια ένας πο τούτους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κριτικ μου μολις περασα ακριβως τα ιδια αλλα με 4 ωρες υπηρεσιακο και με 1970ς θαλαμους.

  ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Emeis pou epiame mesa san efedroi, anixan mas alli skopia dld oi efedroi den evoithousan katholou stin ipiresia ton kliroton.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο κος Critic ανακάλυψεν την τασσιηνόπιταν τζι’ ότι εν έναν καθαρόαιμον πουττολευκωσιατικον; Κι αυτά ανεξαρτήτως του ότι η λεγόμενη Εθνική Φρουρά πρέπει να κλείσει γιατί δεν προσφέρει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ και τα λεφτά που σπαταλούνται γι’ αυτήν είναι κυριολεκτικά πεταμένα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καθαρόαιμο πουττολευκωσιάτικο α… Γιατί επειδή στα 35 μου εν δέχουμαι πλέον να τζοιμούμαι μες τα σκατά τζαι να τζιλιούμαι μες τα χώματα. Χωρίς λόγο μάλιστα.

  18 μήνες φυλάκια με μια διανυκτέρευση την εβδομάδα στην θητεία μου… Εσύ Προμηθέα; ΟΥΚ φαντάζομαι έτσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. φίλε όπως γράφεις φαίνεσαι πολύ κακομαθημένος. ούτε με κάτι τύπους σαν εσένα θα πάμε μπροστά σαν κοινωνία εν και μείναν σου ψυχολογικά που τούτο το διήμερο εννε?

   Διαγραφή
 11. Εγώ έσιει τζιαιρόν που το λαλώ. Ευτυχώς που είμαι Αγγλίαν τζιαι εγλίτωσα ειδεμή εν ιξέρω http://wp.me/p14o6E-2E

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. telika eise monopleuros kai pernas poli kala, eise enas volemenos,
  Yparxoun kai alloi pou den feugun kai menun mesa alla episeis kanun kai ekpedeusi, nomizo oti paraponiese gia to tipota kai giauto ftasame edo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μα ποια μονάδα εχει ακομα μισοβαρελλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εγώ απορώ με τους υπόλοιπους που τον κράζετε τι πάει λάθος με το νου σας. Ή που εν θείος σας ο ηλίθιος ο Βαρνάβα, ή που είσαστε τρομερά αφελείς.

  Πήγα φέτος για 48ωρη σαν εφ. αξιωματικός για 1η φορά, αφού απάντησα στο τηλέφωνο και πήρα το ΦΑΠ, αφού είπα εγώ εν δέχομαι να περιπαίζω τους άλλους όπως μας περιπαίζουν...(1ο λάθος όπως αναφέρεις πολύ σωστά)

  Σαν ιδέα να φκάλλουν σκοπιά οι εφέφροι για χάρη των οπλιτών (και από πίσω φυσικά οι ψήφοι των Βολευτών) μου προκαλεί ΑΗΔΙΑ. Τζιαι καλά, εγώ που εν φκάλλω σκοπιές τι πάω να κάμω, αφού εκπαίδευση δεν ΕΧΕΙ; Είχε 2 μόνιμους στην υπηρεσία, ΑΥΔΜ και ΒΑΥΔΜ, τους οποίους πληρώνει το κράτος, εμένα και ακόμα ένα εφεδρο υπολοχαγό τι στο καλό μας εθέλαν;;;

  Φίλε εγώ σκέφτηκα σα λύση την Τρόικα. Είναι απαράδεκτο οι εργοδότες (ή αυτοεργοδοτούμενοι) να καλύπτουν αυτά τα μεροκάματα για την ΕΦ και τις κόκκινες τις λάμπες. Αν μας θέλουν να μας πληρώνουν. Οι υπερπατριώτες να σκεφτούν ότι οι μόνιμοι πληρώνουνται αδρά για να κάμουν τους τροχονόμους, οι δικοί μας 13 ή 24 ή 25 ή 26 μήνες δωρεάν δεν είναι αρκετοί για τούτο το τόπο της μίζας; Μέσω οεβ και κεβε εν η μόνη λύση αν με ρωτάς. Κανένας άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή