CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ύμνος στα κωλούθκια σου τα ζουμερά

Φαντάζομαι όλοι είστε γνώστες της περίφημης έκφρασης «ε κουμπάρε έσιει κανένα κωλούι;». Συνήθως η εν λόγω ερώτηση εκστομίζεται από ξαναμμένους άντρες και απευθύνεται φυσικά στα γυναικεία οπίσθια (τα γνωστά στην Κύπρο και ως κωλά). Γνωστή και διαδεδομένη είναι επίσης η έκφραση-υπονοούμενο «τα κωλά σου μάνα μου» και η ερώτηση-δήλωση «α μάνα μου ίντα κωλά».

Στην Κύπρο όμως με αφετηρία τα τέλη Σεπτεμβρίου η ερώτηση «έσιει κανένα κωλούι» δεν παραπέμπει μόνο στα γυναικεία οπίσθια αλλά και σε κάτι άλλα κωλούθκια. Τα συγκεκριμένα κωλούθκια αντιθέτως με τα γυναικεία πρέπει απαραιτήτως να είναι πασιουρτούθκια. Αντίθετα με τα γυναικεία που επικρατεί η έκφραση περί ορέξεως κολοκυθόπιτα δηλαδή μπορεί να είναι χοντρά, λεπτά, πεταχτά, flat, μαύρικα, ότι προτιμά ο καθένας, τα συγκεκριμένα στα οποία αναφέρομαι πρέπει να είναι παχουλά και ζουμερά. Ποια είναι αυτά τα κωλούθκια; Μα φυσικά του αμπελοπουλιού. Ξεκινάς να το τρώεις Σεπτέμβρη που είναι ακόμα λεπτούθκια αλλά ως τα μέσα με τέλη του Οκτώβρη γίνουνται σιελές.

Πάντα έλεγα ότι οι κυπραίοι είμαστε αρνιά. Ανεχόμαστε τα πάντα. Την κοροϊδία των πολιτικών, τα τερτίπια της μαφίας, την ΠΑΣΥΔΥ που μας τα ρουφά, τους developers και τους χρηματιστές που μας ξεζούμισαν, τον Ομήρου κτλ. Ένα πράμα μεν πειράξεις του Κυπραίου όμως. Το αμπελοπούλι. Γίνεται σίλλος. Γίνεται ταύρος. Μπορεί να σε φάει τζαι εσένα ζωντανό. Αυτά είναι κύριοι. Ήβραμε επιτέλους το ευαίσθητο σημείο του Κυπραίου και είναι ένα μικρό πουλλούι με πασιά κωλούθκια.

Γιατί είδετε τι έπαθαν οι ακτιβιστές που προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωράφι που έστηναν βερκά πέρσι. Εφάν βέρκα πας την κελλέ τζαι εστήσαν. Επίσης ψες είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία όταν πήγε με πάσα μυστικότητα στον Άγιο Θεόδωρο να κάνει ντου στους αμπελοπουλάρηδες δεν περίμενε ότι θα γίνει της πουτάνας. Κανονική εξέγερση. Έξαλλοι νεαροί, γυναικόπαιδα και άντρες επιτέθηκαν στην ΜΜΑΔ τζαι έπεσε τοπούζι του άλλου κόσμου. Εφκήκαν τα γλομπς τζαι αρκεψαν να διούν. Το πλήθος μαζεύτηκε στην πλατεία και δεν έλεγαν να διαλυθούν. Ακολούθως η ΜΜΑΔ οδήγησε τα άτομα που συνέλαβε στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου. Εκεί τους ακολούθησαν γύρω στα 500 άτομα που προσπάθησαν να θέσουν τον σταθμό υπό πολιορκία. Αναγκάστηκαν για να γλυτώσουν οι μπάτσοι να καλέσουν ενισχύσεις από Λάρνακα και Λευκωσία. Κανονικός πόλεμος. Χαμός του κόσμου.

Αυτά είναι φίλοι μου. Μας διχάζουν 3000 πράματα αλλά μας ενώνει το αμπελοπούλι. Τσακωνούμαστε μεταξύ μας για τες μάππες τα πολιτικά το κυπριακό αλλά μας ενώνει το αμπελοπούλι. Τίποτα άλλο δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια να μαζέψει 500 άτομα να πολιορκήσουν ένα αστυνομικό σταθμό εκτός από το αμπελοπούλι.

Στην Γαλλία έγινε εξέγερση για το συνταξιοδοτικό στην Κύπρο για το αμπελοπούλι. Στην Γερμανία για τους ξένους στην Κύπρο για το αμπελοπούλι. Στην Αμερική για το Ιράκ και το Αφγανιστάν στην Κύπρο για το αμπελοπούλι. Στην Ελλάδα για την κατάντια τους στην Κύπρο για το αμπελοπούλι.

Έτσι είναι φίλοι μου. Όσα και αν μας χωρίζουν ενα μας ενώνει το κωλούι. In αμπελοπούλι we trust. God save the αμπελοπούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου