CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Wanted. Alive για να υποφέρουν

Οι ακόλουθοι εγκληματίες καταζητούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σάββας Αργυρού (Υπαρχηγός Ε.Φ.)

Νεότερα στοιχεία τα οποία αποκάλυψαν ηλεκτρομηχανολόγοι αναφέρουν ότι το ράντισμα μετάλλων με νερό συντείνει στην διαδικασία ηλεκτρόλυσης των υλικών η οποία με την σειρά της τα μετατρέπει σε δυνητικούς πυροκροτητές. Αυτά γράφει ο Πολίτης. Άρα κ. Αργυρού μου τους είπατε να τα ραντίζουν για να επισπεύσουμε την διαδικασία. Μπράβο. Καθαρή δολοφονία.
Σύντροφε Χριστόφια αυτά έχεις όταν προάγεις ηλίθιους και ανίκανους σε τόσο σημαντικά πόστα.


Ένοχος γιατί: Αποφάσισε όπως η κατασκευή σκέπαστρου για τα εμπορευματοκιβώτια θα ήταν πολύ ακριβή και η μεταφορά τους αδύνατη. Όλα αυτά μετά από επιθεώρηση και παρά το γεγονός ότι επί μια εβδομάδα ακούγονταν εκρήξεις από μέσα στα εμπορευματοκιβώτια.
Καθησύχασε λέγοντας ότι το φορτίο δεν θα ήταν επικίνδυνο εάν το κρατούσαν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εισηγήθηκε μάλιστα να πηγαίνει στρατιωτικό βυτιοφόρο τρεις φορές την ημέρα και να βρέχει τα εμπορευματοκιβώτια έτσι ώστε να μειώνονται οι υψηλές θερμοκρασίες.
Απόφαση: Φυλάκιση

Πέτρος Τσαλικίδης (Αρχηγός Ε.Φ.)

Ένοχος γιατί: Αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις που του είχαν γίνει και έχει την κύρια ευθύνη για την καταστροφή παρόλο που από ότι φαίνεται ο υπαρχηγός είχε ηγηθεί της υπόθεσης.
Στο τελικό στάδιο και μετά από τις προειδοποιήσεις του Διοικητή Ναυτικού Αντρέα Ιωαννίδη, ο Υπουργός ενημερώνεται πως η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και τα μέτρα που πάρθηκαν ενδεχομένως να μην είναι αποτελεσματικά (Τετάρτη 06-07-2011). Ο Υπουργός Άμυνας μετά από σύσκεψη στο γραφείο του με τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της ΕΦ παίρνει εκ νέου διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.
Απόφαση: Φυλάκιση

Κώστας Παπακώστας (Υπουργός άμυνας)

Ένοχος γιατί: Έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων στην συγκεκριμένη τοποθεσία αλλά και για την μη εφαρμογή των σωστών κανόνων φύλαξης. Επίσης δήλωσε ότι «το υλικό είναι απολύτως ασφαλές και θα μπορούσε να τοποθετηθεί ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος».
Ο ΥΠΑΜ, είχε ψευδώς δηλώσει επίσης ότι στο στρατόπεδο έγιναν εργασίες βελτίωσης των αποθηκευτικών χώρων για να φυλαχτούν τα εμπορευματοκιβώτια.
Απόφαση: Φυλάκιση

Μάρκος Κυπριανού (ΥΠΕΞ)


Ένοχος γιατί: Η απόφαση για διατήρηση του φορτίου στην Κύπρο ήταν καθαρά πολιτική. Υπάρχουν δύο επιστολές υπογεγραμμένες από το ΥΠΕΞ (31-12-2009 και 07-07-2010) που τονίζουν ότι οι πολιτικοί λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων από την Ε.Φ. παραμένουν. Έξω και οι τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί που έγιναν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με Αμερικάνους και ΕΕ.
Απόφαση: Άμεση παύση και απέλαση στην Σπιναλόγκα

Δημήτρης Χριστόφιας (πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας)

Ένοχος γιατί: Πήρε την πολιτική απόφαση να κατασχεθούν τα εμπορεύματα από την Κυπριακή Δημοκρατία και να μην καταστραφούν από Αμερική, Γαλλία και Γερμανία. Έδωσε προσωπικά εντολή να φυλαχτούν από την Ε.Φ. τα πυρομαχικά παρά τις διατυπώσεις ότι το φορτίο είναι επικίνδυνο και πρέπει να καταστραφεί. Και όλα αυτά για να μην κακοφανίσει την Συρία το Ιράν και την Ρωσία γράφοντας στα αρχίδια του την ΕΕ.
Προφανώς δική του ήταν και απόφαση για τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων στο συγκεκριμένο μέρος έτσι ώστε να είναι κοντά στο στρατιωτικό λιμάνι και να είναι ευκολότερη η μεταφορά τους στην Συρία στο μέλλον. Το ότι η τοποθεσία αυτή γειτόνευε με τον Σταθμό της ΑΗΚ διόλου δεν τον ενόχλησε.
Απόφαση: Άμεση παύση και απέλαση στην Μογγολία να κάνει παρέα με τους δικούς του.

Χάρης Θράσου (Πρόεδρος ΑΗΚ)


Ένοχος γιατί: Αποδέχτηκε την τοποθέτηση της βόμβας λίγα μέτρα μόνο από τον πιο σύγχρονο και ακριβό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ. Σαν κλασσικό Ακελικό αρνί δεν είπε κιχ για να μην πάει κόντρα του προέδρου του, αυτού δηλαδή που τον έβαλε εκεί. Πιστεύω ότι η Atlantic Insurance αλλά και οι ασφαλιστικοί κολοσσοί που ήταν πίσω από την ασφάλεια του σταθμού δεν θα δεχτούν με ιδιαίτερη χαρά την τοποθέτηση εκρηχτικών λίγα μέτρα μακριά. Και αν στο τέλος δεν αποδεχτούν να πληρώσουν τα 600εκ τα οποία τους αναλογούν τότε ο κύριος Θράσου θα έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του (τι λιθαράκι δηλαδή που είναι βράχος ολόκληρος) στην χρεοκοπία της Κύπρου.
Απόφαση: Άμεση παύση και απέλαση στην Μογγολία να κάνει παρέα με τον πρόεδρο του.

Αυτοί έτσι για αρχή. Ξεκινούμε και βλέπουμε. Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλους στην λίστα παρακαλώ μην διστάσετε.

Μια ακόμα παρατήρηση. Παρά την τεράστια επιτυχία που είχε η εκδήλωση και η πορεία της Τρίτης το νόημα και το συναίσθημα χάθηκε όταν εμφανίστηκε το ΕΛΑΜ. Όλα αυτά που έλεγαν σε διάφορους που προσπάθησαν να ανακόψουν την γελοιωδέστατη στρατιωτική τους πορεία (περί κοινού στόχου) εγώ δεν τα αγοράζω. Αν μη τι άλλο κύριοι του ΕΛΑΜ σεβαστείτε την απόφαση για μη πολιτικοποίηση της εκδήλωσης. Από την στιγμή που είστε πλέον πολιτικό κόμμα θεωρώ απαράδεχτη την οργανωμένη παρουσία σας στην εκδήλωση και τα συνθήματα (ΕΛΑΜ ΕΛΑΜ) που φωνάζατε. Σεβαστείτε τους διοργανωτές και τους υπόλοιπου διαδηλωτές. Αν θέλετε να έρθετε στην επόμενη στις 19 Ιουλίου τότε φορέστε τα μαύρα σας φανελάκια αφήστε τα γελοία ρόπαλα και τα κράνη στο πλάι και ελάτε ειρηνικά να φωνάξουμε χωρίς πέτρες, καυγάδες, βρισιές και άλλες παρόμοιες μαλακίες.

9 σχόλια:

  1. http://www.ipetitions.com/petition/cyprusnow/

    Spread the petition

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως είπα και αλλού:

    Μάλλον θα προσπαθήσουν να τα φορτώσουν σε κανέναν “εμπειρογνώμονα” της ΕΦ / του Υπουργείου, ότι δλδ. αποφάνθηκε για την ασφάλεια του φορτίου…

    Τον "εμπειρογνώμονα" όμως κάποιος τον προσλαμβάνει και τον αξιολογεί συνεχώς.

    Ακόιμα και με τέτοια γνωμάτευση, οι διαταγές για… ράντισμα είναι απόδειξη του ότι τουλάχιστον κάποιοι στο στράτευμα -και στις όποιες επιτροπές καταπιάστηκαν με το θέμα -θεώρησαν πως άλλαξε το status του φορτίου (πληροφορία που δεν δικαιολογείται να μεν έφτασεν ως πάνω-πάνω).

    Τζιαι τούτον δεν αφορά μόνον τον Πρόεδρο, αν οτιδήποτε στις εκθέσεις της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής ισοδυναμεί με αλλαγή του status των εκρηκτικών τότε τους πιάνει και αυτούς το κολάνι.

    ***

    Οπόταν... αν είχαν γνώση, μπαίνουν και οι της επιτροπής άμυνας της βουλής, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευθύνη έχουν και οι βουλευτές των επαρχιών, οι κοινοτάρχες Μαρί-Ζυγίου.
    Να δούμε πόσοι (μάλλον αν) θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις κάποιο πρόβλημα με τη Μογγολία;
    Ποιο ακριβώς;
    Μήπως είσαι λίγο ρατσιστάκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Άκης Γαβριηλίδης: όχι κανένα πρόβλημα με την Μογγολία. Έχεις δίκαιο ίσως δεν έπρεπε να το βάλω. Κάθε άλλο παρά ρατσιστάκος είμαι. Μπορείς να πας πίσω να διαβάσεις και άλλα ποστς μου να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκης Γαβριηλίδης13 Ιουλίου 2011 στις 11:31 μ.μ.

    Δεκτές οι εξηγήσεις, δεν αμφισβητώ, απλώς καμιά φορά χωρίς να πολυσκεφτούμε χρησιμοποιούμε εκφράσεις που κυκλοφορούν χωρίς να τις πολυσκεφτούμε.
    Και βέβαια υπάρχει κάθε λόγος για να είναι κανείς εξοργισμένος, πρόκειται για πρωτοφανές και ασυγχώρητο γεγονός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βαλε και μερικους Γ.Δ. υπουργειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,Η ΠΑΡΟΥΣΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙ ΘΥΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ,ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΤΕ ΛΥΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΣΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ????? ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΡΗΞΗΣ, ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΔΙΝΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή