CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Καλά να περάσεις πρόεδρε

Θέλετε διακοπές ρε; Υπάρχουν πολλές επιλογές. Θάλασσα, βουνό, εσωτερικό, εξωτερικό. Μπορείτε να πάτε σε νησάκι στην Ελλάδα, μπορείτε να απολαύσετε τις μπυρούες σας στις υπέροχες πλατείες της κεντρικής Ευρώπης κάτω από τον καλοκαιριάτικό ήλιο.Μπορείτε να πάτε και πιο μακριά αν θέλετε. Στις υπέροχες παραλίες την Ταϊλάνδης ή ακόμα και σε νησί του ειρηνικού. Αλλά μπορείτε αν θέλετε να πάτε και στο Λονδίνο να δείτε τους Ολυμπιακούς όπως ο πρόεδρος.
Εγώ την δεδομένη στιγμή είμαι σε μια κατάσταση αναμονής. Κρέμομαι από μια κλωστή και δεν ξέρω αν θα έχω δουλειά σε 2-3 μήνες. Οι εργοδότες μπορεί να πουλήσουν την εταιρεία μπορεί τζαι να την κλείσουν μπορεί τζαι να μεν κάνουν τίποτε. Αλλά μέσα σε τούντην αβεβαιότητα που επικρατεί προσπαθώ να είμαι θετικός. Ρε γαμώτο έννα περάσουμε.Κάπου έννα έβρουμε που έννα παέι. Στο κάτω κάτω αλλάσσουμε τζαι κατεύθυνση. Τι να γίνει.
Παράλληλα λοιπόν με τούτη την σκατοκατάσταση, μέσα στον καύσωνα της Λευκωσίας είμαι επίσης αναγκασμένος να παρακολουθώ τον πρόεδρο Χριστόφια μαζί με τους αυλικούς του να παραθερίζουν στο Λονδίνο με έξοδα του κράτους. Τζαι εν τον κανεί να παέι να δει τους Ολυμπιακούς τζαι να κρύψει γυρίζει την παροικία τζαι τους συνδέσμους τζαι κάμνει προπαγάνδα υπέρ της πολιτικής του τζαι κατά των τραπεζών. Ανάμεσα σε άλλα στο πρόγραμμα του ο Κύπριος πρόεδρος πρέπει να παραστεί όπως μας είπαν σε εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο στο κεντρικό Λονδίνο, που διοργανώνει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Επίσης στον ίδιο χώρο θα τελέσει και εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας«Ο αθλητισμός στη Κύπρο-Μια ιστορία Αιώνων».
 
Στην Κυπριακή αποστολή στο Λονδίνο εκτός από τους προπονητές και αθλητές στείλαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την σύζυγό του Έλση, την συνοδεία του Προέδρου, την ηγεσία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, την αρχηγό της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Όλγα Πιπερίδου, τον βοηθό αρχηγό Αντώνη Γιωργαλλίδη και μέλη της ΚΟΕ.
Ρε δεν μας χέζετε λέω εγώ.
Παράλληλα με τούτα τζαι ενώ ο πρόεδρος μαζί με τους φίλους του διακοπέυουν στο Λονδίνο, (κάτι όπως την Rihanna με τες φίλες της στo Saint Tropez) στην Κύπρο συμβαίνουν και ανακοινώνονται τα εξής.
  • Η Τρόικα έχει δώσει ξανά ραντεβού μαζί μας τον Σεπτέμβρη όταν και θα μας ανακοινώσει την λυπητερή. Έχει στο μεταξύ τσακωθεί με τον πρόεδρο, την υπουργό εργασίας αλλά και όλους τους συντεχνιακούς.
  • Το σκάνδαλο με τα αξιόγραφα καλά κρατεί. Ο κόσμος φκαίνει καθημερινά στες τηλεοράσεις τζαι φωνάζει ότι εξαπατήθηκε ενώ οι τράπεζες υπεραμύνονται των πράξεών τους.
  • Το δημόσιο χρέος της Κύπρου έχει ανακοινωθεί ότι εκτοξεύθηκε στο 74%/ΑΕΠ διαγράφοντας την δεύτερη μεγαλύτερη (χειρότερη) ποσοστιαία μεταβολή στην Ευρώπη των 27.
  • Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έπεσε σε αρνητικό πρόσημο τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά από τον Γενάρη του 2010 αφού οι καταθέσεις είναι πλέον λιγότερες από τα δάνεια. Το σύνολο των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 2.34% (1.7δις) σε μόλις ένα μήνα. Επέρχεται πιθανό bank run.
  • Ο υπουργός οικονομικών απαλλαγμένος πλέον από τον πρόεδρο που παραθερίζει δηλώνει και παραδέχεται για πρώτη φορά ότι η Τρόικα θα επιβάλει μέτρα που θα επηρεάσουν μισθούς συντάξεις και ωφελήματα.
  • Η ανεργία ανακοινώθηκε από την Eurostat έχει φτάσει το 10.5% τον Ιούνιο 35% ψηλότερα από πέρσι.
  • Και η S&P ρίχνει για έβδομη φορά τα τελευταία δυο χρόνια την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου στο ΒΒ προβλέποντας ότι το χρέος της χώρας θα μπορεί κάλλιστα να εκτοξευθεί στο 120% από το 48%/ΑΕΠ που παρέλαβε ο Χριστόφιας το 2008.
Μάλιστα. Ο πρόεδρος τι κάνει ενώ στην Κύπρο συμβαίνουν τα πιο πάνω; Πάει στα παιχνίδια του Αχιλλέως και φωνάζει «μπράβο Γιώργο». Πάει στα παιχνίδια του Παγδατή τζαι πιάνουν τα νερά και σύντομα αναμένεται να πάει τζαι στον Κοντίδη να φκάλει φωτογραφίες μαζί του τζαι να πανηγυρίσουν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου. Παράλληλα φακκά γυρο τες εκδηλώσεις τζαι την παροικία τζαι κατηγορεί τον Ορφανίδη, τες τράπεζες, τον Φούλη, τον Νικουλάκη τζαι την αντιπολίτευση.
Τωρά κάτω που τούντες συνθήκες εσύ που κάθεσαι σαν τον μαλάκα ξεκρέμαστος στην Λευκωσία τι πρέπει να κάμεις; Να νευριάζεις; Να νευριάζεις που υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εσύ υποχρεωτικά να κάθεσαι έσσω σου για ανυπολόγιστο χρόνο με έξοδα Κουλλας (Criticoullas) ενώ ο κύριος υπαίτιος της κωλοκατάστασης κάμνει διακοπές τζαι προπαγάνδα; Πέτε μου τι κάμνεις; Νευριάζεις;
Εγώ προς το παρόν συγκρατούμαι. Γελώ. Γελώ με την ηλιθιότητα, την ανωριμότητα τζαι την ανικανότητα του να χειριστεί οποιοδήποτε ζήτημα. Τουλάχιστον εγώ ευτυχώς εν τον εψήφισα. Εγλύτωσα το χαρακίρι. Να κλαιν τζαι να νευριάζουν τζείνοι που τον εφκάλαν πρόεδρο. Εξαπατήθηκα έννα πουν πολλοί. Ξέρω το εν το άθλημα μας στην Κύπρο γαμώτο.

27 σχόλια:

  1. πρακτική ερώτηση:

    τι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξω οι ξενοι δουλεια για τους ανεργους μονο2 Αυγούστου 2012 στις 10:36 μ.μ.

    οταν δεις τα τανκς εξω απο την βουλη και το προεδρικο και τους δρομους γεματους πανοπλους εφεδρους θα ερθεις και εσυ μαζι μας να καταλυσουμε την βρωμοκρατια και να εκτελεσουμε ολους αυτους τους γραβατοφορους.οταν ο λαος πολεμα παντοτε νικα!θα ζησουμε τα νεα οκτωβριανα και φυσικα παλι το ακελ θα τα καταδικασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!! Μιλώ σου εν οι ξένοι το πρόβλημα σε τούτη την ιστορία!!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι κοπελλιν.Ειδαμε και στην Ελλαδα τι εγινε οποταν λλιες κουβεντες.Αν εισαι τοσον αρτσιακκις πιαστα τανκς μονος σου.Ψευτοηρωισμους που μες στα μπλοκς εν παιρνουν

      Κριτικ απογοητευσες μες.Εγω εννα επαλαλαβω τον οσρ.ΔΩΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΟ εεεεε στο κοινο σου


      Andreas

      Διαγραφή
    3. @εξω οι ξενοι δουλεια για τους ανεργους μονο: Είσαι τελείως εκτός. Εν χρειάζεται να πούμε τίποτε παραπάνω γιατί μπορεί να σου κακοφανεί

      Διαγραφή
  3. Βαθιές αναπνοές... πιάσε την Κουλλα (Criticoulla) και πηγαίνεται σε καμιά παραλία να χαλαρώσεις! Ό,τι εννά γίνει εννά γίνει. Δεν είναι ανάγκη να χαλάς και την υγεία σου!
    Ο osr έκαμε μια πολλά πρακτική ερώτηση. Να την πάρω ακόμα πιο πέρα, τι μπορείς να κάμεις ΕΣΥ (ή ο κάθε απλός πολίτης) για να βελτιωθεί η κατάσταση; 99% η απάντηση είναι "Τίποτε"! Τι θα μπορούσες να κάμεις; Να τον πατσαρκάσεις; Να τον απαγάγεις; τ-ί-π-ο-τ-ε δεν μπορούμε να κάμουμε! Καρτερούμε να έρτει ο Φλεβάρης και ευχόμαστε να αντέξουμε ως τότε. Γι' αυτό σου λαλώ - χαλάρωσε και μεν χαλιέσαι. Άδικος κόπος. Μακάρι να μεν χάσεις τη δουλειά σου, να είσαι θετικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Georgia, osr, Andreas: Παιθκιά τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε εν στανταρντ. Εν τζαι άλλαξε κάτι.

    Τα μέτρα της Τρόικα εν προς την σωστή κατεύθυνση απλά εν πιο αυστηρά γιατί εμείς καθυστερήσαμε 3 χρόνια να τα εφαρμόσουμε παρά τις προτροπές.
    • Αποκοπή μισθών δημόσιου και ημι-δημόσιου τομέα εν το πρώτο. Σκαλωτά όμως τζαι οϊ φλατ όπως το παρουσίασε η Τρόικα.
    • Συνεισφορά εργαζομένων ισόποση με τον εργοδότη σε κοινωνικές ασφαλίσεις και ταμεία συντάξεως
    • Φορολόγηση εφάπαξ-φιλοδώρημα αφυπηρέτησης σε όλους τους οργανισμούς (και τράπεζες)
    • Εναλλαξιμότητα για όλο το προσωπικό.
    • Επέκταση ορίου αφυπηρέτησης για να εν βιώσιμο το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων. Επίσης αλλαγή στις επενδύσεις του ταμείου εκτός από κυπριακά ομόλογα για να έχει σωστή απόδοση.
    • Πληρωμή ΑΤΑ μόνο ως τα πρώτα 1,000 ευρώ. Έτσι τζαι αλλιώς η ΑΤΑ εν για να καλύπτει τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά τζαι οϊ για να πιάνεις αύξηση κάθε χρόνο.
    • Revalue των τιμών ακινήτων-εξασφαλίσεων των τραπεζών για δάνεια και εφαρμογή του κανονισμού την Βασιλείας. Έτσι έννα πεσουν οι τιμές επιτέλους που τες κρατούν τεχνικά ψηλά.
    • Να μην είναι συντάξιμα τα επιδόματα

    Τζαι σε βάθος χρόνου γιατί χρειάζεται παραπάνω δουλειά:

    • Ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών τζαι κατάργηση των άχρηστων
    • Επέκταση ωραρίου δημόσιου ημιδημόσιου τζαι τραπεζικού τομέα για να ποσπαζούμαστε μια τζαι καλή με τες υπερωρίες.
    • Πάταξη της φοροδιαφυγής
    • Αυστηρότεροι κανόνες για τις τράπεζες για να αποφεύγεται το λογιστικό μαείρεμα όπως εκάμαν τωρά τζαι εκαταστρέψαν την αγορά ακινήτων.
    • Στόχευση παροχών-ωφελημάτων

    Μέτρα τόνωσης της οικονομίας δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα γιατί έτσι μέτρα χρειάζονται συνήθως ρευστό το οποίο την δεδομένη στιγμή η κυβέρνηση μας δεν έχει. Άρα τούτη η κουβέντα εν κλασσικός λαϊκισμός. Πρώτα εξυγίανση τζαι μετά ανάπτυξη. Έτσι πάει.

    Τούτα μου έρκουνται τωρά αλλά σίουρα υπάρχουν τζαι άλλα που μπορεί να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι ως χαλαρωτικό μπορεί να λειτουργήσει και το ακόλουθο post μου: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/08/blog-post.html

    *******************
    Georgia,

    Αλήθεια τι περιμένεις ότι θα γίνει μετά τον Φεβράρη; Κάποιος θα πάρει ένα μαγικό ραβδάκι και θα τα φτιάξει όλα;

    ***********************
    CRITIC,

    Στην Ελλάδα που πήραν «αυστηρά μέτρα» βελτιώθηκε η κατάσταση; Και πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε περίοδο ευρύτερος ευρωπαϊκής οικονομικής ύφεσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχμμμ φιλούδιν μου... μα σαννα τζαι ξεχάνεις κάτιτις;;;;

    το πρόβλημα της κυπρούλας μας είναι πρωτίστως τραπεζικό

    10 ΔΙΣ για τοκογλύφους
    4 ΔΙΣ για δημοσιονομικά

    με τουτους να γίνει τίποτις οξά να τα αφήκουμεν τα πράματα όπως ένει λαλείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζαι δεν εννοώ γενικολογίες του τύπου
    " Αυστηρότεροι κανόνες για τις τράπεζες για να αποφεύγεται το λογιστικό μαείρεμα όπως εκάμαν τωρά τζαι εκαταστρέψαν την αγορά ακινήτων."

    εννοώ να εισπράξει τίποτις το κράτος τζαι να πιάει που τούτους οξά να τους αφήκει τζαμέ τζαι απλά όταν περάσουν πχ τα 5 χρόνια σύμφωνα με το διάταγμα για την λαική απλά να τα ξαναπιάν οι ιδιώτες τζαι να συνεχίσουν τα κε΄ρδη τους

    άλλως οι τράπεζες στις ζημιές εν ούλλους μας τζαι κοινωνικοποιούνται οι ζημιές εις βάρος ούλων μας

    τζαι στα κέρδη τα κέρδη εν μόνο δικά τους;


    τι λαλείς φιλούδιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω πανω κατω εννα συμφωνησω.
    Εννα στησω ποδι για τους ημικρατικους.Ειδικα για ρευμα κατω τα σιερκα.Εννα πραματα τουτα για να παιζουμε.Αν θελε να μπει ιδιωτης καλως.Αλλιως...
    Ξερεις τι?Εν θλιβερο φαινομενο , ο αβερωφ και το αποκομμα του να θελουν να μας επιβαλουν νεοφιλελεθερισμο και βρισκων ψευτοδικαιολογιες για παταξη της φοροδιαφυγης.Επισης αυτα και μ αυτα το ελλειμα της Κυπρου εν 2% τωρα που μιλουμεν.Μηχανισμο εν εμπαιναμε.
    Αλλα παρ αυτα με τα μετρα συμφωνω συν του οτι πρεπει να συνδεθουν οι απολαβες του δημοσιου με την παραγωγικοτητα.Ε εννα γινει ελεω ισοσκελισμενων προυπολογισμων.
    ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ.
    Λαικισμο εδωκε ας τον λουστει

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Anef_Oriwn: Δεν περιμένω να γίνει κανένα θαύμα. Ο Critic νευριάζει που τον θωρεί στην τηλεόραση ως πρόεδρο να χαριεντίζεται, ενώ ο ίδιος εν μες την αγωνία [το ίδιο κι εγώ]. Τον Φλεβάρη το μόνο σίουρο είναι ότι δεν θα επανεκλεγεί - αφού δεν έβαλε υποψηφιότητα! Έννε; Άρα τζαι στην τηλεόραση να τον βλέπουμε εν θα μας πειράζει :P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Barter.

    Paleo diet.

    Functional training.

    Γάντια 16 οz (στο πρόσωπό μου, στο πρόσωπό σου)

    Δουλειά (προτιμότερο επιχειρηματική παρά υπαλληλική παραγωγή )

    Λειτουργική μελέτη (αποκλείονται Μαντά, Κουέλιο και λοιπά σάπια)

    Καλό σεξ προτιμότερο με άλλο άτομο αλλά συμπεριλαμβάνεται και το αυτο-σεξ.

    Αντιπαράθεση. (φραστική πάντοτε και σωματική όταν απαιτείται υπό τις περιστάσεις)

    Τα πιο πάνω αποτελούν τη δική μου, προσωπική συνταγή για να απαλλαχτώ από τα σουρεαλιστικά τους.

    Ο πόνος, η ηδονή και η πνευματική διέγερση είναι τα μόνα reality checks μέσα στον κόσμο της αρλούμπας που ζούμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ακανούρης: Το καλύτερο σεξ κάμνεις το μόνο σου έχουν να πουν...Εν η κουβέντα «αν πετύχει η μαλακία τύφλα να χει το γαμήσι»

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά με το γαμήσι κάμνεις γνωριμίες...

      Διαγραφή
  11. @ Anef Oriwn: συμφωνώ προς το παρών δεν φαίνεται να είχαν κανένα αποτέλεσμα. Αλλά τα πιο πάνω μέτρα εν μέτρα εξυγίανσης τζαι τα αποτελέσματα φαίνονται σε βάθος χρόνου. Τζαι δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη εν καιρώ κρίσης. Μάλιστα έννα φάμε να κράξουμε ακόμα παραπάνω με τα μέτρα. Αναγκαίο κακό όμως.

    Αν δεις το προηγούμενο μου ποστ (καληνύχτα) υποστηρίζω ότι τα πράματα θα παν κατά θκιαόλου τζαι θα μπούμε σε μια ύφεση που εμείς οι μεταπολεμικοί εν εξαναζήσαμε. Τούτο όμως εν σημαίνει ότι εν πρέπει να πάρεις τα μέτρα.

    @osr: Ανέκαθεν το πρόβλημα της Κύπρου μας ΗΤΑΝ ο δημόσιος τομέας ασχέτως αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χρειάζεται παραπάνω ρευστό. Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να κάμεις κάτι περισσότερο από τις γενικότητες όπως τες αποκαλείς. Οι τράπεζες έννεν ημικρατικοί για να τους ρουφάς τα κέρδη τζαι να τους αναγκάζεις να επενδύουν σε ομόλογα σου.

    Επίσης δυστυχώς δεν μπορείς να τις αφήσεις να καταρρεύσουν γιατί όλα τα ταμεία προνοίας, οι ασφαλιστικές, ο κόσμος είναι επενδυμένος σε μετοχές ομόλογα και καταθέσεις τους. Άρα για το μέγεθος της Κύπρου είναι απλά too big to fail. Έτσι εν τα πράματα εν μπορούμε να καμουμε κάτι. Κάμνουμε κάτι τζαμέ που μπορούμε. Ναι τα κέρδη δικά τους (αλλά τζαι εν μέρη δικά σου μέσω των ταμείων που είναι επενδυμένα) τζαι οι ζημιές μόνο δικές μας. Έτσι ένει Deal with it

    @Αντρέας: φίλε διαφωνώ για τον μηχανισμό. Το έλλειμμα μας είναι όντως σχεδόν 2% αλλά για το πρώτο τετράμηνο του 2012 (>6% το 2011) ενώ το χρέος είναι 74% από 48% πριν 4 χρόνια και η ανεργία 10.5% που 3.5%. Οι δρόμοι για τον μηχανισμό ήταν ορθάνοιχτοι απλά η Ελλάδα τζαι οι τράπεζες εδώκαν μας την κουντιά να πάμε πιο γλήορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ή μπορείς να τις αφήκεις να καταρρεύσουν ΜΕΤΑ να τις κρατικοποιήσεις τζαι να εξασφαλίσεις που τα περιουσιακά τους στοιχεία ΜΟΝΟ τους καταθέτες ΜΟΝΟ τους εργαζομένους τζαι όι των διευθυντικών στελεχών που επαίρναν τις αποφάσεις
      όπως έγινε στην Ισλανδία

      οπότε λύσεις υπάρχουν αν το θέλουμε αληθινά απλά εσύ φιλούδιν μου καθώς επίσης και πολλοί άλλοι θέλεις να κλάνεις για τον κάθε αχάπαρο άχρηστο χριστόφκια, σόρρυ που στο λέω α

      Διαγραφή
  12. άμαν καταρρεύσουν όπως λαλείς σημαίνει ότι η μόνη λύση που υπάρχει πλέον ενει να πουλήσεις τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία μαζί με το πορτφόλιο των καλών δανείων που θα πουλήσεις εν κανούν ούτε για να ξοφλήσεις τους μισούς καταθέτες.

    Είσαι οκ δηλαδή εσύ με το να ζημιώσουν ούλλα τα ταμεία συντάξεως, προνοίας, ασφαλιστικά, πορτφόλιος επενδυτών και απλός κόσμος που εν επενδυμένος στες μετοχές τούντων τραπεζών... Εν οκ να παττήσουν ούλλα τούτα έννεν. Όπως εν οκ φαντάζουμαι εν οκ να χάσουν τζαι την δουλειά τους οι 5,000 τραπεζικοί υπάλληλοι των 2 τραπεζών

    Λύσεις υπάρχουν αλλά σίουρα έννεν τούτες οι απλοϊκές που λαλείς εσύ για να λαϊκίζεις με αδύνατα μέτρα που ακούουνται ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, αυτόν τον παρανοϊκό τον πρόεδρό εκνευρίζομαι κι εγώ να τον βλέπω. Αυτό που με κάνει όμως έξω φρενών είναι οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν οι οποίοι ενώ ξέρουν ότι είναι παρανοϊκός συνεχίζουν να τον υπηρετούν απλώς απλώς και μόνο για να προλάβουν να φαν μεχρι σκασμού ως τον Φλεβάρη.
      Ειδικά αυτός ο καινούργιος που έβαλαν στην Κεντρική Τράπεζα είναι μεγάλο κουμάσι μια και ενώ ως ακαδημαϊκός θα έπρεπε να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος παίζει το παιγνίδι του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια για να τους φανεί αρεστός, ανεξαρτήτως κόστους.
      Άφησε δημόσια αιχμές και υπονοούμενα για το ότι το τραπεζικό σύστημα είναι χρεοκοπημένο χωρίς να έχει κανένα απολύτως στοιχείο, είπε στην τρόικα πως οι κεφαλαιουχικές του ανάγκες ίσως και να ξεπερνούν ακόμη και τα 10 δις ευρώ και τώρα θα αποκλειστούν οι κυπριακές τράπεζες από την ΕΚΤ ως μη-βιώσιμες ακόμα κι από το ELA...
      Και το πιο τραγικό είναι πως η ΕΚΤ έχει ήδη πει στους μαλάκες, πως στα monetary operations θα μπορούν να παν οι τραπεζες μόνο μετά από την υπογραφή του μνημονίου το οποίο διαπραγματευόμαστε χωρίς χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες. Ξανά στο ELA θα τους πουν πως θα μπορούν να παν μετά την έρευνα της Blackrock...

      Διαγραφή
    2. Οι καταθέσεις ως 100,000 ανά άτομο εν εγγυημένες.
      Τζείνοι που εννα χάσουν εν οι Ρώσοι τζαι οι καλαμαράες που έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων, τα παραπάνω "κλεψιμιά" που τες χώρες τους. Που τα 11 δις που εννα γλυτωθούν να διαχειριστούν τες επιπτώσεις της χρεωκοπίας πάνω στους υπαλλήλους τα ταμεία προνοίας κ.λ.π.

      σε διαφορετική περίπτωση εν σαν να υποθηκευκούμαστε σαν λαός για να συνεχίσουν οι 10 οικογένειες τραπεζιτών, τα δικηγορικά τους γραφεία τζαι τα ΜΜΕ τσιράκια τους να πίνουν το γαίμα μας τζαι να καταστέφουν τον τόπο για να αυξάνετε το κέρδος τους – Οι ρε Critic ας στερηθούν τα Ritz, τα smoked salmon & cucuber τζαι τα απογευματάκια στο Wimbledon ή τουλάχιστον ας μεν τους τα πκιερώνουμε εσύ τζαι γω

      Το καλό με τες κρίσεις εν ότι εν interesting times - εν σε αφήνουν να βαρεθείς……Τζαι γόνιμες για ριζικές αλλαγές

      matilta

      Διαγραφή
    3. Ματίλτα, ο λόγος που υποθηκευόμαστε σαν λαός είναι επειδή ο Χριστόφιας και η συμμορία του έχουν την ψευδαίσθηση πως ένα κράτος μπορεί ες αεί να καταβάλλει μισθούς πέραν του δέοντος σε ανθρώπους που τους αξίζουν αφαιμάσσοντας τους υπόλοιπους ανθρώπους για να καλοκρατεί την κάστα των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια όταν κατακλέβουν την κοινωνία.
      Και ας σε ενοχλούν τα "απογευματάκια στο γουίμπελτον" επιχειρηματιών, με ενόχλησαν πολύ περισσότερο τα απογευματάκια του Χριστόφια και των συνεργών του εκεί εις βάρος των φορολογουμένων όταν η χώρα τους καιγόταν και εξακολουθεί να καίγεται.
      Πάντως έχεις δίκιο που λες ότι οι κρίσεις συμβάλλουν στις γόνιμες και ριζικές αλλαγές αλλά είναι κρίμα που αυτές δεν θα είναι προϊόν μιας εσωτερικής μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην ίδια τη χώρα αλλά αποτέλεσμα της πτώχευσης που οδηγούμαστε.

      Υ.Γ. Η εγγύηση που προσφέρει το κράτος στους καταθέτες είναι χωρίς αντίκρισμα. Τα αποθεματικά του σε ρευστό ούτε καν μισό δις ευρώ δεν ξεπερνούν πια και δεν μπορεί να δανειστεί ούτε έχει (έστω και πρωτογενή) δημοσιονομικά πλεονάσματα.

      Διαγραφή
    4. "άμαν καταρρεύσουν όπως λαλείς σημαίνει ότι η μόνη λύση που υπάρχει πλέον ενει να πουλήσεις τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία μαζί με το πορτφόλιο των καλών δανείων που θα πουλήσεις εν κανούν ούτε για να ξοφλήσεις τους μισούς καταθέτες"

      έχεις στοιχεία για τούτα που λαλείς οξά λαλείς τα γενικά τζαι αόριστα;

      Διαγραφή
  13. @Αντιπολιτευόμενος: Ούτε εγώ τον πάω μια μπακκίρα. Που τον τζαιρό που έγραφε άρθρα τζαι δημοσιοποιούσε τα στην stockwatch. Έγραφε σοσιαλιστικού περιεχομένου άρθρα για την αγορά εργασίας τζαι για τις κρατικές δαπάνες ενώ δίδασκε οικονομικά σε πανεπιστήμιο της δεύτερης πιο καπιταλιστικής χώρας στον κόσμο. Λογικό;;;; Έγραφε επίσης άρθρα για έξοδο της Γερμανίας από το Ευρώ για ευρώ Α και ευρώ Β και άλλα παρόμοια και τωρά εν μέλος της ΕΚΤ!!!!!

    Εμύριζε που τότε ότι έπεφτε γλείψιμο για να πιάσει θέση που το Ακέλ. Είσιε βαρεθεί φαίνεται στην Αγγλία τζαι έθελε ήλιο.

    @Ματίλτα: Μα τζαι τες 100 που εν εγγυημένες πάλε εν η κυβέρνηση που έννα τες πληρώσει. Ας πούμε όμως ότι η κυβέρνηση αφήνει τις δύο μεγάλες τράπεζες να καταρρεύσουν και καλύπτει το κόστος και αποζημιώνει και ταμεία προνοίας και καταθέτες και υπαλλήλους (χλωμό).

    Μετά τι κάμνουμε; Τι θα προσφέρεις σαν χώρα μετά που κατάρρευσε η αγορά υπηρεσιών σου; Τουρισμό τζαι πατάτες; Δυστυχώς εν έχουμε κάτι άλλο. Άρα το κόστος κατάρρευσης για την οικονομία εν πολλά πιο μεγάλο που τες πιο πάνω αποζημιώσεις. Εκτός αν χεστούμε στην λίρα που το αέριο. Εγώ πάντως νομίζω ότι το πιθανόν κόστος κατάρρευσης των δύο τραπεζώς εν πολλαπλάσιο του κόστους για το bailout…

    Συμφωνώ όμως ότι είναι interesting times. Και είναι επίσης καιρός για σοβαρές επενδύσεις. Κανένας εν επλούτισε επενδύοντας μες την φούσκα αλλά μες σε περιόδους κρίσης. Το θέμα ένει ποιος βαστά λίρες για να επενδύσει…Μάλλον οι πιο πάνω που λαλείς πάλε…Αρα εχάσαμε μάλλον πάλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριτικέ, ο λόγος που τον έβαλαν εκεί στην Κεντρική είναι για να ελέγχουν τις αδειοδοτήσεις. Εκεί είναι ο μεγάλος παράς. Τους είχε κάνει μεγάλη χαλάστρα ο Ορφανίδης με την Atlas Mont πριν μερικά χρόνια και είναι για τούτο που αποφάσισαν να τον ξεφορτωθούν. Η δουλειά τους φαινόταν σίγουρη και όταν έμαθαν της προθέσεις του τελευταίου επιστράτευσαν ακόμα και τον αρχιταμία τους για να τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Βλέπεις, για αδειοδοτήσεις τραπεζών οι μίζες που πέφτουν έχουν πολλά ψηφία...
      Δεν είναι τυχαίο που ο πρώην συμμαθητής του νυν, ο Σκουλουτζιώτης, ο οποίος δεν άφησε ρώσο μαφιόζο που ήθελε κυπριακή υπηκοότητα παραπονεμένο, τον προώθησε...

      Διαγραφή
  14. Ας κάμουμεν λοιπόν το λοαρκασμό να δούμε. Τι μας συμφέρει σαν λαό - οϊ τι συμφέρει RITZ(γ)άρους. Τζαι μετά να αποφασίσουμε....

    Διότι διαφορετικά φκάλλει η σούμα άμαν το 1000ερώ την νύχτα στα 7στερα εν είδος βασικής ανάγκης τζαι διαφορετικά άμαν έσιεις ήδη κόψει τζαι την πίττα τα σουβλάκια ως ακριβό είδος πολυτελείας.

    Εχοντας πάντα υπόψιν ότι εν πιστεύκουμε τες σούμες των ΜΜΕ – είπαμε, που τες εφημερίδες το μόνο που πιστεύκουμε πκιον εν τις αγγελίες θανάτου.

    ματιλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Hey there are using Wordpress for your site platform?
    I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own.
    Do you require any coding expertise to make your
    own blog? Any help would be really appreciated!

    Have a look at my web site: video reviews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Piece of writing writing is also a excitement, if you be familiar
    with after that you can write if not it is difficult
    to write.

    my web page special compilation

    ΑπάντησηΔιαγραφή