CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τον πούλλο (the bird)

Έδερα στες εκλογές εχτές. Η αποχή ήρτε τρίτο κόμμα με 21.3%. Αν βάλουμε μέσα και τις περίπου 25,000 νέους οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν να βγάλουν εκλογικό βιβλιάριο τότε πάμε στο 25%. Μας πήρατε τα παπάρια με άλλα λόγια. Όπως έλεγε και ο Χάρυ Κλίν παρα παρα παρα παπάρια παρα παπάρια...Παπαριά....Όλε.
Μπορεί φυσικά να μου πείτε ότι αυτό δεν σημαίνει και απαξίωση της πολιτικής όλων των κομμάτων και των μακάκων πολιτικών αλλά μπορεί και να ερμηνευτεί σαν απλή αδιαφορία. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά ρε μακάκοι όταν δεν μπορείτε να εμπνεύσετε κάποιον και να καταφέρετε να τον πείσετε να πάρει ο ίδιος αποφάσεις για το μέλλον του ψηφίζοντας, τότε αυτό δεν είναι και πάλι αποτυχία δική σας. Είναι. Μακάκες μακάκοι.

By the way με το μακάκες και μακάκοι που λέω από την Παρασκευή δεν εννοώ φυσικά μαλάκες. Οι όπως ξέρετε άλλωστε εγώ δεν βρίζω ποτέ. Μμμμ. Με το μακάκες εννοώ αυτόν.

Τον Μακάκο.


Ο λεγόμενος στην Κύπρο και Κοτσινόκολος που κάποτε είχαμε και στον ζωολογικό κήπο Λεμεσού. Πρόγονος του σύγχρονου Κύπριου πολιτικού. Μακάκος rulz.

Λοιπόν όπως έλεγα μακάκοι μου εγώ εκτός από την αποχή δεν πιστεύω ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι το ΔΗΣΥ. Είναι το ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ). Γιατί παρά τις προβλέψεις ότι πιθανόν να έπεφταν και κάτω από το 10%, η ότι ίσως και να τους περνούσε η ΕΔΕΚ αυτοί αποδείχτηκαν σκληροτράχηλοι. Δεν καταλαμβάνει από τέτοια ο ηρωικός ΔΗΚΟικός ψηφοφόρος. Λέει εσείς με κανονίσετε εγώ εν σας αφήνω έτσι. Μπορεί στο κάτω κάτω να θέλω μια ακόμη βοήθεια στην τράπεζα-ημικρατικό- υπουργείο που με βάλατε. Θα σας είμαι μια ζωή ευγνώμων.
Πήραν 15.77% και 9 έδρες. Μια χαρά έστω και αν χάσανε 2 έδρες. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα του 2006 ήταν στον αυτόματο από την «εξαιρετική» διακυβέρνηση Τασσσσσσου. Κάπου στο 16% άλλωστε υπολογίζονται τα πραγματικά τους ποσοστά.

Το Ακέλ είναι επίσης κερδισμένο. Γιατί μετά από μια σκατά διακυβέρνηση και ένα απίστευτο πόλεμο από όλους κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τα ποσοστά του αλλά και να τα αυξήσει κατά 1.3% στο 32.67%. Αυξάνει τις έδρες του κατά μια στις 19 και επίσης διατηρεί την συγκυβέρνηση αφού στο ΔΗΚΑ οι της σκληρής γραμμής ουσιαστικά έχασαν. Άρα δικαίως πανηγυρίζουν. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ηγεσία του Ακέλ, αλλά και ένα μεγάλο ΜΠΕΕΕΕΕΕ στους ψηφοφόρους του.

Το ΔΗΣΥ δεν νίκησε. Ναι μεν πήρε 34.27% αλλά τι κατάφερε;
Πήρε μια αύξηση 3.75% από το 2006 αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τότε είχε χάσει πολλούς ψήφους λόγω της στάσης του στο δημοψήφισμα.
Επίσης η διαφορά του 1.6% από το Ακέλ είναι αποτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι ορισμένοι περιμένανε διαφορά άνω του 3% στην αρχή.
Επίσης ο στόχος της συνεργασίας με το ΔΗΚΑ μέσω της επικράτησης του εσωκομματικού σχηματισμού του Νικόλα Παπαδόπουλου έχει επίσης καταρρεύσει (τον πούλλο ο Κενεβέζος και ο Κολακάσις). Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η συνεργασία Ακέλ-ΔΗΚΑ συνεχίζεται και με 28/56 έδρες στην βουλή βγάζουν και πάλι μάλλον πρόεδρο (βουλής). Άρα και πάλι τον πούλλο Mr Nikos.
Η πρωτιά δεν είναι νίκη του ΔΗΣΥ. Μάλλον ανούσια μου φαντάζει εμένα.

Η ΕΔΕΚ διατήρησε τα ποσοστά της αλλά και αυτή σαν ήττα μου φαίνεται εμένα. Γιατί η αποχώρηση από την κυβέρνηση αλλά και η προδιαγραφόμενη αποτυχία του ΔΗΚΑ έδιναν ελπίδες στους ΕΔΕΚήτες για σημαντική αύξηση των ποσοστών τους. Είχαν ελπίδες ακόμα και για την τρίτη θέση. Παρόλα αυτά παρέμειναν στο 8.9% και στις πέντε έδρες. Μάλλον αποτυχία και αυτοί δεδομένων των προσδοκιών.

Ευρο.Κο. τούτοι τζαι αν επιάσαν τον πούλο. Έπεσε στους 2 βουλευτές, βγήκε εκτός βουλής το βαρύ πυροβολικό ο Ρίκκος και πρόβλεψη μου είναι ότι αυτή ίσως να είναι και η τελευταία τους εκλογική αναμέτρηση σαν Ευρο.Κο. Στις επόμενες εκλογές είτε δεν θα υπάρχουν είτε δεν θα βγουν.

Οι Οικολόγοι πλήρωσαν τις θέσεις τους στο Κυπριακό και την ασχετοσύνη τους σε θέματα περιβάλλοντος. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι αν κλοτσήσουν τον Πόρδο και την Παναγιώτα μπορεί εν μια νυχτί να βρεθούν πάνω και από την ΕΔΕΚ. Τι να κάμω άλλο δηλαδή εν τζαι να αναγιώνω πελλούς. Εν τζαι να ζιώ με τα βουνά να σας παραντζέλλω. Πόσες φορές.

Από τα υπόλοιπα κόμματα κερδισμένο ήταν δυστυχώς το ΕΛΑΜ. 1% χωρίς προεκλογική. Αυτοί όσο συνεχίζεται η κρίση θα ανεβαίνουν. Και όσο είναι το Ακέλ κυβέρνηση θα συνεχίζεται. Αρα they are here to stay. Να μας ζήσουν να τους σιερούμεστε. Οι υπόλοιποι ΛΑΣΟΚήδες Θέκλες και λοιπές δυνάμεις πήραν αυτό που τους άξιζε. Τίποτε. Με χιλιοειπωμένες ατάκες και κενές ιδέες ψήφους δεν παίρνεις. Έτσι και έγινε.

Στα θετικά των εκλογών. Η κόκκινη κάρτα σε κάτι μακάκες τύπου Ρίκκου, Θεμιστικλέους, Μπάμπη, Κολοκασσίδη κ.α. Σε ορισμένες περιπτώσεις μερικά αποτελέσματα ήταν εντελώς αναπάντεχα.

Επιτέλους τουλάχιστον τελειώσαμε. Τα συγχαρητήρια του Critic σε όλους τους βουλευτές που εξελέγησαν και ελπίζω να αποδειχτούν άξιοι μακάκοι.

6 σχόλια:

  1. Loving the big ass... einai h J.Lo twn makakwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάμε χάζιν που ο Χριστόφκιας εν ικανός να υπουργοποιήσει τον Γεώργιο Γεωργίου για να ξαναμπεί ο Πάμπης στην βουλή ως επιλαχόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @firfiris…Αμπα τζαι εισαι βοηθός του προέδρου; Μου φαίνεσαι να γνωρίζεις απ’ έξω την κυβερνητική γραμμή.

    @Ανώνυμο…Ή μπορεί και μια εκ των αδελφών Καρντάσιαν. Ι see you baby shaking that ass

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΔΗΚΑ, στον βαθμό που μπορεί να συνεχίσει να παρασιτεί, γιατί να έχει παράπονο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kata ta alla en oulloi kerdismenoi...

    http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=208256&-V=articles

    ΑπάντησηΔιαγραφή